Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Budgetspelen Bring & Buy stand is terug op Spellenspektakel!

Op 6 en 7 november vindt opnieuw het Spellenspektakel evenement plaats. Hier kan je de nieuwste spellen uitproberen die aankomend najaar uit zullen gaan komen. Ook wij zijn er dit jaar opnieuw bij met de Budgetspelen Bring & Buy Stand! Wij gaan je weer helpen om kastruimte te creëren en geld te verdienen en dat terwijl jij zelf lekker over de beurs struint! Daarnaast help je ook nog eens het goede doel, want van de 15% commissie gaat 10% naar het goede doel Right to Play! Zij helpen kinderen die het moeilijk hebben, om weer kind te kunnen zijn.

Verdien je entree kaartje terug door je oude spellen mee te nemen!
Op Budgetspelen kun je je spellen het gehele jaar door verkopen op het trading board. Maar hoe werkt het precies op een beurs? Werp een blik in je spellenkast en bekijk alvast welke spellen (max. 10) je bereid bent te verkopen. Bepaal zelf de prijs die je er voor wilt vragen, maar hoe beter je prijs, hoe groter de kans dat je met een volle portemonnee en lege tas huiswaarts keert.

Ongeveer twee a drie weken van tevoren zullen we de aanmeldformulieren op Budgetspelen plaatsen zodat je je te verkopen spellen kunt aanmelden. Dit kan straks zowel digitaal als middels een geprint formulier. Breng je spellen in de ochtend van 6 en/of 7 november naar de Budgetspelen Bring ‘n Buy stand en wij doen de rest!


Kom gezellig langs op zoek naar mooie deals
Terwijl jij geniet van al het moois op de Spellenspektakel beurs, bieden wij de 10.000 andere bezoekers de kans om jouw spellen te kopen. Kom vooral ook zelf even langs om te zien wat anderen hebben achtergelaten aan moois. Als je naar huis gaat kom je bij ons terug en krijg je van ons je onverkochte spellen, plus het totaalbedrag van je verkochte spellen - 15%, mee naar huis. De nieuwe spelregels plaatsen wie hier binnenkort. Je mag zelf de prijs bepalen, weet je niet wat te vragen? Check dan alvast hier op Budgetspelen wat de laagste winkelprijs is voor een indicatie. Let wel, hoe beter je je prijs stelt, hoe groter de kans dat je met een lege tas en volle portemonnee naar huis gaat!

Grote kans dat je dan einde dag meer dan je entreekaartje hebt terugverdiend! En dat met een paar spellen, waar je toch niets mee deed. Kom ook zeker zelf even langs, wie weet vind je zelf ook nog een mooie deal! En heb je geen spellen ingeleverd, kom gedurende de dag vooral langs om te kijken welke mooie spellen er allemaal te koop zijn om je eigen collectie mee te verrijken! Vorige editie hadden we echt enorm veel mooie spellen! Elk spel dat je koopt, help je weer een kind mee die het minder heeft.

We zetten ons in voor Right to Play
Daarnaast krijgen je verkochte bordspellen een extra nobel doel… 10% commissie gaat namelijk naar Right to Play. Een organisatie die zich inzet om kinderen het recht terug te geven om te kunnen spelen. Bordspellen, recht om te spelen. Je hebt dus straks niet alleen een mooie dag gehad, maar ook nog eens (hopelijk) een volle portemonnee én kinderen geholpen die in een mindere situatie zitten.

De andere 5% van de commissie gebruiken we om de Bring & buy stand dit jaar naar het volgende niveau te tillen. Dit jaar zijn we namelijk een stukje groter aanwezig!

Van 29 naar 210 vierkante meter Bring & buy!

Tijdens de vorige editie was het de primeur voor de Budgetspelen Bring & Buy stand en waren we benieuwd of we 29 meter konden vullen. Niets was minder waar, want binnen een uur zat de stand helemaal vol en hebben we in twee dagen tijd € 1524 opgehaald voor Right to Play. Eén ding was echter duidelijk, wat extra ruimte zou geen overbodige luxe zijn! De organisatie van Spellenspektakel was het hier helemaal mee eens.

