Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Feestweek dag 5: Maak kans op The Quest for El Dorado!

Het is alweer de laatste dag van onze 5-jarig bestaans Feestweek! Ten eerste ontzettend bedankt aan jullie voor jullie komst de afgelopen dagen! We vonden het supergezellig! Vandaag maak je kans op het laatste spellenpakket wat we gaan weggeven. Het is me, dankzij jullie een fantastisch feestje geweest! Bedankt in ieder geval iedereen voor jullie deelname de afgelopen dagen! Het is tijd voor de laatste feest prijsvraag!

Prijsvraag #5: Maak kans op The Quest for Eldorado!
Deze week sluiten we af met één van mijn favoriete spellen, eentje die in elke beginnende collectie thuis hoort: The Quest for Eldorado! Een superleuke deckbuilder die lekker snel weg speelt en snel te leren is. Ik heb zelf de Engelse versie, deze Nederlandse versie is eigenlijk nog beter, want de kaartjes zijn een stuk groter dan in het origineel. Kortom, als je een keer weer vrienden over de vloer mag hebben, geheid dat ze deze leuk gaan vinden. Maar wat moet je ervoor doen om dit exemplaar in de wacht te slepen?




Wat moet je doen? Twee opties kans te maken!
We hebben vandaag twee manieren om te antwoorden op basis van hoe vaak je al gekomen bent op Budgetspelen! Denk aan het expert en beginnerspel concept, maar dan op basis van hoe vaak je al eens bij ons langs bent gekomen. Zo maken we van de prijsvraag een spel opzich!

Optie 1 om mee te doen: Voor de expert Budgetspeler die al vaker komt
We sluiten de week af met een zelfreflectie en daar hebben we jullie hulp bij nodig! We hebben heel veel mooie ideeën om het voor jullie straks nog gemakkelijker om leuke bordspellen te vinden, we willen jullie in de toekomst steeds meer helpen om een leuk bordspel wat bij jou past te vinden voor een goede prijs. Maar misschien mis je nog wel wat op Budgetspelen, wat Budgetspelen nog net een stukje leuker voor jou zou maken.
De vraag luidt dan ook:

Als je één suggestie (of meerdere!) mocht doen om Budgetspelen voor jou nog net gezelliger en beter te maken dan het nu is, wat zou je dan graag verbeterd of toegevoegd willen zien op Budgetspelen?

Plaats hieronder een reactie met jouw idee en je maakt direct kans!



Optie 2 om mee te doen: voor de beginnende Budgetspeler/bezoeker
Ten eerste welkom nog op Budgetspelen! We hopen je vaker te mogen verwelkomen. Maar mogelijk dat je nog niet precies kan helpen met verbeteringen aangezien je net nieuw bent.

Voor jou hebben we een opdracht in plaats van een vraag! Zo is het goed om te weten dat we op Budgetspelen een wenslijst hebben waarop je spellen kan zetten die je momenteel nog te duur vindt. Zodra ze onder de door jouw gewenste prijs vallen, sturen we je direct een mailtje. Jullie opdracht voor vandaag is dan ook:

Zet drie spellen op je wenslijst met een maximum prijs die je er voor wilt betalen. Laat een reactie onder dit bericht achter met welk van spel je het meeste naar uitkijkt en je maakt direct kans!.

Zo heb ik Parks laatst op kunnen pikken voor € 39. Normaal is die rond de € 50. Je kan deze functie met je account gebruiken en bij elk spel hier vinden:



Je kan ook met beide opdrachten meedoen als je wilt, dat laten we aan jullie over! We bedanken je in ieder geval voor jullie feedback en hopen dat jullie het de afgelopen week net zo naar jullie zin hebben gehad als wij dat hebben gedaan. We hopen je in ieder geval nog vaker te mogen gaan verwelkomen op Budgetspelen! Voor de nieuwtjes of om gezellig te je te mengen op ons forum met de mede Budgetspelers.

Bedankt iedereen voor het meedoen!
We bedanken jullie voor je deelname en 999 Games voor het beschikbaar stellen van alle mooie spellen! Wij hebben het in ieder geval deze week naar ons zin gehad, op naar nog eens 5 jaar van gezelligheid! In ieder geval laten wij deze lekker het weekend doorlopen, dus je hebt nog tot en met zaterdag 23:59 om te reageren. Daarna maken we de winnaars bekend. Tevens maak je nog kans op Watergate of Nova Luna tot vanavond en ook Maak je nog kans op Pendulum op instagram tot vanavond. Zondag zullen we dan de winnaars bekend gaan maken van pakket 2, 4 en 5! Eens kijken wie er binnenkort een supermooi spel thuis gestuurd gaat krijgen

Geplaatst door Yorn op 12-03-2021 09:16
Aantal keer bekeken: 2014

Reacties

Door Jeroen (2 reacties) op 12-03-2021 09:29
( PM )
Dit was voor mij het laatste zetje om als long time lurker een account te maken.
Van harte gefeliciteerd met de verjaardag. Het was erg leuk om deze week mee te doen.

Ik heb een aantal prijs alerts gemaakt. Onder andere voor:
Wingspan
Machi Koro Legacy
Mysterium
Door ELuctric plays (9 reacties) op 12-03-2021 09:35
( PM )
Ik heb precies hetzelfde als Jeroen, ik ben al bezoeker sinds de site bestaat maar steeds maar geen account aangemaakt. Ben helaas niet zo creatief met suggesties, ik vind het nu al erg prettig werken.

Wel even 3 games op mijn lijstje gezet
- Nemesis
- Dominion Renaissance
- Spirit Island
Vooral Nemesis lijkt me waanzinnig tof maar alles staat met een reden op de verlanglijst
Door Stinkdeken (38 reacties) op 12-03-2021 09:45
( PM )
Ik heb de volgende bordspellen op mijn wenslijst toegevoegd:
Dead of Winter
My City
Parks

Wil Dead of Winter al heel lang in de collectie hebben maar tot heden nog niet de aanbieding gehad om het ad-hoc te kopen. Zombie films/games zijn altijd al mijn guilty pleasure dus hoop het bordspel ook hierbij te tellen.
Door Weshoofd (9 reacties) op 12-03-2021 09:45
( PM )
Ben nog niet zo heel lang gebruiker, wel al lang bezoeker. Aantal spellen nu op de wishlist gezet; kijk toch het meest uit naar een mooie gelegenheid om Everdell in huis te kunnen halen.

