Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Prijsvraag: Win het nieuwe spel Dodelijke Dilemma's!

Zoals je in de recensie van Dick kan lezen, is Dodelijke Dilemma's een leuk partyspel gevuld met donkere humor.
Wij mogen het recensieexemplaar weggeven aan één van jullie, zodat jij het spel zelf ook kan gaan uitproberen! Maar wat moet je daarvoor doen? Heel simpel, je gaat het spel zelf hieronder spelen! Kies één van de twee sporen. Waar zou jij je op hol geslagen tram overheen laten rijden?


NOORD
Noord
Klik hier voor een grotere afbeelding.

Op het noorder spoor hebben we:
  • een poesje op weg om te worden geadopteerd, maar het schopt elk dier dat het ziet.
  • een ballon met een zwaar besmettelijke door lucht overdraagbare dosis ebola.
  • een dief die van plan is om vanavond je huis te beroven. Dit is ook de smerigst ruikende persoon ter wereld.

ZUID
Zuid
Klik hier voor een grotere afbeelding.

Op het zuider spoor hebben we:
  • Een plaats delict met breekbaar maar overtyuigend bewijs dat tot de vangst van een seriemoordenaar kan leiden.
  • Een breekbaar kristal waarvan wordt gezegd dat er een oude apocalyptische demon in huist. Maar de demon zal ooit het geheim van de eeuwige jeugd uitvinden.
  • Die "vriend" die voor elke film en serie spoilers geeft, maar woont in een vuilnisbak.


Geef hieronder aan welke spoor je kiest (noord of zuid) en waarom. Uit de meeste originele antwoorden zullen wij een winnaar kiezen. Je hebt tot donderdag 22 oktober 23.59 om een antwoord achter te laten!
Dus wees creatief zet ons juist voor een dilemma!

Geplaatst door Dutchyoda op 19-10-2020 16:46
Aantal keer bekeken: 1235

Reacties

Door Hedgehog (847 reacties) op 19-10-2020 18:03
( PM )
Overduidelijk 'zuid'. Na de poes en dief dacht ik vrij zeker te weten dat het 'noord' zou worden , maar de spoiler vriend zorgt ervoor dat het zonder twijfel 'zuid' wordt voor mij. Nog even een oude diesel na de tram over het spoor, just to be sure. Het bewijs tegen de seriemoordenaar en de demon nemen we voor lief. Klein offer, voor deze grote verlossing.
Door Ardenius (5 reacties) op 19-10-2020 19:44
( PM )
Ik ga voor Noord. Een poesje die geadopteerd wordt maar andere dieren schopt, wordt binnen een dag terug gebracht naar het asiel en is al ten dode opgeschreven. Een ballon vol ebola kan er in deze tijd ook nog wel bij naast de corona. En een dief die van plan is om mijn huis te beroven en tevens de smerigst ruikende persoon in de wereld is, zijn twee vliegen in een klap. Zuid kan hier niet tegen opwegen. Ondanks dat zuid een "vriend" heeft die alle films en series van spoilers voorziet, wordt hij al genoeg gestraft door in een vuilnisbak te wonen.
Dit lijkt me echt een briljant spel. Ik hou wel van die donkere humor van cyanide and happiness.
Door AnpuAnubis (43 reacties) op 19-10-2020 20:21
( PM )
Zuid.......
Omdat Amsterdam-Noord toch niet echt Amsterdam is.
Door Egg citizen (885 reacties) op 19-10-2020 21:08
( PM )
Op dit moment zou ik zeggen zuid, de weg van de minste weerstand. Bedoel, bij beide rijen staat "op het noorder spoor hebben we" en er staat niets over wat er zich op het zuiderspoor bevind... Besides, we hebben al corona om ons druk over te maken, moet daar dan nog eens ebola bijkomen?
Door CandyShine (1054 reacties) op 19-10-2020 21:20
( PM )
Jajaja @egg aangepast hoor :p
Door Egg citizen (885 reacties) op 19-10-2020 21:25
( PM )
Quote:
Jajaja @egg aangepast hoor :p


