Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Liefdesbrief aan Dungeon Petz

Vandaag is het Valentijnsdag, een dag die in het teken staat van de liefde. Dat is natuurlijk het ideale moment voor het schrijven van een liefdesbrief! Mijn liefdesbrief aan één van mijn favoriete spellen: Dungeon Petz.




In dit heerlijke thematische spel draait alles om dieren! Maar dan wél hele aparte dieren. In Dungeon Petz vind je geen normale huisdieren, maar echte Dungeon Petz. Sommige mensen wiens hart niet overloopt met liefde zouden hen monsters noemen. Maar zo gemeen ben ik niet, ik ben namelijk dol op mijn pets! Direbunny is misschien wat bloeddorstiger dan jouw eigen konijnen thuis, maar ach, dat houdt het lekker spannend! Vind je het onhandig dat Snappy liever op menselijke botten kauwt? Ach, iedereen heeft zo z’n gebreken. Wat denk je bijvoorbeeld van Fluffy? Noem vooral het woord spin niet, want Fluffy is bang voor spinnen! Deze verhalen en meer vind je terug in het spelregelboekje en dragen enorm bij aan het thema van het spel. Hoewel je ze ook kunt negeren, maakt het je spel zoveel leuker als je de verhalen in je achterhoofd houd!




Natuurlijk moet je ook voor jouw dieren zorgen. Je dieren willen natuurlijk eten, welk soort hangt ervan af of je nieuwe dier een herbivoor, carnivoor of omnivoor is. Ook willen ze zich niet vervelen, dus heb je personeel of speelgoed nodig om ze te vermaken. Ook is het belangrijk de verblijven schoon genoeg te houden, want een vies verblijf zit vol met bacteriën en dan kan een simpele ziekte ineens dodelijk worden! En hoe groter ze worden, hoe meer zorg ze vereisen. Een groter dier heeft niet alleen meer eten nodig, maar is ook sterker dus moet je oppassen dat het dier niet uit zijn verblijf breekt. Een dier vangen dat uitbreekt kan er wel eens voor zorgen dat een gedeelte van je personeel in het ziekenhuis belandt...




Om dieren te adopteren en goed te kunnen verzorgen stuur je iedere ronde jouw familie van Imps naar het spelbord. Vooraf verdeel je hen in groepjes, eventueel met wat zakgeld erbij. Daarna bezoeken de groepen één voor één het spelbord, beginnend met de grootste groep. Je kunt een nieuw dier adopteren, waarvoor je natuurlijk wel geld nodig hebt. Je kunt een nieuw verblijf aanschaffen, mits er minimaal twee familieleden zijn om de kooi naar huis te dragen, want hij is te groot en zwaar voor één persoon. Voor kooien zijn er ook accessoires te koop, die het verzorgen van de dieren weer wat makkelijker maken. Vergeet ook niet de markt te bezoeken om eten in te slaan, want je wilt niet dat je dieren verhongeren! Naast het zorgen voor je dieren zijn er nog meer plekken om te bezoeken. Zo kun je nieuwe familieleden verwelkomen, gewonde maar inmiddels genezen familieleden ophalen uit het ziekenhuis of proberen extra punten te halen via een show of veiling.




Je verzamelt niet zomaar dieren als een crazy cat lady. Nee, jij hebt een plan. Je wil beroemd worden en een reputatie krijgen als de persoon met de meest geweldige Dungeon Petz in het land! Iedereen die een dier zoekt zal naar jou komen! Hoe je dat dan doet? Nou, door naamsbekendheid te verwerven. In dit spel verdien je overwinningspunten die jouw reputatie weergeven. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel wint. Als eerste zul je deel moeten nemen aan shows. Sommige hiervan draaien om schoonheid of gehoorzaamheid, zoals je misschien wel kent van katten- en hondenshows. Of wat dacht je van een gevecht in een arena á la Pokémon? Daarnaast heeft Dungeon Petz een paar originele ideeën voor shows. Wat dacht je van jouw dier mee te laten doen aan een eetwedstrijd? ;-)




Wanneer je eenmaal je eerste show hebt bezocht, beginnen de verhalen rond te gaan. De volgende dag staat na afloop van de show je eerste klant al op de stoep! Of je hen ook zo’n geweldig dier wilt verkopen? Nieuwe baby dieren moeten nog verplicht bij je blijven, maar zodra ze groter zijn kun je ze verkopen. Iedere klant heeft z’n eigen bijzonderheden en eisen. Zo wil het oude vrouwtje graag een ziek en zielig dier wat ze kan vertroetelen en vol mag proppen met allerlei lekkers. Maar magie, daar moet ze niks van hebben, raar modern hipster gedoe is dat! De boer wil graag een dier wat veel poept, gratis mest is hartstikke handig. Als dat dier dan nog wat magie heeft om alles wat sneller te laten groeien, dan is dat een welkome bonus! Dit is zomaar een greep uit de diverse klanten die je tegen kunt komen.




Ik hoop dat jullie ook zin hebben gekregen in een potje Dungeon Petz! Het is absoluut een expertspel, eentje met een hoop elementen en regels, maar een ervaren bordspeler zal dit spel vlot oppikken. Doordat alles zo thematisch in elkaar zit is het spel namelijk gemakkelijk te begrijpen. Heeft je dier honger? Geef het eten. Logisch! Of je nu hard nadenkt over welk dier de beste aankoop is voor de aankomende show of dat je net zoals ik altijd jouw persoonlijke favoriet móet hebben (in mijn geval Snakitty, een enorm schattige combi tussen een slang en kat), ik weet zeker dat je aan Dungeon Petz veel plezier gaat beleven. Fijne Valentijnsdag allemaal!


Geplaatst door Nona op 14-02-2019 13:15
Aantal keer bekeken: 1112

Reacties

Door Flapperbol (625 reacties) op 15-02-2019 08:28
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Ook hier 1 van de favorieten. De combinatie van mechanics vinden we heerlijk, en het is inderdaad heerlijk dat de rerels thematisch ook kloppen. Maakt het een stuk makkelijker om uit te leggen
Door Skull_kid (2509 reacties) op 15-02-2019 12:47
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik heb het spel staan, maar nog nooit gespeeld Misschien toch maar eens goed de regels voorbereiden dan!
Door Dutchyoda (259 reacties) op 15-02-2019 13:14
( PM )
Staat nog steeds op mijn want-to-play lijst.
Door Robbus (183 reacties) op 15-02-2019 19:26
( PM )
Quote:
Ik heb het spel staan, maar nog nooit gespeeld Misschien toch maar eens goed de regels voorbereiden dan!
Idem, ligt hier klaar om gespeeld te worden. Doel is om dat dit jaar te doen
Door Nona (225 reacties) op 28-02-2019 20:06
( PM )
Ik merk het al, die moet ik meenemen naar de volgende meeting