Ook een verbeterpunt. Heb namelijk al eerder geprobeerd de wishlist te gebruiken, maar dat lukte toen niet omdat ik geen prijs invulde (kom ik nu achter). Dus mijn suggestie zou zijn dat je niet verplicht een prijs hoeft in te vullen om de wishlist te gebruiken.
Door Laurensftw (53 reacties) op 12-03-2021 09:59
( PM )
Ik kijk al langer op budgetspelen maar heb pas eind vorig jaar een account gemaakt omdat ik iemand wou bedanken voor zijn prijsalert. Nog nooit gebruik gemaakt van de Wishlist, omdat ik niet goed wist hoe deze werkte. Bedankt dus voor de uitleg!

Ik heb toegevoegd:
- Concordia
- Horrified
- Lost Ruins of Arnak

Als suggestie misschien een idee om die laatste reacties/prijsreacties aan te passen op de homepage zodat je duidelijker ziet waar de laatste reacties zijn bij bv. Nieuwsposts.
Door Twisted-D (923 reacties) op 12-03-2021 10:06
( PM )
Ik neem maar aan dat ik mijzelf als een expert Budgetspeler moet beschouwen.

Gezelligheid wordt grotendeels bepaald door de community. Ik denk niet dat BS daar direct heel veel invloed, behalve dan het faciliteren van interactie en proberen nieuwe mensen te trekken. Wat dat betreft denk ik dat BS al de nodige inspanningen doen.

Wat mij betreft zijn de samenkomsten het grootste goed. Ik zou dat zeker doorzetten, al kan dat nu even niet met Corona.
Wellicht dat er nog gekeken kan worden naar een online alternatief?
Door DaKro91 (21 reacties) op 12-03-2021 10:07
( PM )
Ik ben al een tijdje bezoeker, maar nu toch maar eens een account aangemaakt. Er staan nu al 11 games op mijn wishlist haha. Dit zijn de drie waar ik het hardst naar op zoek ben:

- Spirit Island
- Everdell
- Wingspan - Oceanie

Ik kijk het meest uit naar Spirit Island omdat ik zeker weet dat het een goede toevoeging zal zijn aan mijn collectie!
Door Hedgehog (1323 reacties) op 12-03-2021 10:11
( PM )
Quote:
Wil Dead of Winter al heel lang in de collectie hebben maar tot heden nog niet de aanbieding gehad om het ad-hoc te kopen. Zombie films/games zijn altijd al mijn guilty pleasure dus hoop het bordspel ook hierbij te tellen.

Absoluut één van mijn favoriete spellen. Zit al tijden te kijken naar 'The Long Night' en 'Warring Colonies'. Denk dat ik ze toch beiden voor volle mep ga aanschaffen binnenkort.

Dead of Winter is namelijk verkocht door Plaid Hat Games (de oorspronkelijke uitgever) aan Fantasy Flight Games. (De bordspelwereld is een beetje grote inteeltbende; Fantasy Flight Games valt weer onder Asmodee.) Nu ben ik niet helemaal happy wat FFG met X-Wing heeft gedaan en zijn de plannen met Imperial Assault ook wat onduidelijk. Dus voordat FFG Dead of Winter gaat uitgeven met bijvoorbeeld miniaturen en tienduizend expansions wil ik de huidige set in huis halen

Terug naar de prijsvraag:
Mijn suggestie zou zijn dat het makkelijker wordt gemaakt om discussie te voeren over zaken in de 'prijsreacties'. Nu zou je handmatig een topic moeten aanmaken en (kruis)verwijzingen moeten maken (linken gaat al niet zo lekker, de JavaScript replace is nog niet aangepast). In de praktijk wordt de discussie dus bij de prijsreactie gevoerd, waarna een admin/moderator de hele discussie wist. Dag informatie over schimmige webshops/namaak artikelen/naheffingen/etc. Het zou mooi zijn als formeel een discussie gestart kan worden mbt. een prijsreactie. Dus dat je een knopje krijgt om een topic te starten gelinkt aan een prijsreactie. En dan bij de prijsreactie een verwijzing naar dat topic:



Door Kevin (22 reacties) op 12-03-2021 10:16
( PM )
Echt een top spel 'El dorado', zelf heb ik hem al dus gun ik hem iemand anders natuurlijk

Ik heb niet echt een tips voor de site atm, keep doing this!
Door Rikku (50 reacties) op 12-03-2021 10:18
( PM )
Weet nu niet of ik me echt als expert budgetspeler moet beschouwen, maar ben zeker ook geen beginnende bezoeker.

Enkele suggesties:
- Een zoekfunctie voor het forum.
- Een sectie om bordspellen een review te geven. (Als je de prijsvergelijking checkt, kunnen mensen al wel een score geven, maar zonder commentaar.)
- Een reputatie systeem voor gebruikers (kan vooral handig zijn voor het trading board forum).
Door Mesa (64 reacties) op 12-03-2021 10:22
( PM )
Hoewel mijn aantal reacties het misschien niet doet vermoeden hang ik hier al sinds dag 1 rond. Ik ga dus voor de expert Budgetgamer tip.

Hoe handig de wenslijst ook is, de beste deals vindt je altijd in de reacties. Ik zou het persoonlijk dan ook super handig vinden dat de mogelijkheid bestaat om aan te geven dat je een melding wilt krijgen bij een nieuwe reactie in het door jouw gewenste artikel (dus melding wanneer prijs zakt en/of wanneer er een nieuwe prijs reactie wordt geplaatst).

Persoonlijk heb ik via budgetspelen ook kennis gemaakt met Crowdfinder. Misschien dat daar nog een mooie samenwerking mee gemaakt kan worden? Een wekelijks nieuwsbericht van de nieuwste spellen op crowdfinder of dergelijke? In zekere zin is zo iets er al met Dick's Starterkick (welke ik altijd met veel plezier lees) maar ik denk dat zo'n samenwerking mooi nieuwe bekendheid zou kunnen genereren voor beide platformen in zowel NL als BE...
Door Patrickpatrick (12 reacties) op 12-03-2021 10:28
( PM )
Ik hang ook al langer rond dan je aan mijn reacties kunt zien, maar ik volg Budgetspelen (en Budgetgaming) al een hele tijd.

