Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Brood en Bier aangekondigd bij 999 Games

Op Spiel 2022 was Beer and Bread een regelrechte hit. Reden te meer om deze release in het Nederlands uit te brengen en die eer komt toe aan 999 Games. Een spel voor twee spelers over het brouwen van bier en het bakken van brood. Verbeter jouw eigen dorp slim en vergroot daarmee je bier- en broodproductie. Echter... waar je het minst van produceert bepaalt of je wint. Een tactische strategie is bepalend!

"Op de vruchtbare landerijen van een voormalig klooster zijn lang geleden twee dorpen gesticht. De twee dorpen hebben elk ijverig de tradities van het klooster voortgezet: bierbrouwen en brood bakken. De twee dorpen delen als goede buren de akkers met elkaar, maar dat betekent niet dat er geen concurrentie is. Jaarlijks vindt een vriendschappelijke wedstrijd plaats, waarin wordt gezien welk dorp het meeste bier of brood kan produceren.

Brood en Bier is een strategisch spel voor 2 spelers. Door kaarten te spelen oogst je grondstoffen, verbeter je je dorp en verkoop je bier en brood. Elke kaart kan op drie verschillende manieren worden gebruikt. Schuif de kaart boven het speelbord voor een oogst, onder het speelbord voor een uitbreiding van het dorp of leg de kaart af om bier en brood te verkopen.

De manier waarop je kaarten krijgt is afhankelijk van de ronde. Tijdens een sterk jaar geef je handkaarten over en weer door, waarbij je telkens een kaart kiest om te spelen. Tijdens een mager jaar moet je het doen met de kaarten die je krijgt, al mag je beperkt kaarten ruilen met het ruilkaartenveld.

Brood & Bier zal de eerste 3 maanden exclusief verkrijgbaar zijn bij onze speciaalzaken. Na deze 3 maanden zal die ook verkrijgbaar zijn in onze webshop en bij onze overige verkopers."


Geplaatst door Linnsane op 09-01-2023 18:33
Aantal keer bekeken: 3103

Reacties

Door Soulflame (94 reacties) op 09-01-2023 19:21
( PM )
Heb het nieuws en de nieuwe spellen van Spiel een beetje gemist dit jaar door drukte met de kinderen... Klinkt interessant!

Maar er staat alleen geen release date bij.. op de website van 999 staat dit onder het kopje 'aankondiging', maar dus nergens vanaf wanneer het spel te verkrijgen is bij de spellenwinkels
Door Metroid_Dark_Sky (562 reacties) op 09-01-2023 21:07
( PM )
Die had ik niet verwacht bij 999games.
Maar wel leum om te lezen dat het in NL uitkomt.

Zie nu ook pas dat het van Scott Almes is, die wij hier vooral kennen van de Claim spellen.
Door Lucky Jack (770 reacties) op 09-01-2023 21:07
( PM )
Mooi artwork, mooie houten componenten, leuk thema én fijn om eens een volwaardig bordspel voor 2 spelers op tafel te krijgen, meestal zijn de 2 speler spellen toch relatief kleine spellen qua omvang.
Door Janger12 (305 reacties) op 10-01-2023 08:03
( PM )
Quote:
Heb het nieuws en de nieuwe spellen van Spiel een beetje gemist dit jaar door drukte met de kinderen... Klinkt interessant!

Maar er staat alleen geen release date bij.. op de website van 999 staat dit onder het kopje 'aankondiging', maar dus nergens vanaf wanneer het spel te verkrijgen is bij de spellenwinkels

999 Games geeft meestal een Aankondiging uit ongeveer een maand voordat het spel daadwerkelijk verkrijgbaar is.

En over het spel: heb deze toevallig eind vorig jaar gekocht (en er een prijsreactie voor gegeven bij Beer & Bread (het valt me nu pas op dat in NL de titel is omgedraaid)). Inderdaad een best volwaardig 2p-spel. Alle kaartjes hebben 3 functies: óf je speelt een kaart voor grondstoffen (aangegeven bovenaan een kaart), óf om brood te bakken/bier te brouwen (door de juiste grondstoffen af te geven, aangegeven in het midden van de kaart), óf je gebruikt de kaart als permanente upgrade van iets in het spel (schuif de kaart onder het bord zodat je alleen het onderste deel van de kaart nog ziet waar de upgrade staat). Zo kun je met relatief beperkt materiaal (40 kaarten dacht ik) toch best wel veel verschillende dingen doen.
Leuke mechanismes heeft het ook. Van de 6 rondes geef je er in 3 je kaarthand door aan de tegenstander na het spelen van een kaart, in de andere 3 hou je je kaarten zelf. Kaarten die je speelt voor grondstoffen krijg je de volgende beurt op hand, dus kun je tactisch kaarten zó afleggen dat je er mogelijk in de volgende ronde meteen brood of bier van kan maken. En doordat je dus soms je hand moet afgeven aan de andere speler, moet je ook in de gaten houden dat je je tegenstander niet teveel goeie kaarten geeft.
Door Nin (1845 reacties) op 10-01-2023 09:16
( PM )
Mooi dat deze titel een Nederlandse versie krijgt. Sinds kort ook de Engelse versie in bezit en deze verdient het om door meer mensen gespeeld te worden. Aanrader!
Door Lucky Jack (770 reacties) op 10-01-2023 14:57
( PM )
Bedankt voor het delen van jullie ervaringen, deze gaat op mijn verlanglijst!