Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 24 mei 2024


Hoi allemaal,


Wat gaat een week toch snel als je een dagje minder hebt. Ik bedoel dan de werkweek, want ik heb lekker kunnen rusten tijdens Pinksteren. De vrijdag kwam daardoor wel erg snel, maar hier is dan alsnog mijn top vijf.

Rebirth: Limited Edition (link)

Uitgever: Mighty Boards
Designer: Reiner Knizia
Artwork: Anna “Mikado”Przybylska, Kate “Vesner” Redesiuk
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 45,-
Eindigt op: 12 juni 2024
Verwachte levering: december 2024

Rebirth

In het oude Schotland probeer je met jouw clan het land te herbouwen. Je strijdt tegen de andere leiders om het strategisch bezit van het land door kastelen te plaatsen. Je plaatst tegels op locaties met hetzelfde of juist geen icoon. Welk icoon het is, bepaalt hoe je er punten mee kan verdienen.
Mighty Boards heeft al een aantal mooie titels uitgebracht, zoals Petrichor en Hamlet. Rebirth ziet er ook weer prima uit. Je zult tactisch moeten nadenken over waar je je tegeltjes plaatst, maar je zal soms ook geluk moeten hebben met de tegel die je trekt. Je kan je niet vol op één tactiek gooien, want daarvan zal je steeds minder tegels hebben om te trekken.

How To Save A World (link)

Uitgever: Burnt Island Games
Designer: Yuval Grinspun
Artwork: Fahed Alrajil
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 48,-
Eindigt op: 13 juni 2024
Verwachte levering: juni 2025

How To Save A World

De wereld lijkt verloren. Een gigantische asteroïde komt recht op de aarde af. Er zijn drie manieren om de wereld te redden. Gebruik lasers om de asteroïde kapot te schieten, bouw een schild om het traject van de vliegende rots te veranderen, of verlaat de planeet en ga op een nabijgelegen maan wonen. Welke oplossing de juiste is, moet blijken tijdens het spel. Samen met anderen zul je je moeten inzetten voor deze oplossingen. Toch zal slechts één uitkomst de daadwerkelijke oplossing zijn. Degene die daar het meest aan bij heeft gedragen, zal veel eindpunten verdienen. Je hoeft niet per se het meeste van die eindpunten te verdienen, als je maar genoeg verdient tijdens het spel.
Semi-coop spellen vereisen een unieke balans. De noodzaak om samen te werken moet er zijn. Maar je zult ook moeten opletten waar je tegen het eind van het spel de meeste punten kunt scoren voor jezelf. Ik heb het gevoel dat How To Save A World deze balans prima in orde heeft. Je scoort ook punten tijdens het spel, waardoor niet alles afhangt van die eindscore.

Ironwood (link)

Uitgever: Mindclash Games
Designers: Maël Brunet, Julien Chaput
Artwork: Villõ Farkas, Qistina Khalidah
Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: € 42,-
Eindigt op: 5 juni 2024
Verwachte levering: september 2024

Ironwood

Ironwood is een duellerend kaartspel. Jij neemt het op tegen de ander. Je speelt met het ijzer van de Ironclad en hebt allerlei machines tot je beschikking, of je bent meer van het hout van de Woodwalkers, welke magie en geesten tot hun beschikking hebben. Het contrast tussen de twee kan niet groter zijn. Welke partij wint? Dat hangt af van jouw tactiek.
Ik speel de laatste tijd niet veel een-tegen-een spellen. Dat is eigenlijk best wel jammer, want we zijn hier juist met twee. Ironwood lijkt mij een mooi spel dat niet superkort is zoals veel van de duelspellen, maar ook niet weer een hele avond nodig heeft. Nu nog mijn zoon overtuigen dat hij het eens met mij moet spelen.