We gaan namelijk naar maar liefst 210 vierkante meter! Een stand van 14 bij 15 vierkante meter. Daarnaast hebben we eigenlijk twee stands in één om jullie beter te bedienen. Zo is er een winkelgedeelte met een in- en uitgang. En hebben we aan de zijkant een apart inlever en afleverpunt. Zo houden we alles netjes gescheiden! Daarnaast hebben we straks maar liefst 4 inname balies, waardoor alles een stuk sneller kan gaan verlopen.


Inlevergedeelte open vanaf 10:00, winkelgedeelte vanaf 11:00!

Het is tevens goed om te weten dat je je spellen direct vanaf opening al bij ons in kunt leveren. Het winkelgedeelte pas een uur na opening van de beurs zal opengaan (11:00). Nu we een grotere stand hebben gaan we die eerst vullen, zodat we erna jullie met veel plezier kunnen gaan verwelkomen! Verder zit er nog een mysterieus geel veld in het midden van de stand! Wat dat precies, maken we ongeveer een week van tevoren bekend!

Bereid alvast contant geld voor om in te slaan
Zorg verder dat je alvast contant geld klaar legt, want we gaan alles afrekenen met contant geld. We hebben gekeken naar een pinmogelijkheid, maar grootste uitdaging is om einde dag al het verdiende geld bij de juiste eigenaren retour te krijgen. Daarnaast hebben we vorige sessie gemerkt dat Tikkie ook wat foutgevoelig is, dus leg alvast contant geld (hoe kleiner, hoe blijer we worden) klaar en je bent klaar om straks de bring & buy stand te veroveren!

 
Wij hebben er zin in!

Binnenkort maken we nog veel meer details bekend en rond Spiel zullen we ook de aanmeldformulieren met jullie gaan delen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in! Zien we jullie terug op Spellenspektakel dit jaar? Als je geen spellen te verkopen hebt, ben je sowieso welkom om te kijken wat de rest van de bezoekers allemaal in de verkoop hebben gezet! We kijken er in ieder geval alvast naar uit om jullie daar te zien!

 

 

Geplaatst door Yorn op 10-10-2021 12:26
Aantal keer bekeken: 1429

Reacties

Door AnpuAnubis (59 reacties) op 10-10-2021 13:10
( PM )
Top dat het weer terug is.
Had redelijk veel spellen verkocht zonder enige vorm van zelf actie.
Ideaal en stiekem ook nog het goede doel steunen!
Ik hoop dat ik er dit jaar weer gebruik van kan maken!
Dan gaat zeker Machi Koro Legacy in de verkoop.
Door Stef (237 reacties) op 10-10-2021 16:59
( PM )
Quote:

Dan gaat zeker Machi Koro Legacy in de verkoop.

Ik weet niet wat de regels zijn wat betreft de legacy spellen, maar daar kan Yørn vast meer over vertellen
Door AnpuAnubis (59 reacties) op 10-10-2021 20:04
( PM )
Quote:
[..]


Ik weet niet wat de regels zijn wat betreft de legacy spellen, maar daar kan Yørn vast meer over vertellen
We hebben het zo gespeeld dat je alles nog een keer kan spelen zoals bedoeld.
Dus er is niets beschadigd. Post-it doen wonderen.....
Door Soulflame (78 reacties) op 10-10-2021 22:19
( PM )
Erg leuk dat jullie dit weer doen. Heb er met veel plezier vorige keer gebruik van gemaakt.

