Bordspellen nieuws: Fury of Dracula, Star Wars X-Wing & meer!What do we want! NEWS! When do we want it! NEWS! Daar zijn we weer met een nieuwe editie van Budgetspelen nieuws. Wat hebben we vandaag voor jullie? Lees en huiver.Fury of Dracula fourth edition
Toen Games Workshop en Fantasy Flight vorig jaar uit elkaar gingen, wisten gamenerds niet hoe snel ze hun beentjes moesten verplaatsen naar hun computer of plaatselijke spelwinkel om Fury Of Dracula third edition te halen. Deze was dan ook al snel alleen tegen exorbitante prijzen te verkrijgen. Gelukkig gaat daar nu verandering in komen nu Games Workshop en Wizkids een jarenlange samenwerking zijn aangegaan om samen spellen uit te brengen waaronder…Fury of Dracula fourth edition! In Fury of Dracula is één speler Dracula (duh) en de andere spelers vampierenjagers die gaan proberen Dracula te vinden terwijl deze door heel Europa een spoor van leeggezogen dames achterlaat.
De nieuwe editie zal onder andere geschilderde miniatuurtjes bevatten en een nieuw verbeterd regelboek. De nieuwe editie zal waarschijnlijk in juli 2018 uitkomen en is te spelen met 2 tot 5 spelers in zo’n twee tot drie uur. “Ben je in Wenen??? Nee. Ben je dan in Berlijn??? Nee..Riga misschien??? Ja en nu ben je leeggezogen! Oh…”

My Little Scythe
Stonemaier Games komt met een kinderversie van hun immens populaire bordspel Scythe genaamd: “My Little Scythe”. Het leuke aan deze kinderversie is dat deze eerst als print en play was gemaakt door een fan van het origineel met een My Little Pony thema. Nu heeft dus de uitgever, sans pony thema, besloten om deze populaire print en play ook echt uit te geven. Vanaf augustus is hij in de winkels beschikbaar!Mansions of Madness Mothers Embrace
Er komen regelmatig bordspellen uit die je eerder als digitale variant hebt kunnen spelen. Vloeken in de kerk want deze spellen vallen regelmatig tegen. Pas echt leuk wordt het nu Fantasy Flight Games heeft aangekondigd een game uit te brengen op basis van het populaire Mansions of Madness. Het idee is hetzelfde: je gaat met een groep een spookhuis in. Alleen is het een single player game waardoor jij als speler alle karakters bestuurt. De game wordt verwacht in de eerste helft van 2019 en gemaakt door Luckyhammers, die binnenkort ook een game van Terraforming Mars afleveren. Worden het topgames? Waarschijnlijk niet, maar dit is wel weer een mooi voorbeeld dat de bordspellen industrie in de lift zit. Mansions of Madness: Mother’s Embrace komt in 2019 uit via Steam.Last one Standing
We zijn geen budgetgaming, maar toch hebben we nog een game-gerelateerd nieuwtje voor je. Het immens populaire Fortnite krijgt concurrentie in kartonnen vorm. Brendan McCaskell heeft as we speak een Kickstarter lopen voor Last one Standing. Het Battle Royale principe wordt hierbij dus toegepast op een bordspel waarbij je de andere spelers moet uitschakelen op een modulair spelbord dat elke beurt iets kleiner wordt.Star Wars: X-Wing Second Edition
Meer nieuws van Fantasy Flight Games: ze hebben een nieuwe editie aangekondigd van misschien wel het beste miniaturen spel ooit: X-Wing. Omdat meer Star Wars altijd meer beter is. In deze Second Edition worden de First Order en Resistance als facties geïntroduceerd en gaat The Force een grotere rol spelen. Naast kleine tweaks om gameplay te verbeteren wordt ook een app gelanceerd om squads te bouwen en upgrades makkelijker bij te houden. Star Wars: X-Wing Second Edition komt 13 september uit.


Geplaatst door Peteflom op 08-05-2018 22:16
Aantal keer bekeken: 1066

Reacties

Door Mon369 (76 reacties) op 08-05-2018 22:40
( PM )
Benieuwd of ik alleen teveel betaald heb voor Fury of Dracula of dat Forbidden Stars er ook bij komt :)
Goed nieuws dat een prima spel opnieuw uitgebracht wordt. Ik denk dat ik voor mijn hidden movement/find the killer fix toch ga voor Letters from Whitechapel. Maar misschien dat ik toch mijn Duitstalige versie van ,,Fury" inruil.
Balen voor mensen die voor honderden euros in X-Wing hebben zitten. Het spel dat ze hebben gaat natuurlijk niet weg, maar toch.
Nu ben ik naast geïnteresseerd in de X-Wing miniatures misschien nog wel meer benieuwd naar Battlestar Galactica-Starship Battles.
Door Skull_kid (1516 reacties) op 09-05-2018 10:32
Rol: Forum Moderator
( PM )
Wel jammer dat de nieuwe editie geschilderde figuurtjes heeft, maargoed, veel verschil met de 3e editie is er dus niet.

Toch maar eens uit het plastic halen binnenkort
Door Bleh (124 reacties) op 09-05-2018 15:55
( PM )
Quote:
Balen voor mensen die voor honderden euros in X-Wing hebben zitten. Het spel dat ze hebben gaat natuurlijk niet weg, maar toch.
Nu ben ik naast geïnteresseerd in de X-Wing miniatures misschien nog wel meer benieuwd naar Battlestar Galactica-Starship Battles.


Er komen upgrade packs om je first edition te upgraden naar second edition.
Door Mon369 (76 reacties) op 10-05-2018 10:15
( PM )
Quote:
[..]


Er komen upgrade packs om je first edition te upgraden naar second edition.

Dat klopt, maar het is wel balen dat je nog eens extra moet betalen om de boel up to date te houden (zie ook Descent Journeys in the Dark, al was de stap naar de 2e editie ogenschijnlijk veel ingrijpender dan hier). Dat gezegd: het is goed dat ze er komen.