Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games debuteert op Kickstarter met Eastern Empires

999 Games beleeft dit jaar haar debuut op Kickstarter en wel met het tweede deel van Western / Eastern Empires.

Het persbericht luidt als volgt:
"Dit internationale project is een samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse auteurs en het tweede deel in het tweeluik Western/Eastern Empires. Beide spellen zijn op zichzelf te spelen, maar ook samen te voegen tot Mega Empires: een gigantisch strategisch bordspel dat je kunt spelen met 18 spelers. 999 Games maakt gebruik van Kickstarter om een nieuwe internationale markt aan te spreken. Kickstarter is bij uitstek het medium om in contact te komen met het Engelstalige publiek.

In Eastern Empires bestuurt elke speler een beschaving ten oosten van de Eufraat en de Tigris tot aan het huidige Bangladesh, ten zuiden van de Himalaya. Van de Kaukasus tot aan de Hoorn van Afrika. In dit 12 uur durende spel is het de bedoeling om door middel van samenwerking, handel, diplomatie en ook strijd zo veel mogelijk overwinningspunten te verdienen door ontwikkelen te doen. Deze helpen de spelers van de steentijd door de bronstijd naar de late ijzertijd. De sleutel in dit geheel is de continue interactie tussen de spelers.

De makers van Mega Civilization brengen met Eastern Empires het tweede deel in de reeks. Waar Western Empires (2019) zich focuste op alle beschavingen rond de middellandse zee, de Grieken en de Romeinen, komen hier onder meer de Babyloniërs en de Indus-beschaving aan bod. In tegenstelling tot Western Empires waar zeehandel de boventoon voert, vindt alle interactie hier grotendeels plaats over land langs de zijderoute en in de woestijnen van het Arabisch Schiereiland. Wanneer je beide spellen samenvoegt reikt de twee meter lange kaart van Schotland tot aan India. De speelduur blijft even lang, maar nu is het spel met maar liefst 18 spelers te spelen.Hoewel het spel vooral uitblinkt in zijn grootsheid, biedt Eastern Empires daarnaast extra scenario’s waarbij beide spellen ook te spelen zijn vanaf 3 spelers. Een extra regelboek en nieuwe componenten zijn toegevoegd om dit mogelijk te maken. Een tutorial scenario maakt het spel zeer eenvoudig te leren, zelf voor een solospeler. De verdeling Western/Eastern Empires biedt zo een makkelijk instappakket dat voor de liefhebber is uit te breiden naar een Mega Experience.

Voor de auteurs van het spel Flo de Haan, Gerart de Haan, en John Rodriguez, is dit vooral een project van pure passie. “We wilden het grootste spel maken dat je in één dag in een huiskamer kunt spelen en daarmee het verhaal vertellen van de ontwikkeling van de mens tussen de ijstijd en de late ijzertijd.” De prachtige illustraties van Franz Vohwinkel (Magic the Gathering) dragen bij aan deze beleving.

Het bedrijf is opgericht in 1990, en heeft inmiddels meer dan 700 spellen uitgegeven op de Nederlandse en Belgische markt. Met Mega Civilization is al eerder een stap gezet buiten de landsgrenzen, maar met Kickstarter hoopt de de uitgever nog dichter op de niche van strategische spellenliefhebbers aan te sluiten. De Kickstarter zal in september van 2021 gelanceerd worden."

Wordt dit er één voor op jullie wishlist? Laat het ons vooral weten.

Geplaatst door Linnsane op 11-06-2021 15:53
Aantal keer bekeken: 1153

Reacties

Door Hedgehog (841 reacties) op 12-06-2021 13:21
( PM )
Hier kan je aanmelden voor notificatie zodra hij live gaat:
https://www.kickstarter.com/projects/999games/eastern-empires

Denk niet dat ik het ga doen. Lijkt me erg leuk eens te spelen, maar dan zal ik solo moeten gaan 😅 Probeer nog altijd Twilight Imperium op tafel te krijgen hier...
Door DjUntzUntz (153 reacties) op 12-06-2021 20:00
( PM )
lijkt me een toffe game, maar 3-9 spelers... niet super gemakkelijk om er zoveel bij elkaar te krijgen voor mij helaas
Door Flapperbol (583 reacties) op 13-06-2021 17:37
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Waarom heeft één van de grootste uitgevers in Nederland een Kickstarter nodig?
Het lijkt mij dat ze genoeg contacten hebben met buitenlandse uitgevers om dit prima zonder KS te kunnen.

Het voelt een beetje als CMON die ook nog steeds KS ge/misbruikt, die zijn ondertussen zo groot dat ze niet echt gekickstart hoeven te worden