Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Feestweek dag 4: Maak kans op Watergate OF Nova Luna!

Het is dag 4 in onze giveaway! En vandaag is een spel opzich! Je maakt namelijk zowel kans op Instagram als op Budgetspelen zelf op één van onderstaande spellen! En dit zijn niet de minste titels die we vandaag weg gaan geven. Gezellig op naar de volgende prijsvraag dus! We bedanken in ieder geval jullie weer voor jullie komst naar dit jubileumfeestje!



Dag 4: Maak kans op Nova Luna OF Watergate!
Vandaag gaan we twee topspellen verloten. Namelijk het supergoede tweespelerspel Watergate, waar onze Dick zeer positief over was in zijn recensie. En tevens gaan we een exemplaar verloten van Nova Luna! Ook deze is volgens onze Nona erg leuk, voornamelijk met twee spelers. Kortom, heb je een speelmaatje, dan heb je hier twee hele goede spellen om samen mee aan de slag te gaan.

Hierbij gaan we één van de twee verloten op Instagram en eentje op Budgetspelen! Welke waar weggeven gaat worden, bepalen we met de worp van een muntje, maar wil je dus dubbel kans maken? Dan kan je zowel hier als op Instagram meedoen aan de prijsvraag! Maar wat moet je doen?




Wat moet je doen?
Geef hieronder antwoord in een reactie op de volgende vraag:

Met wie speel je meestal spellen? Speel je met een vriendengroep, familie of met je wederhelft of hou je van solo? En welke spel behoort tot een van de favorieten om te doen? Vermeld tevens voor welk spel je mee wilt doen: Nova Luna OF Watergate of maakt niet uit welke.

Wie weet krijgen we zo nog extra inspiratie welke spellen leuk zijn om te doen van solo en koppels tot groepen! Je kunt nog hieronder reageren tot vrijdagavond 23:59, maak dubbelkans door ook op instagram een reactie achter te laten. We gaan op Instagram vanaf 13:00 los!

Bekendmaking van Pakket #3 Winnaar om 11:00
Wat later dan gepland door werkdrukte, maar zo houden we de spanning er goed in! Het is de hoogste tijd om de winnaar van dag 3 bekend te maken! Gisteren vroegen we je goed te kijken naar de pot met spel elementen en aan te geven welke onderdelen je zoal zag. Jullie hebben ontzettend goed je best gedaan en bijna alles is geraden! De enige meeples die stiekem onder de radar zijn gebleven waren de robotjes van Steam Park! Haha! Maar wie heeft er het spellenpakket van gisteren gewonnen?

Winnaar van Treelings + Point Salad
Jonkerman

Van harte gefeliciteerd! Heb je niet gewonnen? Dan niet getreurd! Zoals je kan zien is de volgende prijsvraag alweer onderweg!


Tot Slot
Morgen is alweer de laatste dag en dan gaan we afsluiten hier op Budgetspelen met één van mijn favoriete spellen! Eentje die leuk is voor nagenoeg elke collectie. Welke dat wordt, zie je morgen hier op Budgetspelen. We bedanken White Goblin Games voor de mooie prijzen die we vandaag mogen weggeven en wensen jullie weer heel veel succes met de prijsvraag van vandaag!

Geplaatst door Yorn op 11-03-2021 08:35
Aantal keer bekeken: 1917

Reacties

Door Flapperbol (625 reacties) op 11-03-2021 08:43
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Wij spelen wekelijks met een vaste vriendengroep.
Ik denk dat onze favoriet Love Letter (Premium) is, die komt elke keer wel op tafel.
Vaste prik daarbij is dat iedereen altijd de baron heeft als je gaat raden welke kaart ze hebben.

Het afgelopen jaar was wel wat lastig met fysiek afspreken, maar we hebben dankzij internet geen week gemist! (al spelen we de laatste tijd voornamelijk videogames online, dat werkt toch net wat beter dan TTS)

Ik doe mee voor Watergate
Door Hedgehog (1323 reacties) op 11-03-2021 08:58
( PM )
Leuk dat het vandaag zowel op Instagram als hier is!

Normaal gesproken speel ik met een vriendengroep (~5 man), maar door Corona niet meer mogelijk. Toen was het vooral Zombicide, Dead of Winter en Scythe.

Mijn vrouw haat bordspellen, maar toch spelen wij zo nu en dan Jaipur. Zeker een aanrader! Lekker vlot te spelen en verveelt niet snel. Met de kinderen speel ik vooral Ghost Fightin' Treasure Hunters en Formula D.

Daarnaast is er één vriend uit de groep die hier regelmatig over de vloer komt. Dan spelen we voornamelijk Kingdom Rush of Aeon's End of een ander spel met een campaign of legacy element. Het voordeel van een kleinere 'groep', is dat je steeds met dezelfde mensen bent. Waardoor het makkelijker afspreekt en een campaign sneller voltooid kan worden.

Mocht ik in de prijzen vallen, dan heb ik geen voorkeur. Beide spellen lijken mij interessant!
Door Begone (5 reacties) op 11-03-2021 09:00
( PM )
Gloomhaven met een vaste groep vrienden, iets als T.I.M.E. stories met mijn vrouw, D&D met een andere groep vrienden en zodra het weer mag spellenavonden met collega's. Oftewel: niet echt een vast iemand of vaste groep voor alle spellen.

Ik zou liever Nova Luna winnen, maar beide zijn welkom!
Door Metroid_Dark_Sky (563 reacties) op 11-03-2021 09:01
( PM )
De meeste spellen zijn gaat gelijk op tussen:
mijzelf en mijn Vriendin samen
en
onze vaste vrienden groep op de woensdag avonden.

Voor mij en mijn vriendin is Tapestry samen met 7 Wonders Duel de nr. 1 die op tafel komen.
Voor de groep is dat 7 Wonders, Ticket to Ride en Elders Sign die het meest uit de kast gehaald worden.

Met betrekking tot de prijs, ik zou met beide blij zijn, maar ben het meest nieuwsgierig naar Watergate.

Door Thomiekrom (93 reacties) op 11-03-2021 09:08
( PM )
Normaliter speel ik met een vast vriendengroepje. We hebben niet per se favorieten, iedereen neemt gewoon wat random spellen mee waar we dan uit kiezen waar we zin in hebben. Vaak zijn het spellen zoals Terraforming Mars, Jaws of the Lion, Through the Ages, of Clank!.

In deze tijden ben ik echter vaak aangewezen op mijn wederhelft (geen straf hoor!). Zij begint bordspellen ook steeds meer te waarderen, dus ik ben haar langzaam aan het preppen voor de zwaardere games (over een tijdje SW: Rebellion, wie weet ).

Een leuk opstapje zou dus zeker Watergate zijn!
Door Patrickpatrick (12 reacties) op 11-03-2021 09:09
( PM )
Wij spelen elke week met een vaste groep van (met mij erbij) 4 vrienden. We gaan binnenkort eindelijk weer beginnen aan een Gloomhaven campaign en, aangezien de uitbreiding net binnen is, is Spirit Island ook een kanshebber om op tafel te komen!