Het idee van Hedgehog vind ik een hele goede! Om een link te hebben (indien deze er is) naar de topic van het spel, zodat je gelijk op het topic verder een discussie kunt voeren of vragen kunt stellen. Houdt de prijsreacties netjes en zorgt voor toch dat extra beetje informatie over het spel!
Door Vinxion (1 reacties) op 12-03-2021 10:31
( PM )
Ook ik hang hier al een tijdje rond. Oude account kon ik niet meer herstellen dus maar een nieuwe gemaakt.

Het zou tof zijn om een soort aanbevelingen te krijgen op basis van je huidige collectie en ratings die je aan die spellen geeft. Op deze manier kan je een matchscore bouwen met andere spellen.
Door MaryAnn (216 reacties) op 12-03-2021 10:32
( PM )
Ik heb mijn wishlist bijgewerkt. Ik kijk het meeste uit naar:
-Azul: De ramen van Sintra (mag ook ENG versie)
-Chronicles of Crime: Noir (NL)
-The Isle of Cats; al was het alleen maar omdat het een katten-thema heeft

Over dat andere ga ik nog even nadenken, ik heb zo niet echt een suggestie. Ik vind jullie al lekker bezig!
Door Drakenvlieg (45 reacties) op 12-03-2021 10:35
( PM )
Hier nog een langere meelezer dan mijn aantal reacties doet vermoeden

Ik zag mijn grote tip al eerder langskomen, dat het zichtbaarder wordt wat tijdelijke grote aanbiedingen zijn bij spellen. Die staan nu bij de reacties.
Verder weet ik echt weinig van website beheer en mogelijkheden / moeilijkheden, dus durf weinig nieuws toe te voegen.

Misschien nog een extra oproep op bvv bgg voor nog meer leden? Hoe meer hoe beter immers. Zowel qua gezelligheid als qua mensen die de prijzen in de gaten houden van bordspellen en komen melden.
Door Zouttekort (123 reacties) op 12-03-2021 10:38
( PM )
Ik wist niet dat de wishlist feature ook een mailtje stuurt. Weer wat geleerd!
Ik heb express niet mee gedaan met prijsvragen 2, 3 en 4, want toen ik zag dat el dorado te winnen was wilde ik deze winnen! Ik dacht: straks win ik een van de andere prijsvragen en dan vind ik het oneerlijk als ik dag 5 nog mee doe om zelfs een 2e prijs te winnen. Samen spelen, samen delen.
Ik heb El dorado op m'n wishlist gezet. Voor een spotprijs, maar ik heb dan ook de laatste tijd best veel geld aan bordspellen uitgegeven. Heb ook al veel spellen, dus ben echt op zoek naar de deals.
Bedankt voor de 5 prijsvragen! Was leuk om te lezen! En gefeliciteerd met het jubileum.
Door Bleh (243 reacties) op 12-03-2021 10:43
( PM )
Persoonlijk vind ik de top 10 op de hoofdpagina niet heel veel meer waarde bieden. Zijn vaak maar op bepaalde momenten heel interesant maar daarbuiten minder. Misschien vervangen of inkorten, ipv top 10 een top 5 ofzo.

En de rest van de ruimte gebruiken voor iets anders, bv elke dag een random spel laten zien die in de database staat. En als er een review van het spel op de site staat die er ook bij vermelden. Zo kun je nog eens wat nieuwe spellen ontdekken. Vind ik persoonlijk altijd wel leuk, heb het al een paar keer gehad met de laatste prijsreacties.
Door Crazymax (146 reacties) op 12-03-2021 10:48
( PM )
Leuk spel, heb ik al. In het Duits weliswaar, maar dat is niet voldoende reden om iemand anders zijn kans hierop te ontnemen, succes allemaal!
Door Nic00011 (104 reacties) op 12-03-2021 10:57
( PM )
Ik bezoek Budgetspelen al een paar jaar op dagelijkse basis maar een expert zou ik me absoluut niet willen noemen.

Mijn tip: Het bedrag in de wishlist is, als ik me niet vergis, gekoppeld aan het totaalbedrag (= prijs + verzending). Persoonlijk zou ik het liever aan de prijs van het spel zelf willen zien. Deze kunnen per winkel tamelijk veel verschillen. Wanneer ik bestel, gebeurt het regelmatig dat ik een ander spel erbij doe om zo de verzendkosten te verminderen of zelfs weg te laten vallen. Hierdoor spelen de verzendkosten een minder grote rol in de prijsalert.

In ieder geval een topper om het feestje af te sluiten! Ik zou enorm blij zijn om Zoektocht naar El Dorado te kunnen winnen. Maar dat geldt voor iedereen...

Bedankt voor de leuke site en nog vele jaren!
Door Mikito (37 reacties) op 12-03-2021 10:58
( PM )
Mijn suggestie is online bordspel avonden te organiseren. Bijvoorbeeld via Board Game arena. Gezien Corona kunnen we helaas niet samen komen. En anders later voor mensen die voor wat voor reden dan ook niet naar locatie kunnen komen.
Door AnpuAnubis (85 reacties) op 12-03-2021 11:01
( PM )
Wat wel leuk zou zijn is hier een soort samenkoop dingetje te maken. Leukerbis natuurlijk goedkoper.
Ben bang dat dat echter teveel tijd in gaat zitten.
En wellicht is MP of FB dan ook veel makkelijker.
Ik miste laatst wel iets en dacht..raar dat ze dat niet hebben..
Helaas ben ik vergeten wat het was, zal er wel weer opk ook menals de prijs net vergeven is!

Door Flapperbol (625 reacties) op 12-03-2021 11:21
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Expert BudgetSpelen member hier

Ik ben het eens met Hedgehog's idee. Prijsreacties lokken soms discussies uit, dus het zou makkelijk zijn om vanuit een prijslijst dat op een nette manier te kunnen doen.

Misschien is het ook leuk om de huidige top10 te vervangen met een top5 (of top10) van meest besproken spellen (op het forum) van de afgelopen week . Zoiets moet met een paar queries wel te doen zijn

Oh, en het icoon van "Toevoegen aan de collectie" moet anders. Ik snap dat op BG een SNES controller goed past, maar ik ken weinig bordspellen die daar gebruik van maken
Misschien is daar een kallax icoontje voor te maken? Dat is volgens mij wel de meest populaire boardgamekast
Door Geert27 (646 reacties) op 12-03-2021 11:28
( PM )
Ik zou graag notificaties ontvangen van prijsreacties bij spellen op mijn wishlist. Die zijn vaak interessant en dan moet je er snel bij zijn!
Door TommieD (20 reacties) op 12-03-2021 11:33
( PM )
Ik reken mij tot het meubilair, tijdje als anonieme spieker, een tijdje als ingeschreven lid.

