Dicks Starter Kick voor 18 oktober 2018


Hoi allemaal,

Met Essen Spiel nog maar één week weg, is het bijna niet te geloven hoeveel kickstarter campagnes er uit zijn gekomen. Ik kan ze onmogelijk allemaal noemen want er zitten zoveel mooie tussen. Ik heb ervoor gekozen om mijn lijst voor deze week een thema te geven: Ik hou van Holland! Ik sluit af met een aantal andere titels die ik ook het overwegen waard vind.

Town Builder: Coevorden (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: CA$20 (ca. €13)
Verzendkosten: CA$13 (ca. €9) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 november 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: Town Builder: Coevorden is losjes gebaseerd op de stad Coevorden in de de 17de eeuw. Je probeert een zo mooi mogelijke stad te maken met behulp van kaarten. Deze kaarten kunnen op meerdere manieren gebruikt worden: als fundering, als grondstof of als goud. Aan het begin van je beurt vul je de algemene rij aan tot vijf kaarten. Dan mag je twee acties doen. Deze zijn gelijk aan de opties voor de kaarten: kies een fundering, kies een grondstof, sla goud op. Als je genoeg grondstoffen bij je fundering hebt geplaatst, is het gebouw af en kan het punten scoren.
Sommige gebouwen hebben ook speciale effecten die invloed hebben op het spel.
Vervolgens zijn er nog rechter kaarten die je bonuspunten geven als je hun doel haalt. Dit is bijvoorbeeld het meeste aantal gele gebouwen.
Als de stapel kaarten op is, schud je de afgelegde kaarten opnieuw en als dat een aantal keer is gedaan dan is het spel afgelopen en kan er gescoord worden. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Ik hou van kaarten die meerdere functies kunnen hebben, dit dwingt je tot beslissen voor welk effect je gaat. Het is mij echter wel een raadsel hoe een Canadees bedrijf een spel maakt op basis van een kleine Nederlandse stad. Dit is zeker een spel wat in mijn straatje ligt.

Chartered: The Golden Age (link)
Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: €39
Verzendkosten: €8 en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 november 2018
Verwachte levering: mei 2019Omschrijving: Toen dit spel begin dit jaar op Kickstarter verscheen werd het uiteindelijk geannuleerd. Ik weet niet wat de reden ervoor was, maar ze hebben nu wat wijzigingen uitgebracht naar aanleiding van wat opmerkingen die ze hebben gekregen.
In Chartered ben je een koopman in Amsterdam en het is aan jou om je bedrijf te laten groeien. Je kan een bouwkaart kopen, of een bouwkaart spelen. Op deze manier groei je je bedrijf op het bord en verhoog je de waarde van je aandeel. Je kan bedrijven ook fuseren met elkaar. Als er geen pakhuizen meer beschikbaar zijn om op het bord te plaatsen is het spel afgelopen. De aandelen van de spelers worden verkocht aan de bank en degene met het meeste geld wint.

Mijn mening: Ik zag een schim van het spel op Noorderspel en het stapelen van de pakhuizen maakt het spel erg aantrekkelijk. Ook won het de spelontwerp prijs daar. Zeker een spel om in de gaten te blijven houden.

Barrage (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €59
Verzendkosten: €9 en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 november 2018
Verwachte levering: april 2019Omschrijving: In het begin van de 20ste eeuw werd al bekend dat de fossiele brandstoffen niet voor altijd beschikbaar zouden zijn. In de Alpen ontstonden tijdens de Eerste Wereldoorlog meerdere bassins. En zo werd het maken van dammen en het opwekken van energie vanuit water ontdekt. In dit spel speel je één van de vier grote wereldmachten: Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Italië. Je bouwt dammen, generatoren om zo efficiënt mogelijk energie op te wekken en geld te verdienen. Elke spelronde bestaat uit meerdere fases. In de inkomst-fase krijg je je geld. Vervolgens komt de actie-fase, waarin de spelers hun acties doen, zoals het bouwen, kopen en dergelijke. In de water-fase stroomt het water naar beneden en wordt de energie opgewekt. Tenslotte is er de score-fase waarin de punten verdiend worden. Na vijf rondes is het spel afgelopen. Er volgen nog punten verdient op basis van doelstellingen. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Dit spel is een typische zware Euro. Ik heb dit soort spellen niet veel in huis, omdat ze niet vaak op tafel komen. Ik ben de enige die echt van dit genre houdt. Ik zou dit spel graag willen hebben (het komt in de winkels tijdens Essen Spiel 2019) maar ik weet niet of het ook gespeeld zal worden. Verder heb ik het budget niet meer op dit moment.
P.S. Het spel valt onder mijn thema omdat er een optionele uitbreiding bij zit waarin er een 5de land is: Nederland.