Over de prijs: ze lijken ons beiden interessant dus maakt niets uit!
Door Stinkdeken (38 reacties) op 11-03-2021 09:10
( PM )
Met wie speel je meestal spellen? Meestal met mijn vriendin en/of mijn kinderen (9jr/7jr). Op het moment zijn we gek op Carcassone met ze vieren of King of Tokyo met ze drieën (zonder vriendin ).
Favoriet van ons blijft alsnog Kolonisten van Catan, we zijn nu begonnen om de scenario's van de Piraten uitbreiding door te nemen.

Daarnaast spelen we vaak spellen met een gedeelte van onze vriendengroep, een aantal in onze groep zijn geen fan van bordspellen. Hier doen we een divers reeks van bordspellen: Betrayal at house on the hill, Everdell, Tiny Towns, etc.

Het spel waar ik het meest naar uitkijk is Townsfolk Tussle, heb deze gebackt via Kickstarter en ben erg benieuwd naar de stijl en boss-fight opzet van dit bordspel.

Ik doe mee voor Watergate.
Door Geert27 (646 reacties) op 11-03-2021 09:16
( PM )
Ik speel voornamelijk met twee spelers, met mijn vrouw. Of een spel goed met twee spelers te spelen is, is dan ook een van de eerste dingen waar ik op let. Mijn favorieten zijn Orléans, Isle of Skye, Concordia en Agricola. Leukste 2-spelers-only spel is voor mij Fjord. Heerlijk abstract spelletje waar binnenkort overigens een reprint/reimplementation van verschijnt op Kickstarter! (Zo, die is even onder de aandacht ) Daarnaast vind ik Twilight Struggle eigenlijk hét beste 2-spelers-only spel, die is zo verschrikkelijk goed. Helaas duurt dat ons meestal toch wat te lang, daar hebben we tegenwoordig niet meer genoeg tijd voor.

Nova Luna en Watergate zouden dus beide heel goed in de smaak vallen!
Door Xix82 (40 reacties) op 11-03-2021 09:18
( PM )
Meestal met mijn vriendin, we vinden het leuk om samen een nieuw bordspel uit te pluizen. Verder speelde ik voor de lockdown ook vaak met een vriendengroep, hopelijk kan dat ook snel weer.

Favorieten zijn op het moment:
Wingspan
Everdell
Bunny Kingdom

En we hebben laatst Tapestry gedaan en dat beviel ook heel goed.

Voorkeur voor Nova Luna
Door Lucky Jack (771 reacties) op 11-03-2021 09:31
( PM )
Ik speelde wekelijks met mijn vrouw, zwager en schoonzusje, echter met de huidige COVID maatregelen (1 bezoeker en avondklok) lukt dit helaas alweer even niet. Nu speel ik in principe alleen met mijn vrouw en soms doet mijn dochter van 5 ook al gezellig mee. Met z'n vieren speelden we een breed scala aan bordspellen, voor de avondklok waren we druk bezig met De Crew. De spelavonden met Fury of Dracula zijn altijd memorabel.

Om het serieuze spelen toch een beetje op peil te houden speel ik nu wel zo 1x per 2 weken Scythe met mijn zwager. Met mijn vrouw speel ik graag 2-speler spellen; 7 Wonders Duel, Patchwork, Watergate, Targi, Caverna Duel etc.

Mocht ik in de prijzen vallen dan zou ik graag willen meedingen naar Nova Luna, aangezien ik Watergate al heb (en met veel plezier speel en waarvoor ik toevallig net gisteren de 2 promokaarten heb besteld).
Door Der_Lex (47 reacties) op 11-03-2021 09:43
( PM )
Ik speel driekwart van de tijd samen met mijn vriendin, en de rest van de tijd spelen de kinderen ook mee.

Met zijn tweetjes zijn we vooral fan van lange coöperatieve campaign games. Daarbij is Gloomhaven onze grote favoriet, maar Tainted Grail is een goede tweede.

Het maakt mij overigens niet uit welke het wordt!

Met de kinderen wisselt het tussen korte spellen als Uno, Exploding Kittens of Nox en iets langere spellen als Machi Koro, De Crew, Love Letter/Love Letter Infinity Gauntlet en Bang!

Zo heel af en toe doen we ook bordspelavonden met vrienden, maar omdat we met die groep ook mijn D&D-campagne spelen, wordt dat meestal eerder het laatste.
Door Sandertjuh (189 reacties) op 11-03-2021 09:45
( PM )
Ik speel meestal met een groepje vrienden ofwel met mijn zus en aanhang of mijn broertje en aanhang. Hierdoor is de groep erg gevarieerd en komen ook allerlei spellen op tafel.

Met mijn vrienden of mijn broertje spelen wij vaak wat meer diepgaandere spellen zoals Tapestry of Rovers van de Noordzee bijv. Maar met mijn vriendin of aanhang erbij wat luchtere spellen zoals Ticket To ride, Dixit, Machiavelli, Kwakzalvers, Taveerne Smallworld etc.

Samen met mijn vriendin doen we soms ook een spelletje en dan is het vaak Taveerne, Carcasonne of Kwakzalvers.

Als ik in de prijzen val, dan heb ik geen voorkeur. Beide spellen nog niet in bezit.
Door Buddyspeler (25 reacties) op 11-03-2021 09:49
( PM )
Ik speel meestal met mijn verloofde, maar ook zeer regelmatig met mijn schoonzus en zwager. Met mijn verloofde is Forgotten Waters zéker favoriet , met mijn schoonzus en zwager zijn we druk bezig met Clank! Legacy

Mij lijken Nova Luna en Watergate allebei erg leuk
Door Heymil (148 reacties) op 11-03-2021 09:56
( PM )
Bijna altijd met mijn vriendin. En Nova luna is leuk!!
Door Eljulo (20 reacties) op 11-03-2021 09:58
( PM )
Samen met mijn vriendin speel ik het meeste samen. We zijn allebei nogal nieuw in het bordspelwereldje, maar hebben toch al een paar echte lievelingsspellen. Vooral Agricola Familie Editie is een persoonlijke favoriet; we houden van de diepgang die Uwe Rosenberg biedt zonder het echt te ingewikkeld te maken. Daarom doen we nu mee voor een spel van Rosenberg dat we nog graag willen spelen: Nova Luna
Door Drakenvlieg (45 reacties) op 11-03-2021 10:00
( PM )
Bijna altijd solo. En dan leuke nadenkers: Gloomhaven, Mage Knight, Odin, Robinson Crusoe bijvoorbeeld. Maar ook Wingspan, reykholt of Isle of Cats om wat te ontspannen.

Nova Luna lijkt mij al langer erg leuk om te proberen!
Door Mesa (64 reacties) op 11-03-2021 10:01
( PM )
In ieder geval altijd met mijn vriendin. We spelen veel spelletjes voor 2 spelers (zij is helemaal gek van Clever op dit moment). Met schoonouders kaarten we veel, vooral amerikaans jokeren. Andere spellen komen bij vrienden meestal op de tafel, Azul, Kwakzalvers, Ticket to Ride enz.

Van de twee spellen spreekt Nova Luna mij het meeste aan.
Door AnpuAnubis (85 reacties) op 11-03-2021 10:02
( PM )
Met wie speel je meestal spellen?
Het meest spelen we met onze buren, welke ook onze neef en nicht zijn. Daarnaast ook vaak met onze kids.

En welke spel behoort tot een van de favorieten om te doen?
We doen nu redelijk veel escape spellen. Maar we spelen eigenlijk alles.

