OPROEP! Hoe denkt jouw partner over bordspellen?

Afgelopen week gooide de Budgetspelenredactie foto’s van haar SPIEL Essen-aankopen online. Het leidde tot opmerkelijke reacties:

Ik laat deze foto's altijd graag aan mijn vrouw zien. Dan valt mijn stapeltje wel mee.


Ik heb deze foto's ook laten zien aan m'n vriendin (…), waarna ze zei: "Als jij hier ooit naartoe gaat (ik wil graag volgend jaar), mag je dus echt niet zoveel meenemen.


Hier zou dat ook nooit in huis komen, maar eerlijk gezegd is dat maar goed ook.


Partners die de hobby versperren? Wie zijn ze? Waarom doen ze dat? Zijn het alleen vrouwen of komt het ook onder mannen voor? Ligt het aan hen of moeten we bij onszelf te rade gaan (Boardgamers Anonymous…?). Wij zijn geboeid! Redactieleden Anna en Elin trekken hun detectivejassen aan en gaan op onderzoek uit.

Oproep (1)!
Voor een diepgravend onderzoeksartikel zoeken Anna en Elin een bevlogen bordspeler, wiens partner Niets Met Bordspellen Heeft. Het stel dat durft, wordt door onze razende reporters persoonlijk opgezocht en geïnterviewd. Daarbij spreken we graag zowel jou als je onverschillige partner. Stuur ons een berichtje (aan CandyShine/Anna of Miss Steiner/Elin) via deze site.

Oproep (2)!
Ook als je niet per se twee redactieleden op je stoep wilt, maar wel wat te melden hebt: stuur een berichtje of laat hieronder een reactie achter! Heeft jouw partner ook niets met bordspellen? Of ben je juist samen ‘into’ de hobby? Heb jij je partner dan moeten overtuigen? Of moest jij juist zelf overtuigd worden? Wij zijn benieuwd!

Geplaatst door Miss Steiner op 03-11-2018 11:43
Aantal keer bekeken: 870

Reacties

Door Robbus (60 reacties) op 03-11-2018 19:10
( PM )
Ze vind het leuk om spelletjes te spelen samen, maar dan wel de simpelere spellen. Gelukkig vind ik die ook heel erg leuk. Nieuwe spellen leren vindt ze niet zo leuk en ze vindt het minder leuk dat ik (volgens haar) te veel geld uitgeef aan spellen. Ik deel die mening uiteraard niet

Ticket to Ride, Pandemic, Dobbelbonanza, Qwixx en Ganz Schön Clever zijn onze favorieten.
Door Flentrop (451 reacties) op 03-11-2018 19:38
( PM )
Vrouwen die de hobby versperren? Kan ook zo met mannen zijn. Ik denk daarom dat je ‘vrouwen’ moet veranderen naar partner.
Door Fantasyfreak (973 reacties) op 03-11-2018 20:21
( PM )
Quote:
Vrouwen die de hobby versperren? Kan ook zo met mannen zijn. Ik denk daarom dat je ‘vrouwen’ moet veranderen naar partner.


"Hoe denkt jouw partner over bordspellen"
"Zijn het alleen vrouwen of komt het ook onder mannen voor? "
"wiens partner Niets Met Bordspellen Heeft. "

Nouja en ga zo maar door. Staat in het stukje dus genoeg dat het niet alleen over vrouwen gaat. :)
Door Flentrop (451 reacties) op 03-11-2018 22:37
( PM )
Uiteindelijk ja..
Door Carientje (554 reacties) op 04-11-2018 07:35
( PM )
Mijn partner is er inmiddels langzaam ingegroeid en speelt graag een spelletje mee.

Maar ongeacht welke hobby het is, heb wederzijds respect voor elkaar!!!!
Omdat de een van bordspellen houd en de andere van bijvoorbeeld voetbal of iets anders verzamelt, wil niet zeggen dat je elkaars hobby moet afkeuren of juist volledig in mee moet gaan.

