LIVESTREAM 30 november 2018

30 november 2018 is n al een historische datum. Zet het in je agenda, beitel het in steen, schrijf het op je kat, doe wat nodig is, maar zorg dat je erbij bent!

Heb je zoiets van: leuk hoor al dat geschrijf over spelletjes, maar kunnen ze er ook cht wat van? Dan heb ik goed nieuws:

Budgetspelen gaat LIVE SPELLEN SPELEN!Een deel van de redactie is charismatisch genoeg bevonden om op video te komen. Sommigen mogen zelfs iets zeggen. We gaan om 20u live. Wees daar of wees gaar.

Ook grappig: JIJ mag stemmen welk spel er gespeeld gaat worden! En gekozen hebben jullie! We gaan Celestia spelen!

Hier zijn de spellen waar je uit had mogen kiezen:

1. Celestia
Ga samen met andere avonturiers op reis in een luchtschip en verzamel de mooiste schatten! Er zijn gevaren, maar zonder risico's te nemen zul je nooit de meest gevierde reiziger worden.

De spelers plaatsen hun avonturier in hetzelfde luchtschip, maar elke ronde is een andere speler de kapitein op het schip.

De kapitein gooit de dobbelstenen om te ontdekken wat de gevaren op deze trip zijn (zoals onweer, mist, gevaarlijke vogels of piraten). Vervolgens moeten alle andere spelers bepalen of ze het aandurven om in het schip te blijven. Als ze uit het schip gaan, dan zijn ze zeker van de punten die ze tot nu toe verdiend hebben, maar als ze blijven zitten, dan kunnen ze nog kostbaardere schatten verdienen.

Tenminste, als het niet mis gaat! De kapitein moet namelijk de juiste kaarten uitspelen om de geworpen gevaren te trotseren. Lukt dat niet, dan verdien je helemaal niets deze ronde.

Wie heeft het meeste lef, maar ook de beste risico-inschatting?2. Spyfall
Kun jij de spion ontmaskeren door slimme vragen te stellen? Of ben je zelf de spion en moet je een goed verhaal ophangen om de tegenstanders op een dwaalspoor te brengen?

Bij de start van een ronde krijgt iedereen in het geheim te zien in welke locatie ze zich bevinden (bijvoorbeeld een casino, circus of piratenschip). En speler krijgt echter in plaats daarvan te zien dat hij de spion is. Hij weet dus de locatie van deze ronde niet.

Vervolgens gaan de spelers elkaar vragen stellen om er achter te komen wie de locatie niet weet en dus de spion moet zijn. De spion moet goed opletten waar het over gaat en een slim verhaal ophangen om te voorkomen dat hij ontmaskerd wordt.

Zal de groep erachter komen wie de spion is? Of zal hij zich lang genoeg verborgen weten te houden, totdat hij de locatie doorheeft?3. Concept
In Concept moet je communiceren zonder te praten. Kies de juiste iconen om jouw woord uit te beelden of raad de woorden van het andere team om punten te scoren.

Twee spelers kiezen samen een woord en proberen iconen te selecteren die ervoor zorgen dat de andere spelers het woord raden. Zo kun je bijvoorbeeld het 'dier'-icoon selecteren, gevolgd door de kleuren geel en zwart en de actie 'vliegen' om duidelijk te maken dat het om een bij gaat.

De andere spelers proberen het woord zo snel mogelijk te raden om punten te scoren. De speler die het slimst iconen kiest en de meeste woorden raadt, zal de winnaar zijn van dit creatieve spel.4. Kingdomino
Je bent een koning die zijn koninkrijk wil uitbreiden met nieuwe gebieden. Korenvelden, meren, bergen... Alles moet verkend worden om de beste stukken grond te vinden. Maar de concurrentie is groot, dus zorg ervoor dat jij op het juiste moment aanspraak kunt maken op de beste grond!

Kies om beurten een dominosteen uit...

... en leg deze in jouw koninkrijk.

Hoe groter het gebied is en hoe meer kroontjes zich erin bevinden, hoe meer punten je ervoor krijgt.5. Weten & Wedden/Wits & Wagers
In dit grappige, van origine Amerikaanse spel hoef je de antwoorden niet te weten om te winnen. De fun is inzetten op het beste antwoord! Stel een vraag en iedereen schrijft een antwoord op.

Bijvoorbeeld: In welk jaar is de bikini uitgevonden? Daarna gok je allemaal op een antwoord. Welk antwoord schat jij in dat er het dichtst bij zit? Ben je zeker van jezelf? Wed dan op je eigen antwoord. Maar als je denkt dat een ander het beter weet, wed je op hem of haar. En als je helemaal geen idee hebt, gok je gewoon op een willekeurig antwoord en hopelijk heb je geluk. Op het antwoord dat het dichtste bij het goede antwoord zit, valt de jackpot.

Je kunt dus winnen door weldoordachte inschattingen, goed geluk of door de kennis van je tegenstanders goed in te schatten. Weten en wedden: wed slim op jezelf of andermans kennis!

Geplaatst door Miss Steiner op 23-11-2018 13:12
Aantal keer bekeken: 647

Reacties

Door Skull_kid (1543 reacties) op 23-11-2018 14:02
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ga voor Spyfall, het is altijd interessant om te zien hoe mensen zichzelf proberen te beschermen tegen verdenkingen
Door Fantasyfreak (973 reacties) op 23-11-2018 14:13
( PM )
Gezien het aantal spelers wijzig ik mijn stem toch naar Celestia
Door Stef (107 reacties) op 23-11-2018 14:57
( PM )
Ik stem op Celestia.
Door Flentrop (451 reacties) op 23-11-2018 15:10
( PM )
Welke forum leden gaan spelen? Want als Anna gaat spelen die zei met de bootmeet dat Pinokio (uit Brother Grimm) heel goed bij dr past dus dan geen spyfall
Door CandyShine (626 reacties) op 23-11-2018 15:12
( PM )
Quote:
Welke forum leden gaan spelen? Want als Anna gaat spelen die zei met de bootmeet dat Pinokio (uit Brother Grimm) heel goed bij dr past dus dan geen spyfall


Wat?! Nee, ik ben de onschuld zelve, ik zou nooit liegen...
Anna (ik dus), Elin, Sander en Yorn zullen spelen met Jeroen achter de knoppen.
Door Flentrop (451 reacties) op 23-11-2018 20:47
( PM )
Quote:
[..]


Wat?! Nee, ik ben de onschuld zelve, ik zou nooit liegen...
Anna (ik dus), Elin, Sander en Yorn zullen spelen met Jeroen achter de knoppen.

Haha
Ik stem voor 1
Door Md_73 (156 reacties) op 24-11-2018 02:59
( PM )
Ik stem voor Spyfall!
Door Ghuda (23 reacties) op 24-11-2018 07:35
( PM )
Ik ga voor celestia! Ik denk dat spyfall met meer spelers leuker is. Celestia is altijd leuk ;-)
Door Grunnerboy1986 (14 reacties) op 24-11-2018 23:57
( PM )
Celestia. Kan ik gelijk kijken of het ze moeite waard is om aanteschaffen