Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 2 augustus 2019


Hoi allemaal,

Op dit moment is GenCon bezig. Dit is de grootste bordspelbeurs in de Verenigde Staten. Er zijn wel 444 nieuwe spellen te koop daar. Dat is een gigantisch aantal. Waar het getal aan nieuwe titels daar hoog is, was het aantal nieuwe campagnes op Kickstarter beperkt. Daardoor hoefde ik deze week niet veel na te lopen. Daarom is er geen snelvuur. Maar ik kon nog wel een top vijf maken.

Trudvang Legends (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $100,- (ca. €90,-)
Verzendkosten: ca $30,- (ca. €27,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 15 augustus 2019
Verwachte levering: december 2020



Omschrijving: Trudvang Legends is coöperatief spel gebaseerd op de RPG Trudvang Chronicles. Jullie zijn helden die het opnamen tegen donkere krachten. Terwijl jullie op avontuur zijn, verandert het bord continu. Er zijn speciale vakken waar je kaarten in kunt steken om aan te geven wat de huidige situatie in het spel is. Denk hierbij aan een trol die daar rondhangt. Dit systeem zorgt ervoor dat je status van het bord wel gewijzigd is voor de volgende ronde, maar niet zo permanent als met stickers.

Mijn mening: Zoals bij elke CMON kickstarter zien de miniaturen er geweldig uit. Het idee van de kaartvakken is erg slim bedacht. Hoewel ik niet bekend ben met Trudvang Chronicles, spreekt de Noorse mythologie mij erg aan. Zeker een spel dat ik in de gaten ga houden.

Import/Export The Definitive Edition (link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $59,- (ca. €53,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU-vriendelijk.
Eindigt op: 23 augustus 2019
Verwachte levering: mei 2020



Omschrijving: Import/Export draait zoals de naam aangeeft om het importeren en exporteren van goederen. Je kan de kaarten in het spel kunnen op meerdere manieren gebruiken. Door middel van de kaarten proberen je contracten af te sluiten, goederen te importeren, schepen te laden of te beroven. Op deze manier probeer je geld bij elkaar te verzamelen. Degene met het meeste geld wint.

Mijn mening: Ik heb een eerdere versie van Import/Export al een tijd in huis. Daarom weet ik al dat het Import/Export een leuk spel is. De uitbreiding geeft nieuwe artwork en extra regels. Vooral door de schepen en containers die er bij zitten overweeg ik serieus om deze versie aan te schaffen.

Adventure Tactics: Domianne’s Tower (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $75,- (ca. €67,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 24 augustus 2019
Verwachte levering: juli 2020



Omschrijving: In Adventure Tactics neem je het op tegen Koningin Domianne. Je begint als eerste niveau held van een bepaald basistype Er zijn vijftien verschillende types!. Na elke uitdaging kan je je held verbeteren of een nieuwe held beginnen van een andere type. Ook kan je basistypes combineren tot een elite type. Lukt het om de juiste combinatie van klassen te vinden en de koningin te verslaan?

Mijn mening: Het mooie artwork viel mij als eerste op. Daarnaast zit er zoveel content in dit spel, dat het mijn interesse trok. Het puzzelen en ontdekken van de combinaties van types lijkt me erg leuk om te doen.

Smartphone Inc (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $65,- (ca. €58,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. €12,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 12 augustus 2019
Verwachte levering: februari 2020



Omschrijving: Het doel van Smartphone Inc. is om het meeste geld te verdienen met het verkopen van smartphones. Je bepaalt de prijs, welke technologie er in je telefoon zit en waar je deze wilt verkopen. Maak je je telefoon goedkoper? Dan ben je eerder aan de beurt, maar moet je veel meer verkopen om geld te verdienen. Dat is slechts een voorbeeld van de keuzes die je te wachten staan.

Mijn mening: Smartphone Inc. was een onverwachte hit tijdens Essen Spiel in 2018. Het spel was zo populair dat het snel was uitverkocht. Ik heb het spel begin dit jaar een keer kunnen spelen en het is erg leuk en interessant. De manier waarop je acties van je ronde bepaalt is erg vernieuwd. Je legt namelijk twee kaarten over elkaar en dat bepaalt de beschikbare acties. Ik overweeg daarom deze alsnog aan mijn verzameling toe te voegen.

Materia Prima: The Alchemist Guild (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €40,-
Verzendkosten: €14,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 10 augustus 2019
Verwachte levering: maart 2020



Omschrijving: Je bent een alchemist en je probeert de Steen der Wijzen (niet die van Harry Potter) te maken. Je gaat langs steden om formules in de vorm van kaarten te verzamelen. Deze bevatten wijsheden waarmee je de steen maakt. De winnaar is echter niet degene die als eerste de steen af heeft, maar degene die de meeste wijsheid heeft verzameld.

Mijn mening: Wederom een spel dat er mooi uitziet. Ik vind het leuk dat je wel iets moet maken, maar dat is niet het einddoel. Het gaat vooral om de punten die je onderweg verzamelt. Dat geeft je een doel, maar ook de mogelijkheid om competitief te blijven als je even niet aan dat doel kan werken.

Dat was een korte lijst. Zit er iets leuks voor jullie tussen? Hoe lang draaien jullie al mee op kickstarter? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 02-08-2019 21:17
Aantal keer bekeken: 1380

Reacties

Door FinalFantasy7NL (9 reacties) op 03-08-2019 22:33
( PM )
Adventure Tactics staat op mijn wishlist. Ziet er heel gaaf uit.

Ik ben nog niet heel lang actief op Kickstarter maar vind het geweldig. Verslavend zelfs.
Door StanTem (505 reacties) op 04-08-2019 04:39
( PM )
Ik heb geen van deze gebackt.

Quote:
Adventure Tactics staat op mijn wishlist. Ziet er heel gaaf uit.

Ik ben nog niet heel lang actief op Kickstarter maar vind het geweldig. Verslavend zelfs.
Ja, nu nog leuk. Allemaal goed en wel. Wacht maar volgend jaar...
Ik ben vorig jaar in februari begonnen en het loopt ondertussen de spuigaten uit. Duizenden euro's gespendeerd en het houdt maar niet op
Door Videostar (480 reacties) op 04-08-2019 10:04
( PM )
Ik ben héél voorzichtig in de Kickstarters.

Wat veel Kickstarters goed doen is de vormgeving, die vaak beter is dan die van reguliere uitgevers. Maar de plank wordt regelmatig misgeslagen qua speelbaarheid, domweg omdat er te weinig playtest uren in het ontwerp zitten. Of playtests met tunnelvisie.

Overigens zijn er veel uitgevers die KS gebruiken als voorverkoopwinkel. Hier en daar een extraatje in de vorm van een stretch goal exclusive, niet gehinderd door enige serieuze review want de enigen die het spel in prototype hebben kunnen spelen worden ervoor betaald.
Door Skull_kid (2509 reacties) op 05-08-2019 15:12
Rol: Forum Moderator
( PM )
Oei, Import/Export... Ik ben echt fan van Jordan Drapers design. Twijfeltwijfel... Ik ben net begonnen met het verkleinen van m'n collectie
Door Streetnerd (726 reacties) op 05-08-2019 20:13
( PM )
Quote:
Ik heb geen van deze gebackt.

[..]
Ja, nu nog leuk. Allemaal goed en wel. Wacht maar volgend jaar...
Ik ben vorig jaar in februari begonnen en het loopt ondertussen de spuigaten uit. Duizenden euro's gespendeerd en het houdt maar niet op

same here... na elke pledge zeg ik: 'ok dit is echt laatste'. enige tijd later komt er weer iets gaafs voorbij :/