Dicks Starter Kick voor 28 maart 2019


Hoi allemaal,

De lente is begonnen en de zomertijd gaat dit weekend in. Er komt weer kleur en leven in ons kikkerlandje. Laten we samen een lente-frisse blik werpen op wat Kickstarter ons te bieden heeft.

Fuji Koro (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: €98,-
Verzendkosten: €12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 april 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: In het jaar 1707 staat de berg Fuji op het punt uit te barsten. Lava loopt van de berg, de slapende draken ontwaken en de historische schatten zijn in gevaar. Het is aan jou of jullie (je kan dit spel zowel tegen elkaar als gezamenlijk spelen) om de schatten te redden en de draken te verslaan. Gaandeweg kan je je karakter verbeteren door de kleding aan te passen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden om verder in het spel te komen. Maar zorg wel dat je weer veilig terug bent voordat alles onder de lava bedolven is.

Mijn mening: Fuji Koro was afgelopen zaterdag te spelen op Zuiderspel. Helaas was ik er op de zondag. Ik heb de doos en inhoud mogen bekijken en het zag er veelbelovend uit. Het was zeker één gesprekspunten op de beurs. En zeker een spel waar ik erg naar uit kijk.

Oceans (link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $45,- (ca. €40,-)
Verzendkosten: €11,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 april 2019
Verwachte levering: september 2019Omschrijving: Oceans is een nieuw zelfstandig deel in de Evolution-reeks. Deze keer zijn de waterdieren aan bod. Door je kaarten goed te spelen probeer je je dieren zodanig aan te passen dat ze genoeg of zelfs het meest eten. Als je niet genoeg voedsel verzamelt, dan neemt je groep dieren af of sterft het zelfs uit. Degene die aan het eind het meeste voedsel heeft gegeten, die is de winnaar.

Mijn mening: Ik heb Evolution onlangs voor het eerst gespeeld als app. En ik was aangenaam verrast. Ik had wel goede dingen gehoord, maar dat het spel zo lekker weg zou spelen had ik niet verwacht. Ik overweeg daarom het spel zelf ook aan te schaffen en misschien doe ik dat wel via deze kickstarter.

Freedom! (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: £42,- (ca. €49,-)
Verzendkosten: £10,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 april 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: In de Griekse strijd om onafhankelijkheid, belegert het Ottomaanse Rijk met 30.000 man de stad Messolonghi. De ene speler (de Grieken) probeert het spel te overleven terwijl de ander (de Ottomanen) probeert de stad te veroveren. Aan het begin van de beurt trek je zeven kaarten. Deze kaarten kan je spelen voor de actiepunten of de actie van de kaart zelf. Dit laatste kan alleen als de kaart van jouw kleur is, of grijs (neutraal).
Met je actiepunten kan je verschillende acties doen om je stootkracht te vergroten (bijvoorbeeld met kanonnen), je hulp vragen van de overheid of een muur repareren. Wie zal er met de overwinning vandoor gaan.

Mijn mening: Ik hou van spellen die een belegering simuleren. Stronghold is mijn meest favoriete twee-speler spel. En Freedom! geeft me hetzelfde gevoel. Het tijdperk is ook uniek. Het is voor de verandering niet het oude Griekenland, maar een stuk moderner (1821-1829). Wederom een titel die hoog op mijn lijstje komt.

Freshwater Fly (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $49,- (ca. €44,-)
Verzendkosten:$16,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 april 2019
Verwachte levering: september 2019Omschrijving: In Freshwater Fly ga je vliegvissen. Aan het begin van de ronde worden dobbelstenen gegooid. Omstebeurt kiezen spelers één van die dobbelstenen uit en kiezen een actie uit waarbij ze dobbelsteen gebruiken. Je gooit je lijn uit, je haalt hem weer binnen of je verbetert je finesse (wat je beter maakt in het vangen). Daarnaast kan je nog verscheidene bonusacties doen om je vaardigheid te verbeteren.
Zodra een speler zeven vissen heeft gevangen, is het spel ten einde. De spelers krijgen punten afhankelijk van hun doelen. De speler met de meeste punten wint.

