Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

We stellen voor: De Budgetspelen redactie new(s)bees!

Na een zoektocht in de forumhallen van bordspelwebsites hebben we voor jullie meerdere koene ridders en jonkvrouwen gevonden die de strijd zullen aangaan om jullie van de allerbeste artikelen en recensies te kunnen voorzien. Ze zullen artikelen voorschotelen waarbij ze uitzoeken welke spellen jullie moeten spelen en welke absoluut niet. Hoe overtuig je nou die ene collega die blijft roepen dat bordspellen stom zijn? Misschien moet je het gewoon dan maar niet proberen, maar onze nieuwe redactieleden kunnen niet wachten om jullie van allerhande tips en tricks te voorzien!



Hoi allemaal, mijn naam is Nona, ik ben 26 jaar en woon in Tilburg. Ik ben één van de nieuwe redactieleden van Budgetspelen.nl en al van jongs af aan gek op bordspellen! Als kind bedacht ik al eigen spellen en varianten, dit is ook iets waar ik in de toekomst serieuzer mee aan de slag wil gaan. Daarnaast wil ik voor deze site graag mensen helpen spellen te vinden die echt bij hen passen! Ik vind mensen introduceren aan een nieuw spel heel leuk, of het nu gevorderde spelers zijn of mensen die nog helemaal niet weten hoe leuk bordspellen kunnen zijn. Ik houd van variatie en speel dus graag veel verschillende spellen, met vrienden, op spellenclubs en ook vaak solo. Mijn voorkeur gaat wel uit naar Eurogames. Enkele spellen uit mijn top 10 zijn Lewis & Clark, Dungeon Petz, Five Tribes, De Glasstraat en Mysterium. Je kunt mij ook tegenkomen in winkels of evenementen als demoër (voornamelijk voor White Goblin Games), kom vooral een praatje maken of liever nog een spel spelen!



Hallo daar, ik ben Klaas, één van de nieuwe leden van het Budgetspelen-team en ik ga jullie voorzien van allerhande – hopelijk interessante – schrijfsels over al het moois dat te vinden is in de wondere wereld van de bordspellen. Beroepshalve maak ik al veel toplijstjes, recensies en artikelen over films en series, maar nog niet over bordspellen, dus dit is een hele toffe nieuwe uitdaging. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met bord- en kaartspellen, maar mijn interesse groeide enorm toen ik Magic: The Gathering ontdekte in mijn studententijd. Intussen heb ik de hele handel weggegeven, maar dankzij een goede vriend van mij ben ik wel bordspellen blijven spelen. Dat heeft zich van Hotel via Stratego, Ticket to Ride en Carcassonne ontwikkeld tot wat ik nu graag speel. Favorieten van dit moment zijn Terraforming Mars, Roll Player, Clank, Dominion, Yedo en Trajan. Maar als het erop aankomt, ben ik in voor alles en er is nog zoveel nieuws te ontdekken. Dat hoop ik met mijn bijdragen voor Budgetspelen ook te gaan uitdragen, want over dit bijzondere wereldje is zoveel te vertellen.



Hallo, (nieuwe) bordspelfan, mijn naam is Elin, ik ben 35 jaar, getrouwd, moeder van drie kinderen, onderwijsvernieuwer en – het belangrijkste natuurlijk – een van de nieuwe redactieleden van Budgetspelen! Mijn bijdragen zullen gaan over de ‘gateway’ van de bordspelwereld: de toegangspoort die als valbrug tussen bordspelers en niet-bordspelers staat. Niet-bordspelers lijken haast bang om erdoorheen te stappen, alsof ze ieder moment in het water kunnen vallen. Wel-bordspelers lijken constant op zoek naar gateway games om ze over de streep te trekken. Ik kan me die toegangspoort nog goed herinneren, omdat ik er lange tijd vóór bleef staan. Mijn man trok me over de drempel en nu doe ik hetzelfde bij, nou ja, iedereen die ik ken. Wat is er toch zo leuk aan de bordspellenwereld? Waarom zijn veel mensen er huiverig voor? Wat zijn leuke spellen als je net begint? Welke YouTubers moet je kijken, websites bezoeken en bordspeltermen kennen? En hoe krijg je anderen over de drempel? Dat zijn zoal de onderwerpen die ik de komende tijd wil aanstippen. Mocht je me een keer treffen, dan speel ik graag Viticulture, Terraforming Mars of Gloomhaven met je, maar voor een potje Spyfall, Dixit of Crossfire ben ik ook altijd te porren.



