Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 21 juni 2024


Hoi allemaal,


Het EK is begonnen! De eerste punten voor Nederland zijn binnen. Hopelijk scoren we vanavond weer (red.: op het tijd van schrijven is de einduitslag nog onbekend). Ik hoopte ook flink wat opties te scoren deze keer, maar ik vond het aanbod erg karig. Ik kwam maar nipt aan de vijf titels. Als dat zo doorgaat heb ik volgende week misschien zelfs minder? Laten we hopen van niet.

Phantom Ink: Arcana (link)

Uitgever: Resonym
Designer: Mary Flanagan, Max Seidman
Artwork: Spring Yu
Aantal spelers: 2 tot 8
Basis pledge level: € 27,-
Eindigt op: 11 juli 2024
Verwachte levering: januari 2025

Phantom Ink Arcana

Phantom Ink Arcana is een stand-alone uitbreiding voor Phantom Ink. Net als in het origineel speel je in twee teams. Elk team heeft een speler die de geest is. Beide geesten weten wat er gezocht wordt. De geest schrijft het antwoord op een vraag, verkregen via een kaart, maar stopt zodra het team het aangeeft. Daardoor ziet het team slechts een deel van het antwoord, maar het andere team dus ook. Het team dat raad wat er gezocht wordt, wint.
Wat Arcana toevoegt, is de mogelijkheid om kristallen uit te geven voor een Arcana kaart. Dit geeft het team een speciale kracht, zoals een extra hint.
Phantom Ink is best een leuk woordraadspel. Dit genre is niet mijn favoriet, maar af en toe een spelletje vind ik niet erg. Arcana verandert het spel niet gigantisch, maar komt ook met veel nieuwe raadsels en vraagkaarten. Als je Phantom Ink nog niet hebt, of juist helemaal grijs hebt gespeeld, dan is Arcana een logische keuze.

Battle Bake: The Ultimate Showdown! (link)

Uitgever: Grand Gadzookery Games
Designer: onbekend
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 3 tot 6
Basis pledge level: € 59,-
Eindigt op: 13 juli 2024
Verwachte levering: maart 2025

Battle Bake

In Battle Bake probeer je de andere spelers te verslaan door meer punten te scoren. Punten scoor je door je baksels te verkopen. Om baksels te verkopen moet je ingrediënten inkopen, deze gebruiken om te bakken en uiteindelijk plaats je je product bij het winkelraam.
Is Battle Bake erg origineel? Niet bepaald. Maar het ziet er erg leuk uit en het speelt vrij soepel. Ideaal als je op zoek bent naar iets dat geschikt is voor het hele gezin. Het vereist wel dat je een beetje Engels kan, want voor zover ik het weet komt er geen Nederlandse variant.

Tibetana (link) (canceled)

Uitgever: Gen-X Games
Designers: Borja Barinaga, José Céspedes, Daniel Pons
Artwork: Borja Barinaga
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 55,-
Eindigt op: 9 juli 2024
Verwachte levering: oktober 2024 (mits ophalen in Essen, anders december)


Tibetana

In Tibetana race je tegen een andere speler. Jullie doel is om als eerste drie pagoda’s met vijf verdiepingen te bouwen. Dit doe je door je figuren te verplaatsen, ze te trainen (op het bord plaatsen) en uiteindelijk energie van een door jouw bezette locatie in te zetten om te bouwen. Tijdens je beurt mag je slechts twee acties doen, dus maak de goede keuzes.
Toen ik de doos van Tibetana zag, schrok het me af omdat het er zo druk uit ziet. Het spel zelf is gelukkig een stuk rustiger. De tegels zijn dual-layered zodat de figuren mooi op hun plek blijven. Het thema doet er verder vrij weinig toe, maar zorgt dat het geheel wel een mooie uitstraling heeft. Echt een spel voor diegene die van abstracte strategische spellen houdt.