Snelvuur
Ok, er zijn zoveel spellen op kickstarter verschenen, en ik wil deze niet aan jullie voorbij laten gaan:
Pertichor: Honey Bee expansion: Uitbreiding en reprint van Petrichor. Ik heb genoten van het basisspel en de uitbreiding ziet er leuk uit. (link)
The Romans: Kingdom: Rome uit van stad tot keizerrijk. Dit speelt zich af in één van mijn favoriete tijdsperiodes. (link)
Wild Assent: Vecht in een arena, dit kan samen of alleen. De miniaturen zien er goed uit en soms ben ik wel in voor een potje vechten, door middel van een spel dan. (link)
Spirit Island: Jagged Earth: Een uitbreiding voor het populaire Spirit Island. Ik heb het basisspel nog niet gespeeld, maar ik hoor er veel goeds over. De uitbreiding geeft nog meer en breidt het spel uit tot zes spelers. (link)
Cloudspire: Een MOBA type spel van de makers van Too Many Bones. Dit zou voor mij genoeg informatie zijn ;) (link)
Tidal Blades: Een mooi uitziend spel van de makers van Grimm Forest. Je kan op allerlei manieren uitdagingen aangaan en op deze manier punten scoren. (link)

Ik hoop dat er wat voor je tussen zit. Laat het weten in de reacties!

Geplaatst door Dutchyoda op 18-10-2018 20:06
Aantal keer bekeken: 470

Reacties

Door Otined (4 reacties) op 19-10-2018 08:57
( PM )
Hoe ze in Canada bij Coevorden zijn gekomen? Vancouver is de engelse verbastering van 'Van Coevorden'. De familie Van Coevorden kwam oorspronkelijk uit Nederland en is in Canada gaan wonen. Het kasteel van Coevorden is in Vancouver ook als replica 1:3 nagebouwd in het centrum.

Tot dusver de informatie . Ik denk dat ik Town Builder ook ga meepakken.

P.S. in de omschrijving eerste regel noem je Coevorden een dorp, maar het is een stad ;).
Door Skull_kid (1543 reacties) op 19-10-2018 10:07
Rol: Forum Moderator
( PM )
Leuk Nederlands themaatje deze keer!

Ik ga Chartered even uitzoeken, dat ziet er op het eerste gezicht erg leuk uit met die gebouwtjes!

Ook leuk om te weten met Vancouver @Otined
Door Dutchyoda (64 reacties) op 19-10-2018 11:41
( PM )
Quote:
Hoe ze in Canada bij Coevorden zijn gekomen? Vancouver is de engelse verbastering van 'Van Coevorden'. De familie Van Coevorden kwam oorspronkelijk uit Nederland en is in Canada gaan wonen. Het kasteel van Coevorden is in Vancouver ook als replica 1:3 nagebouwd in het centrum.

Bedankt voor de info, klinkt inderdaad erg logisch.
Quote:
P.S. in de omschrijving eerste regel noem je Coevorden een dorp, maar het is een stad ;).

Oeps, meteen een stad gemaakt.
Door Robbus (60 reacties) op 19-10-2018 22:08
( PM )
Ik keek erg uit naar Spirit Island, maar het kost ongeveer €80 inclusief verzenden en belasting. Dat is echt veel te veel als je het mij vraag. Jammer dat ze niet apart de 5 & 6 speler onderdelen hebben en apart de nieuwe powers en spirits, want ik heb alleen in dat laatste interesse. Dat had voor mij (en ik denk vele anderen) al een hoop gescheeld. Ik ga dat spel toch nooit met 5 of 6 spelen.