Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Tiny Acrobats, Vienna Connection & The Initiative

We zijn een paar weken in 2021 en hebben blue monday weer overleefd. Ook grote uitgeverijen onthullen langzaam hun plannen. Tijd voor wat nieuwtjes!


Tiny Acrobats voor liefhebbers van Meeple Circus
Matagot heeft bekendgemaakt in Q3 van 2021 met Tiny Acrobats te komen. Tiny Acrobats zal een soort spiritueel vervolg zijn op Meeple Circus van Cédric Millet. Het doel van dit vervolg is vooral dat je snel en met meer gestroomlijnde regels een vergelijkbare ervaring kunt hebben als met Meeple Circus. Creëer in een paar ronde een bonte verzameling van artiesten, dieren en gastartiesten en zet (letterlijk) een mooie show op tafel. Meeple Circus en ook Tiny Acrobats vragen je namelijk om nauwkeurig te stapelen onder druk. Het publiek komt ook met verzoekjes en je wilt dus gehoor geven aan je publiek en indrukwekkende torens stapelen voor het meeste applaus. Anna kan in ieder geval niet wachten op dit kleine broertje uitvoering van een van haar favorieten.

Meesterwerk van ons crewlid The Magnificent Mike

Vienna Connection, voor de speurneuzen die niet bang voor de kou zijn
Vienna Connection is een opzichzelfstaand vervolg geïnspireerd op Detective: A Modern Crime Board Game en wordt uitgebracht door Portal Games. Ontwerpers Jakub Poczęty, Przemysław Rymer, Ignacy Trzewiczek, and Jakub Łapot brengen meer van hetzelfde, maar ook iteraties op de formule. Om het thema van spionage in de koude oorlog goed te vertegenwoordigen zullen er nieuwe regels en mechanieken toegevoegd worden. Spelers kunnen alleen of tot en met vijf spelers aan de slag. Kruip in de huid van een CIA agent in 1977 om een mysterieus sterfgeval van een Amerikaanse burger te onderzoeken in Vienna. Het onderzoek verricht je door locaties te bezoeken en aanwijzingen te verzamelen. In Vienna krijg je bovendien ook te maken met geheime codes en vijandige spionnen. Vienna Connection bevat vier missies die samen een verhaal vormen. Pre-orders worden uitgeleverd per april 2021.Onverwacht initiatief van Corey Konieczka
Unexpected Games, de nieuwe studio van Asmodee komt met debuut The Initiative. The Initiative beloofd een unieke combinatie van verhaal, strategie en decoderen te worden. Niemand minder dan Corey Konieczka (voorheen VP van ontwikkeling bij Fantasy Flight Games) staat aan het roer en hij heeft gewerkt aan een indrukwekkende lijst projecten zoals Battlestar Galactica, Mansions of Madness, Star Wars Rebellion en Outer Rim. Dit zou naar eigen zeggen een heus passie project moeten worden, waar hij al jaren naar uitkijkt.
In dit spel zul je samenwerken in de rol van tieners anno 1994 die een mysterieus spel hebben gevonden genaamd The Key. Je zult de tieners helpen de Key uit te spelen, maar ook eromheen zul je in de rol van de tieners een verhalende campagne spelen. Het verhaal zal verteld worden in de vorm van een interactieve strip en is opgebroken in hoofdstukken. Een hoofdstuk is te spelen in dertig minuten tot een uur en gaat met een missie structuur werken. Door het spelen probeer je de missie te volbrengen, echter succes is niet per se nodig is voor progressie van het verhaal, maar kan wel voor voordelen brengen verderop. Door de opzet en het doorlopende verhaal beloofd The Initiative een immersieve ervaring te worden, waar decoderen, verhaal en mysterie combineren tot een spannend geheel.


Ben jij al stapelgek van Meeple Circus en stapel je graag door met Tiny Acrobats?
Of gebruik jij liever je hersens dan je handen en stap je liever in de rol van detective en CIA spion in Vienna. Ook een mysterieuze puzzel met een doorlopend verhaal van een gerenommeerd ontwerper heeft wel iets. Laat het weten in de comments!

Geplaatst door Fusirion op 19-01-2021 13:33
Aantal keer bekeken: 533

Reacties

Door CandyShine (959 reacties) op 19-01-2021 13:52
( PM )
Yes let’s go 2021! Hier word ik allemaal erg blij van. Vooral ook The Initiative van Corey Konieczka. Hij heeft zoveel van mijn favoriete spellen gemaakt en dan is dit een passieproject? Count me in! Dat stukje over storytelling via strips klinkt ook goed. Lange stukken tekst lezen in een story telling game is achteraf toch vaak een afknapper. Dus een stripvorm vind ik dan een interessante manier van verhaal overbrengen die dat probleem kan wegnemen. Ben benieuwd!
Door San Kroepoek (247 reacties) op 19-01-2021 16:56
( PM )
tiny acrobats heb ik net binnen gekregen, dacht eigenlijk dat het enkel een uitbreiding was voor het spel. Zal het wel eens moeten proberen
Door CandyShine (959 reacties) op 19-01-2021 17:54
( PM )
Quote:
tiny acrobats heb ik net binnen gekregen, dacht eigenlijk dat het enkel een uitbreiding was voor het spel. Zal het wel eens moeten proberen

Cool! Laat je weten hoe die is? Ik ben vooral benieuwd hoe hij anders is dan Meeple Circus!
Door Dutchyoda (158 reacties) op 20-01-2021 17:06
( PM )
Ik heb zoooo zin in Vienna Connection!