Stupor Mundi (link)

Uitgever: Quined Games
Designer: Nestore Mangone
Artwork: Maciej Janik
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 59,-
Eindigt op: 7 juni 2024
Verwachte levering: januari 2025

StuporMundi

Jij bent een leenman van keizer Frederick II, ook wel Stupor Mundi genoemd. Je bouwt je eigen kasteel aan de Middellandse Zee. Jouw acties kunnen invloed hebben op de bevelschriften van de keizer. Blijf jij de keizer trouw of ga je voor onafhankelijkheid. Hoe dan ook, je zult bondgenootschappen moeten afsluiten op het juiste moment.
Ik vind de doos echt lelijk. Het artwork past bij het tijdperk van het spel, maar het is simpelweg niet mijn ding. Het spel zelf intrigeert mij wel. Het idee van samen sterk, of juist alleen tegen de rest, is erg interessant. Vooral wanneer je moet wisselen van tactiek. In hoeverre gebruik je de ander, en hebben ze dat wel door? Dit is geen spel waarin je de anderen kan vertrouwen.

Escape The Rat Race (link)

Uitgever: Treesap Games
Designers: Alex Peake, Dominique Symons
Artwork: Niels Glenhammer
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 24,-
Eindigt op: 20 juni 2024
Verwachte levering: december 2024

Rat Race

In deze wereld draait het allemaal om geld. Ga jij voor het snelle geld en misschien een vroeg pensioen, of bouw je rustig je fortuin op en ga je voor meer zekerheid. Dat is het idee  in Rat Race. Je moet ervaring opdoen in je 20+, 30+, 40+ en 50+ jaren. Degene die als eerste drie ervaring heeft per leeftijdsgroep, wint het spel. Ervaringen kosten geld, maar kunnen ook helpen met inkomen. Zorg dus dat je niet te snel door je geld heen bent. Natuurlijk kan je ook kaarten spelen die effect hebben op de anderen.
Hoe je met je geld omgaat is een van de belangrijkste lessen die wij als mensen leren. Ook in spellen is geld vaak een belangrijke factor. Zelfs in Monopoly heb je altijd nog de keuze van wanneer en hoeveel je gaat bouwen. In Rat Race draait het dus ook om geld. Dit maakt het spel erg herkenbaar, maar het blijft een spel. Een erg snel spel, wat zorgt dat je meerdere potjes op een avond kan spelen.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 27-05-2024
Aantal keer bekeken: 1439

Reacties

Door PBJ85 (205 reacties) op 27-05-2024 08:00
( PM )
Ik zag afgelopen zaterdag op instagram Rebirth: Limited Edition voorbij komen. gelijk mn interesse ziet er weer goed uit wat Reiner dit keer weer heeft bedacht!

maar Ironwood ziet er ook super tof uit.
Nog nooit een kickstarter gedaan maar als we zo door gaan gaat er toch een keer van komen ;-)
Door 12th-player (17 reacties) op 27-05-2024 13:44
( PM )
Ik heb exact hetzelfde.
Rebirth en Ironclad zijn erg interessant.

Het ding met kickstarters is altijd dat ik toch te erg verleid wordt om de dure versie te kopen. Maar die heb ik dus helemaal niet nodig.
De genoemde kickstarters zijn juist heel aantrekkelijk. Geen mogelijkheid tot verleiding. En het gratis ophalen op Essen zorgt eindelijk voor daadwerkelijk een goedkoper spel.
Het feit dat er op US starters altijd BTW en 20 euro verzendkosten bij komt, maakt het dat je beter kan wachten...
Als dit soort kickstarters als Rebirth de norm wordt, dan wordt het ineens een stuk leuker.
Door Anne1407 (25 reacties) op 27-05-2024 14:56
( PM )
Quote:
En het gratis ophalen op Essen zorgt eindelijk voor daadwerkelijk een goedkoper spel.

Welke KS's kunnen in Essen afgehaald worden? De verzendkosten en BTW houden ons namelijk ook vaak tegen.
Door PBJ85 (205 reacties) op 27-05-2024 15:29
( PM )
Quote:
[..]


Welke KS's kunnen in Essen afgehaald worden? De verzendkosten en BTW houden ons namelijk ook vaak tegen.

in dit geval: Rebirth: Limited Edition
Door 12th-player (17 reacties) op 27-05-2024 17:25
( PM )
Ironwood ook.