Vermeld tevens voor welk spel je mee wilt doen: Nova Luna OF Watergate of maakt niet uit welke.
Als ik maar win, maakt het mij niet uit.
Door Egg citizen (944 reacties) op 11-03-2021 10:14
( PM )
Ik speelde vaak in bordspelgroepen... gezien de Corona is dit nu meer beperkt tot mijn vrienden, daarvan zijn er eigenlijk nog maar 3 waar ik nog wel eens een spelletje mee speel op het moment.
Ik vind het fijn om te variëren in de spellen die we spelen, hoewel er soms een tijdje een spel vaker op tafel komt dan een ander. Zo heb ik een tijdje gehad, dat Heroscape wat vaker op tafel kwam... maar dat spel vergt wat meer voorbereiding :p.
Andere spellen die op tafel zijn gekomen de laatste tijd: Terraforming Mars, Xia en Millennium Blades (nog niet veel kunnen spelen, maar wat een gaaf spel is dat. Vooral voor mensen zoals mij, met een ccg verleden)

het liefst doe ik mee met het spel Nova Luna. Naast dat ik meestal toch liever met meer dan 2 personen speel, vertrouw ik ook op de spellen kennis van Nona.
Door Luckycas (29 reacties) op 11-03-2021 10:14
( PM )
Ik speel de meeste spellen met mijn vrouw. Bij haar is Wingspan favoriet, maar we spelen ook veel andere spellen zoals it's a wonderful world, viticulture, kleinere kaartspellen of Roll and writes.
Nova luna zal hier het meest in de smaak vallen denk ik.
Door MaryAnn (216 reacties) op 11-03-2021 10:17
( PM )
Ik speel spellen met vrienden, wel wisselende groepen. En soms met mijn moeder, maar dan wordt het alleen maar spellen als Rummikub en skip-bo, al vind ik dat niet erg. Één van mijn favoriete bordspellen is toch wel potion explosion!

Ik zou graag mee doen voor Watergate! Nova Luna heb ik toevallig voor mijn verjaardag gehad, wel een erg leuk spel!
Door Yorn (402 reacties) op 11-03-2021 10:18
( PM )
FYI: Op instagram gaan we vanaf 13:00 los, vanaf dan kan je ook daar reageren.
Door Sjoerd (66 reacties) op 11-03-2021 10:20
( PM )
De grote @Tussengas. Meestal met een tweetal en regelmatig ook solo. Mijn favoriete spellen wisselen zich vaker dan de lijstrekker van CDA; momenteel speel ik veel Race for the Galaxy.
Ik maak graag kans op Nova Luna
Door Slepestone (1 reacties) op 11-03-2021 10:29
( PM )
Mijn vriendin is dol op spellen, geserveerd met een flinke pot thee. Het liefst speelt ze samen met mij in plaats van tegen elkaar, daarom staat Spirit Island bovenaan ons lijstje van favoriete spellen. Wat is er romantischer dan het samen vernietigen van een handjevol kolonisten? Ook spelen we graag Between Two Castles, wat verassend genoeg prima te doen is met twee spelers. Het is heerlijk om weg te dromen bij ons eigen kasteel met een slaapkamer op de zesde verdieping naast een crêperie en een fontein. Die slangenkuil in de kelder nemen we dan maar voor lief

Beide spellen zijn perfect voor twee spelers, dus ik zou ze graag aan mijn collectie toevoegen
Door Nesnaj (5 reacties) op 11-03-2021 10:31
( PM )
Ik speel met een vaste vriendengroep en dan vooral co-op spellen. Onze all-time favoriet is Eldritch Horror.

Zou graag kans maken op Watergate.
Door Crazymax (146 reacties) op 11-03-2021 10:38
( PM )
Voor corona: schoonfamilie. De laatste tijd: vooral met de kinderen en wederhelft.

Populair zijn bij ons: Potion Explosion (oooh shiny), Ticket to Ride New York, Isis en Osiris waarbij zelfs de jongste van 3 meespeelt. Best Treehouse Ever, Gonuts for Donuts, Sugar Gliders, One Deck Dungeon, Pandemic, Varkensrace, diverse Escape room spellen. Ach kast staat vol ik kan wel doorgaan met opnoemen.
Door Fairplaybordspel (111 reacties) op 11-03-2021 10:53
( PM )
Hoi redactie en medespelliefhebbers!

Leuke vragen!

[Met wie speel je meestal spellen?
Ik vind het erg leuk om met een gezellige spelletjesavond met vrienden te hebben. Partyspelletjes zoals 30Seconds en Pictionary doen het dan altijd goed !
Met mijn broertje speel ik graag wat meer ingewikkelde strategische spelletjes: Architecten van het Westelijk Koninkrijk is erg leuk en we zijn Brass Birmingham aan het ontdekken!
En mijn vader is Catan fan haha. Leuk spel, maar die startpositie is zo bepalend en beperkt soms je spel, hoe goed je ook vooruitdenkt en strategie toepast haha.

Pas recent heb ik met vriendin tweespelerspellen ontdekt. Super leuk! Jaipur, Codenames, Hanabi. Ik ben heel benieuwd naar meer tweespelerspellen en daarom doe ik heel graag mee met deze prijsvraag!

En welke spel behoort tot een van de favorieten om te doen?
Kwakzalvers is altijd leuk: eenvoudig en toch veelzijdig. Architecten van het Westelijk Koninkrijk is leuk vanwege strategie en mooie artwork.

[b] Vermeld tevens voor welk spel je mee wilt doen: Nova Luna OF Watergate of maakt niet uit welke. [/b]
Op zich maakt het niet uit, ik ben erg nieuwsgierig naar die tweespelerspellen. Nova Luna lijkt mij nu het leukste.
Door Lorddraco (24 reacties) op 11-03-2021 10:54
( PM )
Ik speel meestal spellen met vrienden. Met de hardcore gamegroep zijn we voornamelijk met Gloomhaven bezig en met meer casual game vrienden speel ik vaak spellen als Ticket to Ride, 7 Wonders Duel en Mysterium. Met een handjevol vrienden speel ik ook miniature games zoals Warcry, Age of Sigmar, Star Wars Legion etcetera.

Van de prijzen lijkt Watergate me het tofst
Door Runningonfumes (1 reacties) op 11-03-2021 10:58
( PM )
ik speel vooral met mijn wederhelft, meest populair zijn wingspan en viticulture. Nova luna hebben we al wel eens gespeeld, maar ben zeer benieuwd naar watergate.
Door ELuctric plays (9 reacties) op 11-03-2021 11:04
( PM )
We spelen hier vaak met zn 2en maar ook regelmatig met wat vrienden. Met 2 spelen we jaipur, 7 wonders duel, patchwork maar ook grotere spellen als Dominion, tzolkin of scythe.
In een groep kan het van alles zijn, van exploding kittens tot aan terraforming mars. Terra Mystica is ook een favoriet.

Beide spellen lijken me heel tof maar nova luna zou de voorkeur hebben
Door Flip154 (18 reacties) op 11-03-2021 11:04
( PM )
Ik speel ook vooral met mijn partner, en we spelen veel Watergate.. daarom zou ik graag Nova Luna uitproberen
Door TommieD (20 reacties) op 11-03-2021 11:06
( PM )
Watergate lijkt me geweldig!