Ik zou graag meer geschreven items zien! Dicks kickstarter is een favorietje, maar de andere items bevallen ook.

Daarnaast ben ik persoonlijk niet heel erg van fan het beginner of expert budgy systeem. Ik vind het wat lastig inschatten wanneer iets in welke categorie valt en of het dan wel of niet een goed spel is.

Voorbeeldje: Wingspan krijgt een zilvere expert, een goude beginner. Ik vind wingspan niet het makkelijkste spel om uit te leggen aan beginners ("nee dit voedsel mag uit de voorraad, niet uit de toren"). Maaaaaar omdat het thema heel toegankelijk is komt het vaak wel ok (Reden dat mensen wel Root willen proberen, maar niet Scythe, terwijl Root complexer is naar mijn mening). Kortom: een beginner of expert budgy zegt me dan weinig. Ik zou liever een complexity rating zien (als BGG) makkelijk vinden persoonlijk.
Door Swizard (348 reacties) op 12-03-2021 11:54
( PM )
Quote:
Ik zou graag notificaties ontvangen van prijsreacties bij spellen op mijn wishlist. Die zijn vaak interessant en dan moet je er snel bij zijn!
Hier zou de grote broer Budgetgaming ook goed aan doen.

In mijn optiek zou ik graag twee veranderingen willen zien:
Laagste prijs ooit duidelijk te zien (inclusief commentaar als mogelijk)
Sites die geen voorraad duidelijk laten zien, niet standaard in overzicht reflecteren (of duidelijk aangeven status voorraad onbekend - looking at you Summoners )

Overigens kan ik het niet terugvinden, maar geloof dat El Dorado NL versie een kleine update heeft gehad, dacht dat sommige kaarten wat beter (lees: minder problematisch) zijn genoemd.
Door Nin (1845 reacties) op 12-03-2021 12:11
( PM )
Hebben jullie even?

Mijn suggesties:
- Ik sluit mij aan bij de suggestie van Hedgehog dat het gaaf zou zijn om een manier te vinden dat discussies bij nieuwsberichten of soms bij prijsreacties te vangen op het forum.
- Makkelijker manier van uiten dat je blij bent met een prijsreactie bij een spel. Duimpje bij een prijsreactie plaatsen? Leuk als aanmoedig en waardering. Enigste manier is nu om een berichtje naar iemand te sturen.
- Een link op de detailpagina van een spel naar BBG. Vaak wil je net wat meer informatie zien zoals weight, hoe goed speelt het spel nu echt met een x aantal spelers e.d.
- Mobiel vriendelijke website.
- Op de homepage mis ik een overzicht van de laatste reacties bij nieuwsberichten. Nu onthou ik (on)bewust het aantal reacties bij in mijn hoofd en weet ik soms of er iets nieuws geplaatst is of niet.
- Een aantal extra velden bij het plaatsen van een prijsreactie: URL, prijs en tot wanneer loopt de actie (optioneel). Op mobiel vind ik het altijd een drama om melding ergens van te maken, omdat de URL plaatsen onhandig gaat.
- Melding van een prijsreactie van een spel welke je volgt.

Ik hoef trouwens niet mee te dingen met de prijs. Deze staat reeds al bij ons in de kast. Aanrader!
Door FJV (3 reacties) op 12-03-2021 12:13
( PM )
Ik ben relatief nieuw hier, dus hier mijn wishlist:
Blood Rage
Clank!
Gloomhaven: Jaws of the Lion
Door Nesnaj (5 reacties) op 12-03-2021 12:15
( PM )
Mijn wishlist aangevuld met
- Eldritch Horror
- Mansions Of Madness 2nd Edition
- Elder Sign

Kijk zelf het meest uit naar Mansions Of Madness!
Door Aryana (11 reacties) op 12-03-2021 12:36
( PM )
Ik ben ook nieuw, en ik heb een wishlist aangemaakt:
- Betrayal at Baldur's Gate (Dungeons & Dragons) voor maximaal € 35.00
- Dale of Merchants Collection voor maximaal € 35.00
- Wingspan Uitbreiding: Europa (NL) voor maximaal € 25.00

Van dit lijstje kijk ik het meest uit naar Dale of Merchants Collection. Wat betreft nieuwe spellen die nog gaan komen kijk ik uit naar de kickstarter voor Lands of Galzyr.
Door Robbus (183 reacties) op 12-03-2021 12:41
( PM )
Mijn tip voor gezelligheid:
Berichten plaatsen die reactie uitlokken. Ik kan me voorstellen dat je een polletje doet, zodat mensen kunnen stemmen en reageren. Ik vind de Player's Choice Top 200 Solo Games op BGG een prachtig voorbeeld hiervan, waarbij de interactie heel hoog is. De kunst is dan natuurlijk om hetzelfde gevoel te creëren bij iets kleins.

Of gewoon iedere dag een prijsvraag organiseren. Het aantal reacties is explosief gestegen.
Door Bokkie (4 reacties) op 12-03-2021 12:44
( PM )
Ik doe mee! mijn tip: misschien de site zelf een refresher geven qua inrichting en thema, ik vind het er zelf een tikje verouderd uitzien.
Succes allemaal!
Door RRicardo (44 reacties) op 12-03-2021 12:53
( PM )
Long time lurker - voor dit een account aangemaakt. (volg al wel op Instagram haha). De spellen die ik op mijn verlanglijstje heb gezet:

- Wingspan (nog steeds nooit gespeeld...);
- Everdell (ik vind de stijl zo gaaf, lijkt mij een topgame);
- Tiny towns (kijken waar de hype voor is, schijnt toch minder te zijn dan verwacht).

p.s. Laatst een goede deal op aanraden van medebudgetspelers: Parks voor €31,95 incl. verzenden op amazon NL! Echt een geweldig mooi en tof spel.