Dit jaar kan ik niet bij Spellenspektakel zijn aangezien we ons 2e kindje eind deze maand verwachten. Jammer, heb nog wel wat dingetjes liggen die weg kunnen voor een schappelijk prijsje (maar misschien moet ik eens de tijd nemen ze op het forum te plaatsen...)
Door Buur (716 reacties) op 11-10-2021 10:36
( PM )
Op de spellenbeurs van Antwerpen (die helaas dit jaar weer niet door gaat) hebben ze bij de tweedehandsspellenstand altijd alles op prijs gesorteerd (eerste rek t/m €5, tweede rek t/m €10, derde rek t/m €20 enz). Op een of andere manier werkt dat toch goed. Zo heb je wel de kans dat je dan vooraan het rek bijvoorbeeld een Skye voor 5 euro ziet leggen, en dan verderop nog een exemplaar voor 20 euro, maar dat maakt natuurlijk niet uit. Het is daar een langwerpige stand met hoge rekken waar de spellen staand in staan en niet liggend, wat een stuk handiger is dan stapels die je bijvoorbeeld vaak op de rommelmarkt ziet (mensen willen altijd even naar de inhoud van de onderste doos kijken). Er staan erg veel vrijwilligers, en als iemand een doos wilt inzien, dan moet-ie dat vragen en dan haalt die vrijwilliger dat uit het rek. Klinkt omslachtig allemaal, maar toch werkt het beter dan 10.000 Nederlanders die geleund over en steunend op elkaar die onderste Twilight Imperium van de middelste tafel willen bekijken om te kijken hoeveel hij kost. Als hij in het rek van 60 euro staat dan scheelt dat al een hoop mensen die de doos met alle geweld willen oppakken om het mini-prijsje te bekijken...

Ik weet niet of dit de leukste manier van tweedehandsshoppen is, maar het kan geen kwaad om eens bij de zuiderburen te spieken. Zij doen dit al jaren zo, en het is derhalve inmiddels een beproefd concept.

Over dat contant geld moeten jullie misschien nog eens nadenken. Er zullen denk ik veel mensen naar de beurs komen zonder een cent op zak, en zij lezen niet allemaal deze site. Ik zelf zal mijn tientjes en mijn muntjes zeker meenemen, maar voor veel mensen is dat toch verleden tijd denk ik? Ik snap het probleem van het uitbetalen en daar heb ik geen oplossing voor. Succes
Door Hedgehog (1290 reacties) op 11-10-2021 13:31
( PM )
Zijn er mensen bereid om een soort 'taxatie' te doen op het forum? Ik heb namelijk geen idee wat te vragen voor de spellen waarvan ik afscheid wil nemen.

Ik wil een aantal spellen verkopen, maar misschien is dit wel de gelegenheid om dat te doen. Steun ik gelijk een goed doel en geen gedoe met verzenden etc.
Door CandyShine (1133 reacties) op 11-10-2021 14:31
( PM )
Quote:
Zijn er mensen bereid om een soort 'taxatie' te doen op het forum? Ik heb namelijk geen idee wat te vragen voor de spellen waarvan ik afscheid wil nemen.
Ja hoor! Maak maar ffe een topic aan ofzo en dan denk ik wel mee.
Door Yorn (266 reacties) op 11-10-2021 22:52
( PM )
Quote:
Op de spellenbeurs van Antwerpen (die helaas dit jaar weer niet door gaat) hebben ze bij de tweedehandsspellenstand altijd alles op prijs gesorteerd (eerste rek t/m €5, tweede rek t/m €10, derde rek t/m €20 enz). Op een of andere manier werkt dat toch goed. Zo heb je wel de kans dat je dan vooraan het rek bijvoorbeeld een Skye voor 5 euro ziet leggen, en dan verderop nog een exemplaar voor 20 euro, maar dat maakt natuurlijk niet uit. Het is daar een langwerpige stand met hoge rekken waar de spellen staand in staan en niet liggend, wat een stuk handiger is dan stapels die je bijvoorbeeld vaak op de rommelmarkt ziet (mensen willen altijd even naar de inhoud van de onderste doos kijken). Er staan erg veel vrijwilligers, en als iemand een doos wilt inzien, dan moet-ie dat vragen en dan haalt die vrijwilliger dat uit het rek. Klinkt omslachtig allemaal, maar toch werkt het beter dan 10.000 Nederlanders die geleund over en steunend op elkaar die onderste Twilight Imperium van de middelste tafel willen bekijken om te kijken hoeveel hij kost. Als hij in het rek van 60 euro staat dan scheelt dat al een hoop mensen die de doos met alle geweld willen oppakken om het mini-prijsje te bekijken...


