Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 13 september 2019


Hoi allemaal,

De zomerstop is nu ook afgelopen op kickstarter. De campagnes schieten weer als paddestoelen (want herfst) uit de grond. Ik heb voor jullie weer gekeken wat er allemaal te vinden is en welke mijn aandacht het meest trokken.

Nouvelle France (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: CA$75,- (ca. 52,-)
Verzendkosten: 15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 oktober 2019
Verwachte levering: september 2020Omschrijving: In Nouvelle France bouw je een Franse kolonie in Noord-Amerika. Met 3D-tetris-achtige blokken probeer je punten te scoren. Je scoort op basis van jouw kleur die je verbindt met de eerder geplaatste blokken. De blokken moeten wel binnen het bouwgebied passen, daarom moet je goed nadenken welk blok je waar gaat plaatsen. Degene met de meeste punten aan het eind is de winnaar.

Mijn mening: Wat mij vooral aantrekt, is het puzzel element; het kiezen van het juiste blok voor de juiste situatie. Daarnaast ziet het er verder ook erg mooi uit. Ik voel het thema niet echt bij het spel, maar dat is ook niet per se nodig. Zolang de mechanismen maar goed zijn. En ik heb een goed gevoel over Nouvelle France.

Mint Cooperative (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $10,- (ca. 10,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. 8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 oktober 2019
Verwachte levering: april 2020Omschrijving: Mint Cooperative is het derde spel in de Mint-serie. Nu ben je een superheld die Mintopia moeten redden. Dit doe je samen met je medespelers door te voorkomen dat er paniek uitbreekt. Elke keer als de slechteriken verschijnen, worden er mints weggehaald van bepaalde locaties. Het is aan jullie om deze voorraad weer aan te vullen. Als er een mayhem-kaart komt, wordt er gekeken hoeveel mints er missen. Dit aantal wordt toegevoegd aan het paniekniveau. Als dit boven de 27 komt, heeft iedereen verloren. Overleef je drie mayhem-kaarten, dan win je.

Mijn mening: Ik ben dol op de Mint-serie. Niet omdat dit diepgaande spellen zijn, maar omdat het juist simpele spellen zijn die je snel op tafel kan zetten. Ik heb de eerste twee spellen altijd mee naar het werk en deze komen ook regelmatig op tafel. Van Mint Cooperative verwacht ik hetzelfde.

The Isofarian Guard (link)


Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: $79,- (ca. 72,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. 17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 oktober 2019
Verwachte levering: december 2020Omschrijving: The Isofarian Guard is een verhalend spel. Je verkent het gebied Isofar en leest (of luistert) naar de verhalen van leden van de Wacht. Daarnaast verzamel je wapens en vecht je tegen monsters. Op deze manier probeer je het verhaal tot een goed einde te brengen.

Mijn mening: In het begin dacht ik dat The Isofarian Guard een dertien in een dozijn verhaalspel zou zijn. Het gebruik van bag building veranderde mijn gedachten. Het is iets anders dan dobbelen voor succes. De artwork is in mijn ogen ook schitterend. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een app te gebruiken die het verhaal vertelt.

Yedo Deluxe Master Set (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $71,- (ca. 65,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. 12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 september 2019
Verwachte levering: augustus 2020Omschrijving: Yedo Deluxe Master Set is een heruitgave van Yedo uit 2012 met de uitbreiding. In Yedo vertegenwoordig je een familie in het oude Japan die een wit voetje wil halen bij de nieuwe leider. Je stuurt je werkers er op uit om missies te voltooien of om unieke mogelijkheden te gebruiken. Maar pas op, de stadswacht is er op uit om je werkers te arresteren. Lukt het jou om uit hun klauwen te blijven en het meeste aanzien te verdienen?

Mijn mening: Ik was niet bekend met Yedo. Maar onlangs zag ik een video van Heavy Cardboard en ik wilde het spel meteen zelf ook spelen. Er hangt een bepaalde charme over het spel die mij gewoon raakt. Het spel kan heel erg gemeen zijn en ik heb te weinig van dat soort spellen.