Ik speel momenteel vooral met mijn vriendin. Voor corona speelde ik eens de twee weken met een groep vrienden, maar dat is nu allemaal wat lastiger geworden! We spelen nu via tabletop sim, en dat is leuk, maar niet hetzelfde als in het echie. Favoriet met de groep is momenteel Brass Birmingham, met mijn vriendin is het momenteel WIngspan (want dan kan ik niet al te gemeen doen )
Door Kevin (22 reacties) op 11-03-2021 11:14
( PM )
Beiden spellen lijken me erg tof

Ik speel het liefste met mijn vriendin (of een enkele vriend). Oftewel, 2-spelerspellen vind ik fantastisch. Een van mijn favouriete 2-speler spel is dan ook "7 Wonders: Duel" (met de Pantheon uitbreiding). Het is erg competitief en omdat er 3 opties om te winnen zijn houd dat de potjes erg verfrissend.
Door Yoghurt_Bij (62 reacties) op 11-03-2021 11:14
( PM )
Meestal speel ik met mensen die ik ken via de plaatselijk spellenclub (nu met Corona wat lastiger inderdaad). Er komen vaak verschillende spellen op tafel, niet specifiek 1 spel dat elke keer terug komt.

Mocht ik winnen dan graag Nova Luna
Door Aryana (11 reacties) op 11-03-2021 11:38
( PM )
Nu in Corona-tijd alleen met mijn vriend. We spelen op dit moment voornamelijk 7 Wonders Duel, Race for the Galaxy en Firefly.

Verder hebben we vrienden met kinderen die graag spelen. Daar speelden we als laatste Splendor en Pandemie mee.

En ik heb nog twee bordspellengroepjes. De ene groep houdt van dingen zoals The 7th Continent, Descent, Mice and Mystics, etc. De andere meer van typische Eurogames zoals Terraforming Mars en Wingspan bijvoorbeeld.

Ik zou graag mee willen doen voor Watergate.
Door Robbus (183 reacties) op 11-03-2021 12:07
( PM )
Het gros speel ik solo. Vooral euro's waarbij je zoveel mogelijk punten moet scoren. Feast for Odin, At the Gates of Loyang en Underwater Cities behoren tot mijn favorieten.

Daarnaast speel ik ook regelmatig met mijn vrouw. Meestal is het dan Ticket to Ride. Eens per week (behalve nu met de avondklok) speel ik met een vriend. Dan gaan we vaak voor euro's of iets coöperatiefs.

Voor mij maakt het niet uit welk spel ik zou winnen.
Door Riino (7 reacties) op 11-03-2021 12:21
( PM )
Voor corona vooral met vrienden, tijdens corona vooral met de wederhelft.

Ik zou graag mee willen doen voor Nova Luna
Door Bjornme (6 reacties) op 11-03-2021 12:23
( PM )
Dit wisselt heel erg. Met het gezin (met of zonder kinderen), met vrienden, met oma en opa, ... We hebben geluk dat er veel spelletjesfanaten in onze omgeving zijn

Momenteel spelen we natuurlijk vooral met het gezin. Er komt vanalles op tafel, maar Ticket to ride, kolonisten van Catan, Splendor, King of tokyo en Exploding kittens horen tot de favorieten.

Ik heb van beide spellen al veel goeds gehoord, dus het maakt niet uit welk spel ik zou winnen.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 11-03-2021 12:24
( PM )
Ik speel eigenlijk altijd samen met mijn vriendin dus zijn we altijd op zoek naar 2 speler spellen die daar goed mee werken.

Maar wat de favoriet dan is... Everdell staat bij mij wel bovenaan en werkt erg goed met 2 spelers. Verder spelen we erg graag De Kwakzalvers van Kakelenburg, Orleans, Wingspan, Star Wars: Outer Rim, Patchwork, Gingerbread House, Agricola of als we zin hebben in iets heel simpels gewoon Qwirkle. Kan nog wel een hele lijst opnoemen, maar ik ben eigenlijk wel tevreden met mijn hele collectie :') Oja! De Legenden van Andor is ook erg leuk met 2 spelers. Lekker samen werken en dan gewoon ieder met 1 of 2 characters spelen.

Voorkeur gaat naar Nova Luna
Door Palam (116 reacties) op 11-03-2021 12:48
( PM )
Beetje solo, maar vooral veel met vrouw en/of dochter. Daarnast speelde ik voor corona ook veel op studievriendenweekendjes en hadden we regelmatig game night met een bevriend stel. Nu tijdens corona doen we regelmatig een poging via zoom. Favo spellen variëren per groepje en ook in de tijd. Thuis is het momenteel kwakzalvers, wingspan, splendor, jaipur en 7 wonders duel.

Voor wat betreft Nova Luna vs Watergate: geen voorkeur, ze lijken me beiden erg leuk!
Door Game66 (13 reacties) op 11-03-2021 12:58
( PM )
Ik speel meestal met mijn dochter, maar ook heel veel Solo.
Favoriete spel op dit moment is Wingspan , als we samen spelen. Solo, heeft op dit moment Imperial Settlers en Terraforming Mars mijn voorkeur.

Voor wat de keuze voor de prijsvraag, heeft Nova Luna mijn voorkeur.
Door Weshoofd (9 reacties) op 11-03-2021 13:04
( PM )
Speel toch het vaakst met mijn wederhelft, dus spellen die geschikt zijn voor 2 spelers hebben altijd een pré. Wingspan is favoriet. Dat is een spel met relatief weinig interactie, maar het feit dat je elkaar nauwelijks dwars kunt zitten is misschien juist wel een uitkomst

Voorkeur voor Nova Luna.
Door MisticMC (8 reacties) op 11-03-2021 13:05
( PM )
---
Door Ilsver (1 reacties) op 11-03-2021 13:13
( PM )
Ik speel met mijn vriend graag Wingspan en spellen die wat sneller tussendoor spelen, zoals Sagrada, Keer op Keer of My City. Daarnaast spelen we ongeveer eens per maand met een bevriend stel. Met hen zijn we nu bezig met Pandemic Legacy seizoen 1.
Van de te winnen spellen gaat mijn voorkeur uit naar Nova Luna.
Door Ardenius (6 reacties) op 11-03-2021 13:30
( PM )
Gloomhaven is mijn absolute favoriet van de laatste tijd. Geweldig om met meerdere mensen te spelen.
Watergate heeft mijn voorkeur
Door Ruubje9174 (46 reacties) op 11-03-2021 13:30
( PM )
Met een vriendengroep vooral spelen als Wingspan, Architecten en Everdell. Daarnaast met mijn broer Watergate. Die heb ik dus al en ga dan ook voor Nova Luna.
Door Bratatata (94 reacties) op 11-03-2021 13:33
( PM )
Ik heb verschillende groepen waarmee ik speel. Een groep met wie ik al decennia bevriend ben en ooit begonnen met Catan. Een andere groep van mensen die ik nog niet in levende lijve heb gezien, maar alleen digitaal. De laatste groep is een groep vrienden die ik heb ontmoet met spelen.
Ik verhuisde naar een dorp waar ik niemand kende. Om mensen te leren kennen, organiseerde ik 3 bordspellenavonden waar ik mensen leerde kennen en we (tot corona in ieder geval) iedere 2/3 weken bij elkaar kwamen om een spelletje te spelen. Mooie hobby dus ook om mensen te leren kennen! Scythe, Blood Rage, Wingspan, Architects of the West Kingdom en Tzolk'in.

