Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Transformers en mysteries van Renegade Studio's

Renegade studio’s is hard bezig naam te maken voor zichzelf. Titels als Architects, Clank!, Hadrian’s Wall en het zojuist voltooide Kickstarter project ‘’My Father’s Work’’ (die net geen miljoen heeft opgehaald), zetten zij een indrukwekkende line-up neer. Daarnaast hebben zij zich gestort op het maken van games met licenties met een behoorlijke hoge nostalgie waarde en aangezien Power Rangers deckbuilding erg goed viel bij zowel Power Ranger fans als gamers komt er nu ook een Transformers deckbuilder spel! We kunnen overigens ook later nog titels van de licenties G.I. Joe en My Little Pony verwachten.


Transformers Deck-Building Game
In deze nieuwe deckbuilder zul je het als de autobots factie opnemen tegen de decepticons die natuurlijk weer slechte plannen hebben voor de aarde. Je gaat reizen en de Matrix verkennen en natuurlijk met de hulp van je transformaties tegen de decepticons strijden om bondgenoten, technologie en relieken. Naarmate jij als de autobots sterker wordt zul je ook sterkere decepticons aantrekken. Je kunt het spel zowel competitief als coöperatief spelen en er zijn ook al uitbreidingen gepland om met de Decepticons te kunnen spelen.


Crimes & Capers
Daarnaast waagt Renegade zich aan het Murder Mystery genre met Crimes & Capers.
Voor nu zijn er twee delen voor de reeks aangekondigd. Spelers moeten informatie opslaan in hun journal, puzzels oplossen en stukjes informatie en aanwijzingen vrijspelen om uiteindelijk het mysterie oplossen.

In High School Hijinks is Romi geframed en probeer je haar onschuldigheid als senior van Blair High School te bewijzen. Lukt het je niet zal zij geschorst worden. Dit lijkt me vooral leuk voor fans van bijvoorbeeld de serie Riverdale.

In Lady leona’s Last Wishes gaat het om een meer klassieke situatie van een verstopte erfenis en een bonte verzameling van hooggeplaatste aristocraten die maar wat graag hun aandeel van de erfenis opeisen. Dit lijkt me iets voor fans van de films ‘’ Knives out’’ of ‘’Murder on the Orient express’’ wat sowieso aanraders zijn als je van het ‘’whodunnit’’ genre houdt.

De Crimes & Capers spellen kenmerken zich als toegankelijk, speelbaar van vier tot zes spelers en duren ongeveer een uur en geschikt voor 12+. Vooralsnog zijn de pre-orders alleen mogelijk voor de VS.

Ready to roll out? Of ga je toch liever speurneuzen? Kan Renegade jouw interesse wekken?

Geplaatst door Fusirion op 14-05-2021 14:25
Aantal keer bekeken: 462

Reacties

Door Geert27 (427 reacties) op 15-05-2021 22:30
( PM )
Transformers heeft direct mijn aandacht, maar wacht wel even af hoe de reviews daarvoor zijn. Het moet in de eerste plaats wel een goed spel zijn.