Aeon Trespass Odyssey (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $69,- (ca. 63,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. 21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 september 2019
Verwachte levering: januari 2021Omschrijving: Ook Aeon Trespass Odyssey is een groot campagnespel, dat zich afspeelt in de Griekse oudheid. Wat dit spel net anders maakt, is de kaart waarop het zich afspeelt. Deze bestaat uit allerlei vierkante tegels die je omdraait als je het gebied ontdekt. Verder word je juist sterker naarmate je dichterbij de dood bent. Hierdoor zullen gevechten anders gaan dan gewend.

Mijn mening: Ik ben dol op campagnespellen. Het voelt voor mij als een interactief boek. Ik stuur nu de held en bepaal hoe deze aan het werk gaat. Daarnaast speelt Aeon Trespass Odyssey zich af in een van mijn favoriete tijdsperiodes. Mijn interesse is in ieder geval gewekt.

Snelvuur:


Snelvuur is weer terug van weggeweest. Hier zijn tien andere titels die de top vijf net niet haalden:
After the empire (link): Bouw je kasteel en leger om bestormingen te overleven.
Donning the purple + Votes & Virtue expansion (link): Politiek strategisch spel in de tijd van het oude Rome.
Dice and ink: A roll & write anthology (link): Verzameling van tien verschillende Roll & Write spellen.
Nunami (link): Een spel over het vinden van de balans tussen de wereld bewonen en bewaren.
Myraclia (link): Strategisch spel waarin je probeert de planeet Myraclia te laten floreren.
LOTS (link): Bouw de beste toren om te winnen.
Board Royal - Survival card game (link): Daag anderen uit om het zolang mogelijk te overleven.
Omen: Heirs to the Dunes (link): Het nieuwste deel in de Omen-serie, een strategisch PvP-kaartspel.
Philosophia (link): Wordt de beste filisoof van het oude Griekenland.
Solar Storm (link): Overleef tezamen een zonnestorm.

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je op iets specifieks? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 13-09-2019 22:03
Aantal keer bekeken: 898

Reacties

Door Sunnyfield (138 reacties) op 14-09-2019 11:54
( PM )
Bedankt weer voor de mooie KS highlights.

Over Yedo wil ik nog graag opmerken dat de spelers zelf kunnen bepalen hoe gemeen het spel is door te kiezen uit kaartensets met specifieke missie eigenschappen: meer geld, meer prestige, meer wapens, meer positieve interactie of meer negatieve interactie.
Door Carrot87 (112 reacties) op 14-09-2019 17:39
( PM )
Leuk om te lezen weer! Ik heb Mint Cooperative gebacked, erg leuke serie spelletjes. En ben nog aan het nadenken over the Isofarian Guard.
Door StanTem (364 reacties) op 14-09-2019 18:35
( PM )
Ik doe eens met geen enkel project mee. Ben goed bezig

Yedo is trouwens spotgoedkoop op crowdfinder. 40% korting op de Deluxe dacht ik.
Door Skull_kid (1693 reacties) op 16-09-2019 15:13
Rol: Forum Moderator
( PM )
Jammer van de verzendkosten bij Mint Cooperative. De eerste twee spellen heb ik al, dus qua verzendkosten is het lastig om die omlaag te krijgen.

Eens kijken of er een groeppledge is ergens in de buurt!
Door Carrot87 (112 reacties) op 16-09-2019 18:00
( PM )
Quote:
Jammer van de verzendkosten bij Mint Cooperative. De eerste twee spellen heb ik al, dus qua verzendkosten is het lastig om die omlaag te krijgen.

Eens kijken of er een groeppledge is ergens in de buurt!


Je kunt via crowdfinder.be ook zelf een grouppledge starten, maar ik las dat de verzendkosten met max 3 spellen gelijk blijven en anders omhoog gaan.
Door StanTem (364 reacties) op 17-09-2019 23:00
( PM )
Crowdfinder is inderdaad door iedereen op te starten. Doe ik zelf ook veel.
Nu bijvoorbeeld voor de Detective: City of Angels expansion.

En Everdell komt zo duur uit. Belachelijk eigenlijk.