Dicks Starter Kick voor 7 september 2018


Hoi allemaal,
Het is weer hoog tijd voor een kickstarter update. Omdat er afgelopen donderdag nog een aantal grote titels verwacht werden is deze iets later gekomen. Er waren zoveel titels om uit te kiezen en het is gewoon niet te doen ze allemaal te noemen. Daarom heb ik weer een selectie gemaakt met spellen die er voor mij het meest uitsprongen.

Starcadia Quest (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $80 (ca. €69)
Verzendkosten: $25 (ca. €22) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 september 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: In Starcadia Quest besturen de spelers ieder een bemanning van 2 figuren. Samen nemen jullie het op tegen Supreme Commander Thorne. Maar zo vriendelijk zullen jullie niet tegen elkaar zijn, want maar één speler kan de winnaar zijn. Het spel is verdeeld in meerdere speelbare missies. Hierin neem je het op tegen monsters, maar ook tegen elkaar.

Mijn mening: Het is Arcadia Quest in de ruimte! Voor sommige zal dit al genoeg zijn, maar het is voor mij al een lange tijd geleden dat ik Arcadia Quest heb gespeeld. Ik weet niet in hoeverre deze verschilt van Arcadia Quest. Het ziet er zeker mooi uit en de miniaturen van CMON zijn altijd van goede kwaliteit. Dit is zeker één die ik had opgepakt als ik het geld had.

Microbrew (link)
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: £15 (ca. €17)
Verzendkosten: £3 (ca. €4) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 september 2018
Verwachte levering: maart 2019Omschrijving: De brouwmeester van de Tiny Tin Brewery heeft je uitgedaagd. Wie maakt de lekkerste bieren en krijgt de loyaalste klanten. Om de loyaliteit van klanten te winnen, moet je het bier maken dat zij graag willen hebben. Je doet dit door het bier te brouwen met de juiste ingrediënten. Daarna laat je dit voor een bepaalde tijd gisten om vervolgens dit aan de klant te verkopen. Om dit proces te versnellen kan je proberen een bier te maken dat in de buurt komt van de wens. Degene met de meeste loyale klanten wint.

Mijn mening: Voor dit lage bedrag kon ik deze niet laten lopen. Dus deze heb ik reeds gebacked. Ik hou van kleine spelletjes die je makkelijk overal naar toe kan nemen. Het thema is ook origineel. Als je met meerdere spelers wilt spelen kan je nog één erbij bestellen.

Football Highlights 2052 (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $33 (ca. €28)
Verzendkosten: $15 (ca. €13) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 september 2018
Verwachte levering: juli 2019Omschrijving: In deze spirituele opvolger van Baseball Highlights 2045 is American Football minder populair geworden. Daarom hebben ze de regels aangepast. Maar in plaats van het moderniseren met robots zoals in Baseball Highlights 2045 is de sport nu meer terug naar zijn roots gegaan. Met regels van Rugby en Australisch Football is de sport nieuw leven ingeblazen.
Spelers kiezen een team van 15 kaarten en nemen daar willekeurig 10 van. Vervolgens spelen ze omstebeurt om in de end zone te komen. Zo scoor je de meeste punten. Maar let op, de kaart die je koos om mee te verdedigen is ook de kaart waarmee je aanvalt. Kies daarom verstandig welke kaart je wanneer speelt.

Mijn mening: American Football is niet erg populair in Nederland, maar ik hou wel van de Amerikaanse sporten. Toen ik voor het eerst hoorde dat dit spel er aan kwam, keek ik er meteen naar uit. Het spel is makkelijker dan Baseball Highlights 2045, omdat je niet per sé de regel van de sport moet kennen voor je tactische beslissingen. Zelfs als je de sport niet kent, lijkt me dit een mooi tactisch kaartspel.

Nanty Narking (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: £60 (ca. 567)
Verzendkosten: £11 (ca. €12) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 september 2018
Verwachte levering: oktober 2019Omschrijving: Dit spel is een heruitgave van Discworld: Ankh Morpork (2011) met een nieuw thema. In plaats van in Terry Pratchetts fantasie wereld Discworld, zitten we nu in het Victoriaanse Londen van Dickens en Doyle. Aan het begin trekt iedere speler een personage. Deze geeft aan op welke manier je moet winnen. Omdat je niet weet welke personages je tegenstanders hebben, weet je ook niet meteen hoe je kan voorkomen dat zij winnen. Daardoor moet je goed nadenken welke actie je neemt.

