Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht in 2023 bij 999 Games

Van 999 Games kunnen we in 2023 natuurlijk de nodige titels verwachten. Eerder deze week werd al heel verrassend Brood & Bier aangekondigd, maar er is meer! 

Brood & Bier
We noemden het al in de intro. Deze klapper wordt dit jaar uitgegeven door 999 Games. 
"Op de vruchtbare landerijen van een voormalig klooster zijn lang geleden twee dorpen gesticht. De twee dorpen hebben elk ijverig de tradities van het klooster voortgezet: bierbrouwen en brood bakken. De twee dorpen delen als goede buren de akkers met elkaar, maar dat betekent niet dat er geen concurrentie is. Jaarlijks vindt een vriendschappelijke wedstrijd plaats, waarin wordt gezien welk dorp het meeste bier of brood kan produceren."



My City: Roll & Write
My City was al een groot succes, maar nu probeert 999 Games dat succes te herhalen met een Roll & Write - editie. "My City, maar dan als dobbelspel! Dobbel en krabbel jouw eigen stad bij elkaar in deze snelle en compacte versie van het populaire legacyspel. Rol de dobbelstenen om te zien welke vorm je in jouw stad moet neerpennen. Hoe slimmer je jouw stad inricht, hoe meer punten je scoort. Twaalf verschillende niveaus verdeeld over vier campagnes geven volop uitdaging. Wie maakt de beste stad?"

main product photo

De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior
Kwakzalvers voor de kleintjes! "Grabbel naar voer in een race rond Kakelenburg! Je rijdier heeft de juiste middelen nodig om de andere spelers voor te blijven. Met suikerbieten schiet je vooruit, maar van droomkruiden valt je rijdier juist in slaap. Net als bij het originele Kwakzalvers verzamel je steeds meer fiches om zo een goedgevulde grabbelzak te creëren. Dankzij gestroomlijnde regels ideaal voor jongere spelers!"

8173

 

De Wolven
Een grote verrassing in de adventskalender van afgelopen december was de aankondiging van de Nederlandse versie van Wolven. Een pack-building strategy game voor de gevorderde spelers. 

Verder is het wat betreft officiele aankondigingen nog vrij rustig, maar wie tussen de regels door kijkt weet dat bij andere uitgevers aankondigingen zijn gedaan waarbij de kans zeer reeel is dat ze ook via 999 Games verkrijgbaar zullen zijn. 

Wat denk je van een uitbreiding voor Witchstone die ongetwijfeld Volle Maan zal gaan heten en van Mille Fiori met Meesterwerken? Of van een Keer op Keer Deluxe editie waarbij ook een cooperatieve variant is opgenomen? New Eden die tevens door Schmidt Spiele is aangekondigd is tevens een kanshebber waarin je onder de zeevlakte een nieuwe beschaving op dient te bouwen. 

Ongetwijfeld gaan we nog veel en veel meer horen van 999 Games dit jaar, maar nog eventjes geduld dus...

Geplaatst door Linnsane op 11-01-2023 16:26
Aantal keer bekeken: 1667

Reacties

Door Mirickle (1 reacties) op 11-01-2023 16:37
( PM )
Benieuwd of 999 dit jaar ook Dominion: Hinterlands 2nd edition uit gaat brengen in het Nederlands.

En uiteraard Dominion: Plunder !
Door Metroid_Dark_Sky (541 reacties) op 12-01-2023 10:05
( PM )
Ik denk dat we ook mogen verwachten:
de 3e uitbreiding van El Dorado
Diverse Exit en Pocket Escapes
My Island (Vervolg op My City)

En ik hoop zo op de 3e uitbreiding van Tapestry.

Tja verders hoop ik ook dat ze de Lookout Spellen en Hans Im Gluck spellen blijven vertalen.
Stonemaier spellen doen ze ook leuk, misschien ooit een NL versie van Viticulture?
(Denk die laatste niet, want volgens mij heeft elke hobby speler deze al)



Door Nin (1749 reacties) op 12-01-2023 17:17
( PM )
Nog een nieuwtje: De Wingspan Nesting Box komt ook naar 999 Games. Inclusief rode band.
Door Zelva (38 reacties) op 12-01-2023 18:00
( PM )
80 euro voor een doos?

Zou het ook veel mooier vinden als ze dat 'Nesting Box' zouden weglaten.