Ha ha ha, damn, dacht dat het wel makkelijk was zo :p
Door Sjoerd (20 reacties) op 19-10-2020 23:04
( PM )
Als wetenschapper lijkt het mij verstandig om naar de feiten te kijken.
Van bruine/rode katten is het erg onwaarschijnlijk dat ze worden geadopteerd (1), dus de geposteerde stelling “poesje op weg om te worden geadopteerd” is overduidelijk ‘fake news’.
(1) http://doi.org/10.1207/S15327604JAWS0501_3

Ook is het belangrijk om het historisch perspectief te zien. Stel we zouden dit dilemma 50 jaar terug hebben voorgelegd dan zou het een heel ander verhaal zijn, maar aangezien wij als mensheid sinds 1970 al 60% van alle dieren hebben omgelegd zijn er significant minder dieren om te schoppen (2); relatief gezien is dit dus een veel kleiner probleem. Daarbij kunnen we ook nog aannemen dat - noem eens wat - een olifant weinig last heeft van een kattenschop (deze aanname beschouwen we voor het gemak als axioma (3)).
(2) http://www.wwf.org.uk/updates/living-planet-report-2018
(3) http://nl.wikipedia.org/wiki/Axioma

Op basis van de afbeelding kunnen we stellen dat de ballon is gevuld met helium (of waterstof, in ieder geval iets dat lichter is dan lucht). Bij een eventuele botsing zal de ballon losraken en zulke commerciële ballonnen kunnen tot wel 9000 meter hoogte reiken voordat ze knappen (4). Op 9000 meter is de temperatuur ongeveer -50 graden Celcius (5). Tijdens het opstijgen zal het Ebola-virus langzaam bevriezen, wat bij -20 graden Celsius al kan lijden tot inactivatie van 90% van het virus (6). Ondanks het doodshoofd op de ballon is dit dus een nagenoeg loze dreiging.
(4) http://hypertextbook.com/facts/2002/JaneRubinshteyn.shtml
(5) http://en.wikipedia.org/wiki/International_Standard_Atmosphere
(6) http://jvi.asm.org/content/11/1/129.short

De dief is “van plan om vanavond je huis te beroven”; als ik een euro zou krijgen voor al die keren dat ik dingen ‘van plan’ ben dan had ik niet aan deze prijsvraag hoeven meedoen. Wat mij betreft is er dus een grote kans dat de dief in kwestie vanavond gewoon Desperate Housewives aan het Bingewatchen is op de bank. Maar, zoals gezegd, laten we dit wetenschappelijk bekijken.
Hoe belangrijk is planning eigenlijk? Serrador zocht dit uit en kwam tot de volgende conclusie “ If we compare this to the approximately 20-33% effort spent on planning reported by Nobelius and Trygg (2002) and Wideman (2000), there appears to a clear return on this investment in terms of project success.” (7) De dief en het plan zullen we dus echt serieus moeten nemen!
(7) http://www.journalmodernpm.com/index.php/jmpm/article/view/30

Aan de andere kant zou je kunnen stellen; is het echt nodig om de dief met behulp van een tram naar het hiernamaals te sturen? Zo blijkt dat dieven die stinken makkelijk gevonden worden (. Sterker nog; er zijn speciale gepatenteerde stink-apparaten die het dieven zo moeilijk mogelijk moeten maken (9)! Mocht ik dus bestolen worden dan acht ik de kans groot dat de dief snel zal worden opgepakt.
( http://www.scmp.com/news/china/society/article/2128176/chinese-police-arrest-tablet-thief-after-his-foul-smelling
(9) http://patents.google.com/patent/US20060049931A1/en (neem een moment om de vermakelijke projecttekening te bekijken)

