Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 31 januari 2020


Hoi allemaal,

Waar we januari heel sterk begonnen, is het nu even wat rustiger. Februari belooft wel een aantal knallers te hebben, maar dat zal ik dan wel met jullie doornemen. Hier zijn in ieder geval een aantal kickstarters die mij de afgelopen twee weken opvielen.

Genotype (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $39,- (ca. €36,-)
Verzendkosten: $7,- (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 februari 2020
Verwachte levering: oktober 2020



Omschrijving: Je bent een onderzoeker naar genetische eigenschappen. Je verzamelt gegevens over verschillende soorten erwtplanten. Je plant deze, doet aan kruisbestuiving en probeert geld te genereren voor meer onderzoek. Wie na vijf ronden de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Mijn mening: Ik ben een groot fan van Genius Games. De manier waarop zij leren en spelen weten te combineren is echt goed. Nu zal ik eerlijk zijn dat het thema van erwten planten niet geweldig vind, maar dat komt omdat biologie ook niet mijn favoriete vak was op school. Toch kijk ik uit naar dit spel, al was het alleen om het met mijn zoon te kunnen spelen.

Rocketmen (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £23,- (ca. €28,-)
Verzendkosten: £12,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 februari 2020
Verwachte levering: oktober 2020



Omschrijving: In Rocketmen race je in de ruimte. Je moet een balans vinden tussen financiering en de missies aangezien je nooit aan beiden tegelijk zal kunnen werken. Door middel van deckbuilding zal je proberen punten te scoren. Degene die als eerste een bepaald aantal punten haalt, is de winnaar.

Mijn mening: Ik ben dol op deckbuilding en ik ben erg benieuwd hoe deze zal zijn. Martin Wallace maakt vaak hele goede spellen waarin je keuzes moet maken. Deze combinatie maakt Rocketmen een spel dat ik zeker in de gaten zal houden. De campagne is erg kort en eindigt dus binnenkort. Als je ook geïnteresseerd bent, dan zou ik nu naar de kickstarter-pagina gaan voordat je verder leest ;)

Tortuga 2199 (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $59,- (ca. €54,-)
Verzendkosten: €12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 februari 2020
Verwachte levering: augustus 2020



Omschrijving: Wordt de meest berucht piraat in de ruimte! Vecht tegen monsters, plunder planeten, breidt je schepen en bemanning uit! Ook hier is deckbuilding een belangrijk mechanisme. En net als bij Rocketmen race je voor punten, of om als eerste Tortuga te veroveren.

Mijn mening: Ik kan bijna dezelfde mening als bij Rocketmen hier neer zetten. Als ik zou moeten kiezen, dan ligt het piratenthema van Tortuga 2199 mij net iets meer. Daarom houd ik deze campagne goed in de gaten.

Solar Dominion Fleet Combat (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: £30,- (ca. €36,-)
Verzendkosten: £14,- (ca. €16,)- en niet EU vriendelijk
Eindigt op: 24 februari 2020
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: In Solar Dominion strijd je ook weer in de ruimte (waar heb ik dit eerder geschreven). Deze keer is er geen deckbuilding mechanisme. Het bord heeft ringen waarmee je je verplaatst. Als je dus een ring draait om naar een bepaalde locatie te gaan, verplaatst je je tegenstander mee. Daarom is het heel belangrijk om op te letten waar je heen gaat. Verder kunnen locaties die eerst ver van elkaar stonden, opeens dichtbij elkaar zijn.

Mijn mening: Solar Dominion is een campagne vanuit het Make100 initiatief. Dat betekent dat er slechts 100 stuks gemaakt zullen worden. Het systeem van draaischijven klinkt vrij uniek en ik ben best wel benieuwd hoe dit spel uiteindelijk zal spelen.

It’s A Wonderful World: Ascension (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: €22,-
Verzendkosten: €5,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 februari 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: It’s a Wonderful World werd eind vorig jaar erg goed ontvangen. In dit spel speel je vier ronden waarin je begint met zeven kaarten. Deze kaarten kan je gebruiken voor grondstoffen of om mee te bouwen. Zo probeer je je rijk uit te breiden en de meeste punten te scoren.

Mijn mening: Normaliter bewaar ik uitbreidingen voor het snelvuur sectie. Maar het was zo rustig en It’s a Wonderful World is zo goed ontvangen, dat ik deze toch apart noem. Naast nog meer kaarten is er nu ook de optie om een zesde speler toe te voegen. Dus als jouw spelersgroep vaak aan de grotere kant is, is dit misschien wel iets voor jou.

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je bijvoorbeeld nog op een van mijn andere aanraders voor dit jaar? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 31-01-2020 21:07
Aantal keer bekeken: 1188

Reacties

Door Videostar (478 reacties) op 01-02-2020 12:17
( PM )
Veel Space, Science & SF in deze aflevering.
Nou ja, goed voor mijn budget.
Door Carrot87 (132 reacties) op 01-02-2020 12:44
( PM )
Gelukkig deze keer niks voor mij ertussen Er komen al veel teveel mooi spellen in 2020 uit!
Door StanTem (505 reacties) op 01-02-2020 13:27
( PM )
De expansion voor It's a Wonderful World is een no-brainer.
Voor Tortuga 2199 twijfel ik nog.