Ik maak graag kans op Nova Luna.
Door Spelgeit (7 reacties) op 11-03-2021 13:33
( PM )
Zowel met vrienden als familie speel ik graag spellen, al is dat helaas tot een minimum gedaald in deze tijd.
Bij ons doet Stenen Tijdperk het goed, erg leuke game. Risk en Scotland Yard komen ook nog vaak op tafel en 30 seconds blijft toch wel één van de leukste voor de latere uurtjes. Wingspan en 7 Wonder heb ik laatst aangekocht, maar nog niet kunnen spelen helaas.
Watergate heb ik al veel over gelezen, dit lijkt mij een erg leuk spel.
Door Puf-puF (24 reacties) op 11-03-2021 13:34
( PM )
Met wie speel je meestal spellen?
Meestal met mijn vriendengroep van 4 personen. Daarnaast veel met mijn vrouw.

Welke spel behoort tot een van de favorieten om te doen?
Everdell, War of the Ring, Tzolkin, Castles of Burgundy, The Crew

Vermeld tevens voor welk spel je mee wilt doen:
Nova Luna graag!
Door Nic00011 (104 reacties) op 11-03-2021 13:41
( PM )
Mijn spelletjesavonden zijn voornamelijk met mijn 2 dochters, vrienden of solo. In het precoronatijdperk kwam daar ook een maandelijkse ontmoeting met de lokale spellenclub bij.
Vorig jaar wegens verbouwingen een tijdje bij schoonouders ingetrokken waardoor ook zij in aanraking gekomen zijn met de wondere wereld van het bordspel. Wingspan kwam hierbij bijna dagelijks op tafel. Ik mag wel zeggen dat spelletjes spelen er voor gezorgd heeft dat iedereen het er levend van afgebracht heeft.

Mijn voorkeur : Watergate
Door Jonkerman (33 reacties) op 11-03-2021 13:54
( PM )
Eigenlijk spelen we in twee groepen. Met mijn vrienden, maar ook regelmatig met de buren.

Catan komt dan toch vaak aan bod, maar de laatste tijd is Regenwormen weer ontzettend populair. Laatst Love Letter aangeschaft, dat wordt hier ook vaak genoemd, maar nog niet kunnen spelen.

Heb geen voorkeur voor een spel!
Door Jolandah (5 reacties) op 11-03-2021 13:55
( PM )
Met zowel mijn wederhelft als een vaste groep vrienden speel ik meestal (bord)spellen. Voorheen hadden we altijd elke vrijdag een bordspellenavond, maar sinds de avondklok hebben we daar de zaterdagmiddag voor uitgetrokken. Mijn favoriete spel is toch echt wel Aeons End, die mijn vriend en ik wekelijks spelen. Inmiddels hebben we 3 dozen van dit spel staan . Tevens zou ik graag mee willen doen voor Nova Luna!
Door Usurper (134 reacties) op 11-03-2021 13:57
( PM )
In het verleden veel op spellenavonden/dagen van diverse clubs geweest. Helaas is dat vaak niet lekker te combineren met thuis.
De laatste 2 jaar speel ik dan ook voornamelijk solo. Het voordeel hiervan is dat je wel altijd het spel speelt wat je graag wil doen. Wel mis je de interactie.
Mijn favoriete solo spel is Gaia project. Maar ook Legendary marvel speel ik geregeld. Het leuke daarvan is dat dit online via de Legendary league gaat. Speel je toch met anderen.

Mijn voorkeur gaat uit naar Nova Luna. Deze heb ik op Spiel gespeeld en was voor mij de verrassing van die dag.
Door YdieresiS (26 reacties) op 11-03-2021 14:03
( PM )
Ik speel voornamelijk samen met mijn vrouw op dit moment. Ons favoriete spel nu is Harry Potter Hogwarts Battle, we komen alleen nog niet door Game 7 heen

Ik doe graag mee voor: Nova Luna
Door Theonadine (7 reacties) op 11-03-2021 14:07
( PM )
Momenteel speel ik veel spellen met mijn gezin ( vrouw en 2 dochters van 12 en 14) Buiten corona ook met vrienden. Wij hebben veel plezier aan workerplacement spellen in alle variaties. IK heb geen voorkeur voor welk spel. Laat het muntje bepalen.
Door Swizard (348 reacties) op 11-03-2021 14:13
( PM )
Meeste speel met twee vrienden en vriendin. El Dorado komt toch het meeste op tafel momenteel, maar alles komt met vlagen voorbij. MyCity is populair bij mijn ouwe-lui

Binnenkort hoop ik everdell en wingspan in de rotatie te krijgen, heb ze inmiddels beide op de plank liggen. Met corona toch wat lastiger

Ik ga mee voor Nova Luna.
Door Venatoritas (142 reacties) op 11-03-2021 14:20
( PM )
Ik speel vooral spellen met mijn vrouw. Spellen die vooral de laatste tijd veel op tafel komen zijn Paladins of the west kindgom en Visounts of the west kindgom. Waarbij ik paladins het meest win en zij viscounts

Daarnaast speel ik graag LOTR LCG en Marvel champions met een vriend van me. Met LOTR zitten we nu aan het einde van de saga expansions en die zijn behoorlijk pittig. Daarna nog een flink aantal cycles die we kunnen doen.

Mn vrouw en ik spelen tevens graag wat kortere spelen zoals Patchwork. Ik doe graag mee voor Nova Luna.
Door MarianneS. (3 reacties) op 11-03-2021 14:25
( PM )
Leuk. Mijn dochter is binnenkort jarig en vraagt o.a. Nova Luna. Een spel voor twee is ideaal in de lockdown.
Door Mikito (37 reacties) op 11-03-2021 14:25
( PM )
Ik speel met verschillende groepen. Waarvan de vriendengroep de afgelopen tijd niet meer.

Met mijn vriend speel ik coop spellen zoals Andor of Robinson Crusoe.
Met de schoonouders erbij spelen we simpelere en korte spellen zoals Machi Koro of Wingspan.
Met de vriendengroep spelen we langere spellen zoals Caverna en Terra Mystica.

Ik ga voor Nova Luna.
Door Ravilik (61 reacties) op 11-03-2021 14:26
( PM )
Huidig alleen met m'n vriendin, daarvoor nog wel met wat vrienden erbij. De lockdown heeft m'n verzameling behoorlijk doen groeien maar ook hoeveel spellen er ongespeeld waren is ook behoorlijk verkleint
Kwakzalvers ligt de laatste tijd het vaakst op tafel ondanks dat ik het amper win :o /pushmyluck .
Enige wat niet echt lukt zijn de 3+ speler spellen op het moment Mijn 7 wonders die ik voor m'n verjaardag een half jaar terug heb gekregen ligt stof te vergaren
Door San Kroepoek (477 reacties) op 11-03-2021 14:34
( PM )

Speel meestal met mijn Familie spellen, vroeger (voor corona nog wekelijks met spellenclub) Nog steeds zit Cthulu Death May Die in mijn favorieten om te spelen, en die speel ik nog steeds veel.

Beide spellen zien er superr uit dus lijkt me leuk om kans te maken op allebei
Door Epitome (1 reacties) op 11-03-2021 14:36
( PM )
Met mijn vrouw en met de buren, altijd gezellig!