We hebben zeker inspiratie gehaald uit Spel en UKGe dit jaar! Zo is bijvoorbeeld de 'twee stands in één' (winkelgedeelte en aanmelden apart op de plattegrond) geinspireerd op hoe ze dat in Antwerpen doen. Dat maakt het makkelijker om winkelen en afleveren te scheiden. :-)
Wel zitten we met het issue dat we helaas geen 25 kasten hebben en het duur is om die te huren, daarom moeten we het met tafels doen. Die zijn goedkoper en kunnen daar geleverd worden. Alle dozen zullen wel zo staan dat je altijd de bovenkant makkelijk kan lezen.

Verder hebben we dit jaar gekeken naar verschillende sorteer mogelijkheden, maar zijn we uiteindelijk gekomen op het sorten op alfabet. Dus alle A titels op de A tafels, alle B titels op de B tafels etc. Dit alles staat in het teken van ene kant vindbaarheid van titels en aan de andere kant het gemakkelijker maken om einde dag alle titels veel sneller terug te vinden. Op prijs had ook gekund, maar dan heb je minder sectoren. Nu hebben we er 26 + een bonus sector voor de exclusievere titels (later hier meer over). Dus dan kan je snel spellen terug vinden op basis van de aanmelding zodat het ophaalproces sneller kan verlopen. De stand is dus dit keer meer gesorteerd dan vorige keer. :-)

Wel zit je nog met dat de Legende van Andor bij de D ligt en The Legend of Andor bij de T, maar door het zo te houden konden we precies calculeren hoeveel tafels we voor elke letter nodig hebben.:-)

Vorige editie ging het uiteindelijk goed met contant geld en we kunnen altijd spellen achterleggen voor die gene die even contant geld moeten halen. Maar ben het met je eens, pinnen is altijd makkelijker.
Door Buur (716 reacties) op 12-10-2021 10:02
( PM )
Daar komt een hoop organisatie en voorbereiding bij kijken, lees ik alweer. Goed dat er over is nagedacht. Dat van die 26 tafels is ook wel weer grappig, maar ik kan je nu al verzekeren dat bijvoorbeeld de letter B wat meer spellen oplevert dan de letter X of Z. Ik ken geen eens spellen met een Z... Zooloretto dan, dat was het. Hou ook rekening met spellen als 1817, 7 Wonders, 6 Nimmt!

edit: oeps verkeerd gelezen! 26 sectoren, niet tafels!

Overigens zou ik zeker lidwoorden niet meenemen in de sortering op alfabet, want dan krijg je wel heel veel D's en T's. De Legenden van Andor komt dan bij de L, zowel in het Engels als in het Nederlands. Bijvoeglijke naamwoorden zou ik wel doen, dus A Fake Artist in New York komt dan bij de F en zeker niet bij de A, maar goed, dit is slechts een futiliteit. Ik denk dat mensen eerder gaan kijken wat er aangeboden wordt dan dat ze naar een specifieke titel op zoek gaan. Belangrijker is dat jullie het zelf terug kunnen vinden (en terug kunnen geven als het niet verkocht zou zijn), daar had ik allemaal zelf niet eens aan gedacht dus ik kan me er beter niet mee bemoeien. Zoals gebruikelijk staan de beste stuurlui aan wal, en in dit geval aan de andere kant van de tafel, dat besef ik terdege.

Kunnen jullie voor mij Pandemic Iberia alvast achter houden?
Door Yorn (266 reacties) op 12-10-2021 17:08
( PM )
@Buur Ik kan wel verklappen dat we voor het duurdere segment wel de Antwerpse Spel opzet gebruiken trouwens. Dus er staat een kast/ tafel met iemand erbij en jij moet vragen of je een spel mag bekijken. Bij het minder dure assortiment is het dan free for all snuffelen :-) Kortom, we hebben meerdere concepten eigenlijk samengevoegd tot een geheel. Maar eens kijken hoe het uitpakt. :-)

Betreft alfabet is het makkelijk uitrekenen qua tafels als we The./de wel behouden, maar kan me voorstellen dat dit minder handig is. Kijken we nog even naar.