Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Prijsvergelijk Orleans Stories

Orleans Stories

Orleans Stories (Bordspellen), dlp games
Uitgever:dlp games 
Taal:Engels 
Aantal spelers:2 tot 4 spelers 
Type bordspel:
Speelduur:120 minuten 
Leeftijd:Vanaf 12 jaar 
Aantal views:2061  keer bekeken
Ean Codes:
4260184330362
Toevoegen aan je wishlist

Toevoegen aan wishlist met max bedrag: €  

Toevoegen aan je collectie

Beschrijving

Orléans Stories is based on the bag-building mechanism known from Orléans, with this mechanisms having been further developed into a storytelling experience in which players go through different eras and face different challenges. Broadly speaking, instead of focusing on the city of Orléans and trade with the surrounding villages, player are now settling the...

Jullie mening:

Ook interessant:

PrijzenReacties

Door BigRoy (59 reacties) op 10-11-2021 19:58
( PM )
29,99 bij Subcultures
Door Janger12 (311 reacties) op 23-05-2024 08:46
( PM )
De Duitse (!) versie van Orléans Stories is nu te verkrijgen voor ongeveer €15 bij Milan-Spiele. Nadeel van Milan zijn de redelijk hoge verzendkosten naar NL (rond de 12 euro), maar er is daar meer in het assortiment voor als je bijv je Orléans verzameling compleet wil maken. Zo zijn er nog 4 sets van 3 extra promo gebouwen (locatietegels) die nooit in het Nederlands zijn uitgegeven, een Orléans scoreblok, houten meeples die de personenfiches vervangen, ... Dan kan het mogelijk wel de moeite waard zijn van de hoge verzendkosten. Bovendien is het spel met verzendkosten ongeveer 27 euro, altijd nog een stuk goedkoper dan via CrowdFinder (nu €40,99 incl. verzenden).

Verder: wil je wel een Duitse Orléans Stories? Op de website van dlp-games kun je de spelregels en de story booklets in het Engels downloaden, en er ook een gratis derde print-en-play story te vinden (The Settlers), welke overigens ook los uitgegeven is samen met een 4e story speciaal voor 4 spelers (2 tegen 2).

Wil je überhaupt Orléans Stories hebben? Dat laat ik aan jezelf Op BGG krijgt het een vrij lage rating, maar ik denk ook dat dat komt omdat mensen een soort legacy-spel verwachten, maar dat is het niet. Elke story is in principe 1 (herspeelbare) speelsessie, maar bestaat uit meerdere "tijdperken". In elk tijdperk heb je eigen regels en doelen, en als je een doel hebt gehaald mag je naar het volgende tijdperk (ook soms terwijl een speler nog in het vorige tijdperk zit). De tijdperken zijn door een story aan elkaar gelinkt, maar eigenlijk zijn die stories niet echt relevant... Een spelsessie duurt daarom wel wat langer dan de gewone Orléans.
Door Peters (166 reacties) op 23-05-2024 09:51
( PM )
Orleans is een fantastisch spel!

Orleans Stories is zeer aantrekkelijk afgeprijsd.

Maar...

...Stories is flut. BGG geeft het nog een 6,3; Tom Vasel's conclusie (in BGG) is: ''I can't recommend this to anybody'' en ''Extremely disappointing''.