Unstoppable (link)

Uitgever: Renegade Game Studios
Designer: John D. Clair
Artwork: Cold Castle Studios, Giuseppe De Iure, Bryant Grizzle, Gunship Revolution, Damien Mammoliti, Fabian Parente, Jacopo Schiavo, Darko Stojanovic
Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: € 56,-
Eindigt op: 3 juli 2024
Verwachte levering: februari 2025

Unstoppable

Unstoppable is een Boss Battler met een Card Crafting mechanisme. Het eerste houdt in dat het een spel is waar jij het tegen een eindbaas opneemt en probeert die te verslaan. Card Crafting houdt in dat je kaarten zelf gedurende het spel veranderen. Het bekendste voorbeeld hiervan is Mystic Vale. De kaarten in Unstoppable zijn dubbelzijdig, de voorkant is een karakter waarmee je het gevecht ingaat, de achterkant een dreiging die opgelost dient te worden. Lukt het om de eindbaas te verslaan voordat het te laat is?
Card Crafting is een van de meest moderne mechanismen die ik ken, en toch zijn er weinig spellen die het gebruiken. Daarom ben ik altijd blij als er weer een spel komt dat dit toepast. Ik ben erg benieuwd hoe de dubbelzijdigheid van de kaarten aanvoelt tijdens het spel. Over het algemeen  stelt John D. Clair mij niet teleur, ik verwacht het nu ook niet.

Tsukuyumi: Amaterasu Rising (link)

Uitgever: King Racoon / Grey Fox Games
Designer: Felix Mertikat
Artwork: Gabrielle Lucas, Felix Mertikat
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 93,-
Eindigt op: 12 juli 2024
Verwachte levering: december 2025

Tsukuyumi

Tsukuyumi is een groot spel. Het verhaal gaat over dat de maan gevallen is. Dieren en planten muteerden om te overleven. In de Grote Oceaan leeft de draak Tsukuyumi, die nu de boel regeert. Door middel van kaartspel probeer je te domineren over gebieden en uiteindelijk te strijden om de nieuwe leider te worden. In het spel zitten verschillende nieuwe facties om mee te spelen en nieuwe kaarten die je helpen tijdens het spel.
Ik heb mijn Tsukuyumi verkocht. Niet omdat ik het een slecht spel vond, integendeel, ik vond het geweldig. Het kwam alleen te weinig op tafel en nam veel ruimte in de kast in. Ergens ben ik geneigd om deze weer in huis te halen. Maar ik heb nu zelfs nog minder ruimte in mijn kast. Maar ik kan Tsukuyumi zeker aanraden als je er het geld en de plek voor hebt.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 21-06-2024
Aantal keer bekeken: 965

Reacties

Door Mhindimith (50 reacties) op 23-06-2024 09:04
( PM )
Bedankt Dick voor je overzicht!

Tibertana is door te weinig “tractie” gecanceld. Leek me iets voor een vriend die van abstracte strategische spellen houdt.
Door Dutchyoda (277 reacties) op 23-06-2024 09:34
( PM )
Wow, dan is dat kort na het plaatsen gebeurd. Ik doe namelijk nog snel een controle voordat ik het artikel live zet.
Door Apocalypse (177 reacties) op 23-06-2024 20:03
( PM )
En weer bedankt dutchyoda
Heb unstoppable gebacked, ben heel benieuwd naar hoe het in de praktijk uit gaat pakke . Het mechanisme is in ieder geval erg interessant
Door Jvalks (19 reacties) op 24-06-2024 07:45
( PM )
Bedankt Dick, niet heel veel soeps inderdaad. Ik kwam overigens deze al tegen, geen idee of je deze al eerder hebt opgenomen in je lijst, maar voor mij was het een instant 'Back this project'. http://www.kickstarter.com/projects/rogueseas/rogue-seas?ref=user_menu
Door Dutchyoda (277 reacties) op 24-06-2024 13:43
( PM )
Quote:
Bedankt Dick, niet heel veel soeps inderdaad. Ik kwam overigens deze al tegen, geen idee of je deze al eerder hebt opgenomen in je lijst, maar voor mij was het een instant 'Back this project'. http://www.kickstarter.com/projects/rogueseas/rogue-seas?ref=user_menu
Hoewel hun gebruik van AI niet groot is, wordt het toch gebruikt. Daarom viel deze voor mij af. Wel jammer, want verder zag het er veel belovend uit.