Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nu verkrijgbaar bij Happy Meeple Games: Gorinto

Happy Meeple Games is op dreef; hun bordspellen vliegen de winkel in. Na eerder dit jaar al Honey Buzz en Creature Comforts uitgebracht te hebben, ligt nu ook Gorinto in de winkels. 

"Aarde graaft diep, water stroomt breed, vuur stijgt hoog op, wind waait vrij en leegte glijdt tussen de rest. Kun je het inzicht verwerven dat je nodig hebt om echte elementaire wijsheid te ontdekken?

Een gorinto is een soort Japanse pagode van de vijf elementen: aarde (kubus), water (bol), vuur (piramide), lucht (halve maan) en leegte (lotus). In deze pagode trof je vaak een relikwie van een Boeddha of heilige aan, en samen vormen ze het rijk van perfect begrip.
 
In Gorinto neem je om de beurt elementtegels van het Pad (rand van het spelbord) en verplaats je die naar de Berg (spelbord). Je verzamelt elk element volgens een uniek patroon. Met de elementen die elke beurt worden verzameld, kan je meer elementen verzamelen tijdens de volgende beurten en rondes.
 
Aan het einde van elke ronde scoor je punten op basis van doelen die aan het begin van het spel zijn geselecteerd. Aan het einde van het spel scoor je ook nog eens punten voor twee bepaalde elementen. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint. Slaag je erin om tot een perfect begrip te komen?"

Gorinto speel je met 1 tot 4 spelers vanaf 14 jaar gedurende 30 minuten. Deze deluxe versie komt met een mini expansie, metalen munt en 3D rondetracker. Gorinto heeft een apart spelmechanisme met eenvoudige regels waardoor je snel kan beginnen met spelen.Gorinto

Geplaatst door Linnsane op 17-05-2022 09:00
Aantal keer bekeken: 508

Reacties


Er is nog niet gereageerd.