Dicks Starter Kick voor 14 maart 2019


Hoi allemaal,

Wat waren de afgelopen twee weken een gekkenhuis. Er zijn zoveel goede kickstarter campagnes uitgekomen, dat ik dit artikel pas op het laatste moment af heb gekregen. Ik kon gewoon niet kiezen welke spellen ik wat uitgebreider wilde behandelen en welke in de snelvuursectie gingen. Uiteindelijk heb ik mijn keuzes kunnen maken en hier zijn ze dan:

Blitzkrieg! (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: £20 (ca. €23,-)
Verzendkosten: £7,50 (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 maart 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Blitzkrieg! is een oorlogssimulatie. Elk beurt trek je je eenheden uit een zak. Deze plaats je in regio’s om daar overwicht te krijgen. Je eenheden kunnen alleen niet overal geplaatst worden: schepen kunnen niet op het land en tanks niet op het water. Je verdient punten door een rij te winnen of een regio volledig naar je hand te zetten. Degene die als eerste 25 punten heeft, wint. Als je geen eenheden meer kunt plaatsen, dan verlies je ook automatisch.

Mijn mening: Een 20 minuten oorlogsspel? Ja graag! Oorlogsspellen kunnen makkelijk in de uren lopen en ik heb niet altijd zoveel tijd vrij. Als ik dan toch het gevoel van een oorlogsspel wil, is dit een geweldig alternatief.

Key Market II (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: £45,- (ca. €53,-)
Verzendkosten: £13,- (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 april 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Key Market II is een heruitgave van Key Market (duh!). Het spel speelt in acht seizoenen. Elk seizoen bepaalt welke acties je kan doen door je werkers te plaatsen. Het doel is om door slim te handelen het meeste geld te verdienen. Wie aan het eind het meeste geld heeft verdiend, is dan ook de winnaar.

Mijn mening: Ik vind de Key-spellen over het algemeen erg leuk om te spelen. Er zit altijd wel iets unieks in, dat het spel net even anders maakt dan ik gewend ben. Toen Key Market uitkwam, heb ik het gemist. Dat kan ik nu goed maken.

Roland Wright (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $24,- (ca. €21,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 29 maart 2019
Verwachte levering: januari 2020Omschrijving: Roland Wright is een Roll & Write spel waarin je probeert een spelontwerpwedstrijd te winnen. Elke ronde worden er gekleurde dobbelstenen gerold. De kleuren die getoond worden, mag je dan in je spelbord invullen. Zo probeer je patronen te maken en die patronen leveren je punten op. Om niet geheel afhankelijk te zijn van de kleuren, kan je een reeds ingevulde kleur uitvegen om de speciale actie van die kleur te gebruiken. Heb je aan het eind de meeste punten, dan ben jij de winnaar.

Mijn mening: De woordspeling is in de titel vind ik leuk. Het thema is er wel wat opgeplakt, maar toch lijkt me dit een grappig spel. Het gebruik van kleuren in plaats van getallen en/of symbolen is ook iets nieuws. Zeker als je die kleuren weer kan uitvegen. Hierdoor kan je én de patronen beter namaken én nog eens de speciale krachten gebruiken. Zeker een roll & write om in de gaten te houden

Paladins of the West Kingdom (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: NZ$78,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: Bij de pledge inbegrepen NZ$8,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 maart 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: Paladins of the West Kingdom is het tweede deel in de West Kingdom-trilogie (na Architects of the West Kingdom). In Paladins plaats je werkers om je stad te verdedigen. Dit kan onder andere door muren te bouwen en er monniken op uit te sturen. Ook kan je hulp krijgen van Paladins. Deze Paladins zijn ieders uniek. Ze geven bepaalde type werkers, versterken de mogelijk om punten te halen en werken goed samen met één van de locaties waar je je werkers kan plaatsen. Uiteindelijk probeer je het meeste geloof, de meeste kracht of de meeste invloed te hebben voor punten.

Mijn mening: Ik heb erg genoten van Architects en kijk zeker uit naar Paladins. Waar de North Sea-trilogie (van dezelfde uitgever) alleen een sterk tweede deel heeft (Raiders of the North Sea), heb ik er vertrouwen in dat dit nu niet het geval is. Hoewel het wel bekend is gemaakt dat dit een trilogie gaat worden, is er nog niks bekend over het derde deel.

Age of Steam (link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $57,- (ca. €59,-)
Verzendkosten:$23,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 maart 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Dit is een heruitgave van Age of Steam, een spel dat al een tijd niet beschikbaar was. In Age of Steam bouw je routes om goederen te bezorgen. Verder breid je het vermogen van je trein uit, zodat je langs meerdere stations kan. Dit alles moet op een beperkt budget. Bezorgde goederen leveren punten op, maar moet je daarvoor een traject van een andere speler gebruiken, dan krijgt die een deel van je punten. Wederom is degene met de meeste punten aan het eind de winnaar.

