Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Een Evergreen bij 999 Games

999 Games blijft maar nieuwe spellen aankondigen. Nieuwste aankondiging is Evergreen! Een bordspel voor 1 tot 4 spelers in de leeftijd vanaf 8 jaar welke zo´n 45 minuten duurt. 

In Evergreen hebben jullie een nieuwe planeet ontdekt en de bedoeling is om die leefbaar te maken. Bomen, struiken en meren zorgen voor voldoende zuurstof en water. Ook deze planeet draait om de zon, zodat de bomen welig groeien en er een gezond ecosysteem ontstaat.

Iedere speler heeft een eigen tableau en daarop zet je kleine en grote bomen, struiken en meren. Dit bepaal je door kaarten uit een aanbod. De kaart bepaalt waar je je acties op je planeet mag uitvoeren. Daarnaast mag je een bonusactie van de kaart uitvoeren, die naarmate het spel vordert steeds sterker wordt. 

Hoe het werkt?
"In je beurt mag je in het op de kaart aangegeven gebied 2 acties uitvoeren of 1 actie in een ander gebied naar keuze. Daarbij kun je uit een combinatie van bomen planten en opwaarderen kiezen. Bonusacties geven extra mogelijkheden, zoals het planten van struiken, die je bossen vergroten, en het aanleggen van meren, die extra opwaarderingen mogelijk maken. Elke ronde krijg je 1 beurt minder, maar omdat je bonusacties steeds sterker worden, doe je per beurt meer. Na elke ronde krijg je punten.

Je krijgt vooral punten voor bomen die zon vangen en de grootte van je bossen, inclusief struiken. Bomen zetten afhankelijk van de stand van de zon andere bomen in de schaduw, waardoor die bij een telling geen punten krijgen. Omdat de zon na elke ronde naar een andere kant schijnt, verandert die situatie per ronde."

Een tactisch spel met eenvoudige spelregels. Bouw jij het meest effectieve ecosysteem?

Evergreen

Geplaatst door Linnsane op 21-02-2023 19:46
Aantal keer bekeken: 905

Reacties

Door Dutchyoda (258 reacties) op 22-02-2023 08:47
( PM )
Ik heb tot nu toe erg genoten van de Engelse versie van Evergreen.
Voor degene die bekend zijn met Photosynthesis, deze deelt een aantal mechanisme (zoals de schaduw) maar is doordat je je eigen speelbord hebt minder gemeen.
Door Launoo (151 reacties) op 22-02-2023 10:16
( PM )
Ik vond photosynthese niet zo leuk, maar deze spreekt me toch aan puur vanwege het thema. Ik hoop hem te kunnen uitproberen op een beurs, voordat ik hem aanschaf.