Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 12 februari 2021

Dicks Starter Kick

Hoi allemaal,

Aankomend weekend is het weer Valentijnsdag; Een dag waarop we anderen eens in het zonnetje zetten. Maar dit is Starter Kick en ik durf wel te zeggen dat de meeste van ons aan het kijken zijn voor verwennerij voor onszelf. Er was ook weer genoeg te vinden op kickstarter en tegenwoordig ook Gamefound, dus laten we snel van start gaan.

Kingdom Rush: Elemental Uprising (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $59,- (ca, €49,-)
Verzendkosten: vanaf €9,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 maart 2021
Verwachte levering: maart 2022

Kingdom Rush: Elemental Uprising
Omschrijving: Kingdom Rush: Elemental Uprising is een vervolg op het succesvolle Kingdom Rush: Rift in Time. Het is een tower defense spel waarbij vijanden een vast patroon lopen en waarbij het jij ervoor moet zorgen dat deze het eind niet halen, want als dat te vaak gebeurt ben je af. Naast nieuwe scenario’s en torens zijn er ook nieuwe speelbare helden toegevoegd. De omgeving brengt extra gevaar, maar ook extra hulpmiddelen met zich mee. Verder is het thema van de natuurlijke elementen, zoals wind, vuur, aarde en water verder doorgevoerd in het type vijanden en eindbazen.

Mijn mening: Zelf ben ik niet zo van de tower defense spellen. Maar een grote hit als deze kan ik jullie niet onthouden. De artwork ziet er goed uit en ik heb begrepen dat het een erg goed spel is. Dus als jij tower defense wel erg leuk vind, dan is dit waarschijnlijk wel iets voor jou.

CoraQuest (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £30,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: £11,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 februari 2021
Verwachte levering: november 2021

CoraQuest
Omschrijving: Wat doe je als je vastzit in een lockdown? Juist met je kind een bordspel bedenken. Zo is CoraQuest ontstaan. Een dungeon crawler die bijzonder geschikt is voor de jongere telgen in families. Samen ga je op avontuur en versla je monsters, vind je schatten en nog veel meer. Je verkent een kerker door nieuwe tegels aan te leggen. Zo weet je nooit wat je te wachten staat. Gaat het je lukken om de missie tot een succesvol eind te brengen? Grappig detail is dat CoraQuest ook de artwork heeft overgelaten aan de kinderen, want vele kinderen hebben tekeningen opgestuurd van hun creaties. Dit heeft de art director bij elkaar gebracht, zodat er duidelijk een kinderlijk fantasierijk, maar wel consistent thema is door het spel heen.

Mijn mening: CoraQuest is wat meer gericht op kinderen en dat is ook te zien aan de artwork. In plaats van super enge miniaturen heb je dan leuke standees. Dit geeft het geheel een kleurrijk aangezicht. Voor de liefhebbers van series als Zombicide of Mansions of Madness is dit misschien niet direct aantrekkelijk, maar als jij samen met je kinderen op avontuur wilt, is CoraQuest zeker een aanrader als inleiding tot dit genre.

Posthuman Saga & The Journey Home Expansion (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $30,- (ca. €25,-)
Verzendkosten: $18,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 23 februari 2021
Verwachte levering: november 2021

Posthuman Saga & The Journey Home Expansion
Omschrijving: The Journey Home is de nieuwste uitbreiding voor Posthuman Saga, een verhaal in een post apocalyptische wereld waar mens en dier gemuteerd zijn. Na een lang avontuur is het tijd om naar huis te gaan, maar deze reis is niet gemakkelijk. In je reis zul je nieuwe vrienden, maar ook nieuwe vijanden ontmoeten. Kom jij veilig thuis van je avontuur?

Mijn mening: Ik heb Post Human Saga zelf nooit gebacked, maar ik heb er wel goede verhalen over gehoord. De post apocalyptische setting trekt mij wel en ik hoop zeker het spel eens te proberen. Indien je al bekend bent met deze serie weet je vast zelf wel of je de uitbreiding wilt. Mocht je net zoals mij wel geïnteresseerd zijn in het basis spel, dan kan je die ook via deze campagne krijgen.

