Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 1 maart 2024


Hoi allemaal,


Wow, wat een volle week was het deze keer. Zoveel goede titels die verschenen. Ik heb gewoon niet de tijd om ze allemaal hier te plaatsen en het maken van een top vijf was dan ook zeker niet makkelijk. Toch heb ik uiteindelijk een keuze gemaakt en zie hier het resultaat!

Cascadia Rolling (link)

Uitgever: Flatout Games
Designer: Randy Flynn
Artwork: Beth Sobel
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 18,-
Eindigt op: 6 april 2024
Verwachte levering: augustus 2024

Cascadia Rolling

 

Cascadia is een grote hit en wat gebeurt er met spellen die populair zijn? Die krijgen een roll & write variant. Net als in het bordspel draait het hier om de puzzel met combinaties van dieren en leefomgevingen. Deze keer komen de dieren in de vorm van dobbelstenen en de omgevingen als kaarten. Je dobbelt je eigen twee dobbelstenen, samen met vier gemeenschappelijke dobbelstenen. Je kiest een dier uit en telt het totaal op en vult die aan op het vel dat je hiervoor hebt. Als je genoeg dieren verzameld hebt, kun je een omgevingskaart voltooien. Markeer het aantal omgevingen op je omgevingsvel en vergeet niet eventuele bonussen die je ontvangt. Dit gaat 20 rondes lang door en daarna bepaal je de score.
Hoewel je in deze R&W iets anders te werk gaat, heeft dit spel wel degelijk dat Cascadia gevoel. Er zijn trouwens twee varianten met elk vier verschillende omgevingsvellen. Dat zou voor genoeg variatie moeten zorgen. Toen ik hoorde dat deze er aan kwam, wist ik eigenlijk al dat ik het wilde hebben en nu ik weet hoe het speelt, heb ik er nog meer zin in.

Floe (link)

Uitgever: Pika Games
Designers: Henry Audubon, Yoma, Jonny Pac
Artwork: Andrew Bosley
Aantal spelers: 1 tot 4

Basis pledge level: € 65,-
Eindigt op: 19 maart 2024
Verwachte levering: juni 2025

Floe

In Floe ga je op avontuur in de IJsberg Zee. Elke keer als je het dorp verlaat zijn er veel dingen die je kan doen. Vecht monsters, verzamel schatten en grondstoffen, ontdek nieuwe regio's en grotten. Dit alles om heldenpunten te verzamelen. Je wordt er steeds beter in en kan daardoor steeds verder van het dorp gaan, maar zorg wel dat je warm blijft. De ijzige omgeving is mooi, maar ook erg koud. Gelukkig kan je in het dorp weer lekker opwarmen, aansterken en nieuwe voorwerpen regelen. Zodra een speler zes heldenpunten heeft ontvangen eindigt het spel en wordt de eindscore bepaald op basis van geheime doelen.
Als je net als ik bij het zien van Floe moet denken aan Endless Winter, dan kan dat kloppen. Pika Games is namelijk een uitgever voor Fantasia Games en laat die nu Endless Winter hebben gemaakt. Met de productie zit het zeker wel goed en dat is ook te zien. White Goblin Games heeft al aangegeven de Nederlandstalige versie uit te brengen, dus als je die liever hebt, kan je daar op wachten.

Ascending Empires: Zenith Edition (link)

Uitgever: Play to Z
Designers: Ian Cooper
Artwork: Sergi Marcet
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 102,-
Eindigt op: 16 maart 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Ascending Empires: Zenith Edition

Ascending Empires is niet een typisch 4X spel. Zoals de meeste varianten, speelt deze in de ruimte af, maar om je ruimteschepen te verplaatsen geef je ze een tik met je vinger. Je probeert zo bij een planeet te komen, want daar kan je je andere acties doen. Als je in de open ruimte ronddwaalt, kan je vrij weinig. Pas op dat je niet tegen andere schepen botst, dit kan jullie je schip kosten.
Ik ben dol op 4x spellen. Degene die lang duren komen helaas weinig op tafel. Ascending Empires duurt hooguit 1,5 uur dus dat moet het zeker makkelijker maken. Het verplaatsen van de schepen geeft het spel een speels karakter en dat kan ik zeker waarderen.

Logic & Lore (link)

Uitgever: Weird Giraffe Games
Designers: Jason Hager, Darren Reckner
Artwork: Jason Hager
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 18,-
Eindigt op: 22 maart 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Logic & Lore

In Logic & Lore probeer je je kaarten op volgorde te krijgen. Dit doe je door aan je tegenstander een vraag te stellen. Denk hierbij aan vragen zoals: ligt een van deze kaarten op de juiste plek, is de som van de kaarten tien, zijn de kaarten symmetrisch (hetzelfde verschil met vijf). Als je denkt dat je je kaarten goed hebt liggen, dan kun je ervoor kiezen alle kaarten om te draaien. Heb je het goed, dan win je.
Logic & Lore is geen super ingewikkeld spel. Toch zul je je hersenen goed moeten gebruiken om te bepalen welke kaart welke waarde heeft. Ideaal voor een snel potje met z’n tweeën.

ThunderRoad: Vendetta - Carnival of Chaos (link)

Uitgever: Restoration Games
Designers: Noah Cohen, Rob Daviau, Justin D. Jacobson, Brian Neff
Artwork: Marie Bergeron, Garrett Kaida
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 42,-
Eindigt op: 19 maart 2024
Verwachte levering: november 2024

Thunder Road: Vendetta - Carnival of Chaos

Deze uitbreiding van Thunder Road: Vendetta verandert het strijdtoneel van de racebaan naar de arena. Ram je tegenstanders, verzamel schroot en zorg dat je zo lang mogelijk overleeft, want alleen dan kan je meer schade doen. Als je dit ook nog eens op een spectaculaire manier doet, krijg je bonussen.
Ik ben dol op Thunder Road: vendetta. Onlangs speelde ik dit nog met de familie. Het spel doet het wel beter met meerdere spelers. Zo’n arena zal alleen maar een gekkenhuis worden met veel spelers en ik vind dat geweldig! Ook krijg je een vijfde set reguliere auto’s erbij die je ook tijdens een gewone race kan gebruiken. Dit was een insta-back voor mij en ik kan niet wachten om tijdens de feestdagen iedereen uit de arena te rammen.

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 01-03-2024
Aantal keer bekeken: 939

Reacties

Door Videostar (480 reacties) op 02-03-2024 08:08
( PM )
Bedankt weer voor het uitzoeken van de interessante titels!
Door Edgysaucer (4 reacties) op 04-03-2024 08:25
( PM )
Bedankt voor het mooie lijstje