Voordat we ons eindoordeel vellen zullen we ook naar de zuidkant kijken en hopelijk kunnen we daarmee tot een weloverwogen beslissing komen.
Het criminele bewijs, netjes in een perfect dichte doos – zonder tape. Persoonlijk vind ik dat al verdacht. Meer substantieel is echter dat er uit steeds meer studies naar voren komt dat er regelmatig valse confessies worden afgelegd door de zogenaamde dader (10). Sterker nog; de dader kan zelfs geloven in deze versie van het verhaal (11) – op die manier kunnen we natuurlijk niets met het bewijs. Ik hoor jullie zeggen “ja ,dat is allemaal gebaseerd op studies uit Amerika, dat is een heel ander rechtssysteem” (12). Dan zullen we ons dus moeten afvragen hoe waarschijnlijk het is dat de dader een Amerikaan is. Daarvoor heb ik het bewijs grondig bestudeerd. Zo blijkt uit de pagina “The ultimate guide to American made knifes” (13) onomstotelijk dat het een Emerson knife moet zijn (kort bruin handvat en breder grijs lemmet, kan niet missen). We kunnen dus stellen dat de kans groot is dat deze Amerikaanse dader een doos met valse confessies op het spoor heeft gezet. Moeten we ons nu echt zorgen maken om bewijs van een niet gepleegd misdrijf?
(10) http://doi.org/10.1177/0956797614562862
(11) http://link.springer.com/article/10.1007/s10979-010-9244-2
(12) http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0731129x.2013.817070
(13) http://www.nothingbutknives.com/american-made-knives/

Demon en eeuwige jeugd – need I say more? Voor wie behoefte heeft aan een Twilight remake kunnen we “Ademloos” van ene Jennifer L. Armentrout aanraden (Bol.com: 4.6/5). Ik citeer “Ze houdt zielsveel van Zayne, maar kiest uiteindelijk toch voor Roth, ook al is hij demon en beschikt hij over de eeuwige jeugd.” Dat hij een demon is lijkt me niet ideaal inderdaad, maar wat is er mis met eeuwige jeugd? Ik snap het niet meer, tijd voor de volgende!
(14) http://www.bol.com/nl/f/de-dark-elements-3-ademloos/9200000057186924/
Nota bene: voor complottheorieën verwijs ik u door naar Lange Frans en QAnon, die hebben vast wel iets met demonen.

Punt 1: de vriend in kwestie zit door de corona-maatregelen nu lekker thuis in z’n eentje weg te kwijnen met z’n k*tspoilers. We hoeven ons hier dus eigenlijk niet druk om te maken. Mochten we de beste persoon toch tegenkomen op het moment dat we weer gezamenlijk kunnen Netflixxen dan hebben Koreaanse onderzoeker hier een oplossing voor bedacht (15). Al in 2013 hebben zij een algoritme geschreven dat spoilers kan herkennen. Het lijkt mij een kwestie van tijd dat dit met behulp van computerchips, al dan niet dmv vaccines onder de huid aangebracht door Bill Gates, ‘real life’ kan worden gebruikt als een soort ‘voice over’ waardoor alle spoilers weggebliept worden.
(15) http://www.aaai.org/ocs/index.php/ICWSM/ICWSM13/paper/viewFile/5979./6323

Als laatste zou ik nog willen wijzen op het feit dat de dief stinkt en de ‘vriend’ in een vuilnisbak woont; dat kan geen toeval zijn. Dat mensen uit hetzelfde huishouden hetzelfde ruiken is al langer bekend (16). We kunnen dus niet uitsluiten dat snode plannen over diefstal en spoilers ongebreideld worden uitgewisseld.
(16) http://www.newscientist.com/article/dn892-family-smell/

Al met al kunnen we concluderen dat we de poes kunnen missen, de ballon geen gevaar is en de dief toch wel zal worden gepakt. Daarnaast stelt het bewijs waarschijnlijk weinig voor, hebben we toch wél zowel Twilight 1 en Twilight 2 weer gekeken en kan de ‘vriend’ ons gestolen worden. Om het geheel behapbaar te maken zal ik het proces versimpelen en automatiseren. Een “0” zal worden toegekend aan zaken die prima kunnen worden overreden en een “1” aan al het andere.
Noord = 0 + 0 + 1 = 1
Zuid = 0 + 0.5 + 0 = 0.5

Zuid blijkt overduidelijk minder belangrijk, wij koersen met volle vaart op het zuidelijke pad af en zeggen onze ‘vriend’ gedag.