Hoop El Dorado aan onze collectie toe te voegen!
Door Theonadine (7 reacties) op 12-03-2021 12:58
( PM )
Ik vind jullie site leuk om te volgen. Maar ik heb wat minder met lego en dit staat tussen de diverse andere meldingen over bordspelen. Zoals tussen de top 10 en bij laatste reacties. Ik zou het prettigere vinden om dat gesplitst te zien. Dan is het wat makkelijker te volgen.
Door Bratatata (94 reacties) op 12-03-2021 13:35
( PM )
Ik hang al wat langer rond op Budgetspelen. Ik zou het interessant vinden om je wishlist te koppelen aan de info van BGG. Wishlist: love to have/like to have, en dat je dat in een overzichtje/dashboard kan zien waarachter de laagste prijs op budgetgaming wordt weergegeven, eventueel met alert-functionaliteit.

Nogmaals gefeliciteerd en succes!
Door Thomiekrom (93 reacties) op 12-03-2021 13:40
( PM )
Ik weet niet onder welke groep ik mij moet scharen. Maak al lang gebruik van deze site, maar pas actiever sinds dit jaar. Ik ga dus gewoon wat suggesties geven:

- Op de prijspagina van een bordspel zou ook een discussiepagina over het bordspel zelf kunnen zitten, zodat dit niet in aparte forums hoeft. Zo kun je verklaring vragen mbt regels, ervaringen delen, tips, homebrew regels..
- Ik sluit me ook aan bij team Hedgehog, betreffende de discussies in de reacties. met name over de malafide webshops etc.
- De mogelijkheid om bordspellen uitgebreider te reviewen.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 12-03-2021 14:02
( PM )
Tja ik zit hier echt vanaf het begin ? En wat een leuke prijs want dit is er 1 die al een tijdje op de wishlist staat en waarschijnlijk de volgende aankoop gaat worden.

Maar wat ik graag zou willen zien (naast een mobiel-vriendelijke site) is een uitgebreid zoeksysteem met filters. Filteren op prijs, aantal spelers, beschikbaarheid, datum van uitkomst, type bordspel, taal, uitgever etc.

Dan is het een stuk makkelijker om spellen te zoeken of te zoeken naar bijv. een cadeau voor iemand die van een bepaald type spellen houdt.
Door SGG (1 reacties) op 12-03-2021 14:02
( PM )
Gefeliciteerd.
Heb wat items op de watchlist gezet o.a. Wingspan
Door Yobyot (3 reacties) op 12-03-2021 14:10
( PM )
Op de wishlist heb ik Cards Against Humanity, Exploding Kittens, en Kolonisten can Catan + Uitbreiding oliebronnen gezet.

Ik kijk het meest uit naar Cards Against Humanity!
Door Ivo001 (14 reacties) op 12-03-2021 14:49
( PM )
Heb een aantal spellen aan mijn wishlist toegevoegd!
Door Eljulo (20 reacties) op 12-03-2021 15:11
( PM )
Ik ben vrij nieuw in het bordspelwereldje, en heb een aantal mooie spellen op mijn wishlist gezet:
- Istanbul Big Box (ENG)
- Everdell
- The Quest for El Dorado

En laat dat laatste spel nou net te winnen zijn
Door Venatoritas (142 reacties) op 12-03-2021 15:28
( PM )
Wat een handige optie die wishlist. Heb meteen spirit island jagged earth in m'n wishlist gezet!!! Daarnaast lord of the rings journeys through middle earth en nemesis.

De tip die ik nog wil meegeven is een pagina met accessoires. Ik ben regelmatig op zoek naar sleeves. Zou een mooie toevoeging zijn dat die ook op budget spelen te vinden zijn.
Door Luckycas (29 reacties) op 12-03-2021 15:29
( PM )
Een zoekfunctie binnen het forum zou ik handig vinden.
Door Nielsje (32 reacties) op 12-03-2021 15:41
( PM )
Een mogelijkheid om via een aparte groep gegadigden vinden online spellen uit te proberen. Er is veel uitprobeer mogelijkheid tegenwoordig, maar dat lijkt me veel leuker met bekenden.
Door Palam (116 reacties) op 12-03-2021 15:53
( PM )
Niet echt realistisch waarschijnlijk, maar een prijsindicatie voor 2e hands zou wel nuttig zijn af en toe. Voor hoeveel gaat Clank! bijv tegenwooddig over de 2e hands toonbank..?
Door Nona (225 reacties) op 12-03-2021 16:14
( PM )
Mijn suggestie: een plek waar de spelterm artikelen makkelijk terug gevonden kunnen (en meer van die artikelen!)

Ik vond de suggestie om de top 10 te vervangen door een random geselecteerd spel ook wel een leuke!
Door San Kroepoek (477 reacties) op 12-03-2021 16:40
( PM )

Als je één suggestie (of meerdere!) mocht doen om Budgetspelen voor jou nog net gezelliger en beter te maken dan het nu is, wat zou je dan graag verbeterd of toegevoegd willen zien op Budgetspelen?
Misschien eens in de maand of iets dergelijks een spelletje met de budgetspelers via TTS ofzoiets dergelijks organiseren?

En als extra'tje van de spellen die ik in m'n wenslijst heb staan, lijkt me War of Whispers het leukst om te hebben en daarna te spelen
Door Spelgeit (7 reacties) op 12-03-2021 17:05
( PM )
Ik ben vrij nieuw hier, althans, met een account. Ik bezocht de site al bijna dagelijks om gewoon leuke dingen te lezen en prijsaanbiedingen te checken.
Voor nu heb ik dan ook een lijstje aangemaakt, erg leuke optie dat ik een mailtje krijg als de spellen de door mij ingevulde prijs bereiken. Ik wist dit niet, maar ik ben een echte koopjesjager, dus dat komt goed van pas!
Ik heb de volgende spellen toegevoegd, maar ga er uiteraard nog meer toevoegen:
- Azul
- Love Letter (wordt veel over gesproken op het forum, lijkt mij een erg leuk spel)
- Memoir '44
Naar een verlaging van Love Letter kijk ik graag naar uit
Door Boardgames2play (3 reacties) op 12-03-2021 17:09
( PM )
Ik heb Everdell toegevoegd. Hoop dit spel ooit wat goedkoper te kunnen aanschaffen aangezien het mij een prachtig spel lijkt!
Door Zwaan (70 reacties) op 12-03-2021 17:20
( PM )
Ik heb me nooit eerder aangemeld, terwijl ik de site inmiddels dagelijks bezoek.

Ik wist van de mogelijkheid van het maken van een wishlist maar was tevreden met het lijstje op mijn telefoon. Ik lees nu pas dat je een maximale prijs kunt invullen en daar een mailtje van krijgt. Dat vind ik super handig!

