Dicks Starter Kick voor 20 september 2018


Hoi allemaal,

Terwijl sommige van ons proberen wat geld apart te houden voor Essen Spiel, vinden de uitgevers het fijn omdat duur gespaarde geld op te eisen via kickstarter campagnes. De afgelopen 2 weken kwamen er vele interessante spellen uit. Daardoor kan het zijn dat mijn spaarpot een barst heeft opgelopen.

Tiny Epic Mechs (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $20 (ca. €17)
Verzendkosten: $12 (ca. €10) en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 oktober 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: Tiny Epic Mechs is een speler tegen speler actie spel. Spelers bepalen van te voren hoe ze over het veld bewegen door vier van de acht actiekaarten te selecteren en deze op volgorde gedekt neer te leggen. Vervolgens gaan jullie één voor één de acties uitvoeren.
Deze acties kunnen bewegingen zijn, maar ook het plaatsen van mijnen, oppakken van voorwerpen, etc.
Door bepaalde wapens te verzamelen en je tegenstanders te raken verdien je punten. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: Ik hou van spellen met action/movement programming, waarbij je van te voren moet plannen wat je gaat doen. Sinds de vorige Tiny Epic kickstarter (Tiny Epic Zombies) zit ik in een groep die de grote pledge van tien stuks pledged. Dit bespaart aanzienlijk wat geld en is dus zeker een aanrader om op Facebook in de Nederlandse Kickstartergroepen naar uit te kijken!

Everdell: Pearlbrook (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $39 (ca. €33)
Verzendkosten: $18 (ca. €15) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 september 2018
Verwachte levering: september 2019Omschrijving: PearlBrook is de eerste uitbreiding op Everdell. In deze uitbreiding ga je in de rivier, PearlBrook, op onderzoek uit. Je stuurt je kikker ambassadeur er op uit om parels te verzamelen. Met genoeg parels kan je nieuwe constructies bouwen die je stad op het land nog mooier maken.
Mocht je de kickstarter van Everdell zelf gemist hebben, dan kun je deze hier ook halen voor $65 (ca. €56).

Mijn mening: Ik heb de kickstarter van Everdell gemist. Voor zover ik via verschillende kanalen heb kunnen zien is het een schitterend spel. Helaas komt deze kickstarter voor mij op het verkeerde moment. Ik wil niet te veel gespaarde centen nu vlak voor Spiel opgeven. Dus ik zal deze aan mij voorbij moeten laten gaan.

Lockup (link)
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $39 (ca. €33)
Verzendkosten: $12 (ca. €10) en EU vriendelijk
Eindigt op: 9 oktober 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: In Lockup besturen de spelers een eskader van gevangen volgelingen. Zonder te veel aandacht te krijgen van de wachters te krijgen, moet je proberen de sterkste groep te creëren en de meest krachtige voorwerpen te bouwen. De groep met de grootste reputatie aan het eind wint het spel.

Mijn mening: Lockup speelt zich af in hetzelfde universum als Roll Player een spel waar ik erg van genoten heb. Maar dit spel heeft wel andere mechanismes en speelt daarom totaal anders. Ook hier geldt weer dat de timing voor mij erg slecht uitkomt. Ik zal dus wachten totdat deze in de winkels ligt.

Set A Watch (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $22 (ca. €19)
Verzendkosten: $22 (ca. €19) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 oktober 2018
Verwachte levering: september 2019Omschrijving: In Set A Watch moeten de spelers samen negen locaties verdedigen en voorkomen dat de zegels verbroken worden. Deze zegels houden de slechte Unhallowed tegen. In elke ronde komen jullie één voor één op een nieuwe locatie. Waarbij één persoon acties uitvoert, terwijl de rest op wacht staan. Zij moeten met behulp van dobbelstenen en hun speciale acties zien te overleven.

Mijn mening: Dit spel is erg populair op kickstarter en trok ook mijn aandacht. Hoewel het spel niet erg duur is, is het wel jammer dat de prijs verdubbeld vanwege verzendkosten als je maar één spel besteld.
Daarom laat ik deze ook aan mij voorbij gaan. Maar mocht je meerdere vrienden vinden waarmee je verzendkosten kunt delen, dan is het wat mij betreft zeker een aanrader.

Periodic: A game of elements (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $29 (ca. €25)
Verzendkosten: $13 (ca. €10) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 oktober 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: In Periodic verplaatsen de speler over het periodiek stelsel, het overzicht van de scheikundige elementen. Dit doe je door energie te betalen of door alle energie op te nemen. De locatie waarop je dat doet bepaald hoe je over het bord mag verplaatsen. Het doel is om elke verplaatsing te eindigen op beschikbare elementen. Op deze manier ontdek je deze en scoor je punten. Als je alle elementen op een doelkaart heb gepasseerd, krijg je een bonus tegel waarmee je meer bewegingsvrijheid krijgt. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: Genius Games maakt al een tijdje leerzame spellen met een wetenschappelijk thema en nu mijn zoon begonnen is aan de middelbare school ben ik erg geneigd ze in huis te halen. Dit zou een mooi begin zijn. Ook is het spel niet zo duur. Dus ik denk dat ik mijn spaarpot toch weer teleur moet stellen.

The Artemis Project (link)
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $55 (ca. €47)
Verzendkosten: $15 (ca. €12) en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 oktober 2018
Verwachte levering: mei 2019Omschrijving: In The Artemis Project probeer je met een team de meest succesvolle kolonie op de maan Europa te hebben. Dit doe je vooral met behulp van dobbelstenen. Het spel speelt over zes rondes. Elke ronde bestaat uit twee helften. In de eerste ronde bepaal je waar de dobbelstenen komen en in de tweede helft worden de verschillende regio's afgehandeld met die dobbelstenen. Je probeert zo mineralen te verzamelen en je kolonie te groeien. Dit geeft punten en degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Dit spel ziet er prachtig uit en is dus zeker één voor op mijn verlanglijstje. Alleen mijn Spiel budget laat het op dit moment niet toe. Gelukkig ken ik iemand die het wel gebacked heeft, dus gelukkig zal er een moment komen dat ik dit spel zelf kan spelen.

Geplaatst door Dutchyoda op 20-09-2018 16:25
Aantal keer bekeken: 455

Reacties

Door StanTem (138 reacties) op 20-09-2018 17:52
( PM )
Verwachte levering voor Tiny Epic Mechs is augustus en van Set a Watch september.

Van deze lijst heb ik Pearlbrook en The Artemis Project gebacked. O ja, Tiny Epic Mechs ook. Naar Set a Watch heb ik ook al zitten kijken.
Ik ga niet naar Spiel, dus soupeer ik nu maar al mijn geld op :p
Door Dutchyoda (64 reacties) op 20-09-2018 17:56
( PM )
Quote:
Verwachte levering voor Tiny Epic Mechs is augustus en van Set a Watch september.

Aangepast, bedankt.
Door Flentrop (451 reacties) op 20-09-2018 22:36
( PM )
De enige KS groep op facebook is voor België en Nederland maar zit voornamelijk meer Belgen op. Dus welke groep bedoel je??
Door CandyShine (626 reacties) op 21-09-2018 09:07
( PM )
Quote:
De enige KS groep op facebook is voor België en Nederland maar zit voornamelijk meer Belgen op. Dus welke groep bedoel je??


Ja die wordt bedoeld! deze!