Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Live Top 10 spellen op Spiel 2021 met Anna en Dick

Hoi allemaal,

Anna en Dick hier! De grootste spellenbeurs ter wereld, Spiel 2021, staat voor de deur. Hoewel het door Covid wat kleiner van opzet is, komen er toch nog honderden nieuwe spellen uit deze week. Om jullie een beetje op weg te helpen, hebben wij voor jullie een Top 10 samengesteld met spellen waarvan wij zekker meer willen zien. Dus kijk dinsdagavond 12 oktober a.s. om 20u mee op ons youtube-kanaal en doe mee in de discussie.

Geplaatst door Dutchyoda op 11-10-2021 13:40
Aantal keer bekeken: 1103

Reacties

Door Nin (1342 reacties) op 11-10-2021 17:43
( PM )
Ja, leuk! Leuk om te zien wat jullie top 10 is. Gaan jullie de beurs zelf ook bezoeken en/of verslag er vanuit brengen?
Door CandyShine (1133 reacties) op 11-10-2021 17:50
( PM )
Quote:
Ja, leuk! Leuk om te zien wat jullie top 10 is. Gaan jullie de beurs zelf ook bezoeken en/of verslag er vanuit brengen?

Yes ik ben dit jaar vanaf vrijdag aanwezig tm zondag! Waarschijnlijk zal ik het meeste via de instagram delen, gezien dat het snelst en makkelijkst is. Voor videomateriaal en blogs is het even afwachten hoe mijn energielevels in de avond zijn om nog te gaan editen ipv slapen
Door Buur (716 reacties) op 13-10-2021 14:24
( PM )
Ik ga niet naar Essen, maar op bgg werd mijn aandacht wel getrokken door dat Japanse treinenspel, Shinkansen: Zero Kei. Ziet er mooi uit, echter, na het filmpje te hebben gekeken over de spelregels vond ik het maar een verwarrend spel.

Dat brengt mij gelijk bij een van jullie keuzes, dat Garden Nation, wat is dat nou weer voor een onzin? Hahaha! Je bouwt een gebouw, en dat kost bevolking Ik zal iets gemist hebben, maar dat spel, en tevens alle regels, slaat als een tang op een varken. Als je de schildpad op een plaats hebt gezet, mag je in de volgende beurt alleen maar bouwen in de regio die overeenkomt met de plek van de schildpad?!? wtf wat is dit waar gaat het over?!? Laten we voor het gemak er vanuit gaan dat ik het verkeerd heb begrepen!

Waar ik ook niet warm voor loop zijn die remakes of 'andere' versies van die bestaande spellen. Als 'Welcome to... the moon' en 'Kingdomino Origins' in de Top-10 staan, dan vrees ik het ergste voor de andere 400 spellen die lager hebben gescoord.

Kingdomino is een van mijn favorietste spellen, vanwege de eenvoud en het overzichtelijke gevolg van al je keuzes. Pak je een dure tegel, dan mag je in de volgende beurt als laatste kiezen, en andersom (euh? nouja je begrijpt wel wat ik bedoel). Je kunt Kingdomino wat ingewikkelder maken door bijvoorbeeld de gratis uitbreiding The Court erbij te doen, maar juist de eenvoud maakt het spel zo sterk, vind ik. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Origins vaker op tafel zou komen.

Zoals jullie al opmerkten moet je in Queendomino inderdaad goed uitkijken. Je krijgt geld met de belastingsoldaatjes. Je kunt de soldaatjes krijgen door een tegel te kopen waarmee je nieuwe soldaatjes verkrijgt. Ergo, als je al je geld opmaakt aan tegels waarmee je GEEN soldaatjes verkrijgt, dan is het op! Dan krijg je nooit meer geld binnen en kun je nooit meer gebouwen kopen. Maar dat alles terzijde...

Zo heb ik nog meer te zeuren? Jawel, het geluid van Anna was te zacht, maar dat hadden jullie al gehoord lees ik in de YouTube-comments.

Ook nog wat positiefs te melden Buur? Ja het was een leuk filmpje! Het is jammer dat ik alleen opmerkingen maak over de spellen die me niet bevallen, maar dat heeft verder niets met de presentatie te maken. Ik ben benieuwd waar jullie na het weekend mee thuis komen! En Mansions of Madness zat er niet in. Altijd pluspunten voor filmpjes zonder Mansions of Madness...
Door Buur (716 reacties) op 22-10-2021 14:44
( PM )
Nu ben ik toch benieuwd of jullie aan al deze spellen zijn toegekomen afgelopen weekend? Komt er misschien een follow up? Zou leuk zijn, maar hoeft natuurlijk niet. Spelletjes spelen is leuker...!