Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Gloomhaven Buttons & Bugs aangekondigd

Deze week is Gloomhaven Buttons & Bugs aangekondigd. Het gaat om een miniversie van 10cm*7,8cm*7,5cm die bijna in je broekzak past. Het is zelfs zo’n kleine versie dat die alleen solo te spelen is!

Nieuw Gloomhavenavontuur in het klein

Gloomhaven Buttons & Bugs bevat een geheel nieuw verhaal dat geschreven is door Isaac Childres en biedt een vergelijkbare diepe speelstijl als Gloomhaven. Dit compacte doosje van slechts een halve kilo bevat scenario’s die binnen 20 minuten te completeren zijn. Daarnaast heb je niet meer ruimte nodig dan slechts een vliegtuigtafeltje. Elk scenario bestaat namelijk uit één kaart die de wereld toont met vijanden en jouw karakter.

Ondanks de compactheid van deze uitvoering, zitten er zelfs super miniatuur figuurtjes bij van de verschillende figuurtjes. Ook de bekende strijdkaarten voor elk karakter zijn weer van de partij en die zijn ditmaal dubbelzijdig. Je kan kaarten daarom nu tweemaal gebruiken (voor- en achterkant).

Het verhaal

Qua timings in de wereld van Gloomhaven speelt Gloomhaven Buttons & Bugs zich af na Gloomhaven en Forgotten Circles. Hail, de Aesther-kluizenaar is terug en heeft met de tijd

 de reputatie verdiend zeer behulpzaam te zijn bij het redden van de stad bij terugkerende rampen. Ze heeft hier echter een absolute hekel aan. Wannabe-helden vallen constant binnen tijdens haar studie aan de Crooked Bone, op zoek naar hulp om zelf ook beroemd te worden. Om nog maar te zwijgen over alle demonen die komen om wraak te zoeken. Ze overwoog om te verhuizen, maar dat is te veel moeite. In plaats daarvan, plaatste ze gewoon een betovering op haar voordeur: iedereen die probeert te openen, wordt verkleind en is dus geen probleem meer.

Jouw personage is zo'n wannabe-held. In een poging tot roem proberen ze Hail te bezoeken en Poef. Nu zijn ze zo groot als een muis. Ze moeten een nieuwe weg naar de Crooked Bone vinden om Hail te overtuigen en terug te keren naar hun vorige grootte.

Inhoud van het kleine doosje:

  • 100 kaarten
  • 6 Micro-Mercenary Miniaturen
  • 6 Dual Layer Trays
  • 21 Tokens
  • 10 kubussen
  • 1 Dobbelsteen
  • 1 HP tracker

    Meer info en backen kan via Backerkit.

Geplaatst door Yorn op 07-07-2023 11:30
Aantal keer bekeken: 658

Reacties

Door Skull_kid (2496 reacties) op 08-07-2023 14:31
Rol: Forum Moderator
( PM )
Dit klinkt wel goed. Het gevoel van Gloomhaven in 20 minuten? Doe mij die maar!
Door Skull_kid (2496 reacties) op 10-07-2023 08:46
Rol: Forum Moderator
( PM )
Even gekeken naar Backerkit: je bespaart $5 op Buttons & Bugs, maar kost ook $7 verzendkosten + belasting (in Denemarken 25%), dus ik wacht lekker op de winkel-release!

Wat een absurde Backerkit trouwens, je kan echt ALLES Gloomhaven kopen En ze hebben ook alweer 3+ miljoen opgehaald.
Door Stef (269 reacties) op 10-07-2023 18:41
( PM )
Ze doen ook niks tegelijk sturen als het niet in dezelfde wave zit.
Ik snap dat ze geen onbeperkte ruimte hebben, maar als een maand later Buttons & Bugs uit komt en de maand daarvoor de boeken van Frosthaven lijkt het mij dat het een kleine moeite is om iets even te bewaren.