We spelen regelmatig Azul of Dominion.

Beide spellen lijken me goed, dus het maakt me niet uit.
Door Yorn (402 reacties) op 11-03-2021 14:52
( PM )
Winnaar van gisteren is bekend (Zie het nieuwsbericht) en het Instagramfeest is ook los! #partytime :-)
Door MaryAnn (216 reacties) op 11-03-2021 15:01
( PM )
Gefeliciteerd Jonkerman! Geniet van de spellen!
Door Rikku (50 reacties) op 11-03-2021 15:03
( PM )
Ik speel bijna uitsluitend met mijn familie. Soms ook solo of digitale versies.
Favoriet is veruit Wingspan momenteel. Vroeger speelden we ook vaak Colonisten van Catan, Carcassonne,...

Ik ga toch niet winnen maar Nova Luna lijkt me leuker.
Door Jonkerman (33 reacties) op 11-03-2021 15:10
( PM )
Quote:
Gefeliciteerd Jonkerman! Geniet van de spellen!

Hoppa, wat een verrassing! Dankjewel. Gaat zeker goed komen!
Succes iedereen!
Door Twisted-D (923 reacties) op 11-03-2021 16:03
( PM )
Gefeliciteerd Jonkerman!

Ik heb een vast clubje vrienden waar we spellen mee spelen en ik speel wel eens een spelletje met mij moeder en zus.
Ik ben er achter gekomen dat solo spelen niet voor mij is.

Met mijn moeder en zus is Rummikub toch wel een klassieker.

Met het clubje is het erg wisselend. Wat nooit de klapper is, maar het toch wel goed blijft doen is Ascension. Iedereen heeft er een andere variant van, maar het blijft toch wel leuk wegspelen.

Beide spellen die gewonnen kunnen worden lijken mijn interessant, maar een lichte voorkeur voor Watergate.
Door Master Twango (12 reacties) op 11-03-2021 16:23
( PM )
wij spelen met een vaste groep legacy games zoals pandemic
party en kortere games worden gespeeld in lossere/grotere groepen na het sporten (Bang! Bohnanza, Wie is de ezel, For Sale etc.)

de traditionelere bordspellen (Quacks/Stone Age/Alhambra/San Juan etc.) het meest in familie!
Door Drowner (2 reacties) op 11-03-2021 16:24
( PM )
De meeste spellen speel ik toch gewoon met mijn vriendin, maar daarnaast heb ik wel twee groepen waar ik doorgaans met 3-5 spelers uit kom. Solo speel ik eigenlijk alleen maar als ik echt niemand anders kan vinden of toevallig nog een ongespeeld spel heb liggen. Alleen spirit island speel ik vaker alleen. Met mijn vriendin zijn het voornamelijk campagne/legacy spellen die op tafel komen.
Door Sixmachine (3 reacties) op 11-03-2021 17:20
( PM )
Normaliter speelde ik elke week met een vaste vriendengroep, maar met alle maatregelen gaat dat de laatste tijd natuurlijk wat lastiger Nu breng ik dus menig avondklok-uurtje door met spellen die ook solo kunnen. Spellen als Gloomhaven en Arkham Horror, maar ook kleinere pareltjes zoals Sprawlopolis zijn ontzettend leuk om alleen te doen. Maarrr uiteraard kijk ik er erg naar uit om al deze spellen ook weer in goed gezelschap te doen!

Mijn vriendin is minder bekend met bordspellen, dus af en toe dan lok ik haar naar de tafel met iets dat ook uitnodigend is (we kunnen natuurlijk niet meteen met Gloomhaven beginnen )Tussie Mussie doet het erg goed en El Dorado is ook zeker in de smaak gevallen. De volgende op het menu is Berenpark. Zin in!

Mocht ik in de prijzen vallen, beide spellen zien er zeer smakelijk uit!
Door Vepekaatje (2 reacties) op 11-03-2021 17:30
( PM )
Meestal speel ik solo en soms met twee personen. Dochter doet wel eens mee maar rest van de familie heeft er geen interesse in.
Ik wil meedoen voor Watergate.
Door Jeroen (2 reacties) op 11-03-2021 17:41
( PM )
Ik speel elke dinsdag met een vast groep vrienden. Begin covid was het even zoeken hoe we konden overschakelen online. Maar dat lukt nu prima via Table top sim, roll20 en dergelijke. In het echt bij elkaar komen is wel leuker.

Ik speel ook graag spelletjes met de vriendin. We zijn beide erg fanatiek en het kan wel eens erg fel aan toe gaan. We weten beide de grens erg goed. Maar voor buitenstaanders kan het heftig overkomen. Daar weten we steeds beter op te letten.
Met z'n tweeën vinden we (oké, vooral ik) het leuk om nieuwe spellen te proberen. Uitzoeken hoe het werkt en daarna samen globale taktiek bedenken. Meer gedetailleerde inzichten houden we voor onszelf, uiteraard. 7 wonders duel, Jaipur, en Azul zijn spellen die we samen spelen.

We hadden vaak kleine groepen mensen over de vloer. We op de avond graag een mix van spellen. Wat luchtig snel te spelen spel zoals Dixit, gevolgd door een iets uitgebreider spel. Deze zijn vaak afhankelijk van het bezoek. Dat kan Machiavelli, soms Pandemic of Killer Bunnies Quest zijn.
vaak sluiten we zo'n avond af met iets luchtigs zoals Exploding Kittens of Unstable unicorn.
Door Videostar (483 reacties) op 11-03-2021 18:38
( PM )
Helaas zijn mijn fysieke bordspel ervaringen sinds Corona beperkt tot mijn bubbel van twee vrienden, met wie ik bijna wekelijks tamelijk zware kost speel.
De lichtere spellen komen op tafel met mijn partner. Of nou ja, De Friesche Velden en Viticulture zijn favoriet en dat zijn ook geen tussendoortjes.

Als ik win (yes!) dan doe ik mee voor Nova Luna.
Door Liefde_is (62 reacties) op 11-03-2021 18:54
( PM )
Volgens mij is mijn reactie van gisteren niet gelezen.... Ik had namelijk de robotjes van steampark robots genoemd. Hopelijk wordt mijn reactie van vandaag wel meegenomen....

Ik speel het vaakst met mijn man, vooral omdat hij ook bijna altijd meespeelt als ik met vrienden speel. Ik kijk uit naar de dag dat de grenzen weer open zijn zodat we onze vlaamse vrienden weer kunnen zien om samen te spelen. Ook het spelen bij de bordspelvereniging (roll the dice) staat hoog op mijn verlanglijstje!

Ik ben blij met eender welk spel mocht ik zo gelukkig zijn om te winnen.
Door Kimmii (32 reacties) op 11-03-2021 18:56
( PM )
Elke vrijdag/zaterdag met m'n 3 neefjes bordespellen spelen en daarna lekker eten en vervolgens weer verder spelen.
wat vaak bij ons op tafel komt is Orleans of Viticulture, en om af te wisselen met enkele fillers zoals Oriflamme of love letter

ik doe graag mee voor Watergate
Door CandyShine (1137 reacties) op 11-03-2021 19:13
( PM )
Quote:
Volgens mij is mijn reactie van gisteren niet gelezen.... Ik had namelijk de robotjes van steampark robots genoemd. Hopelijk wordt mijn reactie van vandaag wel meegenomen....

