Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verwacht in 2023 bij White Goblin Games

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe releases. Bij White Goblin Games staan er alweer een aantal op de planning voor 2023.

7 Rounds
"In 7 Rounds verzamel je in 7 rondes kaarten met een zo hoog mogelijke waarde. Tijdens het spel heb je vier kaarten op hand en probeer je jouw hand te verbeteren door nieuwe kaarten te pakken van de trekstapel, kaarten te spelen of misschien wel de beste kaarten van jouw tegenstander te stelen. De kaarten in 7 Rounds hebben speciale effecten, waardoor je je punten zomaar kunt verliezen!" 7 Rounds verschijnt ook in een truckbox-editie.


7 Rounds (standaard editie)

Burggraven van het Westelijk Koninkrijk
"Burggraven van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een tijd waarin de macht van de koning afneemt. De eens zo onverschrokken koning verkiest vrede boven welvaart. Hij biedt zijn vijanden goud en land aan in ruil voor het neerleggen van hun wapens. Maar deze vrede is kwetsbaar. Terwijl de armoede blijft groeien, verliezen veel mensen hun vertrouwen in de koning en ze keren zich af van de monarchie. Iedereen is afhankelijk van de koning en de toekomst is onzeker. De burggraven moeten wijs en doortastend zijn. Ze moeten loyaal lijken, maar de gunst van de bevolking heeft de hoogte prioriteit voor het geval er een machtswissel plaatsvindt.

Burggraven van het Westelijk Koninkrijk is een worker-placement spel waar je met je reis door het koninkrijk je invloed in de verschillende gebieden van het koninkrijk probeert te vergroten. Verdien overwinningspunten door gebouwen te bouwen en manuscripten te schrijven. Burggraven van het Westelijk Koninkrijk is het derde deel in de “Westelijk Koninkrijk”-trilogie."

Burggraven van het Westelijk Koninkrijk

 

Unmatched: Gevecht der Legendes 2
"In Unmatched strijd je als legendarische held en ga je het duel met elkaar aan. De legendarische helden komen uit films, uit boeken of uit eeuwenoude legendes. Je kunt strijders uit verschillende Unmatched spellen met elkaar combineren. Elke held heeft een set actiekaarten met unieke vaardigheden die horen bij de vechtstijl van die held. Maar vergeet niet dat er aan het einde van het spel maar één winnaar kan zijn! Battle of Legends, Volume 2 bevat vier helden: Yennenga, Achilles, Sun Wukong en Bloody Mary."

Unmatched: Gevecht der Legendes 2

Unmatched: Houdini vs de Geest uit de Lamp
"In Unmatched strijd je als legendarische held en ga je het duel met elkaar aan. In deze set vind je 2 nieuwe karakters: Houdini en De Geest uit de Lamp."

Claim uitbreiding: Alliances
"Nieuwe rivalen hebben zich in de strijd gemengd en deze troonkanshebbers kun je alleen verslaan door samen te werken. Vorm een sterke alliantie, versla je rivalen en zorg dat je de stem van sommige facties ontvangt. Het spelverloop in Claim: Alliances is onveranderd, maar nu heb je een ander doel met moeilijke opdrachten. Lukt het jullie het koninkrijk te redden en de situatie terug naar het oude te veranderen?"

Rovers van Scythie
"Eeuwen geleden bezaten de Griekse, Perzische en Assyrische imperia enorme hoeveelheden land en rijkdom. Ondanks hun vestingen en imposante legers deden geruchten de ronde over een geduchte vijand uit het gebied ten noorden van de Zwarte Zee.

De woeste krijgers, zowel mannen als vrouwen, kwamen te paard. Ze waren bekwaam met zwaard, boog en bijl. Maar het waren geen onbeschaafde barbaren. Hun kundige ambachtslieden waren befaamd vanwege hun gedetailleerde gouden snuisterijen. Ze maakten ook leren harnassen en ontwikkelden de recurveboog. Ze trainden arenden voor de jacht en oorlog. Sommigen geloven zelfs dat de Griekse verhalen over de amazones op hen gebaseerd zijn. Maar ze waren meer dan een legende of fabel. Ze waren de Rovers van Scythië.

De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten (OP) heeft, is de winnaar. Er zijn overwinningspunten te verdienen door  nederzettingen te overvallen, te plunderen en door missies te voltooien. Je zult strijders moeten inhuren, dieren moeten trainen en genoeg voorraden moeten inslaan. Het spel is afgelopen als er nog maar 2 plundervelden of 2 missies op het speelbord liggen."

