Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 30 augustus 2019


Hoi allemaal,

De zomervakantie zit er op. In alle regio’s gaan de scholen weer beginnen. En ik zit te wachten totdat kickstarter ook weer op gang komt. Deze zomer was erg rustig en de afgelopen twee weken zijn geen uitzondering. Dat betekent niet dat er niks te vinden is, maar wel dat het erg karig is. Toch heb ik vijf campagnes voor jullie uitgezocht.

Merchants Cove (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $79,- (ca. €72,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 september 2019
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: In Merchants Cove ben je een handelaar in een fantasiewereld. Elk type handelaar speelt op een unieke manier (net zoals in Root of Vast). Als handelaar doe je zaken met de avonturiers die het dorp bezoeken. Om dat te kunnen doen, verricht je taken om je winkel van voorraad te voorzien. Die taken kosten tijd en daarmee mag je de tijd op de klok vooruit zetten. Als de klok een bepaald tijdstip passeert, vult een boot zich met avonturiers. Zodra een boot vol is, komt deze in de haven en gaat het handelen beginnen. Degene die aan het eind het meeste geld verdient heeft, is de winnaar.

Mijn mening: Spellen waarin de ene speler op een andere manier werkt dan de ander vind ik erg interessant. Het maakt het spel aan een nieuw iemand leren lastiger, maar je kan zo de rol kiezen die het beste bij jouw speelstijl past. Dan is er hier nog de balans van taken doen. Zet je de tijd te snel vooruit, dan komen de avonturiers er sneller dan jij je voorraad klaar hebt. Maar ga je juist langzaam, dan krijgen anderen de controle over het vullen van de boten. Allemaal elementen die zorgen dat ik het spel zeker eens wil proberen.

Windward (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $54,- (ca. €49,-)
Verzendkosten: $18 (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 23 september 2019
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: Op de gasplaneet Celos zweeft en vliegt alles. Je strijd tegen de andere spelers om hier de beste kapitein te zijn. Je jaagt op Leviathans, plundert andere spelers en voert de meest gedurfde manoeuvres uit om de kracht van de wind te vangen. Verzamel jij zo de meeste punten om Windward te winnen?

Mijn mening: Windward ziet er schitterend uit. De schepen en Leviathans die “in de lucht” zweven maken dit plaatje af. Daarnaast lijkt het me erg leuk om op basis van de windrichting te moeten bepalen wat ik zal doen.

Rare Roses (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: AU$45,- (ca. €28,-)
Verzendkosten: gratis (!) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 september 2019
Verwachte levering: februari 2020




Omschrijving: In Rare Roses ben je een eigenaar van een bloemenzaak gespecialiseerd in rozen. Je koopt rozen van de markt of andere spelers en probeert bestellingen te vervullen. Dit klinkt allemaal rechttoe rechtaan, maar iedereen die wel eens bloemen heeft gekocht, weet dat je nooit weet hoe lang je bloemen het thuis nog goed doen. De winkel weet dat wel en moet dit in de gaten houden. In Rare Roses zijn je rozen na drie rondes verwelkt en kan je ze niet meer gebruiken. Wie aan het eind van het spel het meeste geld heeft verdiend, is de winnaar.

Mijn mening: Rare Roses ziet er fleurig uit. Het thema zal niet iedereen aanspreken, maar ik vind het wel een bepaalde charme hebben. Het idee dat je rozen verwelken zorgt dat je goed moet inplannen wanneer je welke bloemen koopt. Als de verzending dan ook nog eens gratis is, dan is dit spel zeker het overwegen waard.

Tentacle Tow (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $50,- (ca. €46,-)
Verzendkosten:$22,- (ca. €18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 september 2019
Verwachte levering: mei 2020



Omschrijving: Je bouwt gezamenlijk aan de stad Tentacle Town maar slechts één speler kan de burgemeester worden. En alsof de strijd onderling niet genoeg is, wordt de stad ook aangevallen door tentakels! Tijdens je beurt krijg je een werker. Deze werker kan je een taak laten uitvoeren of een gebouw laten bouwen in een wijk. Dit trekt echter ook de aandacht van de tentakels die daarna proberen aan te vallen. Dit kan een gebouw of een werker kosten. Zodra alle werkers in de stad zijn, is het spel afgelopen. Degene met de meeste roem van taken, verslagen tentakels en controle over wijken is de burgemeester.

Mijn mening: Wat deze variant op worker placement zo uniek maakt, is dat de spelers niet hun eigen werkers hebben. Iedereen heeft toegang tot dezelfde werkers. Deze twist spreekt me erg aan. Maar zolang de tentakels werkers doden, is het spel niet afgelopen omdat er dan werkers zijn om te plaatsen. Dat laatste kan een minpunt zijn. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar vind wel dat ik het spel moest meenemen in deze lijst.

Saigon 75 (link)


Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: €50,-
Verzendkosten: €11,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 september 2019
Verwachte levering: mei 2020



Omschrijving: In Saigon 75 simuleer je de burgeroorlog in Vietnam. De speler die Noord-Vietnam speelt, moet na acht rondes Saigon hebben ingenomen om te winnen. Lukt dat niet, dan wint de andere speler. Tijdens een beurt kan je je eenheden verplaatsen, luchtsteun aanvragen en strijden om de controle van verschillende provincies. Daarnaast vinden er, door middel van kaarten, gebeurtenissen plaats. Deze hebben een voordeel voor een van de twee spelers. Na elke ronde wordt er gekeken of de winnaar bekend is.

Mijn mening: Spellen met een historische achtergrond intrigeren mij. Ik weet zeer weinig van de Vietnamoorlog en wil daar best meer van weten. Natuurlijk kan ik op internet zoeken en boeken lezen. Maar als dat via een spel kan, is dat toch veel leuker?

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je nog totdat het de gekte op Kickstarter weer begint? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 30-08-2019 18:51
Aantal keer bekeken: 1298

Reacties

Door Stef (278 reacties) op 31-08-2019 21:01
( PM )
Merchants Cove ziet er wel heel leuk uit. Leuk dat elke merchant weer anders speelt.
Die ga ik voorlopig even in de gaten houden
Door Otined (8 reacties) op 01-09-2019 14:26
( PM )
Quote:
Merchants Cove ziet er wel heel leuk uit. Leuk dat elke merchant weer anders speelt.
Die ga ik voorlopig even in de gaten houden

Op crowdfinder.be is een group pledge die het wat goedkoper maakt
Door Carientje (624 reacties) op 02-09-2019 16:34
( PM )
Quote:
[..]


Op crowdfinder.be is een group pledge die het wat goedkoper maakt

Klopt, ik zat ook te dubben om dit spel te nemen, zie dat deze via Crowdfinder nu ongeveer 12 euro goedkoper is. Dus scheelt altijd ietsjes.

Tentacle Town lijkt mij ook leuk, maar ik heb genoeg lijkt me wel leuk spellen op het oog, dus die ga ik nog even goed bekijken.

Verder een leuke kickstarter die loopt is Evil Dead. Deze wordt nu opnieuw uitgebracht door Jasco. De vorige uitgever Spacegoat, is helaas met het geld van de vorige campaign er vandoor gegeaan. Jasco heeft ook de toezegging gedaan, dat als deze campaign gefund wordt, elke vorige backer een gratis spel krijgt.
Door Swizard (348 reacties) op 03-09-2019 21:43
( PM )
Waardoor deze nu 2x duurder is dan nodig