Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 5 juli 2024


Hoi allemaal,


De zomervakantie is begonnen, tenminste in het zuiden des lands. De zomerperiode is meestal een periode waar het rustig wordt in crowdfundland. Deze week valt het in ieder geval nog mee. Er waren genoeg spellen om een top tien te maken, maar daar had ik gewoon geen tijd voor. Ik heb mijn top vijf hier voor jullie en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Kemet: Rise of the Gods (link)

Uitgever: Matagot Games
Designers: Jacques Bariot, Guillaume Montiage
Artwork: Émile Denis, Pierre Santamaria
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 46,-
Eindigt op: 8 augustus 2024
Verwachte levering: maart 2025

Kemet: Rise of the Gods

In deze uitbreiding voor Kemet komen de Egyptische goden op tafel. Als speler kies je nu een god uit om mee te spelen. Alle goden hebben unieke eigenschappen en mogelijkheden die jij goed moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog twee verschillende modussen toegevoegd. Als eerst een solo-mode, waarbij je het moet opnemen tegen de god Oman. Daarnaast is er nog een team mode. In deze modus vorm je teams van twee of drie en probeer je samen de andere teams te verslaan.
Ik vind Kemet een erg goed spel. De regels zijn niet al te complex, maar de uitdaging om te winnen is daardoor des te groter. Helaas is het de laatste tijd te weinig op tafel gekomen. Ik verwacht dat Rise of the Gods nieuwe leven in Kemet blaast. Door meer asymmetrie te brengen door de goden of juist in teams te spelen zullen er nieuwe tactieken ontstaan. Als kers op de taart komt er ook een solo-mode bij, waardoor ik Kemet ook kan spelen als er niemand beschikbaar is.

1980: Sixtina (link)

Uitgever: Looping Games
Designer: José Antonio Abascal Acebo
Artwork: Pedro Soto
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 19,-
Eindigt op: 23 juli 2024
Verwachte levering: oktober 2024

1980: Sixtina

Van 1508 tot 1512 werkte Michelangelo aan de fresco’s van de Sixtijnse Kapel. In 1980 werd begonnen aan de restauratie van zijn meesterwerk. Het schilderwerk was vooral door roet erg donker geworden. Ook zaten er vele scheuren in. In dit nieuwste deel van de 1900-serie van Looping Games ben je een van die restaurateurs. Je leert de nieuwste technieken en verzamelt de beste materialen om uiteindelijk de fresco’s een voor een te herstellen. Uiteindelijk zal je punten verdienen om de winnaar te bepalen.
De 1900-serie is een leuke serie spellen gebaseerd op echte gebeurtenissen. Ik heb ze allemaal wel eens gespeeld en ze spelen lekker en ook vrij kort; maximaal 45 minuten ongeveer. Het is bijna 30 jaar geleden dat ik de kapel met mijn eigen ogen heb mogen zien en dankzij 1980: Sixtina kan ik spelenderwijs weer genieten van het meesterwerk van Michelangelo.

Brink (link)

Uitgever: IV Studio
Designers: Max Anderson, Zac Dixon, Austin Harrison
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 74,-
Eindigt op: 23 juli 2024
Verwachte levering: mei 2025

Brink

Brink is een worker-placement spel in hetzelfde universum als Moonrakers. De werkers die je plaatst zijn ruimteschepen. Bij plaatsing activeer je de gebieden waar je schip aan grenst. Afhankelijk van het schip kunnen dat er een, twee, of drie zijn. Zo’n activatie levert meestal grondstoffen op die je mag houden of moet ruilen. Daarnaast mag je ook allerlei acties doen afhankelijk van het gebied. Denk bijvoorbeeld aan het upgraden van je schip. Dit is ook een actie waar je dus grondstoffen voor nodig hebt. Na drie rondes is het spel voorbij en bepalen de punten de winnaar.
Brink valt erg op met een neon-look. De kleuren spatten van het bord af. Wat mij ook erg aanspreekt zijn de verschillende manieren waarop je schepen de gebieden activeren. Dit zorgt voor het slim plannen wanneer je welk schip gebruikt. Brink is daarom een spel dat ik zeker op tafel wil hebben.