Hallo allemaal, mijn naam is Dick en sinds kort ben ik lid van de redactie van Budgetspelen.nl. Ik ben 39, alleenstaand en vader van een puberende zoon. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als webdeveloper, maar mijn taken voor budgetspelen.nl zullen hier niet liggen.
Ik hoop jullie, naast reviews, te mogen voorzien van de laatste nieuwtjes, kickstarter updates en verslagen van de kleine en grote conferenties in en om de Benelux.
Als sinds ik mij kan herinneren speelde ik graag bord- en kaartspellen, mijn ouders leerden mij verschillende kaartspellen en ik deed regelmatig mee met Monopoly, Risk, Scotland Yard en Trivial Pursuit. Naarmate ik in mijn tiener jaren zat, speelde ik meer computerspellen, en speelde ik alleen nog Magic the Gathering. Toen ik ging studeren speelde ik heel weinig, maar raakte ik wel bekend met Catan en Carcassonne. Na mijn studie speelde ik nagenoeg geen spellen meer, hoewel ik ze altijd nog heb bewaard. Pas sinds ongeveer 2 jaar geleden raakte ik weer in contact met spellen via een oud-collega. We gingen schaken en hij introduceerde mij tot Android: Netrunner. Dat ontwaakte de passie weer en sindsdien is mijn verzameling aardig gegroeid.
Ik hou vooral van spellen waarbij ik moet nadenken, dat wil niet zeggen dat ik hier goed in ben. Spellen waar ik het minste mee heb zijn spellen met veilingen/bieden en party spellen. Mijn huidige top 5 aan spellen zijn: First Martians, Stronghold 2nd edt., Twilight Imperium 4th edt., Caverna en Mansions of Madness 2nd edt.

Waar zouden jullie nou graag artikelen over zien? Laat het ons weten in de reacties!

Geplaatst door CandyShine op 28-08-2018 11:00
Aantal keer bekeken: 1768

Reacties

Door Egg citizen (944 reacties) op 28-08-2018 11:47
( PM )
Leuk om te zien dat het team is gegroeid. (Ik zie zelfs een bekend gezicht)
Welkom en hoop snel meer van jullie artikelen te kunnen lezen
Door Skull_kid (2507 reacties) op 28-08-2018 12:33
Rol: Forum Moderator
( PM )
Welkom!
Door Carientje (624 reacties) op 28-08-2018 15:05
( PM )
Welkom! Succes allemaal
Door Geert27 (645 reacties) op 28-08-2018 20:50
( PM )
Succes allemaal!
Nona, leuke collectie!
Door Twisted-D (923 reacties) op 28-08-2018 22:05
( PM )
Welkom!

Ik heb het idee dat er nu wel genoeg crew is?
Door CandyShine (1137 reacties) op 28-08-2018 23:38
( PM )
Quote:
Welkom!

Ik heb het idee dat er nu wel genoeg crew is?

Er zijn er over de zomer behoorlijk weer wat weg gegaan, dus we hebben nu een soort wisseling van de wacht
Door Playmaster (8 reacties) op 29-08-2018 08:03
( PM )
Succes allemaal!
Door Twisted-D (923 reacties) op 29-08-2018 11:19
( PM )
Quote:
[..]


Er zijn er over de zomer behoorlijk weer wat weg gegaan, dus we hebben nu een soort wisseling van de wacht

Ah dan heb ik het uitzwaai nieuwsbericht gemist...
Door Egg citizen (944 reacties) op 29-08-2018 11:53
( PM )
Quote:
[..]


Ah dan heb ik het uitzwaai nieuwsbericht gemist...

Is geen nieuwsbericht van geweest ... ben een van de personen die de crew heeft verlaten ... ik kon er de tijd niet meer aan besteden.
Door Bleh (243 reacties) op 30-08-2018 19:00
( PM )
Welkom en succes
Door Nona (225 reacties) op 06-09-2018 20:31
( PM )
Bedankt voor het warme welkom

Quote:
Succes allemaal!
Nona, leuke collectie!
Dankjewel! Ik moet echt weer eens een nieuwe foto maken, maar dit geeft denk ik wel een aardige indruk