Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games kondigt Exoplanet aan

999 Games komt met een gloednieuw spel in de vorm van Exoplanet. Het spel is afkomstig van Klaus-Jürgen Wrede die ook onder andere Carcasonne heeft ontworpen.

Wat is Exoplanet voor een spel?
In Exoplanet concurreer je met elkaar bij het verkennen van een pas ontdekte planeet, het zoeken naar bouwmateriaal en het delven van energiestenen en metaal. Het doel is om zoveel mogelijk aan het bouwen van een stad bij te dragen. Onderweg ontdek je nieuwe diersoorten, bouw je koepels en zonnepanelen en krijg je te maken met sabotage, tornado‘s en herhaaldelijke stroomuitval.

Spelers proberen overwinningspunten te scoren door met hun team de planeet te verkennen en metalen tokens op de stadstegel te plaatsen.Hiervoor is energie nodig, die je kunt halen uit energiestenen of kunt opwekken met zonnepanelen.Mensen kunnen zich voortplanten door koepels te bouwen waarin ze kunnen leven. Het trekken van actiekaarten kan extra voordelen bieden en je in staat stellen de concurrentie voor te blijven.Je kunt ze ook gebruiken om nieuwe soorten te ontdekken, die je extra overwinningspunten opleveren.Elk gebouw levert je meer overwinningspunten op.Zodra alle beschikbare velden op de stadstegel bezet zijn, eindigt het spel onmiddellijk.De speler met de meeste punten wint.

Tijdens jouw beurt heb je de beschikking over 5 actiepunten, die je op verschillende manieren kunt inzetten.

Je kunt bijvoorbeeld je verkenners verplaatsen, die mogelijk nieuw terrein ontdekken of bouwmaterialen oppakken. Je kunt er ook voor kiezen om de waarde van metalen tokens te onderzoeken of actiekaarten te trekken. Nadat je je actiepunten hebt uitgegeven, mag je bouwen als je aan de voorwaarden voldoet. Tenslotte verzamel je met scouts energie bij zonnepanelen. Die energie is nodig om metalen fiches op de centrale tegel af te leveren, waarmee je uiteindelijk de meeste punten kunt verdienen en het spel kunt winnen!

Opvallend zijn de bijzonder gevormde tegels. Exoplanet is voor 2 tot 4 spelers en staat gepland voor oktober. Zie voor meer informatie ook de site van 999 Games.

 

Geplaatst door Yorn op 22-08-2023 16:20
Aantal keer bekeken: 919

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (473 reacties) op 22-08-2023 16:32
( PM )
Eerlijk gezegd, ziet het er niet heel aantrekkelijk uit.
Maar, ben wel benieuwd hoe het speelt.

Zo te zien is 999Games de enige uitgever van de NL/FR/ENG versie hiervan.

Zie nu dat het inderdaad een her uitgave lijkt van een oud Phalanx spel.
Pellen van die oude uitgever vermeed ik meestal.
Door Launoo (127 reacties) op 22-08-2023 16:33
( PM )
Klinkt leuk en ziet er gaaf uit.
Op BGG staat dat het een remake van het spel Mesopotamia is, nooit van gehoord, en ik weet niet of het wat zegt, maar die wordt niet heel hoog beoordeeld (6.5)
Door Videostar (458 reacties) op 22-08-2023 17:39
( PM )
Quote:
Klinkt leuk en ziet er gaaf uit.
Op BGG staat dat het een remake van het spel Mesopotamia is, nooit van gehoord, en ik weet niet of het wat zegt, maar die wordt niet heel hoog beoordeeld (6.5)

Toen ik de foto zag moest ik meteen aan Mesopotamië denken!
Dat was een prima spel trouwens, niks meer maar zeker niks minder.
Door Lucky Jack (710 reacties) op 24-08-2023 10:05
( PM )
Dit ziet er wel heel oldschool uit...
Door San Kroepoek (460 reacties) op 25-08-2023 09:42
( PM )
Quote:
Dit ziet er wel heel oldschool uit...

mee eens