Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 5 juli 2019


Hoi allemaal,

De eerste helft van 2019 zit er alweer op. De zomervakantie komt er aan. En er is een flinke horde aan kickstartercampagnes om je (vakantie-)geld aan te besteden. Deze week geen snelvuur. Ik kon niet kiezen welke nu, wel of niet, een uitgebreide uitleg moesten krijgen. Dus hier zijn de tien campagnes die mij deze keer het meeste opvielen.

Darwinauts (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk.
Eindigt op: 15 juli 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: Het is gelukt. We hebben een portaal geopend naar een nieuwe wereld. Het is aan jou om deze wereld te bezoeken en een verslag te maken van alle dieren die daar huizen. Maar pas op, want het portaal is nog wel instabiel, dus ga op tijd terug. Je legt tegels aan om het verkende gebied te vergroten. Je krijgt grondstoffen uit bepaalde gebieden en die grondstoffen staan voor bepaalde diersoorten. Verzamel jij de meeste gegevens voordat de eindtegel getrokken wordt en het portaal sluit?

Mijn mening: Een tegel-leg-spel komt bij mij altijd wel op tafel. En eentje die er zo mooi uit ziet als deze ga ik gegarandeerd spelen. Als jij van dit soort spellen houdt, is dit misschien ook iets voor jou.

Middara: Unintentional Malum - The Complete Trilogy (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $115,- (ca. €102,-) (voor het eerste deel)
Verzendkosten: $40,- (ca. €35,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 juli 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Middara is een avonturenspel dat geďnspireerd is door Japanse RPG spellen. Jij bent een krijger of krijgster. Je gaat op avontuur uit om monsters te verslaan en mensen te helpen. Waar je in de meeste spellen opnieuw moet beginnen als je verslagen wordt, gaat hier het verhaal door, maar verandert wel het verloop in de toekomst.

Mijn mening: Wat een beest van een spel. Ik heb verschillend unboxing video’s van dit spel gezien. Er zit zoveel content in het eerste deel, dat ik betwijfel of ik ooit aan deel twee en drie toe zou komen. In mijn ogen zeker het geld waard.

Legends of Novus (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: CA $62,- (ca. 42,-)
Verzendkosten: ca $17,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 juli 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: Jij bent een held(in) in het land Novus. Het is aan jou om monsters te verslaan en op avontuur te gaan. Ondertussen kan je je uitrusting verbeteren zodat je nog sterkere monsters kunt verslaan. Zo scoor je punten en degene die als eerste 25 punten heeft, is de winnaar.

Mijn mening: Dit spel wordt gezien als Diablo het bordspel en ik kan dat begrijpen. Die omschrijving alleen al zorgt dat ik interesse heb. Het mooie uiterlijk helpt natuurlijk ook.

The Isle of Cats (link)


Aantal spelers: 1 tot 4 (6 met uitbreiding)
Basis pledge level: £50,- (ca. €56,-)
Verzendkosten: £5,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 25 juli 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: Het is aan jullie om zoveel mogelijk katten van het eiland te redden. De katten hebben elk een unieke vorm. Jij moet proberen je boot zo vol mogelijk te krijgen en families bij elkaar te houden. Maar dat is niet alles. Je moet je middelen zodanig inzetten dat je ook schatten kunt vinden. Degene die de meeste punten via katten en schatten verzameld is de winnaar.

Mijn mening: Nog een spel met tetrisvormen! Ik heb voorlopig nog geen genoeg hiervan. Lekker alles passend maken op je boot, maar tegelijkertijd zorgen dat dezelfde soorten bij elkaar blijven. Het klinkt zo simpel, maar volgens mij kan het best wel moeilijk worden.

Old School Tactical Vol 3: The Pacific Theater (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $75,- (ca. €66,-)
Verzendkosten: $20,- (ca.€17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 juli 2019
Verwachte levering: januari 2020Omschrijving: In dit derde deel van Old School Tactical gaat de strijd van de Tweede Wereldoorlog weer verder. In de eerste delen was het strijdtoneel West en Oost Europa. Nu zitten we op de Grote Oceaan. De ene speler speelt als Japan en de andere als de Verenigde Staten. Old School Tactical is een standaard oorlogsspel met tokens en kaarten opgedeeld in zeshoekige locaties. Maar in plaats van allerlei diagrammen die aangeven hoe moeilijk je aanval is, zijn de regels flink versimpeld.

Mijn mening: Deze valt bij mij weer in het rijtje van oorlogsspellen waarin ik me wil verdiepen. Dat de regels versimpeld zijn maakt dit een ideaal toegankelijk spel om dit genre mee in te duiken.

Dwellings of Eldervale (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $69,- (ca. €69,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 25 juli 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: In Eldervale dwalen acht grote monsters rond. Het is aan jou om je te huisvesten in Eldervale. Dat betekent dat je tegen andere spelers moet strijden om gebieden te veroveren, maar je tegelijkertijd ook moet beschermen tegen de monsters die ronddwalen. Gedurende het spel krijg je punten voor het bouwen van huizen, het leren van magie en het verslaan van monsters. Haal jij de meeste punten binnen?

Mijn mening: Wow, die doos ziet er schitterend uit. Dat dit spel werkt door middel van worker-placement en engine-building zorgt dat dit spel zeker mijn aandacht krijgt.

