Noorderspel 2018 - Wat te verwachtenZaterdag 22 september a.s. Is het zo ver. De Aa Kerk te Groningen opent haar deuren voor Noorderspel: de spellenbeurs van Noord(-oost) Nederland. Vanaf 10:00 ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags kan je voor €2,50 door de kerk heen lopen en allerlei dingen doen. Kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis. Maar wat kan je allemaal doen dan? Daar is nu dit artikel voor.

Deelnemen aan demonstraties van spellen
Wat is nu een spellenbeurs zonder spellen? Erg saai in ieder geval. Daarom zijn er verschillende grote en kleine Nederlandse uitgevers aanwezig om hun nieuwste spellen te laten zien. Zo kan je deze spellen proberen zonder dat je ze eerst moet kopen. Schuif aan bij demo’s van onder andere 999 Games, White Goblin en Quined Games. Mij kan je vooral vinden bij Portal Games dus kom gezellig langs.

Spellen (ver-)kopen
Als je een leuke demo gespeeld hebt, dan wil je misschien het spel ook kopen. Dat is ook mogelijk. Ik weet niet zeker of je direct bij de uitgevers iets kan kopen, maar organisator Wirwar is aanwezig om spellen te verkopen.
Verder kan je ook je eigen spellen verkopen. Heb je een spel dat je toch niet meer speelt, of moet je ruimte maken in je kast, meld je dan hier aan.

Voorronde NK IceCool
Tijdens het Spellenspektakel (11 november a.s.) wordt het NK IceCool gehouden. De winnaar van het NK mag namens Nederland mee doen aan een internationaal toernooi in Riga (Estland). Om je plekje hier voor veilig te stellen, wordt er tijdens Noorderspel een voorronde gehouden. Naast die plek, krijgt de winnaar ook het spel IceCool, een IceCool Trofee en een toegangskaartje voor Spellenspektakel. De plaatsen 2,3 en 4 krijgen een waardebon van Wirwar. Plaatsen zijn beperkt, overige regels en de optie om je in te schrijven vind je hier.Je eigen miniatuur maken
Altijd al een miniatuur wil maken, maar nooit de stap durven wagen? Warhammer komt met een introductie model voor Age of Sigmar.Beverbende Sit & Go Toernooi
Geen zin in een lang toernooi? Op Noorderspel kan je aan één van de twee Beverbende tafels aanschuiven voor een mini toernooitje. Elke deelnemer krijgt een Super Bever kaart en de winnaar krijgt een Wizard.Puzzelen met Frans Le Roux
Wil je even rustig een puzzel maken? Ook dat kan. Maak een puzzel van Frans Le Roux samen met Frans Le Roux.

Al met al is er genoeg te doen om je dag te vullen. Bespreek hieronder of je komt en misschien kan je gezellig met mede Budgetspelers deelnemen aan een demo.

Geplaatst door Dutchyoda op 17-09-2018 21:56
Aantal keer bekeken: 985

Reacties

Door Carientje (536 reacties) op 18-09-2018 07:12
( PM )
Gezellig, voor ons nog net geen uurtje rijden en we zijn zeker van de partij! Zelf sta ik de hele dag bij The Game Brewer, dus kom ook vooral hoi zeggen.
Door Pierrre (52 reacties) op 18-09-2018 08:06
( PM )
De Wirwar, top winkel
Door Fantasyfreak (964 reacties) op 18-09-2018 15:00
( PM )
Wirwar is alleen wel erg duur. Ik kijk uiteraard altijd eerst op budgetspelen als ik in de winkel staat en je kan vaak nog wel een (paar) tientje(s) besparen
Door Slick (174 reacties) op 18-09-2018 17:58
( PM )
Ach, service en speluitleg in de winkel is ook wat waard. Support your locals! :)

Was er 2 jaar geleden ook, best druk maar zeer leuke locatie. Volgens mij Pixie Queen nog gespeeld met Carientje daar als ik het me goed herinner? Dit jaar met paar vrienden heen, misschien ga ik ook nog wel wat spellen verkopen daar om ruimte te maken. In ieder geval zin in!
Door Carientje (536 reacties) op 18-09-2018 19:32
( PM )
Quote:

Was er 2 jaar geleden ook, best druk maar zeer leuke locatie. Volgens mij Pixie Queen nog gespeeld met Carientje daar als ik het me goed herinner? Dit jaar met paar vrienden heen, misschien ga ik ook nog wel wat spellen verkopen daar om ruimte te maken. In ieder geval zin in!


Ja! Dat klopt, was erg gezellig. Kom vooral hoi zeggen! De bring & buy stand is een aanrader, vorige keer heb ik ook redelijk wat kunnen verkopen.
Door Ghuda (23 reacties) op 19-09-2018 07:50
( PM )
Ik heb er zin in! Er zijn veel interessante spellen om te proberen en natuurlijk maak ik ook gebruik van de bring & buy (we moeten ruimte maken voor Essen). Het lijkt me leuk om jullie, Carientje en Dutchyoda, te ontmoeten. Ik kom dus zeker langs bij Portal en the Game Brewer.

Wat betreft Wirwar. Ik vind het aardige mensen, maar ikhun collectie is te klein. Ik steun ze graag als ik een cadeautje voor een non-gamer moet kopen, maar voor mezelf koop ik er nooit iets. Ik ga dan liever naar de Spellekijn in Leeuwarden, die hebben een veel betere collectie (en dat zijn ook aardige mensen)
Door Twisted-D (593 reacties) op 19-09-2018 15:22
( PM )
Tja in principe maar een half uurtje rijden vanaf mijn huis... Misschien dat ik nog wel een kijkje kom nemen.
Door Slick (174 reacties) op 19-09-2018 16:08
( PM )
Quote:
[..]


Ja! Dat klopt, was erg gezellig. Kom vooral hoi zeggen! De bring & buy stand is een aanrader, vorige keer heb ik ook redelijk wat kunnen verkopen.


Leuk, goed om te weten!

Benieuwd hoe het gaat, dit keer met paar vrienden. Vorige keer kon ik makkelijk alleen wat rondzwerven en overal wat spelen zoals Pixie Queen en Terra Mystica. Nu ben ik toch ook wel wat 'verantwoordelijk' voor mensen die vooral lichte gezelligheidsspellen zoals 30 Seconds, King of Tokyo en Camel Up leuk vinden dus kijken hoe het loopt.
Door Weltschmerz (5 reacties) op 22-09-2018 17:11
( PM )
Quote:
Kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis.
Normaal kun je daar kinderen kopen?
Door Egg citizen (679 reacties) op 22-09-2018 21:05
( PM )
Quote:
[..]
Normaal kun je daar kinderen kopen?


Er zullen er wel teveel achtergebleven zijn vorig jaar, vandaar dat ze nu gratis zijn