Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Releasedatum Architecten van het Westelijk Koninkrijk bekend!

Dat de Nederlandse versie van Architects of the West Kingdom er aan zat te komen was al bekend, maar een exacte releasedatum tot op heden nog niet. Goed nieuws! De vertaalde White Goblin Games-versie onder de noemer Architecten van het Westelijk Koninkrijk is vanaf 26 mei al beschikbaar.

Het verhaal is als volgt:
"Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af aan het einde van het Karolingische rijk, circa 850 na Christus. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Ze proberen hun aanzien te behouden door diverse gebouwen in door hem veroverde gebieden te bouwen. De spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en een scherpe blik op hun mankracht houden. Het zijn verraderlijke tijden en de concurrentie zal er niet slechter van slapen als ze jouw voortgang kunnen vertragen. Blijf je eervol of begeef je jezelf in gezelschap van dieven en handelaren op de zwarte markt?

Het doel van Architecten van het Westelijk Koninkrijk is om de speler te zijn met de meeste overwinningspunten (VP) aan het einde van het spel. Punten worden behaald door verschillende gebouwen te bouwen en door te werken aan de kathedraal van de aartsbisschop. Tijdens het spel moeten spelers veel morele beslissingen nemen. Alleen aan het einde van het spel zal hun deugd worden beoordeeld. Een paar onderhandse dealtjes hier en daar lijkt misschien niet zoveel maar als je te ver afzakt zul je worden bestraft. Het spel eindigt zodra een bepaald aantal constructies is voltooid."

De toffe trailer van het bordspel kun je hier bekijken.

We hebben tevens nog een budget-tip voor je:
Wanneer je een pre-order plaatst bij de De Spellentrein krijg je 15% korting en betaal je in plaats van 49,99 slechts 42,49.Geplaatst door Linnsane op 14-05-2020 12:14
Aantal keer bekeken: 635

Reacties

Door StanTem (397 reacties) op 14-05-2020 13:32
( PM )
Voor de Belgen: amper 36 euro op crowdfinder.be

Ik heb de Engelse versie ervan en krijg morgen de uitbreiding, ben er wel benieuwd naar.
Door Deadninja0 (13 reacties) op 15-05-2020 16:41
( PM )
Ik heb een review gekeken en dit ziet er erg interessant uit, is volgens mij wel enigzins vergelijkbaar met rovers van de Noordzee (in ieder geval qua artwork)?
Door Fawful (698 reacties) op 15-05-2020 17:08
( PM )
Is ook van dezelfde artiest en designer als Rover van de Noordzee :)