Wij kunnen de reacties ons niet voorstellen omdat het onze hobby is, maar ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen wat er leuk is aan postzegels verzamelen of theezakjes (om maar wat te noemen) Maar laten we elkaar voor lekker in waarde laten en begrip hebben voor elkaars passie en hobby en nieuwe werelden op deze manier ontdekken.
Door Crazymax (71 reacties) op 04-11-2018 09:27
( PM )
Wij spelen niet zo heel vaak bordspellen maar af en toe hebben we van die periodes dat we dat wel veel doen (oa als er schoonfamilie komt logeren). We vinden het in elk geval allebei leuk.
Door Swizard (35 reacties) op 04-11-2018 17:07
( PM )
Ik deel hier flentrops mening, de insteek van dit artikel is slecht (zelfs al zijn de bedoelingen dat niet perse)
Door Miss Steiner (17 reacties) op 04-11-2018 18:32
( PM )
Quote:
Vrouwen die de hobby versperren? Kan ook zo met mannen zijn. Ik denk daarom dat je ‘vrouwen’ moet veranderen naar partner.


Ha, daar heb ik over na zitten denken, ja. Ik ben zelf een vrouw, Anna ook, en wij vinden natuurlijk helemaal niet dat vrouwen 'tegen' de hobby zijn. We zijn dat zelf tenslotte verre van. Wel moest ik eerst overtuigd worden (maar dat heb ik al wel in het artikel .Spel(l)en met je partner verteld).

We horen alleen wel vaak van mannen die dat over hun vrouwen zeggen. En niet zo van vrouwen die dat over hun mannen zeggen. En 'partner' vind ik een akelig woord, dat ik het liefst zo min mogelijk in een tekst gebruik.

Quote:
Ik deel hier flentrops mening, de insteek van dit artikel is slecht (zelfs al zijn de bedoelingen dat niet perse)


Wow! Slecht. Dat is wel wat anders dan Flentrop zegt. Vanwaar 'slecht', Swizard? Ben wel benieuwd wat je er precies in leest. Kun je dat uitleggen?
Door Egg citizen (687 reacties) op 04-11-2018 18:45
( PM )
Vind het een goed artikel hoor. Sprekend wel dat de mensen die er last van hebben mannen zijn, terwijl het artikel zelfs door een vrouw geschreven is
Door Flentrop (451 reacties) op 04-11-2018 19:22
( PM )
Ik vind het een goed artikel maar stereotypisch. Partner of wederhelft is diverser
Door Miss Steiner (17 reacties) op 04-11-2018 20:19
( PM )
Quote:
Ik vind het een goed artikel maar stereotypisch. Partner of wederhelft is diverser


Wederhelft - goeie :-D
Door CandyShine (626 reacties) op 04-11-2018 21:40
( PM )
Quote:
Ik vind het een goed artikel maar stereotypisch. Partner of wederhelft is diverser


Ik denk iig vanuit mijzelf sprekend dat ik het ook juist leuk vond om de dames is aan het woord te laten! Al die lieve, leuke dames die een partner hebben die van spelletjes houden. De hobby is nou eenmaal 80-20 en dan ben ik als dame juist is benieuwd wat de partners van die 80% ervan vinden. Betekent uiteraard niet dat er geen supertoffe chicks (zoals ik en Carina muahahaha) zijn die het tegendeel zijn en hun mannen erin getrokken hebben. Dus dan ben ik als schrijver juist is benieuwd naar het verhaal achter bovenstaande genoemde reacties van de forumleden. We passen uiteraard met liefde de bewoordingen aan zodat iedereen zich geincludeerd voelt :) En laten we nu we het er toch over hebben er eens bij stil staan dat wij als website gewoon momenteel drie (!) vrouwelijke redactieleden hebben. Iets waar andere websites (bordspelmania bijv) een puntje aan kunnen zuigen en ik behoorlijk trots op ben!
Door Swizard (35 reacties) op 04-11-2018 21:49
( PM )
Het leest nu als; het is een vrouwen probleem, maar misschien ook een mannen probleem. Lijkt mij alsnog een aardige aanname. Had ook neutraal aangekaart kunnen worden (zoals genoemd, partner of wederhelft). Naja geen groot probleem, maar voor in het vervolg.
Door Yorn (113 reacties) op 04-11-2018 22:45
( PM )
Quote:
Ik vind het een goed artikel maar stereotypisch. Partner of wederhelft is diverser


Er wordt imo te veel gemaakt van deze situatie, helemaal aangezien zowel mannen als vrouwen ook in het verhaal specifiek worden aangehaald. De enige reden dat er 'vrouwen' staat om mee te beginnen is omdat deze situatie het meeste werd genoemd onder een eerder artikel waar aan hierboven wordt gerefereerd. Vervolgens wordt de vraag gesteld of het zowel bij mannen als vrouwen plaatsvindt aangezien de vrouwen zich daar niet hadden laten horen.
Lijkt me allemaal redelijk gender/ Meepleneutraal.

