Dicks Starter Kick voor 28 februari 2019


Hoi allemaal,

Wat gaat het jaar snel. Februari loopt vandaag alweer ten einde. De afgelopen dagen was het weer schitterend, maar toch was ik voor jullie druk op zoek op kickstarter. Er is genoeg om uit te kiezen, en dit zijn de vijf die mij het meest aanspraken.

The Pursuit of Happiness: Experiences (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $26 (ca. €23,-)
Verzendkosten: $10 (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 maart 2019
Verwachte levering: december 2019 (ophalen tijdens Essen Spiel mogelijk)Omschrijving: Dit is de nieuwste uitbreiding voor The Pursuit of Happiness. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verdienen. Je kan tijdens je beurt voor verschillende acties kiezen. Sommige geven je verschillende valuta: kennis, creativiteit, invloed en geld. Deze valuta kun je aan verschillende projecten en relaties uitgeven. Als je een actie kiest die je al eerder hebt gekozen, dan krijg je stress. Als je te veel stress krijgt, kan je in latere beurten minder doen of zelfs sterven. Degene met de meeste punten aan het eind van het leven, wint.
De Experiences uitbreiding geeft meer projecten en relaties, maar ook de mogelijkheid om te dromen en kinderen te krijgen.

Mijn mening: The Pursuit of Happiness staat al een tijdje op mijn lijstje van spellen die ik zeker eens wil proberen. De YouTube-speelsessies die ik heb gezien waren erg vermakelijk. Vooral als je terugkijkt naar het leven dat je hebt opgebouwd, kan je hier een leuk verhaal van maken. Er is ook een pledgelevel voor het basisspel met de uitbreiding(en) en ik overweeg zeker om die te nemen.

Consumption: Food and Choices (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $48,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 maart 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: In Consumption probeer je je lichaam gezond te houden. Je koopt je eten, kookt en/of traint. Tussen rondes schuif je voedsel uit je keuken een vak opzij en uiteindelijk in de afvalbak als het niet goed meer is. Voltooide maaltijden en trainingen geven je punten. Voedsel dat je nog in je keuken hebt, kosten je punten. Voedsel in de afvalbak kost nog meer. Het is dus van belang dat je een goede balans vindt tussen het eten dat je koopt en de maaltijden die je klaar wilt maken. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: Het thema sprak me meteen aan. In plaats van dat je, zoals in veel spellen, je werkers moet voeden, draait het nu om jou. Zeker een spel om in de gaten te houden.

Coloma (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $54,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 maart 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: Coloma is de stad waar de Gold Rush ontstaan is. Jij bent een goudzoeker en probeert zo rijk mogelijk te worden. Dit doe je door tegelijk met andere spelers te kiezen voor een actie. Maar als meerdere spelers dezelfde actie kiezen, dan is de secundaire actie die daar bij hoort, niet beschikbaar. Vervolgens voer je je acties uit. Je bouwt aan je bedrijven, vergaart grondstoffen en plaatst schutters. Dit levert allemaal punten op. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: Dit spel sprak mij vooral aan door de manier waarop je tegelijk kiest welke actie je wilt gaan doen en de beperkingen die het met zich mee kan brengen. Dit zorgt dat het spel sneller speelt, maar toch genoeg geeft om over na te denken.

Tiny Epic Tactics (link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: CHF 39,- (ca. €34,-)
Verzendkosten: CHF 9,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 maart 2019
Verwachte levering:  september 2019Omschrijving: Vecht met je team tegen andere spelers in een 3D-arena. Elke beurt heb je drie acties om uit te voeren, voornamelijk verplaatsen en vechten. Blijf je langer in een bepaald gebied, dan verzamel je punten. Degene met de meeste punten wint. Als je solo of samen speelt, dan neem je het op tegen allerlei monsters. Je gaat de bergen juist in om schatten te verzamelen.

Mijn mening: OK, ik geef toe. Het 3D-speelbord is een gimmick, maar wel een leuke. Ik vind de Tiny Epic series over het algemeen wel leuk. Ik ben ook vol gegaan voor dit spel.

Chocolate Factory (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £45,- (ca. €52,-)
Verzendkosten: £5,- (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 maart 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Word de meeste succesvolle chocoladefabriek. Aan het begin kies je omstebeurt de werkers en machines voor je fabriek. Deze plaats je vervolgens in je fabriek. Terwijl je kisten over de lopende band gaan, probeer jij van een cacaoboon een rijk chocoladeproduct te maken. Dit doe je door machines te activeren. Probeer zo bestellingen te vervullen en punten te verzamelen. Degene met de meeste punten aan het eind wint.

Mijn mening: De lopende band trok mij naar dit spel. OK, ik hou ook van chocolade, maar het gaat mij vooral om de lopende band. Want terwijl je kisten doorschuiven, bepaalt dit ook welke machines invloed hebben op je chocolade. Dit bepaalt dus welke bestellingen je kan vervullen. Die puzzel oplossen lijkt mij geweldig.

Snelvuur


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn nog een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Winterborne: Word de machtigste stam in het koude Noorwegen. (link)
That’s a Wrap: Probeer het te maken in filmindustrie. (link)
Waste Knights: Overleef in een postapocalyptisch Australië. (link)
Alone: Tweede uitgave van Alone waarin slechts één held het op neemt tegen meerdere slechteriken. (link)
Aftershock: San Francisco and Venice: Groei de populatie in een door aardbevingen verwoeste stad. (link)

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten. Tot over twee weken.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 28-02-2019 21:58
Aantal keer bekeken: 946

Reacties

Door Nona (65 reacties) op 28-02-2019 22:22
( PM )
Zoveel liefde voor The Pursuit of Happiness. Thematisch, worker placement, ik zeg altijd Sims meets Levensweg en dan als goed bordspel. Zeker een aanrader als je die nog niet in huis hebt! En oh ja, met solo mode
Door Carientje (539 reacties) op 01-03-2019 09:40
( PM )
Ik ga voor Coloma! Final Frontier Games is een vrij nieuwe uitgever, maar vanaf hun eerste Kickstarter een (Cavern Tavern) een fan. Kwalitatief hoogwaarde spellen, prachtige art, ontzettend leuk om te spelen en super service bij vragen of problemen.
Door Skull_kid (1516 reacties) op 01-03-2019 11:11
Rol: Forum Moderator
( PM )
Consumption klinkt leuk, maar ik speel bordspellen voornamelijk om iets anders te spelen dan het dagelijkse leven, haha!