Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Best of the Month - Oktober 2019

Een Best of the Month van oktober is uiteraard gekleurd door Spiel. Maar er zit ook een oudje tussen deze maand - van twee jaar geleden maar liefst! Verder komen we liftende luiaards en rauwkost tegen. Kortom: een afwisselend drietal!

Nona - Fast Sloths/Luiaard


Zoals veel redactieleden ben ik net terug van Spiel! De grote verrassing voor mij was daar Fast Sloths, die binnenkort via White Goblin Games ook in NL/BE zal verschijnen. In dit spel ben je een luiaard en moet je over het bord racen naar verschillende bomen, alleen ben je daar natuurlijk veel te lui voor. Om jezelf te verplaatsen stuur je andere dieren het bord rond en lift je met hen mee. Het spel zit vol humor en thematische logica, waardoor het heel makkelijk aanleert en leuk is om te spelen. Fast Sloths is geschikt voor families, maar ook nog hartstikke leuk met meer gevorderde en volwassen spelers. Het spel is enorm herspeelbaar door te variëren met de spelborden, de diersoorten en de startposities van de dieren. Ik ben voorlopig nog niet uitgespeeld! :-)



Dick - Point Salad


De term point salad wordt vaak gebruikt om aan te geven dat je bijna overal wel punten voor krijgt. Het heeft een negatieve ondertoon omdat het toch niet uitmaakt wat je doet, je krijgt toch wel punten. Maar niks is minder waar. Je moet juist zorgen dat je op de juiste manier de meeste punten vergaart. Point salad is een drafting spel. Tijdens je beurt kan je kiezen welke kaarten je wilt. Deze kaarten kunnen aangeven hoe je punten scoort of groente voor je salade zijn. Soms scoor je op kool, maar niet op sla en wortels. Maar andere kaarten kunnen dan weer juist wel scoren hierop. Je blijft telkens alle minnen en plussen bij elkaar optellen. Zodra alle kaarten genomen zijn bepaal je je score. Een potje speelt zo snel - max. 20 minuten - dat je makkelijk meerdere potjes kan spelen of als tussendoortjes tussen de zware spellen door. Point Salad zal voorlopig in mijn tas liggen voor elke spellenavond.



Klaas - Anachrony


Ik laat me niet afschrikken door een volumineus spel, maar ik moet zeggen dat ik betwijfelde hoe behapbaar Anachrony zou zijn: kilo’s componenten, tafelvullend oppervlak, een tijdreisthema... Maar dat is het mooie van goed ontworpen spellen: zelfs met massa’s techniek onder de motorkap draaien ze licht en soepel. In dit worker placement spel probeer je jouw deel van de toch al verschraalde aarde van de toekomst voor te bereiden op de inslag van een enorme meteoor. Dat gaat hoe dan ook gebeuren: dat hebben tijdreizende mensen ons verteld. Om ervoor te zorgen dat jouw ideologie straks als sterkste uit de bus komt, kun je bouwen met grondstoffen en mankracht uit de toekomst: superhandig! Maar als toekomst heden wordt, moet je jezelf wel terugbetalen. Doe je dat niet, dan ontstaan er breuken in de relatie tussen tijd en plaats en dat komt je duur te staan. Met massa’s projecten om aan te bouwen, verschillende spelerskrachten en variabele doelen om punten mee te scoren is dit een spel om heel veel uit te halen. En ik ben van plan dat de komende tijd vaak te gaan proberen!

Geplaatst door Grrrr op 31-10-2019 22:17
Aantal keer bekeken: 1401

Reacties

Door Usurper (134 reacties) op 01-11-2019 12:34
( PM )
Voor mij was het beste spel in oktober the Gallerist. Weliswaar al een paar jaartjes oud, maar pas vorig jaar op Spiel gekocht. En na een jaar geestelijke voorbereiding heb ik me op de regels gestort. Maar absoluut een aanrader.
Door Robbus (183 reacties) op 01-11-2019 23:32
( PM )
Fast Sloths en Point Salad zou ik graag spelen.

Ik twijfel deze maand tussen twee spellen:
Ik heb van Planet Unknown een demo gespeeld op Spiel en vond dit echt fantastisch. Nu ben ik sowieso een groot fan van polyomino tegeltjes leggen dus daar moet je wel even rekening mee houden. Het speelde zeer snel en ik wilde eigenlijk meteen wel nog een keer spelen, maar dat doe je daar niet natuurlijk.
Een andere hele goede was Expedition to Newdale, al had het ook Oh My Goods: The Board Game kunnen heten. Als je Oh My Goods leuk vindt zou ik deze zeker halen.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 02-11-2019 09:48
( PM )
Wingspan was voor mij het spel van oktober. Toen pas gekocht, maar wat geweldig zeg.

Klein vraagje: Zou voor de volgende keer óf het paars in een andere tint mogen óf de letters in die balk wit? Voor kleurenblinden is de tekst niet echt te lezen