Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 25 september 2020


Hoi allemaal,

Het is herfst! Allerlei lekkere feestdagen komen eraan. De supermarkten liggen al vol met marsepein, pepernoten en taai taai. Zoveel lekkers is niet goed voor me, maar ik kan het niet laten om af en toe wat zoetigheid in huis te halen. Op kickstarter was het de afgelopen dagen niet anders. Er is zoveel te vinden op dit moment, dat ik echt bewuste keuzes moest maken. Dat gezegd hebbende, hier zijn mijn favoriete campagnes die de afgelopen twee weken van start zijn gegaan.

Dinosaur World & Dinosaur Island Rawr ‘n Write (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $30,- (ca. €26,-) voor Rawr ‘n Write, $70,- (ca. €61,-) voor Dinosaur World Verzendkosten: streeft naar $20,- (ca. €17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 17 oktober 2020
Verwachte levering: juli 2021

Dinosaur World & Dinosaur Island Rawr ‘n WriteOmschrijving: Deze campagne bevat twee nieuwe spellen in de wereld van Dinosaur Island. Als eerste is er Dinosaur World. Deze speelt zich tien jaar na Dinosaur Island af. Je probeert wederom een park op te bouwen. Je hebt nu echter meer vrijheid met bouwen doordat je nu zeshoekige tegels hebt en geen vast grid om ze te plaatsen. De plaatsing is wel belangrijk, omdat je nu door je park kan ‘rijden’ om de speciale acties op de tegels te gebruiken.
Daarnaast is er Dinosaur Rawr ‘n Write. Dit is een roll & write versie van Dinosaur Island. Je bouwt op papier je park door polyomino vormen te tekenen. Verder neem je ook specialisten aan die je helpen met de dobbelstenen om te gaan.

Mijn mening: Ik ben dol op Dinosaur Island en ben erg benieuwd hoe Dinosaur World zal spelen. Op het eerste gezicht lijkt het het spel vloeiender te verlopen omdat er minder spelborden zijn. Het rondrijden door je eigen park is een leuke wijziging, omdat je meer betrokken bent hoe je je park opbouwt. Rawr ‘n Write lijkt me een leuk roll & write spel, ik ben wel benieuwd in hoeverre deze anders is dan Welcome To Dino World.

The 7th Citadel (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €69,-
Verzendkosten: va. €18,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 oktober 2020
Verwachte levering: mei 2022

The 7th CitadelOmschrijving: In dit spel ben jij, een slaaf, ontsnapt uit de 7th Citadel. Je bevindt je nu in woest landschap. Je gaat op ontdekking uit en probeert steeds sterker te worden. Maar voordat je moe bent, probeer je terug te keren naar je de Citadel om deze op te bouwen en om uit te rusten. De mechanismen zijn deels gebaseerd op het succesvolle 7th Continent, wat te verwachten is gezien de titel en dat het spel van dezelfde makers is.

Mijn mening: Ik heb genoten van 7th Continent. Het is alleen wel een zware pil om te slikken als je na uren van avontuur toch doodgaat en opnieuw moet beginnen. Dit overlevingsgedeelte zit niet in 7th Citadel. Daarnaast bouw je nu aan je eigen stad wat ik erg leuk vind. Ik hou ervan om resultaat van mijn werk te zien in meer dan alleen punten. 7th Citadel heeft het daarom tot mijn top vijf van deze week gehaald.

Cascadia (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $29 (ca. €25,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 oktober 2020
Verwachte levering: augustus 2021

CascadiaOmschrijving: In Cascadia bouw je een landschap vol met dieren. Omstebeurt kies je een landschapstegel uit en neem je ook het dier dat er bij ligt. Je legt de tegel aan je landschap en plaats het dier op een locatie waar deze mag. Op deze manier probeer je doelen te voltooien en punten te scoren. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Cascadia is van de makers van Calico. Net als dat spel ziet dit spel er ook weer schitterend uit. Het is zeker geen complex spel, maar dat hoeft ook niet altijd. Dit is een spel dat je iedereen snel kan leren en daardoor snel een gezellige tijd zal hebben.

Embarcadero (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $60,- (ca. €52,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. €17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 oktober 2020
Verwachte levering: maart 2021

EmbarcaderoOmschrijving: San Francisco 1850, de goudkoorts is op z’n hoogst. In de haven liggen verlaten schepen, omdat de bemanning hun succes zoekt in de bergen. Jij bent een zakenman. Je koopt deze schepen op en bouwt er bedrijven om geld te verdienen.