Anyway, back on topic.
Door Skull_kid (1543 reacties) op 05-11-2018 09:42
Rol: Forum Moderator
( PM )
In mijn geval is het puur omdat we geen plek hebben. We wonen op 64m2, ik heb een 2*4 Kallax en net over een halve 40cm Billy met bordspellen. Daar kan gewoon niets meer bij, want er is geen plek voor extra kasten (tenzij we dingen aan de muur willen hangen, maar dan krijg je zo'n "zware" muren).

Dus in mijn geval (quote 2 in het nieuwsbericht) zegt m'n vriendin het puur en alleen omdat er geen plek is Als ik een eigen bordspelkamer had ofzo, zou het haar geen drol kunnen schelen. Ze zou het zonde van m'n geld vinden, want ik heb al zoveel spellen, maar dat is mijn eigen keuze

We spelen overigens wel bordspellen samen. Voornamelijk lichte spellen à la Pandemic, Qwixx, Qwinto en van die escape-spellen, met heel af en toe een wat zwaarder spel op het niveau van Clans of Caledonia.

Ik heb trouwens op BGG vaak genoeg vrouwen zien posten in topics, waar de man geen bordspellen speelt en de man ook "nee" zegt tegen meer spellen.
Echter komt het volgens mij in vele gevallen aan op ruimte, niet zozeer omdat de wederhelft tegen de hobby is. Spellen nemen nu eenmaal veel ruimte in, daar is helaas niets aan te doen. (uitzonderingen daargelaten)
Door Fantasyfreak (973 reacties) op 05-11-2018 20:19
( PM )
Tja hier zijn we er tegelijk weer mee begonnen. Gewoon het Betoverde Doolhof uit nostalgische redenen gekocht en we kregen allebei zin in meer.

We zoeken ook gewoon samen naar spellen. Of ik zoek een hele lijst en laat dan alles zien. Ook staan hier iedere dag wel video's van GameNight op de tv aan die we samen kijken (of het staat op de achtergrond aan) en zo zien we ook weer nieuwe dingen.

Het grootste probleem wat we hier hebben is inderdaad ruimte net als bij Skull. 1 gedeelte van een Ikea boekenkast staat vol met spellen (en de rest voor boeken ) en we hebben zo'n 2*2 kallax onder de tv waar 2 vakken vol staan met spellen en 1 voor de PS4. In het laatste vak staan wel wat losse spellen maar daar is nog wel wat ruimte. Daarna wordt het even kijken waar we het moeten laten :')

Maar problemen hebben we er hier verder niet mee.
Door Juggerhest (34 reacties) op 06-11-2018 15:53
( PM )
Mijn vrouw HAAT bordspellen.. Ik heb er inmiddels 50+...
Om de en of andere reden blijf ik ze kopen (verslaafd). Ik speel veel met collega's/vrienden en zij weigert om een keer mee te doen.
Wij hebben inmiddels twee kinderen (5 en 0) en de oudste doet steeds vaker mee, of alleen met mij. Heel HEEL af en toe wil mamma dan ook weleens meedoen, maar in principe gewoon niet. Ik probeer dan uit te leggen dat er meer spellen zijn als (het vreselijke) monopoly, of risk of mens erger je niet. Het enige reply wat ik dan krijg is: " ja dat weet ik,
want de hele zolder staat vol!!" Ik heb ook een Ps4 en dat is uiteraard ook niet aan haar besteed...:) We vinden elkaar verder wel lief hoor :)
Door GeorginaK (66 reacties) op 06-11-2018 17:53
( PM )
Ik zie idd wel vaker mannen die klagen (als 'grapje') dat ze van hun vrouw moeten minderen, of aankopen verbergen. Andersom zie ik dat veel minder.
Ik ben bij ons thuis de spellenliefhebber, manlief geeft er helaas weinig om. Met vrienden erbij wil ie nog wel es aanschuiven.
Maar hij zal nooit zeggen dat ik minder moet kopen (hij kijkt wel uit ).

Misschien maakt het verschil of er maar een of meerdere kostwinners zijn...?