Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Review Pandemic: Hot Zone - Europa (NL)

 Hallo allemaal!

Pandemic Hot Zone is een versnelde versie van het bekende Pandemic. Dick heeft het spel gespeeld en vertelt jullie of deze versie leuk is en hoe deze zich verhoudt tot de oudere broer.

Met dank aan Asmodee Nederland voor het schenken van een recensie exemplaar.


 

Aantal keer bekeken: 391 

Laagste 3 prijzen voor Pandemic: Hot Zone - Europa (NL) (Bordspellen)

22.94 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com 9.5
 
€  19.95€ 2.99   € 22.94
Top1Toys n.b.
 
€  19.99€ 2.95   € 22.94
Game Mania n.b.
 
€  19.98€ 2.99   € 22.97

Meer prijzen 

Reacties

Door San Kroepoek (381 reacties) op 18-11-2021 17:28
( PM )
Heb hem zelf thuis ook, hij is kleiner maar niet bepaald sneller dan zijn grote broer. wat hem vooral wel leuk maakt is de uitbreiding die erbij zit.

Zelf op het moment een groot fan van de Rome variant!
Door Hedgehog (1067 reacties) op 18-11-2021 18:43
( PM )
Moet de review nog kijken, maar verwacht voor mij hetzelfde als Noord-Amerika; net zo lange setup als het origineel, maar sterk verminderde playtime.

Bij Ticket To Ride komen de grote varianten hier niet meer op tafel sinds New York/London. Maar sinds Hotzone heb ik juist alleen maar meer waardering voor de originele Pandemic.

Op zich nog handig als reiseditie, al had het dan nog wat compacter gemogen (zoals bij TTR).

Edit:
Quote:
Heb hem zelf thuis ook, hij is kleiner maar niet bepaald sneller dan zijn grote broer. wat hem vooral wel leuk maakt is de uitbreiding die erbij zit.

Zelf op het moment een groot fan van de Rome variant!
Ik vond hem juist wel veel sneller spelen, maar de setup tijd niet.

Rome moet ik nog altijd eens proberen, maar niet in mijn collectie (net als Rising Tide, Iberia, Legacy). Als ik wat anders wil dan Pandemic, pak ik meestal Thunderbirds (ook Matt Leacock) ipv. één van de expansions.
Door Buur (643 reacties) op 19-11-2021 10:49
( PM )
Zoals je weet krijg ik nooit genoeg van Pandemic, al moet ik zeggen dat Legacy Season 0 nu wel een beetje begint tegen te staan in de laatste 3 "maanden" van het spel. Te lange setup, en vooral veel te lange administratieve afhandeling aan het einde... Ik begin de interesse te verliezen, het boeit gewoon niet meer en dat is echt voor het eerst bij een Pandemic-spel. Het lijkt ook dat alle 'Legacy-keuzes' die je maakt om je speelfiguur aan te passen er totaal niet meer toe doen, het lukt toch wel, en is het niet met die extra bonus, dan wel met die andere... Maar goed ik dwaal een beetje af...

Iberia komt volgens boardgameshop.nl in februari weer opnieuw uit, zodat je niet de belachelijke prijzen hoeft te betalen die de facebookers en bgg-marktshopmensen er voor durven vragen om het te spelen. Daar ga ik voor! Eigenlijk zou ik ook wel eens Pandemic On the Brink als uitbreiding willen proberen. Eens kijken of ik die ergens vandaan kan halen...

Ik laat deze kleine versies North America en Europa maar voor wat ze zijn, een gewone pot Pandemic kunnen wij met z'n tweeën inmiddels ook wel in een half uurtje er doorheen rammen (dat was voorheen wel anders!!!) dus het hoeft echt niet nog sneller/korter.