Mijn mening: Embarcadero is de naam van het deel van de haven waar dit gebeurde. Met de driedimensionale gebouwen zie je deze haven tot leven komen. Combineer dit met mechanismen waarbij je goed moet nadenken over de acties die je wilt doen en het lijkt er op dat Embarcadero een hit zal zijn.

Hogs of War (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £69,- (ca. €76,-)
Verzendkosten: €11,92 en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 oktober 2020
Verwachte levering: juni 2021

Hogs of WarOmschrijving: Hogs of War is gebaseerd op het oude playstation spel. In plaats van een enkel soldaatje, stuur je nu een heel leger aan. Achter de schermen bepaal je je tactiek, terwijl je ook aan je basis bouwt. Op deze manier kan je nieuwe eenheden rekruteren of deze beter maken. Blijf jij als enig varkentje overeind? Of overleven jullie gezamenlijk een bestorming van zwijnen?

Mijn mening: Ik heb de video game nooit gespeeld. Het bordspel ziet er goed uit. Ik krijg een Memoir ‘44 gevoel als ik het bord zie, maar het spel speelt anders. Het zichtbaar uitbreiden van je basis waardoor je eenheden beter worden, oogt prima. Ik denk dat ik veel plezier zal hebben als ik Hogs of War zou spelen.

Snelvuur:

Zoals ik al zei was er erg veel te om uit te kiezen, daarom was een snelvuur onontkomelijk:
Sleep Tight (link): Zorg dat je wakker wordt voordat Klaas Vaak je te pakken krijgt.
Bots Up (link): Zorg dat je als enige robot overblijft in dit kaartspel.
Return to Planet Apocalypse (link): Een uitbreiding op Planet Apocalypse.
The Reckoners: Steelslayer (link): Een uitbreiding op het coöperatieve The Reckoners.
Flourish (link): Maak je eigen tuin in dit schitterende spel van de makers van Everdell.
Set A Watch: Swords of the Coin (link): Een op zichzelf staande uitbreiding voor Set A Watch.
Cactus Town (link): Vecht tegen de andere spelers in de straten van Cactus Town.
The Thing (link): Bordspel gebaseerd op de bekende horrorfilm uit 1982.
The Dragon & Flagon: The Brew That Is True (link): Een uitbreiding voor The Dragon & Flagon.
Shaolia (link): Een uitbreiding voor en tweede print van Shaolia.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 25-09-2020
Aantal keer bekeken: 674

Reacties

Door Geert27 (338 reacties) op 26-09-2020 06:39
( PM )
Ik heb Dinosaur World en Shaolia gebackt, al twijfel ik over die laatste nog even omdat ik niet zeker weet of die thuis in de smaak zal vallen.
Door Game66 (4 reacties) op 26-09-2020 08:40
( PM )
Ik heb de 7e citadel gebackt. Heb meteen ook het 1e spel aangeschaft. Dat is nu onderweg vanuit Frankrijk zonder verzendkosten. Kan ik me het spelmechanisme alvast uitproberen.
Door DjUntzUntz (105 reacties) op 27-09-2020 10:18
( PM )
Quote:
Ik heb de 7e citadel gebackt. Heb meteen ook het 1e spel aangeschaft. Dat is nu onderweg vanuit Frankrijk zonder verzendkosten. Kan ik me het spelmechanisme alvast uitproberen.


Waar heb je het 1e spel vandaan? Ik zie dat nergens meer te koop staan namelijk maar misschien zoek ik niet goed! Ben wel benieuwd, aangezien dit soort spellen me altijd wel bevallen :)
Door Nona (132 reacties) op 27-09-2020 11:57
( PM )
Cascadia is hier een no brainer.
Door Marcomarcomar (1 reacties) op 27-09-2020 13:32
( PM )
Neko Harbour: The Card Game
Door Dutchyoda (142 reacties) op 27-09-2020 14:22
( PM )
Quote:
[..]
Waar heb je het 1e spel vandaan? Ik zie dat nergens meer te koop staan namelijk maar misschien zoek ik niet goed! Ben wel benieuwd, aangezien dit soort spellen me altijd wel bevallen :)

Je kan hem bij Serious Poulp zelf kopen.
Door Dekolta (8 reacties) op 27-09-2020 17:33
( PM )
Ik heb 7th citadel gebacked. Mijn eerste bordspel via crowdfunding. Al heb ik laatst al 7th continent gekocht en ook Sleeping Gods wil ik heel graag.