Mijn mening: Het voelt bijna als een eeuwigheid geleden dat ik de originele versie van dit spel heb gespeeld. Ik heb er toen erg van genoten. Voor zover ik heb kunnen zien zijn de regels niet echt veranderd. Het spel ziet er mooi uit. Persoonlijk ben ik meer fan van Pratchetts werk, maar het origineel is al tijden niet verkrijgbaar. Daarom lijkt me dit een goede manier om toch nog deze klassieker te spelen.

Horizon: Zero Dawn (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £100 (ca. €111)
Verzendkosten: £14 (ca. €16) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 oktober 2018
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: Gebaseerd op de populaire videogame van Guerrilla Games speel je als een jager van één van vier verschillende stammen. Het is aan jou om het gebied te verkennen en de metalen beesten te verslaan om hun onderdelen te verzamelen. Elk beest heeft zijn eigen manier van spelen, en elke jager speelt zelf ook anders. Dit beïnvloedt je keuzes. Na elk gevecht krijgt de speler met de meeste glorie Zonnen. Degene met de meeste Zonnen aan het eind van het spel, is de winnaar. Maar toch zal je ook samen moeten werken, want zodra er één speler dood gaat, is het spel afgelopen en heeft iedereen verloren.

Mijn mening: Ik moet Horizon: Zero Dawn nog steeds uitspelen op mijn PlayStation 4, maar ik vind het een fantastisch spel. De miniaturen van dit spel zien er ook geweldig uit en het zal een genot zijn om ze te verven. Toch ben ik nog niet helemaal overtuigd. Er is geen handleiding beschikbaar en alles lijkt nog in ontwikkeling. Ik hou deze in de gaten, maar ik spring niet meteen aan boord.

Geplaatst door Dutchyoda op 07-09-2018 11:50
Aantal keer bekeken: 729

Reacties

Door Skull_kid (1533 reacties) op 07-09-2018 12:46
Rol: Forum Moderator
( PM )
Horizon: Zero Dawn betwijfel ik sterk of dat wel wat wordt... Is van dezelfde mensen als Resident Evil en Dark Souls, welke beide volgens mij dezelfde kritiek hebben gekregen: Te weinig spel.

Nu zullen mensen dit spel voornamelijk kopen voor de figuren, want qua spel zal het ook niet heel veel voorstellen...

Ik ga Microbrew even onderzoeken in ieder geval! Het thema bevalt me goed, ik houd wel van een goed biertje op z'n tijd

Edit: Volgens mij staat er een verwachte levering van maart 2019 op Microbrew!
Door Dutchyoda (64 reacties) op 07-09-2018 13:29
( PM )
Quote:
Horizon: Zero Dawn betwijfel ik sterk of dat wel wat wordt... Is van dezelfde mensen als Resident Evil en Dark Souls, welke beide volgens mij dezelfde kritiek hebben gekregen: Te weinig spel.

Mee eens, zonder handleiding is het ook niet duidelijk of dit wat gaat worden.
Quote:

Edit: Volgens mij staat er een verwachte levering van maart 2019 op Microbrew!

Oeps, Knip-plak-foutje. Bedankt.
Door Egg citizen (687 reacties) op 07-09-2018 13:33
( PM )
Quote:
Horizon: Zero Dawn betwijfel ik sterk of dat wel wat wordt... Is van dezelfde mensen als Resident Evil en Dark Souls, welke beide volgens mij dezelfde kritiek hebben gekregen: Te weinig spel.

Nu zullen mensen dit spel voornamelijk kopen voor de figuren, want qua spel zal het ook niet heel veel voorstellen...


Aanvullend: Dark souls zou april 2017 geleverd worden. Hoewel het basisspel wel geleverd is, zitten de backers nog steeds te wachten op de gekochte uitbreidingen en de kickstarter exclusives (die de reden waren om dit spel te backen toen het op kickstarter liep)

Zoals iemand ook al heeft aangegeven bij de kickstarter van Horizon, heeft Steamforged Games nog geen van zijn 5 projecten in volledigheid geleverd (Wat stiekem niet erg veel zeggend is, gezien alleen Dark Souls al geleverd had moeten zijn... echter kan je afvragen of ze niet teveel hooi op hun vork nemen)

ps. Ik heb het zelf niet zo op spellen die semi-coop zijn, waarbij 1 persoon maar wint, maar je met zijn allen kan verliezen. Geeft iemand de mogelijkheid om zichzelf op te offeren, als hij denkt toch niet meer te kunnen winnen "of je moet mij dat en dit en zus en zo geven"... nee, niet mijn spellen
Door StanTem (138 reacties) op 07-09-2018 16:17
( PM )
Horizon Zero Dawn is voor 2020.
Guerrilla is met 2 keer een R.
elke jager
beïnvloedt is met dt
krijgt de speler

En heb enkel dat van Horizon: Zero Dawn gelezen.