Mijn mening: Vroegen vond ik vissen erg leuk. Maar tegenwoordig zie ik me niet meer aan de waterkant zitten staren naar een dobbertje. Ik zit veel liever aan tafel met een goed spel. Freshwater Fly lijkt mij een leuk spel met een leuk thema.

Tsukuyumi: Full Moon Down (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $85,- (ca. €76,-)
Verzendkosten:$37,- (ca. €33,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 april 2019
Verwachte levering: januari 2020Omschrijving: Dit is een heruitgave van Tsukuyumi, maar deze keer met miniaturen welke ook los te verkrijgen zijn met een lager pledge level van $50,- (ca. 44,-). In Tsukuyumi is de maan neergedaald op aarde. In de maan bleek een witte draak te slapen. Deze draak wilt zijn macht over de aarde uitvoeren. Het is aan de spelers om dit te voorkomen, maar ook elkaar te verslaan. Want degene met de meeste overwinningspunten wint.
Tijdens je beurt krijg je zes kaarten. Je kiest er één en de rest gaat naar de volgende speler voor de volgende ronde.
Vervolgens gaan de spelers vier fases door. Wat je kan doen tijdens de fases wordt bepaald door de kaart die je gekozen hebt. Mochten je acties leiden tot een gevecht, dan kan je de kaarten van je factie gebruiken om dit gevecht af te handelen. Het doel is om zoveel mogelijk gebied te veroveren. Dit geeft je punten aan het eind van het spel.

Mijn mening: Dit is een spel waarbij de conflicten niet afgehandeld worden door dobbelstenen. Ik heb niks tegen dobbelstenen, maar met geluk uit het spel kan strategie meer de boventoon voeren. De miniaturen zien er schitterend uit. Ik moest deze wel melden.

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn er een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Milito: Oorlogs met kaarten en legers vanuit verschillende oudheden. (link)
Vintage Racers: Mini race spel voor twee tot vier spelers. (link)
Widget Ridge: Verbind rare uitvindingen om nog raardere te maken. (link)
Pocket Landship: Bestuur een landschip om een einde te brengen aan het stoomtijdperk. (link)
Folklore: The Fall of the Spire: De nieuwste uitbreiding voor Folklore: The Affliction. (link)
Imnia: Breng eer naar je dorp door als eerste een Wonder te bouwen. (link)
Gartenbau: Maak je eigen tuintje. (link)
Crumbs: Vecht als dieren om de broodkruimels die in het park gestrooid worden. (link)
Potemkin Empire: Bouw (nep-)steden langs de rivier en ontdek welk steden van je medespelers nep zijn.. (link)
Area 1851: Express: Combineer technologie uit het Wilde Westen met buitenaardse technologie om geld te verdienen. (link)
Carnival Zombie: Vlucht gezamenlijk van een zinkende stad en zombies. (link)

Zit er iets voor jou tussen? Of mis je nog het lentegevoel op Kickstarter? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 28-03-2019 23:30
Aantal keer bekeken: 887

Reacties

Door Skull_kid (1551 reacties) op 29-03-2019 09:43
Rol: Forum Moderator
( PM )
Voor mij zit er deze keer gelukkig (weer) niets tussen! Gisteren Microbrew binnengekregen, dus die hoop ik binnenkort op tafel te krijgen
Door Usurper (66 reacties) op 29-03-2019 10:12
( PM )
Gelukkig is Freshwater fly vrij prijzig. Laat ik hem aan me voorbijgaan.
Door StanTem (143 reacties) op 29-03-2019 13:29
( PM )
Deze keer ook niks voor mij.
Door Carrot87 (88 reacties) op 29-03-2019 13:34
( PM )
Fuji Koro ziet er wel mooi uit, maar vrij prijzig. Ga me er eerst wat verder in verdiepen :)
Door AngeloG (26 reacties) op 04-04-2019 10:43
( PM )
Fuji Koro besteld. Lijkt mij ontzettend tof.