Crypt X (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: £21,- (ca. €23,-)
Verzendkosten: £4,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 juli 2019
Verwachte levering: juli 2020Omschrijving: Crypt X bestaat uit 51 puzzelkaarten om op te lossen. Daarnaast zijn er andere hulpmiddelen die je nodig kan hebben om tot een oplossing te komen. Deze puzzels doen denken aan de EXIT en Pocket Escape Room series. Hier moet je ook goed kijken en soms met behulp van middel tot de oplossing komen. De antwoorden kan je controleren via de gratis app. Heb je het goed, dan ontrafelt het verhaal zich een beetje. Mocht dit alles toch te moeilijk zijn, dan kan diezelfde appje hints geven.

Mijn mening: Ik ben dol op puzzelen. Ik heb de verschillende Pocket Escape Room- en Exit-spellen allemaal uitgespeeld. Ik kijk daarom altijd uit naar een nieuwe puzzel.

Die Macher Limited Edition (link)


Aantal spelers: 3 tot 5
Basis pledge level: $69 (ca. €61,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. €17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 juli 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: Welkom bij de Duitse politiek. Jij bent de leider van een partij en het is aan jou om de meeste punten te verzamelen. Dit doe je door zo goed mogelijk te scoren tijdens de verkiezingen. Maar ook je invloed op de media levert punten op. Hoe goed jouw beleid past bij de wensen van het land kan ook veel punten opleveren. Natuurlijk kost campagne voeren geld, dus je moet je geld goed beheren zodat je campagnekas niet leeg komt te staan.

Mijn mening: Dit spel mag met recht een klassieker genoemd worden. Het origineel stamt al uit 1986. Hoewel ik vrij weinig geef om politiek, kan ik wel erg genieten van dit spel. Het goed gebruiken van je geld en het winnen van stemmen werken erg goed in Die Macher.

On The Underground: London / Berlin (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: $9,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 juli 2019
Verwachte levering: december 2010Omschrijving: On The Undergound is een heruitgave van het gelijknamige spel uit 2006. In dit spel bouw je je metrolijn om zoveel mogelijk passagiers te vervoeren. Je krijgt punten voor het bouwen van bepaalde stations en het vervoeren van mensen. Het moge voor zich spreken dat degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Ik hou wel van routes maken. Dit spel valt precies in die categorie. Het leuke is dat er naast Londen nu ook een kaart van Berlijn is. Dit geeft nog meer variatie aan het spel.

Pangea (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $55,- (ca. €49,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 juli 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: Het is het begin van de aarde. De continenten zitten nog aan elkaar vast. Het is aan jou om jouw diersoort voor te bereiden op alle rampen die zorgen dat de continenten van elkaar gaan scheiden. Dit doe je door je dieren te evolueren en een zo groot mogelijk leefgebied te creeren. De winnaar is degene die de meeste dominantiepunten verzamelt en nog minstens een dier op het speelbord heeft aan het einde van spel.

Mijn mening: Het thema en het uiterlijk trokken mij meteen naar dit spel. Ik vind het alleen jammer dat er dummy spelers gebruikt worden als je met minder dan vier spelers speelt. Heb jij hier echter geen bezwaar tegen, dan is dit misschien iets voor jou.

Dat was weer een hele lijst. Zit er iets leuks voor jullie tussen? Hoe lang draaien jullie al mee op kickstarter? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 05-07-2019 21:16
Aantal keer bekeken: 569

Reacties

Door Carrot87 (103 reacties) op 06-07-2019 07:33
( PM )
Ik was ook geďnteresseerd in Middara, totdat ik eens goed naar het artwork keek... alle vrouwen hebben maat XXXS en zijn half uitgekleed met een enorme cupsize. Dus nee bedankt.
Door PepperPoker (45 reacties) op 06-07-2019 09:08
( PM )
Zoveel weken met bar weinig voor 5 personen, en nu zot ik met 5 opties en een beperkt budget :S
Isle of Cats ziet er geweldig uit, maar de 6p uitbreiding is gevoelsmatig vrij prijzig voor wat je krijgt.
Dwellings of Eldervale moet ik nog een playthrough van zien, maar de basisvoorwaarden zijn goed! Jammer van de verzendkosten & twijfel over de deluxe variant (ook weer vrij prijzig)
On the underground uit 2006 schijnt minder te zijn dan bijvoorbeeld ticket to ridder, dus die laat ik toch lopen.
De rest moet ik me nog in verdiepen :)

Door StanTem (215 reacties) op 06-07-2019 11:23
( PM )
Ik heb niks uit de lijst, in tegenstelling tot alle andere weken.
Ben dus goed bezig! :p
Door Swizard (47 reacties) op 10-07-2019 12:07
( PM )
Carrot overdrijven is ook een kunst
Door Swizard (47 reacties) op 11-07-2019 18:55
( PM )
Die Middara verder overigens, 500(!) dollar als je alles wil
Door Carrot87 (103 reacties) op 11-07-2019 19:42
( PM )
Quote:
Carrot overdrijven is ook een kunst


Jep, daar ben ik een professional in maar de boodschap is in ieder geval over gekomen