Ik speel het vaakst met mijn man, vooral omdat hij ook bijna altijd meespeelt als ik met vrienden speel. Ik kijk uit naar de dag dat de grenzen weer open zijn zodat we onze vlaamse vrienden weer kunnen zien om samen te spelen. Ook het spelen bij de bordspelvereniging (roll the dice) staat hoog op mijn verlanglijstje!

Ik ben blij met eender welk spel mocht ik zo gelukkig zijn om te winnen.

Voor de prijsvraag is hij sowieso meegenomen!
Ik ben zelf alle reacties gaan lezen aangezien ik de pot gevuld heb, de jouwe was wat later op de dag dus ws heb ik hem daarom gemist
Maar bij deze: nice dat je ze herkent hebt! We vinden het een erg leuk spel hier thuis, dus we hebben later de robotjes uit de doos vervangen met deze speciale meer gedetailleerde versie van de uitgever.
Door Inki (3 reacties) op 11-03-2021 19:28
( PM )
Voor Corona spraken we wekelijks af met onze vriendengroep en werden er spellen op tafel gezet als Camel up, Qwixx of Hoogspanning. Tegenwoordig doe ik veel spelletjes met mijn zoons en zijn Carcassone, het verboden eiland en schatzoekers van de Kalua archipel favoriet.
Door Inki (3 reacties) op 11-03-2021 19:30
( PM )
Ik speel graag mee voor Nova Luna.
Door Armengar (20 reacties) op 11-03-2021 19:53
( PM )
Ik speel altijd met mij vriendin Imke, helemaal nu tijdens corona, minimaal 1x per week. We zijn altijd opzoek naar een nieuwe 2 speler uitdaging
Door Rein3112 (10 reacties) op 11-03-2021 19:59
( PM )
Hier worden vooral veel coöperatieve spellen gespeeld om ruzies te voorkomen. Met mijn vriendin en 2 vrienden zijn we met een gloomhaven JOTL campaign bezig en ik heb sinds kort de spirit island jagged earth uitbreiding. Dus deze spellen komen op het moment het vaakst op tafel, maar betrayel of house on the hill blijft eentje die het erg goed doet.

Ik doe graag mee voor watergate
Door Svs (4 reacties) op 11-03-2021 20:25
( PM )
Wij (mijn vriend en ik) spelen voornamelijk samen veel spellen. Daarnaast eigenlijk met iedereen die mee wil doen (lees: veel vrienden, mijn moeder en broertje). Eigenlijk spellen we daardoor elke week wel meedere keren
Ik zou graag mee willen doen om Nova Luna te winnen! Heb dit spel nog nooit gedaan, maar lijkt me heel leuk!
Door Pipo01 (48 reacties) op 11-03-2021 20:45
( PM )
We spelen altijd met een vast groepje de lichtere spellen zoals ticket to ride, azul en splendor. Nu is dat door Corona op een lager Pietje komen te staan, maar zodra het weer mag gaan we weer los.

Wat betreft een voorkeur, ben al blij als ik iets win dus kom maar op! (Lees: geen voorkeur)
Door Cara (28 reacties) op 11-03-2021 21:43
( PM )
Ik speelde regelmatig met een vriendinnengroep. Sinds corona niet meer natuurlijk, in plaats daarvan speel ik met een goede vriend of vriendin, en we selecteren de spellen vaak op goede speelbaarheid met twee personen.

Met mijn vriendin speel ik graag engine builders (Wingspan of Everdell bijvoorbeeld)
Met een goede vriend speel ik naast bovenstaande tegenwoordig ook Jaws of the Lion en Aftermath. En Tapestry.
Met een andere goede vriend speel ik vaak detective spellen, nu aan chronicles of crime 1400 begonnen (Kickstarter)
Mijn zoon speelt graag Potion Explosion of Minecraft

Maar wat bij mij in huis sinds jaar en dag al het meeste op tafel komt is.... regenwormen.... heerlijk tussendoor en je kunt het goed combineren met een kopje thee en tussendoor nog wat kletsen. Sinds afgelopen zomer vrijwel altijd met de uitbreiding. Inmiddels hebben we zoveel gespeeld dat de witte verf van de dobbelstenen begint te verslijten.
Door Henkiedoodle (6 reacties) op 11-03-2021 21:44
( PM )
Ik heb al mijn vrienden verslaafd gemaakt aan bordspellen en ze zijn ze ook allemaal gaan kopen. Nu mijn ouders nog

Nova Luna, niet te moeilijk graag!
Door Tomnadooo (19 reacties) op 11-03-2021 21:45
( PM )
Wij hebben elke week gamenight! Nu door corona minder. Ook nemen wij onze spelletjes overal mee naar toe. Naar mijn ouders, naar mijn vriend zijn ouders, met vrienden noem maar op! Ik zou graag Nova Luna willen spelen, staat al een tijdje op mijn lijstje en watergate heb ik al!

Ik en mijn vriend doen de laatste tijd erg veel Unlock samen, maar verder van alles hoor. Nu recentelijk een potje clever tot de 3e macht tussendoor is ook erg leuk!
Door Anton de Beuker (40 reacties) op 11-03-2021 22:10
( PM )
Ik speel sinds een jaar of 10 spellen met vrienden, waarbij de groep (en app-groepen) steeds zijn uitgebreid. De Dead of Winter zijn toch wel de meest gespeelde spellen, want het idee van een (hidden-)traitor doet het bij ons altijd erg goed.
Mijn familie maak ik steeds enthousiaster en sinds een jaar of twee speel ik - in deze tijd zeker - erg veel met mijn vriendin!

Heb geen voorkeur voor een spel!
Door Krak&Mikkig (52 reacties) op 11-03-2021 22:23
( PM )
In deze tijd is mijn wederhelft mijn favoriete tegenspeelster (of medespeelster in een coop). Maar zonder coronamaatregelen... is ze dat ook!

We spelen heel divers van Castles of Burgundy tot Flamme Rouge en van Alhambra tot Brass Birmingham. Als het enigszins goed aangeschreven staat als twee speler spel, dan zijn we er voor te porren.

Ik doe graag mee voor Nova luna en Watergate, zonder directe voorkeur.
Door JOH (6 reacties) op 11-03-2021 22:45
( PM )
Vooral met de familie. De laatste tijd is Zoektocht naar El Dorado favoriet. Ook Azul, Genius en Wingspan komen regelmatig op tafel. Voor een 2 speler spelletje tegen mijn dochter halen we 7 Wonders Duel uit de kast.
Nova Luna spreekt mij het meeste aan!
Door Peerke1996 (2 reacties) op 11-03-2021 23:16
( PM )
Vaak met vrienden en familie. Alleen nog vaker met mijn vriendin. Het spel dat ze dan elke keer kiest om te spelen is Lost cities, het kaartspel voor 2 spelers. Ook claim, twenty-one, Qwixx en code names duet zijn populair als we met zijn 2en een spel spelen! Welk spel, maakt mij niet uit. Ik ken ze allebei nog niet en lijken me beide leuk! Dus hopelijk kan ik het binnenkort uit gaan proberen.
Door Geitje (81 reacties) op 11-03-2021 23:33
( PM )
Ik speel graag met m'n vriend en met familie. We spelen hele verschillende spelletjes zoals Architecten van het westelijk koninkrijk en de taaverne van de oude stad maar ook spellen 2 speler spellen zoals targi.
Het maakt niet uit welk spel ik van deze 2 kan winnen. Ik heb geen voorkeur. Allebei lijken me tof.
Door Marbh (1 reacties) op 12-03-2021 07:49
( PM )
Super vet dat jullie dit doen! En ik speel met iedereen, vooral vrienden, mijn vriendin ook over te halen tot wat spelletjes en familie ook de leuke spellen laten ontdekken! Met m'n vriendin speel ik meestal Clever, Machiavelli en laatst Codenames Duet en Watergate! Mijn absolute favoriet is Aeon's End, maar Jaws of the Lion en Spirit Island zijn ook erg tof!
En omdat we Watergate al hebben, zouden we Nova Luna erg leuk vinden!
Door Bokkie (4 reacties) op 12-03-2021 12:42
( PM )