Rovers van Scythïe

Verdant
"Verzamel meubilair, huisdieren en vooral veel planten om je huis helemaal groen in te richten. En het belangrijkste is de planten goed te verzorgen. Verdant is een puzzelspel ontworpen door Molly Johnson, Robert Melvin, Aaron Mesburne, Kevin Russ en Shawn Stankewitch. Een puzzelspel voor 1-5 spelers van 10 jaar en ouder."

Verdant

 

Pietje Precies
Een spel voor de kleintjes. "In Pietje Precies probeer je de afstand tussen 2 gaten op één bord te matchen met 2 gekleurde cirkels op het andere bord. Het spelverloop is eenvoudig: pak 2 borden en leg 1 bord met de voorkant naar boven zodat je 8 gekleurde cirkels ziet. Leg het tweede bord met het meetlint naar boven. Bepaal welke 2 gekleurde cirkels op het eerste bord even ver uit elkaar liggen als de twee gaten van het tweede bord. Er is altijd maar 1 oplossing en je mag alleen je ogen gebruiken om de afstanden tussen de cirkels te bekijken en te beoordelen."

Sjakie Speurneus
Voor de kleine bordspelers. "Jullie zijn een briljant team van onderzoekers en lossen elke zaak op. Sjakie Speurneus geeft de hints en de andere spelers moeten deze op de juiste manier interpreteren. Eenvoudige regels en pure spanning. Met een beetje oefening worden jullie echte meesterspeurneuzen!"

Endless Winter uitbreiding: Stroomafwaarts
"In Stroomafwaarts vaar je met een kano over de rivier, vang je vis en ontvang je punten voor herkenningspunten op het terreinbord. Endless Winter: Stroomafwaarts voegt een extra mogelijkheid toe aan het terreinbord. Verplaats je kano langs de rivier en ontvang tijdens de eclipsefase punten voor de meeste invloed op de terreintegels en de monding. Deze uitbreiding bevat ook een nieuwe diersoort en een nieuw type stamkaarten."

Endless Winter: Stroomafwaarts

 

Endless Winter uitbreiding: Grotschilderingen
"Met de uitbreiding Grotschilderingen wordt het element schilderen toegevoegd aan het spel. In de steentijd waren grotschilderingen een belangrijk onderdeel van het leven. Op deze manier wilde de oermens aan zijn nakomelingen achterlaten wat ze in die tijd deden. Ook in Endless Winter: Paleoamericans is het nu mogelijk om grotschilderingen te maken. De uitbreiding bevat vier grotschilderborden waarop spelers stippen kunnen verbinden met elkaar om krachtige beloningen te ontvangen."

Endless Winter : Grotschilderingen


Rattus: Big Box
De eerste release van 2023 van White Goblin Games. Vanaf maandag 9 januari verkrijgbaar! "

Het is het jaar 1347 en een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood heeft ons continent bereikt en na een aantal jaren is een groot deel van de bevolking in Europa en Noord-Afrika overleden. In Rattus vestigen de spelers zich in verschillende gebieden in Europa en Noord-Afrika, terwijl de pest zich blijft verspreiden.

Tijdens het spel krijgen de spelers hulp van de verschillende klassen uit de middeleeuwen. De boeren zorgen voor groei van de bevolking, de wijze monniken zorgen ervoor dat de ratten wegblijven, de rijke koopmannen vluchten wanneer de pest in de buurt komt, de oorlogsvoering van de ridders verspreidt de pest naar nieuwe gebieden, de heksen controleren de verspreiding met behulp van magie en hekserij, terwijl de koningen de plaag voorkomen door in versterkte paleizen te verblijven. De pest maakt echter geen onderscheid. Als de ratten komen, is niemand veilig. Wanneer de pestepidemie zich terugtrekt en het spel eindigt, wint de speler die zijn bevolking het best in leven heeft kunnen houden.

In Rattus Big Box speel je door het uitgebreide bord niet alleen in Europa, maar ook in Afrika. Daarnaast bevat Rattus Big Box de Pied Piper uitbreiding, de Africanus uitbreiding, de Academius uitbreiding en de splinternieuwe uitbreiding Guilds and Inns. Alsof dat allemaal niet genoeg is, bevat de Rattus Big Box ook nog een bonusmodule. Omdat alle uitbreidingen met elkaar kunnen worden gecombineerd, kan Rattus op eindeloos veel manieren worden gespeeld."

Rattus : Big Box

D-Spirts: Soul Snatchers
"D-Spirits is een nieuwe trading card game.

