Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 22 mei 2020


Hoi allemaal,

Nog even en dan zit de maand mei er ook al weer op. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar voor mij gaat de tijd erg snel. Helaas vallen veel bordspelbeurzen weg. Dit geeft mij echter nog meer tijd om op kickstarter te neuzen naar leuke titels en kan ik mijn opzij-gelegde centen ergens anders aan uit te geven.

Railroad Ink Challenge (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 18,-
Verzendkosten: va. € 9,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 juni 2020
Verwachte levering: december 2020Omschrijving: Railroad Ink is een roll & write spel, waarbij je verschillende punten met elkaar verbindt door middel van een spoor en / of een weg. Welke type verbindingen je mag gebruiken is afhankelijk van de vier dobbelstenen die je gooit. Hier staan namelijk verschillende typen weg of rails op afgebeeld. Railroad Ink Challenge voegt hier nog extra uitdagingen aan toen, welke tijdens het spel voltooid kunnen worden. Iedereen doet mee aan de zelfde uitdaging. Degene die als eerste zo’n uitdaging completeert, krijgt de meeste punten. Ook zijn er nieuwe route combinaties toegevoegd en zijn er nieuwe manieren om punten te verdienen.

Mijn mening: Railroad Ink is één van mijn favoriete roll & write spellen. Het is heerlijk puzzelen om het meest ideale transportnetwerk te bouwen. Combineer dat met de spanning of de juiste verbindingen gerold worden en ik ben voorlopig wel zoet. Deze challenge editie biedt nog meer variatie en scoremogelijkheden. Voor mij is deze titel dus een must-back.

HEL: The Last Saga (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 129,- (ca. € 118,-)
Verzendkosten: $ 34,- (ca € 30,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 mei 2020
Verwachte levering: juni 2021Omschrijving: Je bent een Noorse krijger en gaat op expeditie voor de koning. Een jaar eerder heeft hij zijn beste krijgers naar een eiland gestuurd omdat dit het nieuwe Walhalla zou zijn. Maar als je op dit eiland aankomt, is er geen spoor van ze te vinden. Het is aan jou, eventueel met andere spelers, om te achterhalen wat er is gebeurd. Het verhaal wendt en keert afhankelijk van jouw prestaties. Kom je met de schrik vrij, of ben je voor altijd verdoemd op dit onbewoonde eiland?

Mijn mening: Ik heb nog genoeg campagne spellen die ik nog uit moet spelen, o.a. Tainted Grail en Gloomhaven. En toch wil ik deze ook graag spelen. Het Noorse / Viking thema, de schitterende miniaturen en het spannend klinkende verhaal zijn erg verleidelijk. Het spel heeft een aantal nieuwe mechanismen waaronder een bid mechanisme, waarbij hulp van de goden kan worden gevraagd. Dit zijn doorlopende effecten voor jouw groep totdat een ander gebed deze vervangt. Dat maakt het voor mij uniek genoeg om het backen te overwegen.

Capital Lux 2: Generations (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 29,- (ca. € 27,-)
Verzendkosten: $ 12,- (ca. € 10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 juni 2020
Verwachte levering: april 2021Omschrijving: Het zal je niet verbazen dat Capital Lux 2 het vervolg is van Capital Lux. In dit tactisch kaartspel probeer je zo veel mogelijk punten te verzamelen door kaarten voor jezelf te houden. Maar je moet ook kaarten naar de keizer sturen, dit is nu eenmaal de wet. Als je dit doet dan kan je profiteren van verschillende bonussen. Degene met de meeste punten na drie rondes, is de winnaar.

Mijn mening: Ik heb Capital Lux nooit gespeeld, maar ik heb er wel goede dingen over gehoord. Het spel lijkt me erg snel te spelen. Als je daarbij ook het schitterende artwork van Kwanchai Moriya telt, dan maakt het de keuze voor mij erg gemakkelijk.