Ik speel vooral met mijn vader, familie dus. Ik vindt zelf kolonisten van catan of Exploding kittens erg leuk Ik wil Watergate wel winnen!
Door Changingtides (19 reacties) op 12-03-2021 13:23
( PM )
Ik speel het meeste met m'n vriend, maar we spelen ook met nog een bevriend stel. We hebben recent Harry Potter Hogwarts Battle aangeschaft, en balen dat we moeten wachten tot het weekend voordat we kunnen spelen (ivm werk)! Beide spellen lijken me heel leuk
Door Yobyot (3 reacties) op 12-03-2021 14:14
( PM )
Meestal spelen wij met een groep vrienden bordspellen! Soms ook met familie. Het spel dat wij dan het liefst spelen is Monopoly. Vaak gaat het dan om de race om de oranje straat te krijgen.
Door Deadlymuffin (8 reacties) op 12-03-2021 17:08
( PM )
Nova Luna lijkt me heel gaaf. Ik speel graag spellen voor twee personen met mijn vriend, maar met het hele gezin een bordspel spelen doen we sinds corona ook regelmatig
Door Gradon (463 reacties) op 12-03-2021 17:46
( PM )
Ik speel, zeker nu we thuis zitten vooral met mijn vriendin. Watergate staat al een tijdje op mijn wishlist, dus die zou ik graag winnen.
Door Nin (1845 reacties) op 12-03-2021 18:47
( PM )
Bij mij is het heel erg wisselend qua samenstelling en spellen:

- Toen het nog allemaal kon, had ik met mijn vrienden een maandelijkse bordspelavond. We spelen veel verschillende spellen, maar op de één of andere manier beland Game of Thrones: The Board game nog regelmatig op tafel. Bondjes maken en verbreken aan de lopende band.
- Met mijn vrouw speel ik veel snelle twee spelers spellen tot de zwaardere spellen die goed met twee spelers te spelen zijn. Huidige favoriet is Lost Ruins of Arnak, maar dat kan een paar week later al weer anders zijn.
- Verder spelen we ook samen met onze 3 kinderen (2 tot 8 jaar). De jongste speelt graag Kleurentorentjes, de middelste heeft Beverbende nu als favoriet en de oudste krijgt geen genoeg van Kwakzalvers.
- Wil er binnen het gezin niemand een spel spelen of liggen de kinderen op één oor dan vermaak ik me zelf met een leuk solo spel. Momenteel zit ik volop in de campaign van Under Falling Skies.

Ik doe graag mee met Nova Luna.
Door Jeroendewaal (14 reacties) op 12-03-2021 18:48
( PM )
Momenteel speel ik vooral Uno en Ticket to Ride met mijn vrouw
Door Siepie (5 reacties) op 12-03-2021 19:25
( PM )
Ik speel het meest met mijn partner. Favoriet zijn strategische twee speler spellen. Of een leuke coöp!
Door Iersmeisje (11 reacties) op 12-03-2021 19:31
( PM )
Met partner, leuke spellen met weinig regels, maar voldoende uitdaging en diepgang blijven houden, die er mooi uitzien en sommigen hebben we daarbij extra uitgekozen als ze makkelijk mee te nemen zijn naar de camping, dus compact zijn.
Van deze twee spellen gaat mijn voorkeur uit naar Nova Luna. Mooi abstract spel.
Door Soulflame (94 reacties) op 12-03-2021 20:23
( PM )
Ik speel met verschillende groepen:
- met mijn vrouw denk ik een avond elke twee weken. Vaak gateways.
- ongeveer 1x per 2 maanden een weekenddag met mijn broer. Grotere games of campaign games.
- ongeveer 1x per 2 of 3 weken met een groepje vrienden een middag of avond. De zwaardere en langere games (maar dan weer in de regel geen campaigns)
Met de huidige maatregelen doen we het online. Dat gaat best aardig!
Door Ewokkie (2 reacties) op 12-03-2021 21:29
( PM )
Ik speel bordspellen met verschillende vriendengroepen. Risk, kolonisten en ticket2ride behoren toch wel tot de favorieten.

Graag maak ik kans op "Nova Luna"
Door JapieKrekel (16 reacties) op 12-03-2021 22:38
( PM )
Meestal met wederhelft, waarbij we elkaar beschuldigen van vals spelen, aangezien we allebei een reputatie hebben, haha. Leukste spel blijven we Dominion vinden.

Watergate
Door MarvelousMax (62 reacties) op 12-03-2021 23:49
( PM )
Meestal met een vriendengroep, maar af en toe ook met alleen mn vriendin.

Nova Luna ziet er leuk uit
Door CeesEnghelberts (22 reacties) op 12-03-2021 23:55
( PM )
Met vrienden of met familie. Ik wil zo vaak mogelijk nieuwe spellen proberen.
Inmiddels ligt er een hele stapel te wachten. Sommige spelen heb ik inmiddels 1 keer gespeeld, maar veel ook nog helemaal niet. Ik kan niet wachten tot ik Wingspan kan spelen.

Oh ja, ik zou graag Nova Luna winnen :-)
Door CeesEnghelberts (22 reacties) op 12-03-2021 23:56
( PM )
Met vrienden of met familie. Ik wil zo vaak mogelijk nieuwe spellen proberen.
Inmiddels ligt er een hele stapel te wachten. Sommige spelen heb ik inmiddels 1 keer gespeeld, maar veel ook nog helemaal niet. Ik kan niet wachten tot ik Wingspan kan spelen.

Oh ja, ik zou graag Nova Luna winnen :-)
Door CeesEnghelberts (22 reacties) op 12-03-2021 23:56
( PM )
Met vrienden of met familie. Ik wil zo vaak mogelijk nieuwe spellen proberen.
Inmiddels ligt er een hele stapel te wachten. Sommige spelen heb ik inmiddels 1 keer gespeeld, maar veel ook nog helemaal niet. Ik kan niet wachten tot ik Wingspan kan spelen.

Oh ja, ik zou graag Nova Luna winnen
Door CeesEnghelberts (22 reacties) op 12-03-2021 23:56
( PM )
Met vrienden of met familie. Ik wil zo vaak mogelijk nieuwe spellen proberen.
Inmiddels ligt er een hele stapel te wachten. Sommige spelen heb ik inmiddels 1 keer gespeeld, maar veel ook nog helemaal niet. Ik kan niet wachten tot ik Wingspan kan spelen.

Oh ja, ik zou graag Nova Luna winnen