Emerald Skulls (link)

Uitgever: Thunderworks Games
Designers: Steven Dast
Artwork: Diego Sá
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 19,-
Eindigt op: 24  juli 2024
Verwachte levering: april 2025

Emerald Skulls

Het nieuwste spel in de wereld van Ulos, zoals Roll Player en Cartographers, is Emerald Skulls. In dit gokspel speel je omstebeurt de roller. Die persoon rolt de dobbelstenen. Normaal zijn dat er drie, maar je kan tandwielen gebruiken om er meer te kopen. Na het dobbelen plaatst de roller een dobbelsteen op het veld met dezelfde waarde. Als de roller nog niet klaar is met de beurt, mogen alle andere spelers kiezen waar ze hun inzet plaatsen. 
Is de beurt van de roller wel voorbij, dan wordt iedereen uitbetaald. De roller krijgt eerst tandwielen en daarna de andere spelers. Je krijgt tandwielen als er een dobbelsteen in jouw regio staat. Zijn de tandwielen op, dan is het spel afgelopen en wint degene met de meeste tandwielen.
Ik ben een groot fan van de spellen in de Ulos wereld. Het zijn niet allemaal tienen, maar ik geniet toch wel tijdens het spelen. Emerald Skulls is vooral geluk, maar dat maakt de pret er niet minder om. Net zoals bij spellen zoals Camel Up gaat het om de spanning en lol van het gokken (zonder echt geld). Het spel kan snel spelen met ervaren spelers, en dan is Emerald Skulls een leuke filler.

Tales from the Red Dragon Inn - Second Printing (link)

Uitgever: Slugfest Games
Designers: Geoff Bottone, Jennifer Kitzman, Jeff Morrow, Sam Waller
Artwork: Rose Besch, Anthony Cournoyer, Megan Langan, Beth Trott, Sam Waller, Erin Wong
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 93,-
Eindigt op: 19 juli 2024
Verwachte levering: april 2025

Tales of the Red Dragon Inn

Tales from the Red Dragon Inn kwam in 2023 als eens uit, maar er was veel vraag om het spel opnieuw op de markt te brengen en nu is er dus een nieuwe campagne. In Tales from the Red Dragon Inn ben je een avonturier. Gedurende een avontuur van 25 hoofdstukken versla je vijanden, verzamel je nieuwe delen voor je uitrusting en verbeter je jezelf om het spel tot een goed einde te brengen. De ene keer moet je een eindbaas vinden en verslaan en de andere keer moet je een object vinden. Er is veel te doen in Tales from the Red Dragon Inn.
Ik heb zelf ook de eerste release van het spel gemist. Aangezien ik wel van een leuke dungeon crawler hou, ben ik zeker geïnteresseerd. Het spel ziet er goed uit en omdat je tijdens de setup niet eerst een scala van bordjes moet doorzoeken is de setup ook flink sneller. Als iemand dit spel al heeft, laat het me weten en ik kom graag eens langs om te spelen. Zo niet, dan moet ik het spel maar gaan backen.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie hadden verwacht? Zo ja, welke en waarom? Hebben jullie enig idee welk spel ik toch niet hier geplaatst heb, en welk spel daarvoor in de plaats gekomen is.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 06-07-2024
Aantal keer bekeken: 598

Reacties

Door Marcomarcomar (22 reacties) op 07-07-2024 09:30
( PM )
Thanks weer voor de update
Door OmegaDragon (4 reacties) op 07-07-2024 11:43
( PM )
Bedankt! Tales from the Red Dragon Inn ziet er best interessant uit. Ik zie alleen dat je ‘m beter in retail kan kopen, dan via de Kickstarter. Ze geven zelf ook aan dat ze pro retail zijn. Toch altijd vreemd als je een minder goede deal via Kickstarter hebt…
Door OmegaDragon (4 reacties) op 07-07-2024 11:47
( PM )
Zelf vind ik trouwens Terrorscape: Putrified Enmity ([url=http://gamefound.com/en/projects/ice-makes/terrorscape-putrefied-enmity][/url]) de beste crowdfund game van het moment. 1 vs many hidden movement game. De naam klinkt nogal horror, maar dat valt allemaal wel mee.
Door Dutchyoda (277 reacties) op 08-07-2024 10:03
( PM )
Quote:
Zelf vind ik trouwens Terrorscape: Putrified Enmity ([url=http://gamefound.com/en/projects/ice-makes/terrorscape-putrefied-enmity][/url]) de beste crowdfund game van het moment. 1 vs many hidden movement game. De naam klinkt nogal horror, maar dat valt allemaal wel mee.
Deze zat zeker hoog op mijn lijstje.