Embryo Machine - A Mecha Wargame (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $45,- (ca. €38,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) niet EU vriendelijk, maar invoerbelasting wordt vergoed via Paypal.
Eindigt op: 18 februari 2021
Verwachte levering: december 2021

Embryo Machine - A Mecha Wargame
Omschrijving: In Embryo Machine bestuur je een mech en voer je strijd op het veld in teams. Het team dat als eerste de helft of meer spelers verliest, heeft verloren. Na tien rondes eindigt het spel sowieso. Het team dat nog de meeste kaarten over heeft, wint dan. Beurten spelen zich af in twee fases en je plant jouw acties door een kaart te plaatsen voor elke fase. De volgorde van de acties hangt af van het type (verplaatsen, schieten, etc.) en je initiatief nummer. En dit is een behoorlijke uitdaging als team, want je mag niet met je teamgenoten overleggen wat je doet

Mijn mening: Ik ben dol op mechs en het idee om in een robot te zitten en deze te besturen is al een droom van me sinds ik 8 jaar oud was. Natuurlijk zit je niet echt in een mech, maar je bestuurt er wel een in dit spel, dus geeft het wel die ervaring. Omdat elke ronde slechts twee actie fases heeft, zal het spel snel spelen. Het lijkt mij daardoor minder erg als je uit het spel wordt geëlimineerd. Ik heb in ieder geval wel zin in een potje mech-vechten.

Core Worlds: Empires + Nemesis (link)

Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
Basis pledge level: $70,- (ca. €58,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 25 februari 2021
Verwachte levering: december 2021

Core Worlds: Empires + Nemesis
Omschrijving: Empires is een vervolg op Core Worlds. In Empires probeer je punten te verzamelen door nieuwe werelden tot je keizerrijk te nemen en je ambassadeurs goed in te zetten. Doordat de werelden willekeurig geplaatst worden tijdens de setup bevat het spel veel variatie en is geen potje hetzelfde. Nemesis is een solo uitbreiding voor Core Worlds, waarbij het spel je uitdaagt door middel van een AI die je moet proberen te verslaan.

Mijn mening: Het is zo lang geleden dat ik Core Worlds gespeeld heb, dat ik me nog weinig kan herinneren van het basisspel. Nu ik de campagne zo bekijk, herinner ik me wel dat ik het spel leuk vond. Het heeft een dimensie van politieke intrige die ik erg leuk vond en Empires lijkt dit systeem uit te breiden. In plaats van één wereld draait het nu om een verzameling van werelden. Ook de solo uitbreiding voor het basisspel is in deze tijden geen overbodige luxe.

Snelvuur:

Natuurlijk is er nog veel meer te vinden, dus hier zijn wat meer titels die mijn aandacht wisten te trekken:
Maquis: 2nd Edition (link): Een reprint van dit solo spel, waarin je het opneemt tegen de Nazi’s.
Clinic Deluxes Extensions (link): Uitbreidingen voor het complexe Clinic.
Moon Adventure, In a grove en Dokojong (link): Drie spellen van Oink games die normaliter moeilijk te verkrijgen zijn.
Forest of Radgost (link): Ga op avontuur in een verhaal van Slavische mythes.
Bandana (link): Reis over de wereld en fotografeer de mooiste vogels.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Heb je leuke projecten gezien op Spiel Digital? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 12-02-2021
Aantal keer bekeken: 815

Reacties

Door Flapperbol (545 reacties) op 13-02-2021 13:03
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Oink heeft ook een Kickstarter lopen voor hun 3 nieuwe games: Link!

Zou hem graag willen backen, maar ze kunnen helaas geen EU friendly shipping aanbieden.
Dan wacht ik wel tot mijn volgende vakantie en koop ik ze wel in een winkel
Door Mats313 (16 reacties) op 13-02-2021 23:39
( PM )
Volgende week komt zombicide undead or alive online dus ik probeer alles verder te vermijden omwille van m'n portemonnee.
Door Venatoritas (88 reacties) op 15-02-2021 08:43
( PM )
Misschien wat te vroeg. Maar morgen (16 Feb) start de Kickstarter City of crowns. De eerste uitbreiding voor Paladins of the west kingdom.

Voor iedereen: wees er snel bij en back dit project
Voor Dick: ga je die opnemen in dit topic?
Door Swizard (123 reacties) op 15-02-2021 09:17
( PM )
Castles of Mad King Ludwig zit ook in de laatste 3 dagen! Zelf lang over getwijfeld, maar na wat gameplay videos te hebben bekeken toch gebacked.

