Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Review De Zoektocht naar El Dorado

 Hallo allemaal!

Anna hier.
Vandaag gaan we in de diepe jungle van Zuid-Amerika op zoek naar de Gouden Stad, de stad van El Dorado.
Dit doen we in het door 999 Games in een nieuw jasje gestoken spel 'De Zoektocht naar El Dorado' van Reiner Knizia uit 2017. Benieuwd naar waarom dit mijn nieuwe favoriete familiespel is geworden? Kijk dan snel de recensie!
 

Aantal keer bekeken: 538 

Laagste 3 prijzen voor De Zoektocht naar El Dorado (Bordspellen)

29.99 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Wehkamp 9.2
 
€  29.99€ 0.00   € 29.99
Lotana 10
 
€  27.20€ 4.95   € 32.15
Spellen Domein n.b.
 
€  27.50€ 4.99   € 32.49

Meer prijzen 

Reacties

Door Slick (219 reacties) op 04-06-2020 14:03
( PM )
Ziet er erg leuk uit, goeie recensie ook!

Ik denk ook dat 999 Games een grote fout maakt met de verschillende personen afgebeeld, zoals je op 7:30 al noemt.. En karakter met een donkere huidskleur en die ook nog een soort rolletje van niks geven en 'manusje-van-alles' noemen? Kun je degene net zo goed Zwarte Piet noemen... De native is veranderd in de inboorling en de jack-of-all-trades is dus aangepast naar manusje-van-alles met nogal ongelukkige karakterkeuze. Zeker als de artwork compleet nieuw is gedaan was dit de perfecte kans.

Je kunt zeggen dat het 'vroeger zo was', maar het spel wordt anno 2020 uitgegeven en niks houdt je daarom tegen om het aan te passen en er een echt familievriendelijk spel van te maken. Dat hoeft allemaal niet zo krampachtig zoals velen denken, maar gewoon iets langer nadenken en juist een voorbeeld zijn voor de rest. Dat gaat nog wel een staartje krijgen.

Het weerhoudt mij wel om het spel te kopen, eerlijk gezegd. Deckbuilding mechanisme is zeker leuk en maakt elk spel weer anders, ik vind het aantal verschillende karakters nog wel wat klein. Meer karakters zorgt voor meer complexiteit, maar het lijkt niet alsof je veel verschillende keuzes hebt om voor te gaan. Daar zal wel de grens liggen voor een familiespel denk ik.
Door Swizard (86 reacties) op 05-06-2020 16:58
( PM )
Leuk spel, vind zelf de recensie minder. Van mij hoeft niet alles een politieke statement te worden. Leuk als ze wel inclusief zijn, maar het is om het even als het niet is. Al helemaal gezien het thema zijn dingen als inboorling en manusje - alhoewel wat ongelukkig vertaald - niet heel onlogisch. En slechte vertalingen daar staat 999 wel om bekend, het is nog net geen google translate soms. Ontkennen van racistische ondertonen in bepaalde tijden en settings maakt je niet bepaald minder discriminerend. Echter, als je wel hier een punt van wil maken is stemmen met je portemonee niet verkeerd, maar denk dat dan ook een mailtje naar 999 games dan meer goed doet.

Persoonlijk lijkt mij dit een top spel voor een solide prijs. Makkelijk om te leren, goed te customisen om wat meer replayability er uit te halen - en verwacht dat ze de expansions ook wel gaan vertalen. Ik heb hem besteld