Het liefste speel ik co-ops. Ik kan niet goed tegen mijn verlies... En ik ben graag bezig. Carcassonne en Wingspan vind ik ook leuk.
Ik heb nu dus een lange wishlist met o.a.:
- Winspan uitbreidingen
- Escape adventures
- Escape tales
- Mansions of madness
- Detective: a modern crime board
- Azul
- Tokaido
- En natuurlijk: De zoektocht naar El Dorado

Ik zie hier al een aantal tips voorbij komen die ik ook handig zou vinden:
- Een speltermen ABC, vooral voor beginners handig om te weten wat wordt verstaan onder deckbuilder, worker placement e.d.
- Filteren op taal of type bordspel (co-op )
Door Usurper (134 reacties) op 12-03-2021 17:47
( PM )
Inmiddels ben ik denk ik expert budgetspeler. Ik ben een trouw lezer van de Twee wekelijks starter kick van Dick. Misschien zou dit als video geplaatst kunnen worden.
Dan krijg je volgens mij een beter beeld bij de spellen.
Door Gradon (463 reacties) op 12-03-2021 17:48
( PM )
een verbetertip:
Een manier om de tweedehands verkooptopics te linken aan de productpagina's, zodat je meteen kunt zien of een mede budgetspeler het spel misschien weg doet.
Door Ravilik (61 reacties) op 12-03-2021 18:16
( PM )
M'n wishlist staat al een maandje vol, toevallig ook Quest for El Dorado die erop staat. Wou hem via eurosparen kopen maar was net een paar uur te laat toen hij uitverkocht was en inmiddels niet meer te krijgen.


Tip: ene forum update alert voor topics waar je op bent 'geabonneerd' ofzo, of posts met bepaalde zoektermen dat je daar een alert van krijgt.
Door DjUntzUntz (231 reacties) op 12-03-2021 18:37
( PM )
Succes allen met de prijsvraag! leuk ook om te zien dat hier steeds meer leven in de brouwerij komt!
Door Dekolta (9 reacties) op 12-03-2021 18:49
( PM )
Ik kijk altijd op mijn telefoon en de website is erg klein. Daar waar voor maken zou mij erg helpen
Door Jeroendewaal (14 reacties) op 12-03-2021 18:55
( PM )
Ik kijk zelf vooral uit naar Ticket to Ride USA. Europe vinden we heel leuk om te spelen.

Gefeliciteerd budgetspelen!!!
Door Siepie (5 reacties) op 12-03-2021 19:33
( PM )
Tapestry op de wishlist!
Door Iersmeisje (11 reacties) op 12-03-2021 19:38
( PM )
Ik had al een tijdje een account, maar nog eigenlijk niets op mijn wish list gezet. Dus nu toch maar eens gedaan.

Heb daar oa Everdell opgezet. Las iets van een Kickstarter voor een compete edition en op Boardgamegeek doet ie het ook goed. Zou ik graag ook eens spelen.
Door Liefde_is (62 reacties) op 12-03-2021 19:40
( PM )
Ik hang een beetje tussen expert en beginner in. Heb dus een wishlist aangemaakt met spellen die ik als de juiste prijs er is eventueel wil kopen. De spellen waarop ik echt zit te wachten en zeker zal kopen ga ik kopen in de "plaatselijke" bordspelwinkel.

Ik merk dat er een positieve sfeer hangt op deze website. Qua feedback zou ik aan de uitstraling nog wat doen. Wat is budgetspelen precies? ik dacht eerst enkel aan een prijsvergelijksite, maar kom er achter dat er steeds meer te beleven valt. Maar dat stukje meer was mij in eerste instantie niet opgevallen. Terwijl ik denk dat dat in combinatie met het prijs vergelijken deze site zo leuk maakt.
Door Kansaibel (3 reacties) op 12-03-2021 20:05
( PM )
Ik heb een aantal op mijn wenslijstje:
- Azul
- Everdell
- Tiny Towns

Van deze drie kijk ik het meest uit naar Tiny Towns, ziet er enorm leuk uit. (Misschien wachten tot er een bundel-actie verschijnt met de uitbreiding). Azul kan ik eigenlijk van mijn plaatselijke bibliotheek gratis uitlenen, maar zou ook wel leuk zijn om altijd te hebben voor de collectie.
Door Heymil (148 reacties) op 12-03-2021 20:09
( PM )
Een optie om je wishlist/ traderlist te gebruiken als te koop advertentie !! Verder ben ik nog op zoek naar sheriff of nottingham...
Door Heymil (148 reacties) op 12-03-2021 20:09
( PM )
Een optie om je wishlist/ traderlist te gebruiken als te koop advertentie !! Verder ben ik nog op zoek naar sheriff of nottingham...
Door Heymil (148 reacties) op 12-03-2021 20:09
( PM )
Een optie om je wishlist/ traderlist te gebruiken als te koop advertentie !! Verder ben ik nog op zoek naar sheriff of nottingham...
Door Geitje (81 reacties) op 12-03-2021 20:13
( PM )
Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Ik kom hier over het algemeen dagelijks even kijken, soms zelf meerdere keren. Gewoon omdat het kan

Mijn suggestie:
In de prijsgrafiek geeft de groene lijn de laagste prijs aan van dat moment. Dit is echter exclusief verzendkosten.
Als de prijs incl verzendkosten zou zijn zegt de lijn meer.
Door Catyrion (10 reacties) op 12-03-2021 20:17
( PM )

Als verbetering zou ik een mobiele website erg fijn vinden, gezien ik veel vanaf mijn telefoon op budgetspelen.nl zit. Daarnaast zou het organiseren van budgetspelen boardgame meets vaker mogen, misschien iets wat in de situatie na corona interessant is.
Door Soulflame (94 reacties) op 12-03-2021 20:35
( PM )
Ik kom hier al eventjes (en zelfs nog langer bij budgetgaming). Ik heb 2 ideeen voor de site:

1. Nu wordt er bij elk bordspel wel het type bordspel getoond, maar kan je niet daar op klikken om een lijst te zien met spellen die in die categorie vallen.
2. Bij elk bordspel een overzicht met 'mensen die dit spel leuk vinden spelen ook....' daar maak ik veelvuldig gebruik van bij 'die andere grote website' om te kijken of ik een leuk spel heb gemist of zou kunnen overwegen. Jullie kunnen dat zelfs combineren met prijzen, wat erg handig kan is!
Door Riino (7 reacties) op 12-03-2021 20:40
( PM )
Ik zou ook liefst een mobiele website zien, nu is het constant in en uitzoomen, is gewoon niet meer van deze tijd.
Door Deadninja0 (29 reacties) op 12-03-2021 20:45
( PM )
Ik heb 3 wishlist spellen toegevoegd,
- journeys into middle earth shadowed paths expansion
- wingspan
- sleeping gods
waarvan ik het meeste uitkijk naar sleeping gods! Wat ziet dit er mooi uit. Ik was een beetje huiverig voor Engelse spellen, maar sinds journeys ben ik hier wel erg benieuwd naar.

