Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nieuwe D&D adventure, media en monopolie

Dungeons & Dragons is een begrip dat groter is dan onze hobby. Kijk een willekeurige popcultuur uiting en er zit wel een referentie of grapje naar D&D in en eigenlijk iedereen weet wel op zijn minst wat het concept ervan is. Niet ontoevallig blijkt Hasbro ook 20% van hun inkomsten uit de franchise te halen, zeker ten tijde van lockdown. Vandaar een reeks nieuwtjes aangrenzend op de wondere wereld van D&D.


D&D Adventure board game series uitbreiding: Ghosts of Saltmarsh
Wizkids komt medio augustus 2021 met een nieuwe uitbreiding van het adventure systeem van D&D. De uitbreiding speelt zich af in en rondom Saltmarsh waar politieke onrust heerst vanwege de ambities van de koning om van het druilerige dorp een bruisende haven te maken. Net als in de core delen van het systeem trotseren een tot vijf spelers de kerkers, vallen en monster aanvallen met unieke karakters om alsmaar sterker te worden.

De uitbreiding gaat er vanuit dat je al een van de core delen van het adventure systeem hebt, maar is compatibel met elke eerder uitgekomen titel en vervangt miniaturen die je niet hebt met monster tokens. In de uitbreiding krijg je nieuwe kaarttegels voor Saltmarsh, acht Sahaguin miniaturen en twee vijanden die je in je avonturen tegen kunt komen. Er komt een standaard variant en een pre-prainted premium variant op de markt.


Live action Dungeons & Dragons serie en film in de maak
Volgens de CEO van Hasbro zou er veel belangstelling zijn voor adaptatie naar het kleine scherm. Entertainment One (de studio van Hasbro) is meerdere invalshoeken aan het verkennen vanwege de ruime keuze aan bronmateriaal. Volgens de Hollywood reporter zou Derek Kolstad werken aan de serie voor Paramount en Hasbro. Dit is de man die het originele script geschreven heeft voor John Wick en ook bij vervolgen en Captain and the Winter Soldier betrokken is geweest. Waarschijnlijk focust de serie zich op avonturen in de Underdark, maar wil je inhoudelijk meer weten lees dan dit interview met Derek Colstad. Ook is er een film van D&D geschoten met Chris Pine in de hoofdrol, maar deze komt naar verwachting door vertraging volgend jaar mei uit.


Dungeons & Dragons Monopolie
Bestaan er nog licenties zonder Monopolie variant? Dungeons and Dragons heeft sinds kort ook een eigen variant met wat spins op het origineel. Twee tot zes spelers gaan op pad om monsters te jagen en in plaats van vastgoed, dien je monsters te verslaan en te claimen voor wetenschappelijk onderzoek. Dus in plaats van de Kalverstraat land je bijvoorbeeld op een Bugbear, Beholder of Demogorgon. Naast de ietwat andere investeringsopties spelen spelers niet met de klassieke Monopoly speelstukken, maar bijvoorbeeld met de D&D dief, vechter, tovenaar, jager, priester en zanger. Ook de kanskaarten en stations zijn schatkaarten of iconische plekken geworden.


Zelf heb ik me nooit heel erg in de tabletop RPG verdiept, maar waardeer ik wel de franchise als grondlegger voor veel fantasy archetypes en ga ik denk ik de show en film ook wel een kans geven. Wat vinden jullie, is D&D terecht zo populair en staat hier nieuws tussen waar je blij van wordt?

Geplaatst door Fusirion op 20-06-2021 10:28
Aantal keer bekeken: 473

Reacties

Door Skull_kid (2245 reacties) op 20-06-2021 11:32
Rol: Forum Moderator
( PM )
D&D monopoly... Dat slaat dus echt helemaal nergens op... Die mensen die D&D spelen kennen vaak de wereld van bordspellen prima en gaan natuurlijk geen Monopoly spelen!
Door Buur (498 reacties) op 21-06-2021 10:19
( PM )
Ik ben bang dat je de kracht van branding en merchandising onderschat? Ik sta al raar te kijken als mensen een nieuwe thema-versie van Monopoly kopen terwijl ze al een gewoon "normaal" exemplaar in de kast hebben liggen, maar toch doen ze het. Waarom? Verzamelen, blijkbaar, iets wat diep in de genen van de mensheid ziet ingebrand.
Door Skull_kid (2245 reacties) op 21-06-2021 10:51
Rol: Forum Moderator
( PM )
Maar die mensen kennen vaak toch niet de grotere wereld van bordspellen, wat D&D-spelers (vaak) wel doen.

Vind het er daarnaast ook erg gemixt uitzien qua design. Mooie tekeningen en grafische elementen, maar dan toch de lelijke, standaard "go to jail" en "free parking" enzo


Door Fusirion (81 reacties) op 21-06-2021 11:52
( PM )
Hmm die Go to Jail had ik niet gezien, denk dat ze het toch herkenbaar moeten houden of zo? jammer want de rest zag er best fraai uit en er zal toch best een mooie gevangenis zijn in D&D. Die spelerspionnen ook wel tof en leuk dat het om monsters gaat. Als je dan toch een monopolie ''moet'' hebben . Maar inderdaad voor wie is dit haha.