Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Happy Meeple Games Nieuws: Genotype en Honey Buzz

Mooi nieuws weer van het Happy Meeple Games front. Dit jaar brengen ze nog het expertspel Genotype uit en er is meer nieuws over de Nederlandstalige versie van Honey Buzz.

Genotype
Waar Happy Meeple Games tot nu toe zich met name begaf op het gebied van familiespellen gaan ze nu ook richting de complexere bordspellen. Genotype is een spel voor 1 tot 5 spelers vanaf 14 jaar.

"Gregor Mendel was een 19de-eeuwse Augustijnen die de vader van de moderne genetica genoemd wordt. In Genotype ben je een van zijn assistenten en ga je de strijd aan experimentele gegevens over erwtenplanten te verzamelen. Dat doe je door te bepalen hoe de planten hun belangrijkste eigenschappen overerven: zaadvorm, kleur van de bloemen, kleur van de stengel en hoogte van de plant. De waarneembare eigenschappen van een erwtenplant (het fenotype) worden bepaald door de genetische samenstelling (het genotype).
De relatie tussen genotype en fenotype en de aard van genetische overerving vormen de kern van Genotype: een spel over Mendeliaanse genetica. Tijdens het spel krijg je erwtenplantkaarten met daarop een reeks fenotype-eigenschappen die je probeert te produceren en te verzamelen (zoals roze bloemen en een hoge plant) om punten te scoren. Elke ronde worden de dobbelstenen gegooid om te bepalen welke planten gekweekt worden. Zo kunnen de eigenschappen ontstaan waar je naar op zoek bent. Daarna kiest elke speler om de beurt een aantal dobbelstenen om hun erwtenplantkaarten te voltooien of hun onderzoek te bevorderen. De eigenschappen die tijdens het dobbelen worden geproduceerd, zijn in feite gebaseerd op vierkanten van Punnet, waarbij de ouderplanten telkens één gen doorgeven.
Door de genen van deze ouderplanten te veranderen, kunnen spelers de kans verhogen dat de gewenste eigenschappen gedobbeld worden. Dobbelstenen inzetten om erwtenplantkaarten voltooien is de belangrijkste manier om punten te scoren in dit spel."

Via deze video kom je alvast meer te weten over het spel.Honey Buzz
Meer nieuws over Honey Buzz! "De koninginnen geloven dat als ze honing aan de beren, dassen en bosbewoners verkopen, dit welvaart en vrede zal brengen. De lente is aangebroken en het is tijd om de bijenkorf te bouwen, nectar te verzamelen, honing te maken, en voor het eerst, een winkel te openen.
Honey Buzz is een worker placement spel met bijen, waarbij de spelers hun eigen bijenkorf uitbreiden door verschillende honingraattegels te trekken die ze acties geven tijdens het spel.
Zodra een tegel in een specifiek patroon wordt neergelegd, komen er acties beschikbaar die door de speler willekeurig uitgevoerd kunnen worden. Een tegel die in de eerste beurt wordt getrokken, kan tot 3 keer toe in het spel geactiveerd worden. Het hangt allemaal af hoe de speler zijn beeples (bij + meeple) plaatst en zijn bijenkorf bouwt. Want in de honingzaken, is efficiëntie de sleutel.
Terwijl je steeds meer je bijenkorf aan het uitbreiden bent, zoek je grondig naar nectar en pollen, maak je honing, verkoop je diverse soorten op de berenmarkt, geef je honingproeverijen, en ga je op audiëntie bij de koningin en haar hof. Er is niet veel nectar te verkrijgen, en het vinden ervan zal niet gemakkelijk zijn. De spelers moeten het nectarveld verkennen en de zoektocht van de andere spelers in de gaten houden, om uit te vinden waar de nectar zich bevindt die ze zelf nodig hebben."
Vanaf ongeveer oktober ligt deze versie van Honey Buzz in de winkel.

Geplaatst door Linnsane op 05-06-2021 13:59
Aantal keer bekeken: 282

Reacties

Door Dutchyoda (170 reacties) op 05-06-2021 16:00
( PM )
Ooh Genotype! Ik wil die eigenlijk best wel in het Nederlands hebben!