Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Pick-a-Pen bij 999 Games

999 Games kondigt een gloednieuwe serie aan: Pick-a-Pen! Een nieuwe generatie innovatieve Roll & Write-spellen vol kleur en waarin je letterlijk met gekleurde potloden rolt. De drie delen zijn door 999 Games in samenwerking met Reiner Knizia ontwikkelt.

Met één soort spelmateriaal worden verschillende spelmechanismen mogelijk gemaakt. Vrij uniek dus! Pick-a-Pen wordt uitgebracht in drie verschillende versies: tuinen, riffen en crypten.

Pick-a-Pen: Tuinen
"Vul tuinen met een enkele kleur of juist met 5 verschillende. Zet er passende bloemen en bomen in, en scoor zo de meeste punten! Kies steeds 1 van de gerolde kleurpotloden en kleur het op de betreffende zijde aangegeven aantal velden op de tuinen in."

 

Pick-a-Pen: Riffen
"Verken de oceaan rond een gezonken schip en vorm routes van dezelfde kleur om schatten te bereiken, maar pas op voor verraderlijke draaikolken! Kies steeds 1 van de gerolde kleurpotloden en kleur een route van het op de betreffende zijde aangegeven aantal stappen in."Pick-a-Pen: Crypten
"Voltooi zoveel mogelijk rijen en kolommen in een oude crypte, waarbij sommige symbolen je een extra beurt opleveren! Kies steeds 1 van de gerolde kleurpotloden en kleur het op de betreffende zijde aangegeven symbool in."


Moraal van alle drie de spellen: lekker rollen met de potloden en kleuren maar aan de hand van de symbolen die je hebt gerold. De spellen zijn geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en eind mei / begin juni zijn de roll & writes te koop in de (digitale) winkels.

Geplaatst door Linnsane op 07-03-2023 19:48
Aantal keer bekeken: 1436

Reacties

Door PBJ85 (206 reacties) op 08-03-2023 07:25
( PM )
Roll & Write-spellen hebben me nog steeds niet kunnen overtuigen... enkel qwinxx komt af en toe op tafel... maar vind dat niet echt een Roll & Write-spel...

Idee van het draaien van potloden is leuk gevonden. Alleen potloden gaan niet voor altijd mee...
Door Metroid_Dark_Sky (578 reacties) op 08-03-2023 09:25
( PM )
De Roll and Write van Takenoko, doet het ook zo maar dan met pennen sleeves die je erop schuift:Verders komen Roll and Writes nog best wel eens bij ons op tafel (Meerspelers en Solo):
Welcome To.., Get on Board, Cartographers, Clever, Silver & Gold

Je merkt wel dat hedendaags veel van wat een groot spel is, nu ook een Roll/Flip and Write moet hebben (Orleans, Istanbul, Raja's, Dinosaur Island, Kingdomino o.a.).

Dat gezegd, deze drie spreken mij niet gelijk aan. Maar wel leuk om te zien dat 999 hiermee een de alledaagse spel liefhebber probeert te benaderen om zijn geld aan hun te geven.
Door Buur (750 reacties) op 13-03-2023 17:42
( PM )
Quote:
De Roll and Write van Takenoko,[..]
Huu hoe kom je daar nou weer aan? Deze ken ik niet.
Opgezocht op bgg en daar kwam ik 'm tegen: Takenokolor. Hoe ben je hier mee in aanraking gekomen?
Door Metroid_Dark_Sky (578 reacties) op 17-03-2023 12:24
( PM )
Quote:
[..]

Huu hoe kom je daar nou weer aan? Deze ken ik niet.
Opgezocht op bgg en daar kwam ik 'm tegen: Takenokolor. Hoe ben je hier mee in aanraking gekomen?

Klopt het is ook Takenokolor, volgens mij had ik vorige ergens er iets over gelezen op BGG in een thread van een ander spel (ook een Roll and Write).

Weet nog niet wat ik er van moet denken, Takenoko vind ik wel leuk, maar om er een Roll and Write van te hebben.