Tiny Epic Pirates (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 25,- (ca. € 23,-)
Verzendkosten: $ 12,- (ca. € 10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 juni
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: In dit nieuwste deel van de Tiny Epic serie kies je het ruime sop. Je vaart er op uit om allerlei piratenzaken te ondernemen. Denk hierbij aan bemanningsleden aannemen, gevechten op zee aangaan en het plunderen van vestingen. Via een persoonlijke rondel bepaal je wat je wilt doen. Hoe verder je op de rondel wilt verplaatsen, hoe meer bemanning je daarvoor nodig hebt. Maar het uiteindelijk doel is het begraven van drie schatten. Ben jij de eerste die dit doet, dan ben jij de winnaar.

Mijn mening: Ik vind de Tiny Epic serie over het algemeen wel leuk. Het zijn spellen met niet al te moeilijke regelen en spelen daardoor lekker makkelijk weg. Elke spel speelt uniek en er was nog geen piratenspel in deze serie, dus ik heet deze van harte welkom.

Tribune (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $ 69,- (ca. € 63,-) Let op: na de campagne worden er nog belastingen toegevoegd,
Verzendkosten: $ 25,- (ca. € 23,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 juni
Verwachte levering: december 2020Omschrijving: Tribune is een redelijk oude klassieker (2007) en wordt nu tijdelijk uitgebracht in een compleet vernieuwd jasje. Tribune is een politiek spel ten tijde van het oude Rome. Je bent een lid van een rijke familie en probeert de politiek naar jouw hand te zetten. Dit doe je door je familieleden slim te op het bord te plaatsen en op deze manier allerlei kaarten te verdienen. Op deze manier probeer je aan sets te maken waarmee je weer punten kan verdienen. Ben jij de eerste die dit voor elkaar krijgt, dan win jij het spel en ben jij de volgende Tribuun.

Mijn mening: Ik heb de oorspronkelijke Tribune gemist, Ik nam toen tijdelijk een pauze in onze hobby. Nu ik terug lees over het spel, baal ik er een beetje van dat ik deze niet eerder heb gespeeld. Ik ben daarom ook blij dat deze weer opnieuw uitgebracht wordt. Ik hou van worker placement spellen en deze spreekt me erg aan vanwege het politieke thema en de tijdsperiode.

Snelvuur:


Het was weer super druk op kickstarter, dus hier zijn een aantal spellen die niet in mijn top vijf kwamen:
Dawnshade: The Watchers Prophecy (link): Een fantasie spel met turn-based vecht mechanismen.
Okko - Oni Hunters (link): Een coöperatief kaartspel in de Japanse Middeleeuwen.
Age of Dogfights: WW1 (link): Vecht in de lucht tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Stop the Train! (link): Een spel met verraders waarbij je een persoonlijke en een gezamenlijke opdracht hebt.
Crimson Company - Ragnarok (link): Een tactisch duellerend kaartspel.
Forest Guardians: Safeguard the Wilderness (link): Red het bos en de dieren die er leven.
Frenemy Pastry Party (link): Bak lekkere taarten en scoor de meeste punten.
Out Style (link): Speel een snel potje basketbal.
Power Rangers: Heroes of the grid - Rise of the Psycho Rangers (link): Een uitbreiding op Power Rangers: Heroes of the grid.
Sheol (link): Een strijd tegen de Schaduwen die de wereld in een eeuwige duisternis hebben omhuld.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 22-05-2020 17:57
Aantal keer bekeken: 915

Reacties

Door Carientje (592 reacties) op 22-05-2020 19:29
( PM )
Ja, wij gaan voor Sea of Legends!
Door San Kroepoek (116 reacties) op 23-05-2020 10:10
( PM )
A war of whispers ziet er erg goed uit.
Door Streetnerd (76 reacties) op 23-05-2020 16:50
( PM )
capital lux2 vind k wel overpriced imo