Mijn mening: Age of Steam stond al jaren op mijn verlanglijstje. Toen deze heruitgave met grafisch ontwerp van Ian O’Toole bekend gemaakt werd, prong ik een gat in de lucht. Voor mij was het een no-brainer, die ik meteen heb gebacked.

Glen More II: Chronicles (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €59,-
Verzendkosten: €10,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 april 2019
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: In dit vervolg op Glen More bouw je wederom een dorp in de Schotse Hooglanden. De speler die achteraan staat is aan de beurt en mag zelf bepalen hoe ver die vooruitgaat. Dan koopt die het gebouw (let dus wel op dat je er geld voor hebt) en legt deze aan. Dit activeert de gebouwen er omheen, wat weer zorgt voor productie van diverse goederen en daarmee punten voor het einde van het spel. Nieuw zijn de acht Chronicles, die een nieuwe manier van spelen aan het spel toevoegen. De eerste voegt bijvoorbeeld een bootrace toe. Hiermee scoor je vijftien punten als je wint, maar voor iedereen valt er wat te halen voor elk kasteel dat je onderweg passeert.

Mijn mening: Glen More is een schitterend spel. Het vergroten van de herspeelbaarheid door middel van de Chronicles maakt deze kickstarter alleen maar extra aantrekkelijk.

Root: The Underworld (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $50,- (ca. €44,-)
Verzendkosten:$15,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 april 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: Root was vorig jaar een grote hit. In dit spel strijd je om invloed in een bosrijk gebied. Elke factie heeft een unieke speelstijl, maar uiteindelijk is het de bedoeling om als eerste 30 punten te verdienen. The Underworld brengt twee nieuwe facties. De eerste factie is de mollen. Deze kunnen zich onder de grond bewegen en komen in grote aantallen. De andere factie is de raven. Dit zijn spionnen die andere spelers moeten beïnvloeden. Verder zijn er ook twee nieuwe kaarten om op te vechten. De eerste is de berg, waarbij je vecht over de controle van de smalle bergpaden. De andere is het meer. Hier vecht je om heen en zorgt dat je niet dwars over het bord kan.

Mijn mening: Ik heb Root met veel plezier gespeeld. Ik moet nog wel de eerste uitbreiding (The Riverfolk) proberen, maar wat mij betreft is meer Root altijd goed.

Snelvuur


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn nog een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Summit: Team expansion: Klim als team naar de top met deze uitbreiding. (link)
Throw Throw Burrito: Grappig spel waarin je zachte burrito’s naar elkaar mag gooien. (link)
Graphic Novel Adventures season 2: Kies je eigen avontuur in stripvorm. (link)
Thrive: Een tactisch spel waarbij de mogelijkheden van je speelstukken na elke beurt veranderen. (link)
Legends of Novus: Ga op avontuur op het eiland Novus. (link)
The Silver River: Een strategisch spel in de Melkweg. (link)
Valeria: Card Kingdoms - Crimson Seas: De nieuwste uitbreiding voor Valeria: Card Kingdoms. (link)
High Rise: Word een wolkenkrabber magnaat. (link)
Iwari: Ga op reis en verspreid je volk over allerlei gebieden. (link)

Zit er iets voor jou tussen? Heb ik toch wat bomen niet gezien in het Kickstarter bos? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 14-03-2019 22:15
Aantal keer bekeken: 678

Reacties

Door StanTem (147 reacties) op 15-03-2019 08:59
( PM )
Waar de North Sea-trilogie (van dezelfde uitgever) alleen een sterk eerste deel heeft (Raiders of the North Sea)

Dat klopt niet.

Raiders is de tweede game uit de trilogie.

Elk spel uit de vorige trilogie heeft minstens 1 uitbreiding die het spel beter maakt. Ben benieuwd of dat voor de nieuwe reeks ook zo gaat zijn.
Door Dutchyoda (69 reacties) op 15-03-2019 09:37
( PM )
Quote:
Raiders is de tweede game uit de trilogie

Ok, aangepast. Bedankt.
Door Skull_kid (1564 reacties) op 15-03-2019 10:19
Rol: Forum Moderator
( PM )
Age of Steam is het eerste Kickstarter-spel in tijden dat mijn interesse wekt, dus die ga ik even wat beter bekijken!
Door Nona (65 reacties) op 15-03-2019 17:31
( PM )
Voor wie Roland Wright bekijkt, je kunt daar ook Pack O Game Set 2 meebestellen, is echt een aanrader!
Door Mmaxrebo (1 reacties) op 19-03-2019 18:59
( PM )
De volgende 2 games trokken mijn aandacht:

Copenhagen: Een beetje een mix van ticket to ride en tetris. (link)
Planetoid: Verzamel resources van een planetoid en wordt de beste space miner. (link)
Door PepperPoker (44 reacties) op 21-03-2019 07:08
( PM )
Geweldig deze Kickstarter kicks elke maand. Age ofSteam en Iwari in overweging. Root klinkt ook geinig, maar heb het originele niet & de prijs voor de set is gelijk zo hoog