Ik ga verder akkoord met je mening. En de uitgever staat dan nog gekend ook om alles uit te stellen en ze zijn daar nogal slecht in de communicatie. Ik ga passen.
Door Dutchyoda (64 reacties) op 07-09-2018 16:31
( PM )
Ik heb het aangepast, Misschien moet ik het toch niet te laat maken met schrijven.
Door Carientje (554 reacties) op 07-09-2018 16:32
( PM )
Starcadia gebacked, maar wat ik wel erg jammer vind, maar typisch cool mini, is de enorme lijst met te kopen add ons.
Door StanTem (138 reacties) op 07-09-2018 16:34
( PM )
Quote:
Ik heb het aangepast, Misschien moet ik het toch niet te laat maken met schrijven.

Ik schrijf zelf ook en heb ook dat probleem. En als ik het dan toch doe, dan lees ik mijn eigen tekst eens extra na.
Door HaydenNL (29 reacties) op 10-09-2018 21:19
( PM )
Twijfel twijfel over H:ZD... als Dark Souls backer met een nagenoeg all in pledge vind ik het wachten inmiddels echt te gek worden. Desondanks spelen we het spel toch regelmatig bij onze vereniging en zitten echt te wachten op de expensions en bosses. De value for money bij deze KS is ook weer erg hoog met veel KS exclusives.... daarom twijfel ik heel erg om m aan te houden maar tegelijkertijd wil ik ook niet oneindig geld hun kant op gooien zonder dat ze leveren. Kans op faillisement is aanwezig en verklein ik mn risico als ik nu braaf DS eerst afwacht.... keuzes keuzes :-/
Door Fantasyfreak (973 reacties) op 11-09-2018 20:51
( PM )
Quote:
Twijfel twijfel over H:ZD... als Dark Souls backer met een nagenoeg all in pledge vind ik het wachten inmiddels echt te gek worden. Desondanks spelen we het spel toch regelmatig bij onze vereniging en zitten echt te wachten op de expensions en bosses. De value for money bij deze KS is ook weer erg hoog met veel KS exclusives.... daarom twijfel ik heel erg om m aan te houden maar tegelijkertijd wil ik ook niet oneindig geld hun kant op gooien zonder dat ze leveren. Kans op faillisement is aanwezig en verklein ik mn risico als ik nu braaf DS eerst afwacht.... keuzes keuzes :-/


Je kunt ook gewoon eerst een $1 pledge doen en deze later nog upgraden ;) Ben je in ieder geval niet zoveel kwijt mocht het mis gaan.
Door Skull_kid (1533 reacties) op 12-09-2018 11:08
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ben trouwens voor Microbrew gegaan. Hoop stiekem wel dat ze een AI/Automa toevoegen, zodat het ook alleen gespeeld kan worden.
Door HaydenNL (29 reacties) op 12-09-2018 17:54
( PM )
Mensen mag ik uw aandacht vestigen op de mega coole Everdell KS. De eerste KS is net uitgeleverd en met veel lof ontvangen, nu kan je eerste expension kopen incl de KS limited editie base game. Artwork is om te smullen en hele toffe game die vanaf nu met max 4 spelers gespeeld kan worden. De SG zijn ook echt de moeite dus back die handel ;-)
Door Md_73 (156 reacties) op 13-09-2018 20:51
( PM )
Vandaag is de Kickstarter voor Tiny Epic Mechs ook live gegaan. Die ziet er ook weer goed uit en heb ik ook direct gebackt. Toevallig net op de dag dat de vorige, Tiny Epic Zombies, bezorgd werd.

De Everdell uitbreiding had ik ook gelijk gebackt.

Een andere interessante Kickstarter is The Artemis Project, een dice placement spel over het onderzoeken en koloniseren van de maan Europa.