Als tip voor de website (ik kom hier inmiddels ook al een tijdje)
een fijne mobiele website. Ook is het misschien een optie om een aparte hoek te maken voor ruil en verkoop voor het overzicht, los van het forum. En de verwachte releasedatum van het spel toevoegen zou fijn zijn bij de productpagina! Gefeliciteerd en op naar de komende 5 jaar!
Door Svs (4 reacties) op 12-03-2021 21:12
( PM )
Ik heb ook 3 spellen in mijn wensenlijst gezet. Over mijn favoriet hoef ik niet lang na te denken; dat is de nieuwste clever. Voor mijn verjaardag heb ik al dobbel zo clever gekregen (omdat ik zo’n fan ben van het eerste spel van clever). Ik kan niet wachten om deel 3 een keer te spelen!
Door AshKetchdem (15 reacties) op 12-03-2021 21:19
( PM )
Ik heb inmiddels een aardige collectie spellen opgebouwd en heb nog maar een paar spellen die ik nog MOET hebben.

Toevallig is The quest for El Dorado een van die spellen!
Het liefst speel ik spellen in het engels omdat dat het best in mijn spellengroep past, maar Nederlands is ook geen probleem.

De 3 spellen die nu op m'n wishlist staan zijn:
- De zoektocht naar El Dorado
- Spirit Island: Jagged Earth
- Architecten van het westelijk koninkrijk

Als iemand die hier al een tijdje lurkt, nog wat tips:
Bij de wishlist zou het fijn zijn om prijs+verzendkosten te kunnen aangeven. Als een spel 10% onder adviesprijs ziet, maar wel 10 euro verzendkosten heeft, dan is het waarschijnlijk nog niet budget genoeg
Verder wellicht een link naar andere websites (bgg komt daarbij in mijn hoofd)
Als laatst misschien voorstellen voor vergelijkbare spellen of uberhaupt een voorstel van spellen op basis van je huidige collectie.
Anyway, gefeliciteerd en op naar de volgende 5!
Door Ewokkie (2 reacties) op 12-03-2021 21:41
( PM )
Suggestie;
Samenvoegen van budgetgaming/budgetspelen account.

De 3 boardgames die ik toe heb gevoegd aan mijn wishlist;
- Brass: Birmingham
- Gloomhaven
- Scythe
Door MisticMC (8 reacties) op 12-03-2021 21:48
( PM )
---
Door JapieKrekel (16 reacties) op 12-03-2021 22:36
( PM )
Scythe en Pandemic Legacy 2
Door Lorddraco (24 reacties) op 12-03-2021 23:04
( PM )
Hmm misschien meer miniature wargames toevoegen zoals Malifaux, Warhammer, Frostgrave etcetera. Al zou ik niet weten hoeveel van de bezoekers van de site wargamers zijn. Zelf zou ik er wel enthousiast gebruik van maken
Door Md_73 (220 reacties) op 12-03-2021 23:13
( PM )
Nogmaals gefeliciteerd!

Een link naar boardgamegeek zou zeker handig zijn. Wat ook handig zou zijn (maar waarschijnlijk moeilijk of zelfs onmogelijk) is als je als je dat wilt je collectie en wishlist kunt synchroniseren met jouw collectie en wishlist op Boardgamegeek, zodat je geen twee lijsten hoeft bij te houden.
Door MarvelousMax (62 reacties) op 12-03-2021 23:51
( PM )
Een report knop voor prijsreacties zou heel fijn zijn, veel die er niet thuishoren of al 10 minuten na plaatsen niet meer beschikbaar zijn.

Door CeesEnghelberts (22 reacties) op 12-03-2021 23:59
( PM )
Ik heb de volgende spellen toegevoegd:
Azul
Wingspan
Pandemic Legacy

Ik zou graag een prominentere plek willen zien voor de gemelde bordspelaanbiedingen.
Door Cerolia (7 reacties) op 13-03-2021 00:45
( PM )
De volgende spellen maar eens toegevoegd:
1) Caverna Uitbreiding: The Forgotten Folk
2) Root: A Game of Woodland Right and Might
3) Atlantis Rising

Verbeter punten voor mij zouden zijn:
1) Vind het leuk om zo eens te zoeken naar spellen, dat vind ik hier af en toe wel een gemis, de gegevens zijn er maar kan niet zoeken op bijvoorbeeld categorie
2) Gezien ik bijna dagelijks op de mobiel even lees zou ik het een mooie verbetering vinden dat de site wat meer mobile friendly gemaakt zou worden.
3) Bij de bordspellen worden vaak meldingen gedaan voor aanbiedingen etc. misschien is het handig dat de nieuwste meldingen als eerste gelezen kunnen worden ipv de oudste (deze zijn vaak niet meer relevant)

Hoop dat jullie hier iets mee kunnen
Door PepperPoker (69 reacties) op 13-03-2021 09:09
( PM )
Idee voor de website:
Maak voor de grotere spel-franchises een soort overzichtspagina.
Zou super zijn als je bij het basisspel Carcassonne een lijstje hebt met beschikbare uitbreidingen (waarbij nu bijv onderscheid gemaakt kan worden tussen nieuwe en oude versies).
Door Rein3112 (10 reacties) op 13-03-2021 09:10
( PM )
Hetgeen wat ik altijd jammer vind aan budgetspelen is dat je eigenlijk al vantevoren weet welk spel je wilt opzoeken. Ik mis de 'exploration mode' een beetje waar ik door de spelen heen kan scrollen zonder dat ik weet waar ik naar op zoek ben. Cadeauvinder bied al iets soortgelijks aan waar je al kunt filteren op een gering aantal categorieën, maar ik denk dat de site een grote meerwaarde kan bieden als hier wat meer op ingespeeld word.
Door Buur (748 reacties) op 13-03-2021 10:53
( PM )
Quote:
[..]Van deze drie kijk ik het meest uit naar Tiny Towns, ziet er enorm leuk uit.[..]
Nee hoor, de doos misschien, maar tijdens het spel zit je naar een inspiratieloos groen bord te kijken dat verdeeld is in 16 saaie vakjes, en daar leg je gekleurde blokjes op. Dat was het. Het heeft verder geen bal met schattige diertjes te maken. Dan kun je beter Everdell doen of zo, als je daar van houdt.
Of je moet dit echt heel leuk vinden:


Ieder z'n ding, natuurlijk. Veel plezier met alles!
Door Jolandah (5 reacties) op 13-03-2021 11:39
( PM )
Een aantal spellen heb ik op mijn wenslijst gezet:
- Viticulture Tuscany Essential Edition
- Lords of Waterdeep Scoundrels of Skullport
- Elder Sign Unseen Forces
- Lost Ruins of Arnak

Ik kijk het meest uit naar Lost Ruins of Arnak, omdat dit spel deckbuilding combineert met worker placement!
Door Jazzer (4 reacties) op 13-03-2021 16:49
( PM )
Een ideetje voor de site:
Bij de prijshistorie weergeven waar het spel voor de (tot dan toe) laagste prijs aangeboden werd (mits die bijvoorbeeld langer dan een (aantal) dag(en) voor die prijs aangeboden werd). Zodoende kan de budgetspeler die betreffende (web)winkel in de gaten houden of er nog nieuwe prijsacties aankomen. Of zodat de budgetspeler eventueel die winkel zelf kan contacteren of het spel alsnog voor die laagste prijs geleverd kan worden.
Door Streetnerd (728 reacties) op 13-03-2021 16:57
( PM )
Buur en Tiny Towns :')
Door Fairplaybordspel (111 reacties) op 13-03-2021 17:39
( PM )
Hoi moderators,

Ik heb meegedaan met de actie voor tweespelerspellen Nova Luna (mijn keuze) en Watergate en doe met deze actie niet mee. Maar ik vind jullie (website) sympathiek en wil graag helpen het kanaal nog beter te maken!

Als je één suggestie (of meerdere!) mocht doen om Budgetspelen voor jou nog net gezelliger en beter te maken dan het nu is, wat zou je dan graag verbeterd of toegevoegd willen zien op Budgetspelen?

-Een beter waarderings/scoresysteem a la Board Game Geek. Waarbij mensen ook in woorden uitgebreide mening/ review kunnen achterlaten. En die goed te vinden is.
-Een knop met zoekfunctie op winkel. Zodat je kunt kijken of een winkel betrouwbaar is en wat de reviews bij de winkel zijn.
-Link naar uitgever en bbg.
-Jullie zijn een van de sterksten op prijsvergelijken bordspellen. Blijf dat uitbouwen en up-to- date houden, dat is sterk punt!
Door Remedy (25 reacties) op 13-03-2021 19:22
( PM )
Site idee; mij lijkt het enorm gaaf als er een online bordspel geïntegreerd kan worden op de homepage. En waar bezoekers het duel kunnen meekijken.
Door Pipo01 (48 reacties) op 13-03-2021 23:05
( PM )
Ideetje voor de website, bordspelsuggesties! Als je een bepaalt bordspel leuk vindt, dat er suggesties zijn van andere bordspellen waar de kans groot is dat je die ook leuk vindt. Zoals ticket to ride met als suggestie azul (al meerdere vrienden hierover getipt nadat ze fan van TTR zijn geworden). Op deze wijze kan je op bordspellen komen waar je nog niet eerder aan had gedacht.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 13-03-2021 23:30
( PM )
Quote:
[..]

Nee hoor, de doos misschien, maar tijdens het spel zit je naar een inspiratieloos groen bord te kijken dat verdeeld is in 16 saaie vakjes, en daar leg je gekleurde blokjes op. Dat was het. Het heeft verder geen bal met schattige diertjes te maken. Dan kun je beter Everdell doen of zo, als je daar van houdt.
Of je moet dit echt heel leuk vinden:
(picture)
Ieder z'n ding, natuurlijk. Veel plezier met alles!

Als het om dieren gaat is Everdell zeker een aanrader en sowieso een veel leuker spel. Maar Tiny Towns steeds zo neerzetten om hoe het bord er uit ziet gaat ook wat ver. Het is vermakelijk, maar volgens mij was jij ook degene die na 3 blokjes het spel al te koop had gezet toch? Dan geef je het ook gewoon geen kans en is het raar om telkens te blijven roepen hier dat het een slecht spel is.

Het is gewoon een puzzelspel waar je een -daar komt ie- Tiny Town moet bouwen door tactisch je blokjes/bouwmaterialen neer te zetten. Het zit simpel in elkaar, puzzelelement is prima en er zit een vorm van tactiek in. Vanwege het uiterlijk een spel afschrijven of omdat er dieren op de doos staan, maar niet in het spel zitten behalve wat artwork is onzinnig eigenlijk Veel goede en vermakelijke spellen kun je dan door hun simpelheid qua speelmateriaal wel in dat straatje plaatsen.
Door Lynxje (5 reacties) op 14-03-2021 10:48
( PM )
Ik ben al wel langer geregistreerd maar zou mezelf niet direct expert willen noemen.

Ik heb dan ook 3 spellen toegevoegd aan mijn wishlist en dan wel 3 versies van Pandemic: Legacy. Wij zitten met een groep vrienden al een tijdje te denken om eens een Legacy spel uit te proberen en dit lijkt ons een mooie om mee te starten. Mijn voorkeur zou dan naar de engelse seasion 0 uitgaan.
Door Palam (116 reacties) op 14-03-2021 20:51
( PM )
Quote:
Ideetje voor de website, bordspelsuggesties! Als je een bepaalt bordspel leuk vindt, dat er suggesties zijn van andere bordspellen waar de kans groot is dat je die ook leuk vindt.
Dit is wel een mooi idee, maar tegelijk ook lastig. Ik probeer mijn kast juist te vullen met verschillende spellen, dus welk algoritme gaat begrijpen wat ik like en niet? De link TTR- Azul kan ik wat betreft like-factor wel begrijpen, maar op basis waarvan ontgaat me compleet