Disclaimer: het kan zijn dat sommige bronnen niet geheel naar de intentie van het gerefereerde worden geciteerd.
Disclaimer 2: sarcasme is me niet vreemd, ook niet aangaande complottheorieën.
Door Russian Spy (22 reacties) op 19-10-2020 23:05
( PM )
Zuid....

Er staat dan wel bewijs, maar het kan leiden tot de vangst....dus dat weten we niet zeker
Demonen bestaan niet, maar als een niet bestaand iets het geheim van de eeuwige jeugd vindt is dat extra knap.
Ach en met een slot op de vuilnisbak is dat ook opgelost.

We weten dus iets niet zeker, we hebben een iets niet bestaands en een goed slot.....dan zijn alle prima opgelost

Maar voor de ballon met ebola op noord........geen idee


Door MaryAnn (181 reacties) op 20-10-2020 10:01
( PM )
Zuid, ik heb een hekel aan spoilers. En een demon met het geheim van de eeuwige jeugd... er wordt niets gezegd over of hij deze wel wil delen. En bovendien zitten we al met een “overbevolking”, als dat geheim wel uitlekt zijn we screwed.
Door JBird87! (7 reacties) op 20-10-2020 11:07
( PM )
Dilemma dilemma,

Welk spoor kies is toch,
Rijd ik over die vriend die ik eigenlijk stiekem niet mocht,

Of maak ik die inbreker plat,
Heb ik ook gelijk die vervelende kat,

Keuzes keuzes het is lastig,
Zoveel mensen zoveel antwoorden is dat niet prachtig,

Wat een grappig maar donker idee,
Het kan me wat ik doe hier gewoon aan mee,

Mijn treintje rijd over de rails te Noorden,
Dan hebben we eindelijk bewijs voor al die verschrikkelijke moorden,

Ik wil dat kristal nooit meer zien gooi maar in de zee,
En bij de volgende prijsvraag doe ik zeker weer mee.

Grt Jeroen K.Door Crypto (1 reacties) op 20-10-2020 11:41
( PM )
Noord natuurlijk!
Ik ben al geen katten-fan dus gelijk opgelost
Na Corona overleven we die Ebola ook wel weer, lekker thuis zitten en spellen spelen!
Een stinkende inbreker ruik ik wel aankomen, als ie bovendien de tafel maar laat staan om spellen aan te spelen toch?
Door 7rouble (10 reacties) op 20-10-2020 16:38
( PM )
Een dief die mogelijk mijn bordspellen collectie meeneemt? Noord natuurlijk!
Door Tomnadooo (7 reacties) op 20-10-2020 21:08
( PM )
Noord!

Ik wil graag chillen met een demon die de eeuwige jeugd uitvindt!
Door TommieD (13 reacties) op 21-10-2020 08:02
( PM )
Noord.

Dat katje doet me pijn... Ondanks dat die andere dieren schopt. Ook al betwijfel ik of het katje schade hiermee doet. Ebola zal het moeilijk hebben tijdens de huidige lockdown en een stinkende dief is misbaar.

Door niet over zuid te gaan pakken we een serie moordenaar op die nog slachtoffers zou kunnen maken. Laten we iets onbekend los wat schade kan doen en eeuwige jeugd kan ontdekken, wat me ook slecht lijkt. Plus ik verlies een vriend met een vervelend trekje.

Duidelijk Noord
Door ELuctric (6 reacties) op 21-10-2020 12:20
( PM )
Zuid!

