Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Het vierde kwartaal van 2022 bij White Goblin Games

Het laatste kwartaal van het jaar is alweer aangebroken en dat betekent dat we het einde van 2022 alweer gaan naderen. Gelukkig gaat White Goblin Games nog een blik aan bordspel-geweld opentrekken. Genoeg materiaal om naar uit te kijken en eventueel alvast op je verlanglijstje te zetten.

WILD: Serengeti
"Ontdek de eindeloze vlaktes van de Serengeti en creëer de mooiste scènes om de prijs voor de mooiste documentaire te ontvangen. De Serengeti is één van ’s werelds meest waardevolle natuurgebieden. Er leven en jagen miljoenen wilde dieren die in voorspoed leven. Ontdek nieuwe dieren, leg de meest bijzondere beelden vast en gebruik je hulpmiddelen strategisch om de mooiste en meest inspirerende documentaire te maken." WILD: Serengeti ligt nu in de winkels. 

Qwixx Collectie
Qwixx heeft wat te vieren, want ze bestaan namelijk maar liefst 10 jaar! Het populaire dobbelspel krijgt daarom een heuse jubileumeditie. De Qwixx Collectie wordt slechts eenmaal geprint en is beschikbaar in gelimiteerde oplage. In de Qwixx Collectie zijn het basisspel, Qwixx Longo, Qwixx Mixx en Qwixx Bonus in een luxe jasje gestopt. De Qwixx Deluxe versie is uitgebreid en bevat nu naast het basisspel ook 3 andere Qwixx varianten. Nu kun je oneindig genieten van deze spellen zonder dat je scorebloks opraken.

Qwixx Dubbel
Nóg meer plezier met Qwixx! "In deze variant van het populaire dobbelspel mag je bepaalde getallen dubbel aankruisen, waardoor je nog meer punten kunt scoren! Qwixx Dubbel bestaat uit twee verschillende varianten, waarbij het niet uitmaakt met welke variant de spelers spelen. De varianten zijn namelijk even sterk."

De Vos in het Bos: Duet
Maar één metgezel om mee te spelen én wil je ook nog eens een cooperatief spel spelen? Dan ben je bij de Vis in het Bos: Duet aan het juiste adres. In de Vos in het Bos: Duet is het de bedoeling om door middel van slagen te spelen alle edelstenen in het bos te verzamelen, zonder daarbij van het bospad te raken.

Flamecraft
Laat je draken reputaties opbouwen. In dit prachtig geillustreerde bordspel werken draken bij verschillende winkels in de stad. "Tijdens Flamecraft bezoek je verschillende winkels en kun je kiezen tussen 2 acties: verzamelen of betoveren. Als je kiest voor verzamelen, verzamel je alle handelswaren, munten en draken die er in de winkel beschikbaar zijn. Daarna mag je een ambachtsdraak in de winkel leggen. Wanneer je een winkel betovert, gebruik je een betovering die in die winkel gebruikt kan worden. Als er geen betovering beschikbaar is die in die winkel geactiveerd kan worden, kun je de winkel niet betoveren. Als je een winkel betovert, betaal je de aangegeven handelswaar en ontvang je beloningen. Degene die aan het eind van het spel de meeste reputatie heeft opgebouwd, is de beste vlammenbewaker en wint!"

Endless Winter
10.000 jaar voor de jaartelling. Neem de rol aan van een stamleider en laat je jagers-verzamelaargroep uitgroeien tot een welvarende gemeenschap. Ontdek samen met je stam nieuw land waar nederzettingen en dorpen dienen te worden gebouwd, je bevolking uitgebreid dient te worden en op groot wild als mammoeten en sabeltandtijgers gejaagd wordt. 

"In de actiefase speel je kaarten, voer je acties uit en vorm je de eclipsstapel voor de eclipsfase. In de eclipsfase ontvangt iedere speler beloningen aan de hand van zijn eclipsstapel. Daarna volgt de nieuwe generatiefase en bereid je je voor op de volgende ronde. Tijdens Endless Winter: Paleoamericans verdien je punten door je stam te ontwikkelen. Degene die na 4 rondes de meeste punten heeft behaald, is de winnaar."

Van Endless Winter wordt een hoop verwacht, want er komen ook meteen een aantal uitbreidingen aan, te weten: Grotschilderingen, Stroomafwaarts en Voorouders.

Burggraven van het Westelijk Koninkrijk
"Rond het jaar 890 vindt er in het Westelijk Koninkrijk een opvallende gebeurtenis plaats.  De koning die ooit bekend stond om zijn dapperheid, verliest zijn principes en kiest vrede boven welvaart. Het eens zo rijke koninkrijk wordt steeds armer omdat de koning goud en land belooft aan de vijand wanneer ze hun wapens neerleggen. Terwijl de armoede steeds groter wordt, verliest het volk zijn vertrouwen in de koning elke dag een beetje meer. De burggraven van het koninkrijk hebben verschillende afwegingen te maken. Aan de ene kant willen ze de koning steunen, maar aan de andere kant moeten ze ervoor zorgen dat ze het hoog in het vaandel staan bij het volk, voor wanneer er een machtswissel plaatsvindt.

Tijdens het spel probeer je loyaal aan de koning te zijn, maar je wilt ook vertrouwen opbouwen bij de burgers. Je zult dus verschillende keuzes moeten maken." Voor welke keuze ga jij?

Het wordt een prachtig najaar. Voor welke releases ga jij?



White-Goblin-Q4

Geplaatst door Linnsane op 15-10-2022 12:00
Aantal keer bekeken: 1521

Reacties

Door Geert27 (646 reacties) op 15-10-2022 21:16
( PM )
Mooie line-up weer!
Door Lucky Jack (771 reacties) op 15-10-2022 22:42
( PM )
Beetje suf misschien, maar ik heb vooral interesse voor Vos in het Bos Duet. Al veel lol beleefd aan Vos in het Bos, dus benieuwd hoe deze zich verhoudt.
Door Videostar (483 reacties) op 16-10-2022 08:10
( PM )
Helemaal niet suf. Ook hier komt het vossenduet in huis.
Verder wacht ik op de Wonderwerken van de Architecten maar die zijn pas voor volgend jaar aangekondigd.
Door Zwaan (71 reacties) op 16-10-2022 10:08
( PM )
Hier staat vos in het bos duet ook op de wishlist
Door Liefde_is (62 reacties) op 16-10-2022 10:21
( PM )
En wederom geen info over dat spel dat al een hele tijde op hun verwachte releases pagina in de header staat. Orange, een spel waar ik ook nog steeds niks over kan vinden.
Door Linnsane (672 reacties) op 16-10-2022 21:40
( PM )
Quote:
En wederom geen info over dat spel dat al een hele tijde op hun verwachte releases pagina in de header staat. Orange, een spel waar ik ook nog steeds niks over kan vinden.

Ook een tijdje geleden al gespot en inderdaad blijft het mysterieus. Wellicht eigen IP?
Door R.D. (88 reacties) op 17-10-2022 14:46
( PM )
Misschien de Qwixx collectie maar eens kopen. Zelf nog geen Qwixx in de kast, maar we spelen het vaak bij vrienden. Is de release ook bekend?