Kingdom Rush is wel zo'n discuseerbaar spel. Staat het niet alleen zo hoog omdat het een kickstarter game is, of is het daadwerkelijk zo leuk als zijn bgg score
Door Skull_kid (2000 reacties) op 15-02-2021 09:18
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Oink heeft ook een Kickstarter lopen voor hun 3 nieuwe games: Link!

Zou hem graag willen backen, maar ze kunnen helaas geen EU friendly shipping aanbieden.
Dan wacht ik wel tot mijn volgende vakantie en koop ik ze wel in een winkel

"In A Grove" heb ik echt al lang liggen hier, maar dit is een revised edition, wat dat ook mogen betekenen.

Maar inderdaad, het is jammer dat ze geen EU-shipping kunnen regelen. Dat moet toch mogelijk zijn, want ze hebben ook een online winkel die vanuit Duitsland verstuurt.
Door Laurensftw (22 reacties) op 15-02-2021 09:42
( PM )
Quote:
Misschien wat te vroeg. Maar morgen (16 Feb) start de Kickstarter City of crowns. De eerste uitbreiding voor Paladins of the west kingdom.

Voor iedereen: wees er snel bij en back dit project
Voor Dick: ga je die opnemen in dit topic?

Ik zit er al helemaal klaar voor. Paladins is voor mij de afgelopen twee maanden het solo-spel om te spelen als ik wat uurtjes over heb en heb zelfs bij Garphill de promo-paladins besteld (duurde 7 weken om binnen te krijgen) zodat er nog wat meer variatie in zit.
Door Dutchyoda (157 reacties) op 15-02-2021 14:28
( PM )
Quote:
Voor Dick: ga je die opnemen in dit topic?
Weet ik nog niet. Ik heb Paladins niet gespeeld, dus ik kan er moeilijk iets over zeggen. Maar er kan veel gebeuren in 2 weken tijd
Door Venatoritas (88 reacties) op 15-02-2021 15:30
( PM )
Quote:
[..]


Ik zit er al helemaal klaar voor. Paladins is voor mij de afgelopen twee maanden het solo-spel om te spelen als ik wat uurtjes over heb en heb zelfs bij Garphill de promo-paladins besteld (duurde 7 weken om binnen te krijgen) zodat er nog wat meer variatie in zit.

Waarom zeg je dat nou? Nu wil ik die promo's ook kopen! Hopelijk zitten ze bij de KS morgen.

Quote:
Weet ik nog niet. Ik heb Paladins niet gespeeld, dus ik kan er moeilijk iets over zeggen. Maar er kan veel gebeuren in 2 weken tijd

Ik zou er niet mee wachten!!! Echt een super toffe game.

Door Laurensftw (22 reacties) op 16-02-2021 11:59
( PM )
Quote:
[..]


Waarom zeg je dat nou? Nu wil ik die promo's ook kopen! Hopelijk zitten ze bij de KS morgen.

[..]


Ik zou er niet mee wachten!!! Echt een super toffe game.


Hij is online! De promo's worden helaas alleen bij het kopen van Paladins verkocht. Ik vraag me af of je de promo's nog in je Paladin-deck wilt als de expansion ook al 4 nieuwePaladins introduceert. Dan krijg je met het nieuwe systeem van use, discard, top deck en bottom deck sommige Paladins nooit te zien.

Skull_kid edit: Met linkje
Door DjUntzUntz (129 reacties) op 16-02-2021 19:19
( PM )
Quote:
[..]


Hij is online! De promo's worden helaas alleen bij het kopen van Paladins verkocht. Ik vraag me af of je de promo's nog in je Paladin-deck wilt als de expansion ook al 4 nieuwePaladins introduceert. Dan krijg je met het nieuwe systeem van use, discard, top deck en bottom deck sommige Paladins nooit te zien.

Skull_kid edit: Met linkje

Ik wacht er denk ik toch nog even mee, ondanks dat ik wel echt hyped ben om deze hele serie in één keer te kopen in het Engels. Begrijp van Shem/Garphill dat ze later dit jaar ook nog "works of wonder" (expansion Architects) uit gaan brengen via een Kickstarter met collector's box en al. Als het goed is, is dan ook alles weer als één bundel te kopen. Maar, heb gelukkig nog een aantal dagen om er even over na te denken