Met een beetje mazzel is het zo'n 'movie apocalyps' die zich vooral in de USA afspeelt dus dat drama hebben we dan geen last van.
Dat bewijs zal wel onterecht verkegen zijn en dus waardeloos, jammer maar helaas.
Maar iemand die alles spoiled? Heen en weer en nog een keer, gaan met die tram!
Door Marijke (2 reacties) op 21-10-2020 15:30
( PM )
Zuid..... al is het wel kiezen tussen w slechte keuzes..... Ebola klinkt wel erg ernstig en kunnen we er nu even niet bij hebben!
Door Remedy (18 reacties) op 22-10-2020 08:56
( PM )
Zuid

" Die verraderlijke vriend Spoi had een vriend Ler. Het was een mooie vriendschap, maar met een verrassende wending. Het verhaal ging als volgt: Ler ging volgende week naar de film Back to the Future 3 in de bios. Met vol enthousiasme vertelde Ler dit mooie nieuws aan Spoi. Helaas, en toch wel voorspelbaar, vertelde Spoi hoe de film eindigde. Ler was het verklappende gedrag van Spoi zo enorm spuugzat dat hij de opleiding treinmachinist ging doen. Dit, zodat hij altijd op reis was. En zo zou hij Spoi nooit meer hoeven zien. Ler kreeg treinmachinist les van een vreemd uitziend en fors monster met hoorntjes op zijn hoofd. Ze werden best buddies, want ze hadden allebei een liefde voor films. Tijdens het praktijk treinexamen gingen ze samen op de trein. Na 5 minuten uitstekend rijden, en met de duidelijke voorbode om te slagen, werden ze overvallen door magische en vliegende wezens met de drang om de vreemd uitziende examinator om te brengen. Eén hoorn van de examinator werd eraf geschoten door een magische aanvalsstraal van een wezentje. En de hoorn viel op het spoor. Opmerkelijk genoeg veranderde de hoorn in een rood en gloeiende kristal. Een van de wezens schoot een magische straal richting Ler. Ler ontweek deze en de trein absorbeerde de straal. Kort daarna beefde de trein en begon harder en harder te rijden. Totdat...de trein, het monster en Ler gingen zweven. En plots verdwenen de trein, het monster en Ler in het niets. De wezentjes zagen niet wat er precies was gebeurd. Het enige wat ze zagen was het kristal op het spoor. Ze vertelden iedereen over een demon wat de wereld wilde vernietigen. En dat het demon in een kristal was veranderd. Ze waarschuwden iedereen dat het kristal niet mag breken. Wanneer dit wel gebeurd, zal het demon de wereld willen vernietigen.

Ler werd wakker van het alarm van zijn telefoon. Hij hoorde de trein zachtjes denderen over de rails. Hij zag het monster slapen met zijn kop op zijn benen. Versuft duwde hij de kop weg en keek hij op zijn telefoon. Vol verbazing zag Ler dat ze 100 jaar verder in de tijd waren beland. Het monster werd wakker en was even in de war. Hij herkende Ler niet en hij stelde zich voor:"Hallo jongen, ik ben Hellboy. Is vandaag de nieuwe film Back to the future 4 al in premiere gegaan?". Ler lachte en al snel kwam Hellboy weer bij zinnen. Samen keken ze uit de voorruit van de trein en ze zagen een rood gloeiend kristal wat midden op het spoor lag. Met de handen in het haar, en om de enkele hoorn, zagen ze het kristal naderen. Over 5 seconden zullen ze eroverheen heen denderen. 5...4...3....2...1... Krakkk! " De trein vloog een paar centimeter op en vloog door de lucht over een kist. Vervolgens kwam de trein met een smak neer precies naast het spoor. En de trein denderde hobbelend verder over grote keien richting een dierentuin.

--EINDE--

Zoals wij weten is het kristal geen gevaar, is de "vriend" Spoi waarschijnlijk een geest uit het verleden (Spoi leefde 100 jaar geleden) en blijft de kist heel. Ik snap dan ook niet waarom iemand het andere spoor zou nemen. Jij wel?
Door Twisted-D (877 reacties) op 22-10-2020 12:36
( PM )
Ik moet zeggen dat ik niks in te brengen heb tegen Sjoerd's wetenschappelijk onderbouwd verhaal. Dus ik ga voor Noord, want ik ben recalcitrant.