In tegenstelling tot veel andere kaartspellen is D-Spirits echter niet gebaseerd op geluk maar op skills. Gelukkig zorgen de eenvoudige spelregels ervoor dat het spel snel te leren en te spelen is voor jong en oud.

Er zijn vele soorten D-Spirits te verzamelen en de set introduceert ook varianten van D Spirits. Je kunt zeer zeldzame met gouden foiling vinden, of met afwijkende kleuren en abilities. Sommige D Spirits hebben zelfs meerdere variaties! De set bestaat uit meer dan 200 unieke kaarten met ondere andere de favorieten Nephil en Ga’U en sterke kaarten zoals Gorgoyle en Eurena. Verzamel ze allemaal!

Meer dan 200 nieuwe kaarten. Inclusief verschillende varianten. Je kunt superzeldzame D-Spirits in de boosters vinden met een gouden foiling, afwijkende kleuren of waarde aanpassingen! Sommige D-Spirits hebben zelfs meer dan 1 variant in de set.

Iedere boosterbox bevat: 24 boosters, 40 card sleeves en 1 game mat.?"

D-SPIRITS : Soul Snatchers BoosterBOX (ENG)

Starship Captains
"Welkom aan boord en gefeliciteerd met je promotie! Je ‘nieuwe’ ruimteschip is klaar om aan zijn eerste grote reis te beginnen. Je moet wel even wat roest weghalen, maar verder is je ruimtevaartuig prima. En de bemanning? Ze lijken misschien wat onervaren, maar vanaf nu is dit jouw team. Maak ons trots!

De sterren roepen…er staan je grote avonturen te wachten!

De spelers zijn pas gepromoveerde Starship Captains, die bevel hebben over hun eerste ruimteschip. Ze zijn zeer gedreven om zichzelf te bewijzen in een sterrenstelsel vol ruimtepiraten, oude androïden, artefacten en ze willen graag avonturen tussen de planeten beleven.

Dit spel voor 1 tot 4 spelers combineert engine building en action selection. Je stuurt een team aan van cadetten, vaandrigs, androïden en officieren – elk met verschillende speciale rollen en eigenschappen. Door medailles te verdienen, kun je je bemanning laten promoveren en trainen zodat ze nog effectiever worden. Daarnaast kun je je schip upgraden door middel van engine building.

Samen met je verbeterde bemanningsleden en je schip verken je een steeds veranderende sterrenstelsel vol gevaarlijke piraten en interplanetaire missies om je reputatie te versterken en beloningen te ontvangen.

Heb jij het in je om je bemanning goed op te leiden en de beste kapitein van het heelal te worden?"




Een mooie lijst. Welke release of releases komen er op jullie wishlist?

Geplaatst door Linnsane op 08-01-2023 16:55
Aantal keer bekeken: 3021

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (563 reacties) op 08-01-2023 22:29
( PM )
Vrees van bovenstaande niet gelijk één er op verlanglijst komt.
Het is wel een goede lijst met spellen die zeker de moeite waard lijken te zijn.

Maar voor mij staan nu vooraan:
HEAT: Pedal to the metal
Taveernen van de oude stad
My Island
Point City (Vervolg op Point Salad)

Rattus Big Box ziet er wel leuk uit en iets dat ik bij ons nog op tafel zou kunnen krijgen.
Maar merk dat onze kast zo groot is dat we nu keuze stres hebben soms

Binnen kort toch maar weer eens de bezem door de Kast.
(Daarbij met onszelf de afspraak gemaakt, het op een verjaardag of december lijst te zetten als wij het wensen

*Tenzij het een limited editie is die alleen binnen 48 uur verkrijgbaar is, uitgegeven door een Hamster**, die in een rad de Server draaiende houd waarop de website draait.

** Er zijn geen hamsters gewond geraakt tijdens maken van deze reactie)
Door Vanriel3000 (31 reacties) op 09-01-2023 00:22
( PM )
Burggraven en Starship Captains zal ik zeker gaan kopen. Wel een hele mooie lijst met gevarieerde spellen bij WGG.
Door Dutchyoda (258 reacties) op 09-01-2023 06:55
( PM )
Het gros heb ik al in het Engels liggen (of iig gespeeld). Maar ik ben benieuwd naar Claim Alliances. Deze keer dus niet 3 verschillende uitbeidingen maar slechts 1. Ik vermoed dat er daarmee grotere veranderingen komen.
Door Linnsane (672 reacties) op 09-01-2023 08:08
( PM )
Ik ben vooral nieuwsgierig naar Verdant. Zag al een kat op de cover staan.