Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Boardgamegeek komt met een EU store


Misschien ben je al bekend met Boardgamegeek of misschien hoor je dit voor het eerst, maar de BGG store is een webshop afdeling van de meest bekende internationale bron voor alles omtrent onze hobby. In de januari update van Boardgamegeek hebben ze al aangegeven een EU winkel te overwegen en in de februari / maart update zijn er wat meer details geopenbaard.

De status van de EU winkel
Het lijkt er nu echt op dat er een EU locatie en orderverwerking komt vanuit BGG en dat is heel fijn nieuws voor ons Europeanen, want dat scheelt een hoop in de beurs! Het gaat vooralsnog om een experiment en pilot project en dus nog niet alle producten zullen beschikbaar zijn, maar het is een begin.

Wat kan ik op de BGG store vinden?
Er zijn veel leuke dingen te bestellen, zoals promo's van spellen, bakjes voor spelonderdelen of trays om in te dobbelen, speelmatten, mokken en andere accessoires. Een heel populair item is bijvoorbeeld voor fans van Kwakzalvers van Kakelenburg waarvoor je een fantastische GeekUp set voor de fiches voor in de zak kunt bestellen. Geek up heeft nog veel meer mooie sets gemaakt.De details
De EU winkel krijgt een eigen URL en achterliggende webshop en is dus op geen enkele manier verbonden aan de US winkel in Dallas, Texas. Je zult dus ook een nieuw account aan moeten maken, zoals bij elke webshop. Omdat het een trial betreft, zal niet het hele Amerikaanse assortiment te bestellen zijn, maar vooral de overgebleven voorraad van de SPIEL 2019. Mocht het succesvol blijken komt er een enquête voor de meest gewenste items.

In de afgelopen maart update werd gevraagd om nog een klein beetje geduld want op dit moment legt BGG de hand aan de laatste kwesties zoals belastingen, VAT en Brexit zaken, zodat de winkel goed van start kan gaan. De datum van de livegang is nog niet bekend.

Geplaatst door Fusirion op 22-03-2021 23:29
Aantal keer bekeken: 1764

Reacties

Door AnpuAnubis (42 reacties) op 22-03-2021 23:46
( PM )
Dit gaat geld kosten...
Door Fantasyfreak (1178 reacties) op 23-03-2021 00:36
( PM )
Dat zou wel nice zijn Heb hier toen de extra kaarten voor Everdell gekocht en die vielen door de kleine en lichte verpakking qua verzendkosten ook nog best mee.

Wel ooit andere dingen willen bestellen voor o.a Wingspan maar dat werd mij dan wel weer wat te duur
Door Nin (650 reacties) op 23-03-2021 07:26
( PM )
Mooie ontwikkeling! Ik vond het altijd net iets te prijzig, maar hopelijk brengt de EU winkel daar verandering in.
Door Sandertjuh (84 reacties) op 23-03-2021 08:04
( PM )
Was het prijzig omdat er hoge verzendkosten zijn of invoerrechten? Want de dollar staat lager dan de euro en ik vind sommige onderdelen met de dollar prijs al vrij hoog. Ik verwacht dat het dollar teken een euro teken wordt en daardoor eerder duurder dan goedkoper zal zijn. (ex verzending natuurlijk wat goedkoper zal uitvallen).
Door Flapperbol (575 reacties) op 23-03-2021 08:39
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Quote:
Was het prijzig omdat er hoge verzendkosten zijn of invoerrechten? Want de dollar staat lager dan de euro en ik vind sommige onderdelen met de dollar prijs al vrij hoog. Ik verwacht dat het dollar teken een euro teken wordt en daardoor eerder duurder dan goedkoper zal zijn. (ex verzending natuurlijk wat goedkoper zal uitvallen).

Het was voornamelijk de douanekosten die het heel duur (konden) maken.

Zelf heb ik de Quacks token sets besteld, deze waren zo'n $85 incl shipping.
Als daar nog invoerkosten overheen zouden komen, had het geintje al snel €30 extra gekost.

En ja, de dingen uit de shop zijn sowieso vrij prijzig, maar als je eenmaal Quacks met deze tokens hebt gespeeld wil je niet meer terug naar het pleps karton, het is lastig te beschrijven hoeveel het toevoegt aan de ervaring.

Ze zijn ook vrij gewild, elke keer als ik ergens post dat ik Quacks met deze tokens heb, krijg ik minstens 5 PM's met de vraag of de tokens te koop zijn... (Nee, ik verkoop ze niet )
Door CandyShine (1020 reacties) op 23-03-2021 09:18
( PM )
@flapperbol

Pm sent.

Nu serieus: Ben benieuwd wat ze voor deze pilot aanbieden. Die geekup sets zou ik zeker geld aan uit willen geven.
Door Swizard (166 reacties) op 23-03-2021 09:46
( PM )
Goede zaak - hoog tijd. Gigantische afzetmarkt Europa - zwaar onderschat
Door Hedgehog (741 reacties) op 23-03-2021 10:30
( PM )
Quote:
Goede zaak - hoog tijd. Gigantische afzetmarkt Europa - zwaar onderschat

Ben het met je eens hoor, zeker goede zaak en hoog tijd. Alleen is Europa geen gigantische afzetmarkt. Wat onderschat wordt is de complexiteit van de regelgeving hier (mi. voornamelijk door een gebrek aan uniformiteit).

In de VS heb je grofweg één taal en ondanks de verschillende staten met verschillende wetten, belastingtarieven, etc. is het een veel grotere en makkelijkere markt om te betreden.

Hier in de EU is het echt een drama (belastingtechnisch), nog even afgezien van de verschillende talen en culturen/koopgedrag. Er veranderen ook steeds dingen (zogenaamd om de Amazon's en AliExpressen aan te pakken).

In de VS worden bedragen zonder 'Sales Tax' in feite VAT getoond. Dat is overigens waarom je vaak de $ prijs gelijk ziet zijn aan de €. Hier in de EU ben je verplicht om richting consumenten de prijs inclusief VAT te tonen (en eventueel andere bijkomende kosten). Dat was voor 'goederen' tot voor kort (of tot binnenkort) het tarief van het land waar jij gevestigd bent als leverancier. Dat wordt het land waar de consument gevestigd is. Deze afdracht verloopt dan ook via de MOSS regeling, die tot heden voor 'digitale diensten' bedoeld was. Daar kan ik wel het eea. over vertellen, maar dan krijgen we een paginalange rant 😉

Het is dus ontzettend uitdagend (zeker als US entity) om de 'Europese markt' (die dus eigenlijk niet bestaat) te betreden. Een flinke uitdaging, waarvan ik zeker hoop dat het een succes wordt!
Door Swizard (166 reacties) op 23-03-2021 12:53
( PM )
Interessant perspectief. Je zou toch zeggen als je aan de EU-standaarden voldoet dat je er al (bijna) bent? Dan heb je nog wel de kwestie van vertalen per land, maar dat gebeurt uberhaubt meer voor de succesvollere games. Overigens kan je het ook omdraaien; dat er meer taal-onafhankelijke games gecreëerd worden om een bredere markt te kunnen bereiken.

Beetje een matige vergelijking, maar consoles verkopen in EU vergelijkbaar als USA overall. Voor zo'n markt kan je wel wat tax-experts voor inhuren en/of legal experts. Is wel zeker meer grote bedrijven verhaal aan het worden, maar asmodee slikt toch alles en iedereen al op