Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nieuw bij 999 Games: Boonanza en Eastern Empires

In dit nieuwtje hebben we het behoorlijk over twee uitersten, namelijk Boonanza en Eastern Empires. 

Boonanza
Niet zomaar een Boonanza, maar de Boonanza jubileum-editie. In het kader van het 25-jarig bestaan van het spel wordt hij opnieuw uitgebracht.

"Ter ere van het 25-jarige bestaan van Boonanza is hier nu Boonanza Jubileumeditie. Deze versie komt compleet met het basisspel, de uitbreiding voor tot 7 spelers, een variant voor 2 spelers en extra’s zoals de jubileummunt en eksterbonen.

Het basisspel speelt zoals vanouds: oogst zoveel mogelijk bonen van dezelfde soort. Je hebt maar een beperkt aantal plekken om bonen te planten. Zodra er geen plek is voor een nieuwe soort, moet je ruimte maken door te oogsten. Door slim kaarten in je hand te verhandelen, kun je dit echter uitstellen om zo je oogst zo groot mogelijk maken.

Boonanza Jubileumeditie is een klassieker met genoeg extra’s voor zowel fans als nieuwe spelers. De eksterbonen en de jubileummunt zorgen naast het onderhandelen voor nog meer interactie. Met de eksterbonen steel je kaarten van je tegenspelers. Met de jubileummunt krijg je voordelen, op voorwaarde dat de munt niet wordt afgepakt."

8105

Eastern Empires
Voor Eastern Empires dien je wel even de nodige tijd en spelers uit te trekken, maar liefst 5 tot 18 personen kunnen namelijk aan dit inmense bordspel deelnemen. Een potje duurt zo'n 780 minuten. 

"Eastern Empires is een strategisch bordspel gebaseerd op een historische context. In dit enorme spel leiden spelers hun beschavingen terwijl ze proberen overwinningspunten te behalen door hun bevolking uit te breiden, handel te drijven en culturele vooruitgang te ontwikkelen.

Een van de belangrijkste gameplay-elementen is interactie tussen spelers door zowel handel in grondstoffen als gebiedscontrole. Er kunnen conflicten optreden, maar spelers zullen het meeste voordeel halen uit het gebruik van diplomatie, handelstactieken en strategische allianties. De langetermijnstrategie zal uiteindelijk de machtigste beschavingen creëren."

Eastern Empires is op een speciaal daarvoor bestemde website te bestellen, namelijk hier. Er hangt een prijskaartje aan van €149,99.  

Geplaatst door Linnsane op 22-02-2022 12:24
Aantal keer bekeken: 1372

Reacties

Door AnpuAnubis (85 reacties) op 22-02-2022 15:35
( PM )
Uit ervaring weet ik dat je Eastern Empires ook met zijn 3en kan spelen.
Volgens mij ook met 4 man.
Door Skull_kid (2509 reacties) op 23-02-2022 14:32
Rol: Forum Moderator
( PM )
Van een jubileumeditie van Boonanza had ik wel wat meer verwacht, moet ik toegeven.
Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 23-02-2022 14:48
( PM )
Quote:
Van een jubileumeditie van Boonanza had ik wel wat meer verwacht, moet ik toegeven.

Het is een mooi doosje, prijs is redelijk, maar wat ik zelf niet snap is de band die om de doos heen moet om hem dicht te houden. Had zelf liever een magneet doosje gezien.

Basis spel met uitbreiding, bonus kaarten en munt zijn wel een goed begin. Als ook regels voor 2 spelers. Maar wij hebben Bohnanza: the Duel, die raad ik eerder aan voor twee spelers.

Zelf kijk ik uit naar Marco Boono als uitbreiding.

En over 5 jaar de 30 jaar jubileum editie Boonanza Roll and Write met dobbelstenen in de vorm van diverse bonen soorten.